Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nissan murano mk1 3,5 V6

Featured Replies

Napisano

> wez gleboki wdech.... bo generalizujesz, ze oszczedzac to moze tylko ten co ma pieniadze

A ten co nie ma to na czym ma niby zaoszczędzić? Pytam z czystej ciekawości.

> nie ten jest bogatym kto duzo zarabia ale ten kto oszczedza i malo wydaje

Bogatym jest ten, kto nie potrzebuje więcej. Jak już. A Twoja teoria bardziej pasuje do skąpstwa.

> fakt napisalem wprost - obawiam sie, ze nie stac mnie na Pb.... co nijak się ma do tego bys

> wnioskowal czy stac mnie na auto czy nie.... nawet nie wiesz ile kilometrow planuje robic rocznie

Ale ja nic takiego nie wywnioskowałem. To wy z Konikiem tak piszecie. Ale fakt - można sobie auto kupić i podziwiać na parkingu smile.gif

> Nie ciagnij tego tematu, prosze.

Według życzenia. Pozdrawiam i nie bierz moich uwag do siebie.

Napisano
  • Autor

> Możesz mieć i jedno i drugie:

brzydal zlosnik.gif

> P.S. Jak chcesz mieć frajdę z jazdy, to kup coś co ma spory silnik i napęd na tył.

myślałem trochę o CLK oraz e46.... ale zwyczajnie nie zachwycają mnie te auta frown.gif

tzn. CLK podoba mi się w208 ale jest stary, a z kolei w209 jest delikatnie mówiąc gay_hand.gif

Napisano
  • Autor

> Według życzenia. Pozdrawiam i nie bierz moich uwag do siebie.

ok.gif

Napisano

> brzydal

> myślałem trochę o CLK oraz e46.... ale zwyczajnie nie zachwycają mnie te auta

> tzn. CLK podoba mi się w208 ale jest stary, a z kolei w209 jest delikatnie mówiąc

CLK nie daje frajdy z jazdy - jest za duży. E46 - tak, ale w wersji M, choć nawet ta ma mało mocy.

Popatrz na używaną Hondę S2000 albo MazdaSpeed Miata - oba dają naprawdę wiele frajdy z jazdy.

Napisano

> właśnie bawisz się w te same gadanie, które przed chwilą piętnowałeś - ciekawy przypadek z ciebie

jak dodamy do tego że na codzień sam jeżdżę TDI to już w ogóle zlosnik.gifgrinser006.gif

> Gaz ma sens kiedy szukasz konkretnego auta benzynowego o duzej pojemności - jak dobrze znosi gaz,

> to zagazować i masz taniej.

> Ale jeśli szukasz po prostu jakiegoś auta do przemieszczania się, to juz niekoniecznie jest sens

> montowania gazu. Przykładowo mam fiestę 1.4 tdci i Yarisa mkII 1.3 z LPG - koszt przejechania

> 100km (licząc tylko koszty paliwa) jest identyczny - przy czym do Yarisa trzeba doliczyć koszt

> instalacji, koszty dodatkowego serwisu gazu, przeglądów i ewentualnie koszty dodatkowych

> awarii. We Fieście tych kosztów nie ma. Po prostu ten Yaris w takim samym cyklu jazdy, z tym

> samym kierowcą pali 8.5, a fiesta 4.7.

ok ok ale tak się składa że mam w rodzinie Fieste 1.4TDCI z 2007r i jest jeden drobny niuans względem Yarisa - ten silnik w tej budzie jest naprawdę bardzo głośny IMO, wręcz lekko uciążliwy i ciężko pomijać ten aspekt przy porównaniu. Z LPG w tym przypadku - masz potencjalnie więcej problemów na głowie a z dieslem - boli Cię bardziej głowa. Co kto woli grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> CLK nie daje frajdy z jazdy - jest za duży. E46 - tak, ale w wersji M, choć nawet ta ma mało mocy.

> Popatrz na używaną Hondę S2000 albo MazdaSpeed Miata - oba dają naprawdę wiele frajdy z jazdy.

fajne ale nie praktyczne.... skoro interesuje sie pseudo suvem a nie terenowka to znaczy, ze chce miec frajde przez male F zlosnik.gif Frajde daje mi moja astra zlosnik.gif wiec mozesz wziac poprawke na moje slowa zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Musze miec auto 4 osobowe. Idealem jest BMW 6 wzglednie C70... ale to już poza budżetem.

Napisano

Praktyczne i frajda z jazdy? Zapomnij. Proponowane przez Ciebie BMW 6 i C70 frajdy z jazdy nie dają. A 6 do tego jest niepraktyczne - spróbuj otworzyć drzwi na parkingu. Ze nie wspomnę o maleńkim bagażniku. Jazda 6'stka (nawet M6) tez za wiele frajdy nie daje - samochód jest długi i poślizgi są jak ciężarówka - tyłem zamiatasz trzy pasy a wszystko dzieje sie jak w wazelinie.

Moim zdaniem trzeba mierzyć siły na zamiary - jeżeli Cię stac to kup sobie dwa samochody - jeden praktyczny a drugi fajny. Jeżeli nie, to kup praktyczny i składaj pieniądze na fajny.

Napisano

> Gaz ma sens kiedy szukasz konkretnego auta benzynowego o duzej pojemności - jak dobrze znosi gaz,

> to zagazować i masz taniej.

Ale nie przeszkadza Ci mówić komuś, że nie stać go na to auto. Schizofrenia clown.gif

> Ale jeśli szukasz po prostu jakiegoś auta do przemieszczania się, to juz niekoniecznie jest sens

> montowania gazu.

2,5 miliona polaków ma samochody do przemieszczania się i im się jak najbardziej opłacało.

> Przykładowo mam fiestę 1.4 tdci i Yarisa mkII 1.3 z LPG - koszt przejechania

> 100km (licząc tylko koszty paliwa) jest identyczny - przy czym do Yarisa trzeba doliczyć koszt

> instalacji

Jaki był koszt zakupu owych pojazdów?

> koszty dodatkowego serwisu gazu, przeglądów i ewentualnie koszty dodatkowych

> awarii. We Fieście tych kosztów nie ma.

Jakie to koszta rocznie są w przypadku jarisa?

Napisano

też się zastanawiałem nad murano, bo żonie się bardzo podobał, myślałem o zagazowaniu,

przejechaliśmy się nim i ...

okazał się dużo mniejszy w środku niż wyglądał (mały bagażnik pewnie przez 4x4), skrzynia pracuje tak, że trzeba się przyzwyczaić.

Ogólnie czar prysnął, a jak zobaczyłem cenę np. zimówek do tego, to stwierdziłem skoro moja miesięczna pensja nie starcza na komplet przyzwoitych opon, to auto nie dla mnie

Napisano

> A po co Ci ten pojazd ? Możliwości terenowe jak zwykłego sedana, ilość miejsca w środku jak w

> zwykłym sedanie, bagażnik mniejszy niż w zwykłym sedanie. Do tego znacznie większe zużycie

> paliwa, szczególnie na trasie, gdzie aerodynamika tej cegły daje się we znaki.

bo fajowo wygląda? zlosnik.gifzlosnik.gif

szukając w tym kierunku, brałbym pod uwagę Outbacka 3.0R 5AT - tani w eksploatacji nie jest, ale pewnie ze 3 litry mniej spali zlosnik.gif

Napisano

> bo fajowo wygląda?

Moim zdaniem to najbrzydszy pseudo-SUV na rynku. Można wiele rzeczy o nim napisać, ale na pewno nie to że fajowo wygląda.

No chyba że moja znajomość polskiego jest na tyle zła że słowo fajowo pochodzi od fai czyli fajowo znaczy to samo co ****.

Napisano

Szwagier do dzisiaj za szkłem trzyma ekspertyze murano z aso.Przyczyną zapalenia samochodu nissan murano było wjechanie w kałuże. Naporawa 90 tys złotych i się pzu boksowało z ichnim aso i nikt nie chcial naprawić auta o ile pamiętam za ponad 200 000zl.

Dużo palił, słabo jechał, plastiki tandetne. odradzam

Napisano

Rzuć okiem na CX-7. Mazdę.

Moim zdaniem ma ona nieco bardziej europejski wygląd oraz wykonanie.

Może się spodoba.....

Pozdrawiam

Bartek

PS. Koleżanka z pracy miała. Bardzo amerykański w środku, "jeśli wiesz o czym ja mówię".

B

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.