Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dobra cena na oponki w necie, ich brak i odpowiedz sklepu

Featured Replies

Napisano

Zamowilem letnie oponki na http://www.hurtowniaopon.pl, nie ukrywam, ze cena byla atrakcyjna.

Dzis dostalem krotka odpowiedz: "CHWILOWY BRAK OPON, PRZEPRASZAMY".

W sumie nie mam do nich pretensji wiekszej, w koncu przeprosili.

Otrzymalem juz raz identyczna odpowiedz na zamowienie sprzetu AGD.

Zastanawia mnie tylko czy taka odpowiedz jest standartem w takich sklepach?

Wolalbym, zeby dopisali jeszcze, ze zamowienie nie bedzie zrealizowane wogole, lub moga je zrealizowac np. za tydzien/miesiac (choc i tak na bank to to 1 oznacza).

Napisano

...napisali, że chwilowy - ja bym odpisał, że mi się tak bardzo nie śpieszy i poczekam cierpliwie zlosnik.gif

Napisano

> ...napisali, że chwilowy - ja bym odpisał, że mi się tak bardzo nie śpieszy i poczekam cierpliwie

tylko ciekawe czy cena bedzie taka sama

Napisano
  • Autor

> ...napisali, że chwilowy - ja bym odpisał, że mi się tak bardzo nie śpieszy i poczekam cierpliwie

Tez o tym myslalem (moge poczekac do konca marca albo i troche dluzej), oczywiscie jezeli zachowaja cene z zamowienia.

Jestem chyba z tych nadgorliwych, ale nie chcialbym kupic gdzie indziej opon, a kilka dni pozniej ujrzec kuriera w drzwiach z kolejnym kompletem.

Napisano

> Zamowilem letnie oponki na http://www.hurtowniaopon.pl, nie ukrywam, ze cena byla atrakcyjna.

> Dzis dostalem krotka odpowiedz: "CHWILOWY BRAK OPON, PRZEPRASZAMY".

Standard u naszych "sprzedawców".

Jak wchodzisz do sklepu to towaru tyle, że pozazdrościć. Jak tylko chcesz coś zamówić to albo nie ma albo były albo mają tylko 3 sztuki, a najchętniej to by Ci wcisnęli coś innego w rozmiarze, który w ogóle Cię nie interesuje...

Napisano

> Standard u naszych "sprzedawców".

> Jak wchodzisz do sklepu to towaru tyle, że pozazdrościć. Jak tylko chcesz coś zamówić to albo nie

> ma albo były albo mają tylko 3 sztuki,

A najpewniej zaproponują coś podobnego w trochę wyższej, choć dalej atrakcyjnej dla tego towaru cenie. Normalne praktyki, nie tylko sklepów z oponami i nie tylko w internecie. Ale da sie z tym żyć grinser006.gif, pod warunkiem że człowiek się na takie numery przygotuje i trochę zrozumie sprzedawców grinser006.gifzlosnik.gif.

Napisano

Szanowni Państwo,

Bardzo przepraszamy, ale jesteśmy zmuszeni anulować zamówienie.

Przyczyną anulowania jest brak możliwości realizacji zamówienia w realnym terminie z przyczyn od nas niezależnych (brak produktów).

Mimo wszystko zapraszamy do ponownego odwiedzania serwisu bla...bla...bla...

To była odpowiedź na zamówienie fajnych calorocznych opon do dostawczka, eeeech....

Napisano
  • Autor

> To była odpowiedź na zamówienie fajnych calorocznych opon do dostawczka, eeeech....

Taka by mnie satysfakcjonowala, bylbym pewien, ze zamowienie poszlo do kosza.

Napisano

Widziałem lepszy bajer.

nie możemy zrealizowac opon xyz za 300zl w rozmiarze xyz. w zamian oferyjemy opony i tu ta sama nazwa, rozmiar i marka za 500.... babka była mocno zmieszana po rozmowie telefonicznej

Napisano

jeśli się ogłaszają, że mają, to powinni mieć. co za problem zaktuaulizować stronę www?

miesiąc temu kupiłem 4 opony letnie w oponeo.com i pan też się na początku nieco wykręcał, że nie ma, że nie taka cena będzie.

rzekłem tylko, że na stronie www stoi jak byk, że opony są i w jakiej cenie i że składam zamówienie.

i otrzymałem od strzała to, co chciałem smile.gif

Napisano

Miałem podobnie, oferta znaleziona jako najteńsza na ceneo.pl

Napisałem im: po co mają w ofercie produkt, którego faktycznie nie mają?

Następnego dnia oferta została zdjęta.

Myśle, że to taki marketing, aby poprostu wejśc do ich sklepu w pierwszej kolejności,

ale po co, skoro nie mają towaru, to już nie wiem niewiem.gif

Napisano

> jeśli się ogłaszają, że mają, to powinni mieć. co za problem zaktuaulizować stronę www?

pewnie wyleciało by połowę listy grinser006.gif

szukałem kiedyś nietypowych opon do vitary, nigdzie w PL ich nie było, ale większość sklepów oferowała je na swoich www

sick.gif

co ciekawe ostatnio przerabiałem to samo z pewną książką, juz dawno nie drukowana (info z wydawnictwa), a masę sklepów ma ją w katalogu niewiem.gif

Napisano

> pewnie wyleciało by połowę listy

czyli oszukują

Napisano

> czyli oszukują

Nie pisz takich rzeczy bo się zaraz pojawi grupa oburzonych "biznesmenów" i wytłumaczą Ci że to jest wszystko w najlepszym porządku. A w ogóle to Ci robią łaskę że coś Ci sprzedadzą.

Napisano

> Nie pisz takich rzeczy bo się zaraz pojawi grupa oburzonych "biznesmenów" i wytłumaczą Ci że to

> jest wszystko w najlepszym porządku. A w ogóle to Ci robią łaskę że coś Ci sprzedadzą.

odpowiem z własnego podwórka:

ogłoszenia nieruchomości. Mimo, że aktualizowane to czasem sytuacja zmienia się z dnia na dzień. Z tym, że jeśli ktoś do mnie dzwoni i pyta a ja nie jestem pewny czy dana melina jest jeszcze wolna po prostu odpowiadam: "ogłoszenie było aktualizowane x dni temu, od tego czasu sytuacja mogła ulec zmianie, muszę sprawdzić aktualność zanim umówimy się na spotkanie, nie chcę wprowadzić Pana w błąd."

Na pewno jednak nie zdarza się żebym miał ogłoszenie z nieruchomością która nie istnieje czy istniała ale na przykład w ubiegłym sezonie. Takie rzeczy nie przejdą.

Dostępność towaru w sklepach z oponami to bardziej gra w totka.

Napisano

> odpowiem z własnego podwórka: (...)

Nieruchomości są specyficznym rynkiem i ciężko je do czegokolwiek porównywać. Oczywiście się z Tobą zgadzam tylko mi bardziej chodzi o sposób informowania klienta. Bo to jest na zasadzie - towar jest dopóki nie chcesz go kupić. Wtedy nagle się okazuje że może kiedyś będzie, ale w innej cenie a w ogóle to lepiej kupić co innego. A przecież można napisać np. że towaru brak na magazynie - proszę o telefon. Wiele sklepów tak robi i jakoś funkcjonują.

P.S.

Zaraz mi ktoś napisze żebym się wziął za biznes to się dowiem jak to jest. Więc odpowiadam - nie - nie wezmę się bo są rzeczy do których się nie nadaje. I to jest jedna z nich i mam tego świadomość. A krytykował będę bo jako klient mam do tego prawo.

Napisano

> Nieruchomości są specyficznym rynkiem i ciężko je do czegokolwiek porównywać.

No właśnie łatwo. Bo opony mają na SWOIM magazynie więc łatwiej im sprawdzić czy rzeczywiście mają coś takiego na stanie. Ewentualnie jeśli mają w ofercie a nie ma na składzie to program do prowadzenia magazynu powinien automatycznie zwracać do sklepu internetowego komendę: "możliwość zamówienia, brak towaru od ręki" i wtedy informacja o możliwych zmianach cen ale już na stronie. To byłoby wygodne nie tylko dla klientów ale tez dla przyjmujących zamówienia. Trzymanie w swoim sklepie nieaktualnych ogłoszeń to strata czasu.

Napisano
  • Autor

> ale po co, skoro nie mają towaru, to już nie wiem

Dostalem dzis odpowiedz na maila (zapytalem sie grzecznie czy wklejona tu odpowiedzia spuscili mnie na drzewo), ze jednak maja zamiar zrealizowac zamowienie za ok tydzien, jak sprowadza opony od producenta.

Pytaja jednoczesnie czy potwierdzam zamowienie.

Dostali wiec odpowiedz, ze oczywiscie, przy zachowaniu pierwotnej ceny.

Pozyjemy, zobaczymy co bedzie dalej.

Napisano

> czyli oszukują

czym więcej www ma podstron i tekstu tym jest lepiej pozycjonowana

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.