Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ceny nowego civica..

Featured Replies

Napisano

Ja to wszystko wiem i się zgadzam - sam tutaj pisałem, że i VW i BMW z tym wtryskiem (turbo itd.) poszli po bandzie (marketingowej głównie).

To po co info, że toyotowskie mają ten wtrysk jak mają tylko zwykły... yay.gif

Napisano

> Ja to wszystko wiem i się zgadzam - sam tutaj pisałem, że i VW i BMW z tym wtryskiem (turbo itd.)

> poszli po bandzie (marketingowej głównie).

> To po co info, że toyotowskie mają ten wtrysk jak mają tylko zwykły...

Quote:

In 1998, Toyota's D4 direct injection system first appeared on various Japanese market vehicles equipped with the SZ and NZ engines.[17][18][19]
Toyota later introduced its D4 system to European markets with the 1AZ-FSE engine found in the 2001 Avensis

czy w wyróżnionym zdaniu jest coś skomplikowanego?

Napisano

> Tyle że to znacząco zwiększa koszty bo musisz mieć dwa zestawy wtryskiwaczy. Można sobie na to

> pozwolić w samochodzie luksusowym, ale w kompakcie gdzie margines zysku jest minimalny każde

> euro się liczy i włożenie dwóch wtryskiwaczy odpada.

No to mozesz powiedziec to Hondzie bo nastepna generacja silnikow tak wlasnie bedzie miala grinser006.gif Co do kosztow to zobaczymy. W kazdym silniku pewnie nie bedzie...

Napisano

> Quote:

> In 1998, Toyota's D4 direct injection system first appeared on various Japanese market vehicles

> equipped with the SZ and NZ engines.[17][18][19] Toyota later introduced its D4 system to

> European markets with the 1AZ-FSE engine found in the 2001 Avensis

> czy w wyróżnionym zdaniu jest coś skomplikowanego?

Nie, wszystko jasne. Dotyczy diesli. grinser006.gif

A coś o benzynach?

Napisano

> Nie, wszystko jasne. Dotyczy diesli.

> A coś o benzynach?

Czasem warto użyć Google zanim zrobi si z siebie idiotę wink.gif

Napisano

> Nie, wszystko jasne. Dotyczy diesli.

> A coś o benzynach?

w zasadzie Marek wyczerpał temat - użyj googla, może odkryjesz że D4 to bezpośredni wtrysk benzyny a Ty cały czas mylisz go z D4-D

Napisano

> w zasadzie Marek wyczerpał temat - użyj googla, może odkryjesz że D4 to bezpośredni wtrysk benzyny

> a Ty cały czas mylisz go z D4-D

No i to jest normalna odpowiedź. Dziękuję. A jakieś inne wynalazki typu dwumasówka czy coś innego te silniki mają? Bo użytkuję taki, to chętnie się dowiem.... smile.gif

Marku - twoja odpowiedź była ch.mska. No, ale trudno - jakbym był głupi, to bym się obraził.

A że nie jestem - to współczuję. biglaugh.gif

Widzisz, Marku - nie każdy jest taki mądry i (h)amerykański jak ty. zlosnik.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

Chyba Honda inna stategie wybrala. Daja niezle rabaty na nowy model, az dziwne yikes.gif

Napisano

> Chyba Honda inna stategie wybrala. Daja niezle rabaty na nowy model, az dziwne

Rynek bryndza, autko nie rzuca na kolana. Trzeba jakos probowac.

Po poczatkowym 2k PLN na wakacje teraz juz jest chyba 6k, co jak na nowy model faktycznie moze troche zaskakiwac

Napisano
  • Autor

> Chyba Honda inna stategie wybrala. Daja niezle rabaty na nowy model, az dziwne

Ano też się zdziwiłem. Uwzględniając te 6000 to zaczyna być normalniej.

Chociaz zaskakuje mnie ta zmiana polityki Hondy.

Napisano

> Rynek bryndza, autko nie rzuca na kolana. Trzeba jakos probowac.

> Po poczatkowym 2k PLN na wakacje teraz juz jest chyba 6k, co jak na nowy model faktycznie moze

> troche zaskakiwac

Teraz za te 6,5 znizki komfort 1.8 jest tansze i lepiej wyposazone od nowego ceeda. Ciekawe jak ze spalaniem.

Napisano

> Ano też się zdziwiłem. Uwzględniając te 6000 to zaczyna być normalniej.

> Chociaz zaskakuje mnie ta zmiana polityki Hondy.

Widac sie nie sprzedaje. Bo szalu nie ma ale IMO przyzwoite auto.

Napisano

> Teraz za te 6,5 znizki komfort 1.8 jest tansze i lepiej wyposazone od nowego ceeda. Ciekawe jak ze

> spalaniem.

Ten 1.8 to zawsze byl bardzo ekonomiczny silnik.

Napisano

> Ten 1.8 to zawsze byl bardzo ekonomiczny silnik.

Realnie w Warszawie 9l? A jak to na trasie jedzie?

Napisano

> Realnie w Warszawie 9l?

W Warszawie brał mi dyszkę, w trasie chyba 7,5

Napisano

> W Warszawie brał mi dyszkę, w trasie chyba 7,5

A da się zrobić w Warszawie 7,5, a w trasie 5,0 zlosnik.gif

Tylko nie wiem czy ktoś jest na tyle wielkim masochistą (poza mną), żeby jeździć z włączonym trybem ECON.... hehe.gif

Napisano

> W Warszawie brał mi dyszkę, w trasie chyba 7,5

Szalu nie ma ale nie jest tez tragicznie. Coraz bardziej zwracam sie w strone hondy. Mam dosc zoltkow.

Napisano

Coraz bardziej zwracam sie w strone hondy. Mam dosc

> zoltkow.

A Honda to jaka jest? grinser006.gif

Napisano

> A Honda to jaka jest?

No jest mniej żółta niż żółć zlosnik.gif

Napisano

> A da się zrobić w Warszawie 7,5, a w trasie 5,0

> Tylko nie wiem czy ktoś jest na tyle wielkim masochistą (poza mną), żeby jeździć z włączonym trybem

> ECON....

kochany, aż się boję, jaki wynik zrobiłbyś moim DCI w trasie zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> kochany, aż się boję, jaki wynik zrobiłbyś moim DCI w trasie

Na pewno byłbym w stanie Ci udowodnić, że jak się chce, to Twoje DCI potrafi produkować paliwo... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Civic to akurat jest brytyjski.

Ale dużo bebechów ma z dżapanese zlosnik.gif

Napisano

> Coraz bardziej zwracam sie w strone hondy. Mam dosc

> A Honda to jaka jest?

Mniej żolta od koreancow. A z cenami za nowa ceed oszalaly zlosnik.gif Plus nie ma juz 7 letniej gwarancji.

Napisano

Lepsza 3-letnia gwarancja, która istnieje w praktyce, niż 7-letnia w której 90% elementów jest wykluczonych i to dużo wcześniej. Niektóre wcześniej niż 3 lata.

Napisano

> Lepsza 3-letnia gwarancja, która istnieje w praktyce, niż 7-letnia w której 90% elementów jest

> wykluczonych i to dużo wcześniej. Niektóre wcześniej niż 3 lata.

No ale co z tego...? Najważniejsze, że "kłyt matetindody" działa... biglaugh.gif

Napisano

> Lepsza 3-letnia gwarancja, która istnieje w praktyce, niż 7-letnia w której 90% elementów jest

Ja wykluczen nie mam ale teraz juz sa.

Napisano

> Ja wykluczen nie mam ale teraz juz sa.

We wszystkich są - tylko teraz UOKiK kazał im to jasno napisać, dlatego że one zawsze były. Tylko że w formie tajnych not serwisowych. Od początku to była ściema, łącznie z marketingową naklejką na tylnej szybie. hehe.gif

Inna sprawa, że możesz się wykłócać, ja tak robiłem przy różnych okazjach przez 10 lat akurat z innym autem. Możliwe, ale sporo nerwów i czasu to zżera.

Napisano

Ale z drugiej strony lepsze są jawnie wymienione wykluczenia, niż ogólnikowe zapisy, które przy zgłoszeniu roszczenia "podlegają interpretacji". biglaugh.gif

Napisano

> Ale z drugiej strony lepsze są jawnie wymienione wykluczenia, niż ogólnikowe zapisy, które przy

> zgłoszeniu roszczenia "podlegają interpretacji".

Lepsze. Ale najlepiej nie oszukiwać klienta.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.