Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy ktoś w 1.6 16v BBM ma sekwencję ?

Featured Replies

Napisano

Takie pytanie z rana...

Może ktoś ma i napisze kilka słów?

Napisano

> Takie pytanie z rana...

> Może ktoś ma i napisze kilka słów?

Ja mam. Hana H2000 red, Zavoli N, Stag 4 Plus. Jakiej informacji konkretnie szukasz?

Napisano

Mam BRC sq24.

Co chcesz wiedzieć?

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Ja mam. Hana H2000 red, Zavoli N, Stag 4 Plus. Jakiej informacji konkretnie szukasz?

No przede wszystkim, jakiego typu sekwencja, ale to już szanowni podaliście, reszta to pytania - jak się sprawuje, ile kosztowało jej założenie, jak wygląda spalanie i ile gazu wchodzi w zbiornik po kole, jakieś problemy były w trakcie?

Napisano
  • Autor

> Mam BRC sq24.

> Co chcesz wiedzieć?

> Pozdrawiam

tak jak niżej:

No przede wszystkim, jakiego typu sekwencja, ale to już szanowni podaliście, reszta to pytania - jak się sprawuje, ile kosztowało jej założenie, jak wygląda spalanie i ile gazu wchodzi w zbiornik po kole, jakieś problemy były w trakcie?

aha, i czy plastikowy kolektor coś w tym temacie przeszkadza?

Napisano

> tak jak niżej:

> No przede wszystkim, jakiego typu sekwencja, ale to już szanowni podaliście, reszta to pytania -

> jak się sprawuje, ile kosztowało jej założenie, jak wygląda spalanie i ile gazu wchodzi w

> zbiornik po kole, jakieś problemy były w trakcie?

> aha, i czy plastikowy kolektor coś w tym temacie przeszkadza?

Mam w Multipli, butla pod podłogą około 50 litrów, tankuje 40. Spalanie od 10 do 12 litrów. Jedyne o czym muszę pamiętać, to że pod innym dystrybutorem zatrzymuje się na stacji 270751858-jezyk.gif Kosztowała około 2500 rok temu. Kolektor mam plastikowy, ale przy sekwencji to nie ma znaczenia.

Pozdrawiam

Napisano

> No przede wszystkim, jakiego typu sekwencja, ale to już szanowni podaliście, reszta to pytania -

> jak się sprawuje, ile kosztowało jej założenie, jak wygląda spalanie i ile gazu wchodzi w

> zbiornik po kole, jakieś problemy były w trakcie?

Ja co do mojej konfiguracji nie mam najmniejszych zastrzeżeń, auto chodzi bardzo ładnie. Co do kosztów obstawiam że w polecanym, renomowanym warsztacie który zakłada zgodnie ze sztuką będzie to kosztować 2,5-2,8k w tej chwili. Spalanie w mieście 12,5, trasa 8,5.

Napisano
  • Autor

> Ja co do mojej konfiguracji nie mam najmniejszych zastrzeżeń, auto chodzi bardzo ładnie. Co do

> kosztów obstawiam że w polecanym, renomowanym warsztacie który zakłada zgodnie ze sztuką

> będzie to kosztować 2,5-2,8k w tej chwili. Spalanie w mieście 12,5, trasa 8,5.

Dzięki za informację.

Napisano

Mam sekwencję od ponad 70 kkm. Początkowo w takim setupie:

Sterownik - Stag 300

Reduktor - Tomasetto Alaska

Wtryski - Valtek 2 Ohm

Dysze - 2,1 mm

Zbiornik - toroidalny 44l., wchodzi 34l., wymiary 600x210 mm, podłoga jest płaska.

Wtryskiwacze wytrzymywały mi średnio 20 kkm (nowa listwa 120 zł), reduktor zakończył żywot przy 60 kkm. Wymieniłem wtedy reduktor na Zavoli Zeta N, a wtryski na Omvl Reg Fast, do tego odświeżyłem wszystkie węże wodne i gazowe, co kosztowało razem około 350 zł.

Silnika nie oszczędzam i spalanie mam od:

- 7,7 w trasie do 100 km/h

- 9 w trasie normalnie, czyli wyprzedzam wszystko, co się da

- 9,5 na autostradzie przy stałej 150 km/h

- 12 jazda tylko w mieście

Benzyny przy tym spalam jakieś 1l. na każde 100 km, bo często odpalam i jeżdżę dużo w mieście.

Średnie z dystansu 50 kkm masz tu:

icon3.png

Napisano
  • Autor

Dzięki za informacje.

Chyba pójdę w tym kierunku, żeby tą sekwencję założyć.

Zadziwiające jest jednak to, że wtryskiwacze tak mało wytrzymały...

:/

to tak się dzieje cały czas?

Napisano

> Zadziwiające jest jednak to, że wtryskiwacze tak mało wytrzymały...

> :/

> to tak się dzieje cały czas?

Valteki są zwyczajnie takie słabe. Tyle samo kosztuje listwa Reg Fast, a z tego co wiem, powinna wytrzymać 40-60 kkm.

Napisano

> Dzięki za informacje.

> Chyba pójdę w tym kierunku, żeby tą sekwencję założyć.

> Zadziwiające jest jednak to, że wtryskiwacze tak mało wytrzymały...

> :/

> to tak się dzieje cały czas?

sie nie dziw bo to waldemary były, a to qpa jest.

U mnie śmiag BRC SQ24 Full od 2 lat i 0 problemów. Tylko przeglądy gwarancyjne i tankowanie wink.gif

Przejechane na gazie około 47kkm, nic nie wymieniane.

Napisano

A z innej strony...

Czy jest na sali osoba która jeździ na II generacji?

Tak praktycznie. Jakie słabe punkty, czego wystrzegać się?

Napisano

> A z innej strony...

> Czy jest na sali osoba która jeździ na II generacji?

> Tak praktycznie. Jakie słabe punkty, czego wystrzegać się?

Ja jeżdżę. Czuć brak mocy na wysokich obrotach i przy zdławieniu może strzelić. Kable, świece filtry to mit. Kiedy zakładałem sekwencja kosztowała 5 tysięcy. Teraz nawet nie zawracałbym sobie głowy w silnikach z asymetrycznym kolektorem ssącym.

Napisano

Tartarini, przejechane na reduktorze 200tys(miał jedna wymianę membran i innych gumek, a teraz czeka druga wymiana, cena zestawu naprawczego ok 70zł). Nie kicha nie prycha.

Napisano

Ja też mam STAGA 300 ale Reduktor Versus 150 i Valteki ale 3ohm

Jak na razie wtryski wytrzymaly 40kkm. Spalanie 30% miasto, 70% trasa -8.5l. Jak jezdzilem tylko w miescie to w zimie palil 11-12.3 litra a latem 10.5-11.5.

Napisano

> sie nie dziw bo to waldemary były, a to qpa jest.

> U mnie śmiag BRC SQ24 Full od 2 lat i 0 problemów. Tylko przeglądy gwarancyjne i tankowanie

> Przejechane na gazie około 47kkm, nic nie wymieniane.

I tak trzymać.Trzeba od poczatku założyć coś porzadnego to procentuje.W Bravce 1,2 miałem sekwencję Landi Renzo LSI. Przejechałem do sprzedaży autka 56 kkm bez żadnego wkładu (tylko serwis i wymiana filterków).Teraz w obecnej Viki też mamlandi renzo ale Omegaz. Też wszystko buje się bez problemów.Jedyna wada - na zwnątrz jakpracują wtryski jest głośny.Naiwniacy myślą że na gnojówve pomykam.

Pozdrawiam

Boa

Napisano

Ja na Stagu 300 i Valtekach zrobilem ok. 90 000km. Pierwsze valteki wytrzymały ponad 70 000km, przeszly regeneracje i dalej smigaja wink.gif

Napisano

Mam ja - w 2 śtukach

A wcześniej II gen LPG w poprzedniej śtuce

Się nie ma co zastanawiać tylko celem zmniejszenia kosztów zakładac LPG

Tylko dołożyć parę stówek za porządny zesaw i montaż a nie druciarstwo w stodole zanabywać

Ja miałem II gen BRC Just a teraz Sequent 24

Rezerwuj termin instalacji TERAZ

• 4 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Jutro odbieram, Stag cośtam, na hana2000.

Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.