Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wiosna motocyklowa w Lidlu

Featured Replies

Napisano

> W zestawie masz wkładki L oraz XL zobacz sobie które Ci lepiej pasują

> Fajną sprawą jest ten wymienny kołnierz zimowy oraz dodatkowe wkładki wyciszające

No tak, ale założone są już te mniejsze

> A tak na marginesie były u was kaski w trzech kolorach ?

W dwóch, czarny mat i srebrny.

Dzisiaj pogoda dopisała i przepędziłem trochę moją Kawę. Założyłem skorupę z Lidla i już się przekonałem do niej palacz.gif

Napisano

> W dwóch, czarny mat i srebrny.

A podobno jeszcze jest czarny błyszczący.

> Dzisiaj pogoda dopisała i przepędziłem trochę moją Kawę. Założyłem skorupę z Lidla i już się

> przekonałem do niej

Założyłeś te dodatkowe wkładki wyciszające ?

Jak oceniasz głośność w nim ?

Napisano

> A podobno jeszcze jest czarny błyszczący.

No ponoć jest

> Założyłeś te dodatkowe wkładki wyciszające ?

Nic nie zakładałem. Ale chyba nie ma czegoś takiego. Są wkładki na policzki i kołnierz zimowy.

> Jak oceniasz głośność w nim ?

Nie ma za bardzo porównania, ale wg. mnie jest cicho. Za cicho zlosnik.gif

Napisano

> Nic nie zakładałem. Ale chyba nie ma czegoś takiego. Są wkładki na policzki i kołnierz zimowy.

Jak to nie ma smile.gif są takie malutkie materiałowe wkładki montowane na rzepy. Może już je masz włożone w kasku.

> Nie ma za bardzo porównania, ale wg. mnie jest cicho. Za cicho

Ja bym chętnie zrezygnował z stoperów do uszu, ale pewnie się to nie uda 270751858-jezyk.gif

Napisano

> OT - latasz na moto?

heh, latasz to dużo powiedziane zlosnik.gif

Raz się przeleciałem i do dzisiaj mam grupę inwalidzką wink.gif

Teraz sobie po prostu jeżdżę rekreacyjnie. Motor to taki mój nałóg, jak mówi żonka. Gorzej, że córa też łyknęła bakcyla crazy.gif

Napisano

Ja sobie kupiłem bieliznę termo i skarpetki zlosnik.gif Bardzo fajny stosunek cena/jakość ok.gif

Dziś przetestowane w trasie... polecam cfaniak.gif

Swoja drogą dziś po raz pierwszy w tym sezonie pacan (w wypasionej furze) otworzył mi drzwi jak wymijałem auta w korku sick.gif Ech...

Napisano

> Swoja drogą dziś po raz pierwszy w tym sezonie pacan (w wypasionej furze) otworzył mi drzwi jak

> wymijałem auta w korku Ech...

W zeszlym tygodniu dla jednego motocyklisty zle finansowo skonczylo sie takie wyprzedzanie. Byl lekki korek spowodowany kontrola trzezwosci, oczywiscie chyba koles na 2oo o tym nie wiedzial zlosnik.gif.

Wyprzedal sznurek samochodow, zobaczyli to policial.gif i na "swieczkach" poszli za nim. Kilkaset metrow dalej juz stal i mine mial nieciekawa.

Napisano

> Już w gazetce drukowanej jest, na stronie jeszcze nie widzę.

> - Kask szczękowy

> - blokada na tarczę

> - pokrowiec na moto

> - plecak

> - tankbag

> - bielizna termo

> i reszty nie pamiętam, w każdym razie pokaże się na dniach oferta pewnie

ktos testowal te tankbagi , warte toto cos ?

Napisano

to ja tez mam pytanie do Lidlowych sprzetow.

Przymierzalem sie do tych rekawiczek, ale maja tylko rozmiar XL.

Niby jak zakladam to wewnetrzna wkladka jest dobra, ale zewnetrza czesc jakos tak wystaje poza paluchy...

No i nie wiem, tez tak macie w swoich rekawiczkach? Moje obecne skorzane maja bardziej dopasowane czesci wewnetrzne i zewnetrzne.

Napisano

W tych z lidla jak je założyłem to też tak miałem, ale chyba tylko na najmniejszym palcu o ile dobrze pamiętam.

W modekach i heldzie które posiadam nie ma takiego efektu.

Napisano

> W tych z lidla jak je założyłem to też tak miałem, ale chyba tylko na najmniejszym palcu o ile

> dobrze pamiętam.

> W modekach i heldzie które posiadam nie ma takiego efektu.

sprawdzilem tylko kciuk i wskazujacy. Reszty nie pamietam.

Ciekawy jestem jak opinie innych uzytkowniow.

No i najwazniejsze pytanie... czy taki mankament w ogole przeszkadza? Czy moze łykać jak indor kluchy smile.gif

Napisano

> Jak oceniasz głośność w nim ?

No to odpiszę jeszcze raz, w osobnym poście, bo mam nowe doświadczenia.

Dzisiaj polatałem trochę więcej i muszę stwierdzić, że jest głośno.

Pierwsze wrażenia zmyliły mnie, bo miałem słuchawki w uszach i słuchałem muzy.

No i jeździłem lajtowo po mieście rozgrzewając sprzęta po zimie cool.gif

Szum jest okropny, musiałbym jechać z głową odwrócona na bok, wtedy hałas ustaje. No ale na dłuższą metę się tak nie da zlosnik.gif

Wróciłem do starej skorupy.

Lidlowa będzie na krótkie wypady po mieście wink.gif

Napisano

> No i najwazniejsze pytanie... czy taki mankament w ogole przeszkadza? Czy moze łykać jak indor

> kluchy

kiedys mialem kupowac rekawiczki przez neta, pomierzylem reke wedlug rozmiarowki na stronce i wyszlo, ze rozmiar L bedzie najlepszy, ale jednak kupilem z mierzeniem w sklepie rozmiar XXL

po czasie stwierdzilem, ze sa ciut za luzne, ale latam w nich juz chyba ze 3 sezony i jest wszystko jak najbardziej OK, wiec tym bym sie nie przejmowal zupelnie, a mam na kazdym paluchu kolo centymetra miejsca

Napisano

> Ja sobie kupiłem bieliznę termo i skarpetki Bardzo fajny stosunek cena/jakość

> Dziś przetestowane w trasie... polecam

> Swoja drogą dziś po raz pierwszy w tym sezonie pacan (w wypasionej furze) otworzył mi drzwi jak

> wymijałem auta w korku Ech...

Też kupiłem bieliznę termo i skarpetki. Te kalesonki jakby dosyć przewiewne są. W niedzielę nie było może najcieplej, jeździłem w nich i było średnio. Zdecydowanie chłodniej niż w kalesonkach narciarskich też ze sklepu na L (tamte też termoaktywne ze srebrną nitką). Na dłuższą trasę przy temp ~10*C byłoby mi zimnawo w nich.

Napisano
  • Autor

> Też kupiłem bieliznę termo i skarpetki. Te kalesonki jakby dosyć przewiewne są. W niedzielę nie

> było może najcieplej, jeździłem w nich i było średnio. Zdecydowanie chłodniej niż w

> kalesonkach narciarskich też ze sklepu na L (tamte też termoaktywne ze srebrną nitką). Na

> dłuższą trasę przy temp ~10*C byłoby mi zimnawo w nich.

Na następny raz załóż na nie spodnie, będzie cieplej smile.gif

Napisano

> Wyprzedal sznurek samochodow, zobaczyli to i na "swieczkach" poszli za nim. Kilkaset metrow dalej

> juz stal i mine mial nieciekawa.

To u mnie w mieście są jacyś "nienormalni" policial.gif

W korku mi zrobili miejsce. Skorzystałem i podziękowałem.

Znowu na wiadukcie jechałem przepisowo za radiowozem. Ten mi zjechał do prawej strony - nie skorzystałem obawiając się podpuchy spy.gif Policjant widząc, że nie wyprzedzam wbił prawy kierunkowskaz. Wyprzedziłem i podziękowałem zlosnik.gif

Co do tematu... Zapodałem do kurtki i spodni podpinkę, na sobie sam komplet bielizny z Lidla. +10* C i było cieplutko ok.gif

Napisano

> to ja tez mam pytanie do Lidlowych sprzetow.

> Przymierzalem sie do tych rekawiczek, ale maja tylko rozmiar XL.

> Niby jak zakladam to wewnetrzna wkladka jest dobra, ale zewnetrza czesc jakos tak wystaje poza

> paluchy...

> No i nie wiem, tez tak macie w swoich rekawiczkach? Moje obecne skorzane maja bardziej dopasowane

> czesci wewnetrzne i zewnetrzne.

No i zakupilem te rekawice. Dzis mialem pierwsza jazde.

Musze przyznac, ze sa to rekawice raczej zimowe. Terometr pokazywal +2'C a jak zsiadłem ze sprzeta, to miałem mokre ręce.

Moje inne skórzane rękawice jednak lepiej przepuszczają wilgość.

No i muszę przyznać, że jednak troche te przydługie palce troche przeszkadzają. Nie ma takiej precyzji przy przełączaniu klawiszy.... no chyba, ze ktos nie uzywa kierunkowskazów smile.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Żeby nie zakładać nowego tematu, zauważyłem dziś takie urządzenie w lidlu:

> http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_25837.htm

> jak myślicie, nadało by się do motocykla ?

> Powinno sporo ułatwić prace :-)

yikes.gifhehe.gifpad.gif rowerowy, poza tym nie chcesz mi powiedziec ze masz az taki luz na lancuchu zeby to cos zalozyc...

Napisano

> rowerowy, poza tym nie chcesz mi powiedziec ze masz az taki luz na lancuchu zeby to cos

> zalozyc...

Nie zwróciłem uwagi że ten łańcuch w środku idzie tak w dół.

Napisano

Nie zmieści się. Poza tym w motocyklu, o ile nie jest to cross/enduro i nie pędzisz po piachu i]czy błocie, nie jest konieczne czyszczenie łańcucha. Wystarczy go tylko smarować, a czyszczenie odbywa się samoczynnie.

Napisano

> Nie zmieści się. Poza tym w motocyklu, o ile nie jest to cross/enduro i nie pędzisz po piachu i]czy

> błocie, nie jest konieczne czyszczenie łańcucha. Wystarczy go tylko smarować, a czyszczenie

> odbywa się samoczynnie.

tak??? to chyba jakaś nowość smile.gif... czyli według Ciebie smarować i nie czyścić??? good luck smile.gif

Napisano

> tak??? to chyba jakaś nowość ... czyli według Ciebie smarować i nie czyścić??? good luck

Oczywiście że tak, chyba że ktoś smaruje wynalazkami w sprayu.

Napisano

> Oczywiście że tak, chyba że ktoś smaruje wynalazkami w sprayu.

Można w sprayu pod warunkiem, że są do łańcucha motocyklowego. Taki olejek w kontakcie z powietrzem gęstnieje po kilkunastu sekundach.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jeśli kogoś interesuje to w lidlu pojawił się spray do czyszczenia łańcucha o ile dobrze pamiętam 5,99zł/300ml.

A jako ciekawostkę podam że gazeta motocykl dostała do testów z lidla rękawice, kask, pokrowiec na motocykl i kombinezon przeciwdeszczowy smile.gif

Napisano

> Można w sprayu pod warunkiem, że są do łańcucha motocyklowego.

Stosowałem taki produkcji Motula przez 3 sezony , łańcuch się tak okleił syfem że wyglądał jakby był nierówno wyciągnięty , myślałem już nawet o wymianie ...

Ale pomyślałem jeszcze żeby go wymyć dokładnie naftą i nasmarować .

Po tych zabiegach wygląda i działa jak nówka smirk.gif

Nie przypuszczałem w ogóle do tej pory , że może być aż taki objaw przy brudnym , choć regularnie smarowanym sprayem łańcuchu ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.