Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

prosba o ocene moto Fz6 z 2004r

Featured Replies

Napisano

witam , rozgladam sie za moto i w mojej okolicy pojawila sie taka oferta http://otomoto.pl/yamaha-fz-fazer-fz6-dodatki-okazja-fz-6-M2988696.html

cos mozecie powiedziec na podstawie fotek czego malo wprawione oko mogloby nie zauwazyc ? czy fz6 to dobry wybor ? w 2004 roku byly chyba tylko wersje 78 konne a tu jest opis 100KM (98?)

Napisano

Tak na pierwszy rzut oka np.: wg mnie są dość spore ranty na tarczach hamulcowych, więc być może będzie trzeba je wymienić a to już jest spory koszt.

Dla przykładu rozpiska w katalogu Larssona:

Larsson

Napisano

> witam , rozgladam sie za moto i w mojej okolicy pojawila sie taka oferta

> http://otomoto.pl/yamaha-fz-fazer-fz6-dodatki-okazja-fz-6-M2988696.html

> cos mozecie powiedziec na podstawie fotek czego malo wprawione oko mogloby nie zauwazyc ? czy fz6

> to dobry wybor ? w 2004 roku byly chyba tylko wersje 78 konne a tu jest opis 100KM (98?)

W 2004r. były wersje tylko 98KM. 20.GIF

Napisano

> Tak na pierwszy rzut oka np.: wg mnie są dość spore ranty na tarczach hamulcowych, więc być może

> będzie trzeba je wymienić a to już jest spory koszt.

Z czego oni robią te tarcze hamulcowe w motocyklach że są takie drogie biglaugh.gif

Napisano

> Z czego oni robią te tarcze hamulcowe w motocyklach że są takie drogie

Drogie sa dla tego ze................ sa do motocykla zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> W 2004r. były wersje tylko 98KM.

aha no to dzieki grinser006.gif

widze ze masz sam fazera , cos jeszcze tam widac niepokojacego moze po fotkach? bede go ogladac na zywo to zerkne co z tymi tarczami bo fakt ze cena jest spora za sztuke...

na co zwracac uwage w fazerach a co jest jakas wada ze w kazdym modelu moze byc uszkodzone albo zniszczone najbardziej ?

Napisano

> aha no to dzieki

> widze ze masz sam fazera , cos jeszcze tam widac niepokojacego moze po fotkach? bede go ogladac na

> zywo to zerkne co z tymi tarczami bo fakt ze cena jest spora za sztuke...

> na co zwracac uwage w fazerach a co jest jakas wada ze w kazdym modelu moze byc uszkodzone albo

> zniszczone najbardziej ?

Przeczytaj sobie TO. To są ogólne rady skuteczne.

Napisano

Moim zdaniem jeśli tarcze maja taki wyraźny rant to ten motocykl ma przebieg minimum 2 razy większy niż ten w ogłoszeniu.

Poza tym to zapytaj się skąd on jest sprowadzany. To da Ci jakiś początkowy obraz zużycia tej maszyny. Bez specjalnej wiedzy można się domyślić jakie są przebiegi maszyn z rejonu Europy gdzie sezon trwa 10-12 miesięcy.

Napisano
  • Autor

ogolnie mechanicznie moto wyglada niezle , chociaz cieknie z jednego laga i największa jego wada to to że jest z UK- strasznie pordzewiały slinka.gif nalot praktycznie wszędzie i nie zauważyłem na foto ale moto padło na prawą stronę i ma pęknięte przednie plastiki i lampę , także odpada

Napisano

> ogolnie mechanicznie moto wyglada niezle , chociaz cieknie z jednego laga i największa jego wada to

> to że jest z UK- strasznie pordzewiały nalot praktycznie wszędzie i nie zauważyłem na foto

> ale moto padło na prawą stronę i ma pęknięte przednie plastiki i lampę , także odpada

Moze dlatego nie ma fotek od przodu

Napisano

> http://otomoto.pl/honda-cb-600-hornet-2000r-stan-idealny-M2992670.html cos widac po fotkach co

> moglo byc z nim nie tak ? jedyne co mi na chwile obecna przeszkadza to cena bo jedna z

> najwyzszych za ten rocznik i model na alledrogo

nie znam sie na hornetach ale jak dla mnie podpadajacy jest brak ciezarkow kierownicy... to typowy "wybrak" po szlifie

Napisano
  • Autor

> nie znam sie na hornetach ale jak dla mnie podpadajacy jest brak ciezarkow kierownicy... to typowy

> "wybrak" po szlifie

o tego nie zauważylem 20.GIF

cos moze ktos jeszcze ciekawego wypatrzył ?

jutro ide go ogladac to zobacze jak to sie na zywo prezentuje

Napisano

> http://otomoto.pl/honda-cb-600-hornet-2000r-stan-idealny-M2992670.html cos widac po fotkach co

> moglo byc z nim nie tak ? jedyne co mi na chwile obecna przeszkadza to cena bo jedna z

> najwyzszych za ten rocznik i model na alledrogo

na pierwszy rzut oka to:

1. brak ciężarków przy kierownicy

2.przegięta chłodnica z prawej strony, nawet po wężu to widać bo jest bardziej zgięty

3. brak naklejek na zadupku - czyli malowany

4. brak ślizgów w podnóżkach

Napisano

> 3. brak naklejek na zadupku - czyli malowany

Niekoniecznie

1998 - 2001 napis na baku HORNET i brak naklejki na zadupku. Dodatkowo 2001 ma czarne półki.

2002 to pierwszy model ze skrzydłami na baku i napisem na zadupku.

...............nie dotyczy modelu "S"............wszystkie miały skrzydła

Dodatkowo odstepstwa w zalezności na jaki rynek produkowany

Napisano

> Niekoniecznie

> 1998 - 2001 napis na baku HORNET i brak naklejki na zadupku. Dodatkowo 2001 ma czarne półki.

> 2002 to pierwszy model ze skrzydłami na baku i napisem na zadupku.

> ...............nie dotyczy modelu "S"............wszystkie miały skrzydła

> Dodatkowo odstepstwa w zalezności na jaki rynek produkowany

ok. masz racje ok.gif nie popatrzyłem na rocznik dokładnie wink.gif

Napisano

> o tego nie zauważylem

> cos moze ktos jeszcze ciekawego wypatrzył ?

> jutro ide go ogladac to zobacze jak to sie na zywo prezentuje

Zdejmij bak i zobacz czy rama nie jest pokrzywiona

Napisano

> Zdejmij bak i zobacz czy rama nie jest pokrzywiona

ok.gifok.gifok.gif rama po uderzeniu ma charakterystyczne wybrzuszenie blisko główki

Napisano
  • Autor

http://otomoto.pl/suzuki-gsf-bandit-650-bandit650-M2890615.html jeszcze zamierzam obejrzec tego bandita .

tamten hornet wydawal sie w miare ok , do wymiany klocki, przednia opona no i ta pogieta chlodnica , ale podobno nie cieknie, szkoda ze wiekowy juz i cena dosc malo do zbicia , ale zobaczymy co bedzie , narazie obejrze jeszcze tego bandita

cos poza zegarami , lusterkami widac w nim nie tak ?

Napisano

> http://otomoto.pl/suzuki-gsf-bandit-650-bandit650-M2890615.html jeszcze zamierzam obejrzec tego

> bandita .

> tamten hornet wydawal sie w miare ok , do wymiany klocki, przednia opona no i ta pogieta chlodnica

> , ale podobno nie cieknie, szkoda ze wiekowy juz i cena dosc malo do zbicia , ale zobaczymy co

> bedzie , narazie obejrze jeszcze tego bandita

> cos poza zegarami , lusterkami widac w nim nie tak ?

jak uszkodził same zegary w taki sposob????

raczej skladak choc ciezko sie na pierwszy rzut oka przyczepic... jak dla mnie baaaardzo wypicowany... sprawdzilbym dokladnie caly przod przy ogledzinach

Napisano

> jak uszkodził same zegary w taki sposob????

> raczej skladak choc ciezko sie na pierwszy rzut oka przyczepic... jak dla mnie baaaardzo

> wypicowany... sprawdzilbym dokladnie caly przod przy ogledzinach

IMO po porzadnym dzwonie

Napisano

> http://otomoto.pl/suzuki-gsf-bandit-650-bandit650-M2890615.html jeszcze zamierzam obejrzec tego

> bandita .

nie wiedziałem że to takie tanie

ja w tym roku więcej dałem za 10 letnią vfr

te gmg to nie dzięcioł z dojlid sprzedaje?

Napisano
  • Autor

u dzięcioła stoi tylko pare jego sprzętów bo w hajnówce mu sie nie mieszczą, podobno sprzedający "Grzesiek" z GMG to sprawdzony sprzedawca , znam 2 osoby które kupiły u niego motor i są zadowolone

Napisano

Forumowicz (SV forum) ze stażem sprzedaje

http://allegro.pl/suzuki-sv-650-dofinansowan-nie-cbr-xj-gsx-cb-vtr-i1989103853.html

Cena - zostawiasz właścicielowi kolejne dodatki -> cena spada

Zalety motocykla - m.in mniejsza waga niż R4, pięknie układa się na łukach, "ciągnie od piwnicy"

Wady - trudna do manewrowania, trzeba kupować z pewnego źródła bo źle znosi gumowanie i mały poziom oleju

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.