Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tankowanie na NESTE

Featured Replies

Napisano

confused.gif

Może mi ktoś podać racjonalny powód braku zatrzasków na rękojeści pistoletów do tankowania. Przy teraźniejszych mrozach trzymanie pistoletu nieźle daje po łapach!

niewiem.gif

Napisano

Brak obsługi uniemożliwi posprzątanie rozlanego paliwa.

Napisano

ale i tak sie wyleje do danej kwoty 20zł rotfl.gif żarcik

a monitoring na stacji to od czego mają

Napisano

> Brak obsługi uniemożliwi posprzątanie rozlanego paliwa.

Nie bardzo widzę związek.

Napisano

> Może mi ktoś podać racjonalny powód braku zatrzasków na rękojeści pistoletów do tankowania. Przy

> teraźniejszych mrozach trzymanie pistoletu nieźle daje po łapach!

Też mnie to zastanawia. W odległych czasach wsadzałem pod spust moją nokie 6310 i blokowała idealnie do oporu, a teraz wsadzam korek wlewu paliwa, ale leje odrobinę wolniej.

Napisano

Też mnie to kiedyś zastanawiało, oto oficjalne stanowisko firmy Neste Polska Sp. z o.o.

Quote:

RE: Łódź-zgierska blokowanie pistoletu

Od:

"Neste A24 Polska" <[email protected]>

Do:

Data:

2008-08-18 08:01

Szanowny Panie,

Dziękujemy za Pana uwagii na temat sposobu tankowania pojazdu na stacjach Neste A24. Pragne Pana poinformować,  że przyczyna braku blokady przy nalewakch jest podyktowana bezpieczenstwem. Jak Panu wiadomo na naszych stacjach obowiązuje tzw system pre-payment (klient najpierw dokonuje płatności a potem tankuje). W takiej sytuacji dochodzilo do częstych zerwań pozostawionych w bakach  nalewaków co grozilo rozlanie paliwa, uszkodzeniem dystrybutora, badż skażeniem środowiska, gdyż klienci czesto zapominali po dokonanej transakcji i zaplacie wyciagnąc nalewak z baku pojazdu.W obecnej sytuacji klient jest obecny przy tankowaniu i w pełni kontroluje cały proces tankowania pojazdu.

Rozumiemy,że może to być w pewnym sensie uciąliwe, mamy jednak nadzieje że pomimo tej niedogodności pozostanie Pan w dalszym ciągu naszym klientem

pozdrawiam

Katarzyna Dudowicz

Neste Polska Sp. z o.o.

ul. Postępu 13, 02-676 Warszawa

NIP: 526-02-05-138

REGON: 010531824

KRS nr 0000046629

zarej. Sąd Rejonowy w Warszawie

XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego,

Kapitał zakładowy 83.000.000 PLN

-----Original Message-----

From: XXXX [mailto:[email protected]]

Sent: 16 sierpnia 2008 17:59

To: Neste A24 Polska

Subject: Łódź-zgierska blokowanie pistoletu

Dlaczego trzeba cały czas trzymać pistolet(co jest uciążliwe tankując więcej niż 10litrów) a nie można tak jak na innych(koncernów) stacjach włożyć pistoletu do wlewu i załączyć blokady tak, żeby nie trzeba było trzymać pistoletu przez cały czas tankowania?

Pozdrawiam BAS

Pozdrawiam BAS

Napisano

Ale przecież pistolety i tak odbijają, jest blokada przed przelaniem.

Nie ma tylko mechanicznego diwajsa. W Stanach byśmy wygrali i by

to zamontowali smile.gif

Napisano

> Ale przecież pistolety i tak odbijają, jest blokada przed przelaniem.

Nie zrozumiałeś, chodzi o to:

Quote:

W takiej sytuacji dochodzilo do częstych zerwań pozostawionych w bakach nalewaków co grozilo rozlanie paliwa, uszkodzeniem dystrybutora, badż skażeniem środowiska, gdyż klienci czesto zapominali po dokonanej transakcji i zaplacie wyciagnąc nalewak z baku pojazdu.

Krótko mówiąc, ludki odjeżdżali razem z wężem we wlewie paliwa.

Czyli chodzi o to, żeby nie dochodziło do takich sytuacji:

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

No dzięki, ale jakieś miałkie te argumenty.

Rozumiem, ale nie przekonany jestem dalej.

Napisano

> Czyli chodzi o to, żeby nie dochodziło do takich sytuacji:

Ale tutaj to pracownik stacji tankował i ewidentnie to on zawinił. Jak mi tankują to też nie sprawdzam czy pistolet został wyjęty, bo zakładam, że facet wie co robi.

Napisano

w UK na żadnej stacji nie można zblokować pistoletu. Obecnie nawet pistolety na stanowiskach do tankowania ciężarówek nie mają takich blokad i trzeba kombinować

Napisano

Czyli Tłins ma wytłumaczenie na przykładzie....

Ale w Lublinie na jeddnej ze stacji Neste kierowcy busów usprawniki dystrybutor - włozyli zagiety gwoździk tam gdzie trzeba i mozna było pościć uchwyt... widziałem to przez dobre 3 lata wiec sadze że obsługa nic z tym nie robiła...

Napisano

> No dzięki, ale jakieś miałkie te argumenty.

> Rozumiem, ale nie przekonany jestem dalej.

Też mnie nie przekonują, ale stwierdziłem, że nie będę z nimi dalej dyskutował - ich piaskownica, ich zabawki.

W większości przypadków tankuję na ich stacji bo mam prawie pod domem, kiedyś Tesco z kuponami -15groszy wychodziło taniej, teraz Tesco daje kupony -5groszy i Neste wychodzi taniej, więc...

Mam w piwnicy taki ścisk, muszę wrzucić do samochodu, tylko ciągle zapominam, może temperatura mnie zmobilizuje wink.gif.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Ale tutaj to pracownik stacji tankował i ewidentnie to on zawinił. Jak mi tankują to też nie

> sprawdzam czy pistolet został wyjęty, bo zakładam, że facet wie co robi.

Ten filmik wkleiłem dla zobrazowania Twinsowi o co chodzi, wink.gif a nie dla dyskusji na jakiej stacji...

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Ale w Lublinie na jeddnej ze stacji Neste kierowcy busów usprawniki dystrybutor - włozyli zagiety

> gwoździk tam gdzie trzeba i mozna było pościć uchwyt... widziałem to przez dobre 3 lata wiec

> sadze że obsługa nic z tym nie robiła...

Hmm, gdyby nie kamerki, które mogłyby spowodować, że odpowiadałbym gdyby coś się stało to już byłby gwoździk na mojej Neste. smile.gif

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Hmm, gdyby nie kamerki, które mogłyby spowodować, że odpowiadałbym gdyby coś się stało to już

W Lublinie tez sa kamerki - a moze obsługa po cichu włozyla gwoździk? Przy liczbie busów odjezdżajacych nieopodal stacji to moze byc ekonomicznie oplacalne... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Może mi ktoś podać racjonalny powód braku zatrzasków na rękojeści pistoletów do tankowania. Przy

> teraźniejszych mrozach trzymanie pistoletu nieźle daje po łapach!

Ja od zawsze tankuję na NESTE i też mnie to wkurza.. mad.gif

Jakoś nie musiałem pisać do NESTE, sam się domyśliłem, że to ze względów bezpieczeństwa.

Poza tym, to stacja bezobsługowa i większość i tak tankuje za małe kwoty (20-50zł) więc paliwo szybko leci wink.gif

Napisano

> Brak obsługi uniemożliwi posprzątanie rozlanego paliwa.

Przy kazdej stacji NESTE jakiej tankowalem jest budka. Kiedyś koledze cos sie stalo (juz nie pamietam dokladnie o co chodzilo - banknotow dystrybutor chyba nie rozpoznawal) wiec zadzwonil na ichni telefon infolinii, ktos odebral powiedzalal, ze zajma się sprawą i po chwili z budki wyszedl gosciu z obslugi:)

Nie wiem czy to byl przypadek, ze ktos z obslugi/serwisu akurat coś robił na tej stacji i siedzial w budce czy tak zawsze jest.

Napisano

> Nie wiem czy to byl przypadek, ze ktos z obslugi/serwisu akurat coś robił na tej stacji i siedzial

> w budce czy tak zawsze jest.

Chyba przypadek, bo ja umawiałem się z tym gościem na następny dzień. Wszedł do tej budki, sprawdził na komputerze/kamerze i wypłacił mi pieniądze.

Napisano

> Przy kazdej stacji NESTE jakiej tankowalem jest budka. Kiedyś koledze cos sie stalo (juz nie

> pamietam dokladnie o co chodzilo - banknotow dystrybutor chyba nie rozpoznawal) wiec zadzwonil

> na ichni telefon infolinii, ktos odebral powiedzalal, ze zajma się sprawą i po chwili z budki

> wyszedl gosciu z obslugi:)

> Nie wiem czy to byl przypadek, ze ktos z obslugi/serwisu akurat coś robił na tej stacji i siedzial

> w budce czy tak zawsze jest.

Przypadek, zwykle tam nikogo nie ma. Dojeżdża tylko dziadek pozamiatać, przyjeżdżają wyjąć kasę, czasami przyjeżdża serwis sprzętu i oczywiście czasami zawita cysterna + pracownik Neste.

Pozdrawiam BAS

Napisano

a.

> Poza tym, to stacja bezobsługowa i większość i tak tankuje za małe kwoty (20-50zł) więc paliwo

> szybko leci

Możesz to uznać za fanaberię bogacza (bo kto bogatemu zabroni zlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gif) ale jakbym miał tankować za 20 zł to wcale bym nie pojechał na stację....

Napisano

> a.

> Możesz to uznać za fanaberię bogacza (bo kto bogatemu zabroni ) ale jakbym miał tankować za 20 zł

> to wcale bym nie pojechał na stację....

chyba, że skuterem zlosnik.gif

Napisano

> Pozdrawiam BAS

Ale to trzeba być niezłym leniem, żeby na czas tankowania pojazdu wsiadać do samochodu zlosnik.gif

Nigdy mi się to nie zdarzyło, choć w cygarze mam bak 80 litrów i jego zalanie na typowe 60 sporo czasu trwa.

Napisano

> Ale to trzeba być niezłym leniem, żeby na czas tankowania pojazdu wsiadać do samochodu

> Nigdy mi się to nie zdarzyło, choć w cygarze mam bak 80 litrów i jego zalanie na typowe 60 sporo

> czasu trwa.

Pogadamy jak będzie -20*C. wink.gif

Pozdrawiam BAS

Napisano

To nie można mieć rękawiczek?

Napisano

> a.

> Możesz to uznać za fanaberię bogacza (bo kto bogatemu zabroni ) ale jakbym miał tankować za 20 zł

> to wcale bym nie pojechał na stację....

swiete slowa i kompletnie nie rozumie idei tankowania za iles (za okreslona kwote)

sprawia to tylko ze czesciej trzeba zagladac na stacje i nic wiecej bo przeciez i tak konsumpcja paliwa zostaje na tym samym poziomie

Napisano

> To nie można mieć rękawiczek?

mozna tyle ze niektorym jest zle jaksie nie maja do czego przyczepic wink.gif

Napisano

> swiete slowa i kompletnie nie rozumie idei tankowania za iles (za okreslona kwote)

> sprawia to tylko ze czesciej trzeba zagladac na stacje i nic wiecej bo przeciez i tak konsumpcja

> paliwa zostaje na tym samym poziomie

nawet mając gaz tankuje teraz za min 50zł hehe.gif

kiedyś jak benzyna była po 3zł to można się było bawić za 20zł,

dzisiaj to za te 50zł jest niecałe 10L, trza by tankować tak często jak LPG spineyes.gif

ale brak blokady jest wkurzający, zwłaszcza że końcówka tankowania to idzie wolno grinser006.gif

Napisano

> chyba, że skuterem

I to raczej małym bo za 20 zł to 3,5 litra bedzie...

Napisano

> W Stanach byśmy wygrali i by

> to zamontowali

ale to raczej w stanach na takie rzeczy zwracają uwagę, abyś sobie krzywdy nie zrobił.

jest jeszcze kwestia zapłonu paliwa, gdy puści się nalewak, wsiądzie do auta pokręci się tyłkiem na siedzeniu i wysiądzie bez dotykania przewodzących części samochodu, ponownie łapiąc pistolet przeskakuje iskra elektrostatyczna podpalająca opary, odpowiedzialna za 99% pożarów na stacji.

łatwiej jest zmusić wszystkich do trzymania nalewaka niż edukowanie klientów i wypłacanie odszkodowań.

Napisano

> swiete slowa i kompletnie nie rozumie idei tankowania za iles (za okreslona kwote)

> sprawia to tylko ze czesciej trzeba zagladac na stacje i nic wiecej bo przeciez i tak konsumpcja

> paliwa zostaje na tym samym poziomie

Chyba, że czeka się na telefon od Pana Zdzisia, który ma paliwo zza stodółki wink.gifok.gif a jeździć trzeba.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.