Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pompka z manometrem

Featured Replies

Napisano

po dzisiejszych odwiedzinach na 3 stacjach zeby sprawdzic / dopompowac kola mam dosc. Albo popsuty kompresor, albo uszkodzona koncowka, albo wskazania "lekko" odbiegajace od rzeczywistosci. Chcilbym kupic pompke z manometrem ale nie nożną i nie taką co rozpadnie sie po 2 użyciach. Na allegro i w sklepach tego masa.

Na początku pomyślałem, że kupie mały kompresor ale poza pompowaniem kół nie widze zastosowania. Pompke nożną wysłalem w diabły bo pompowanie kół na aucie do 2.6-2.8 tanim chińskim badziewiem nie jest przyjemne. Możecie coś polecic?

Z góry dziękuję za linki ok.gif

Napisano

Ja kupilem dawno temu dobra rowerowa - i dobry manometr, a i az tak sie nie trzeba namachac, zeby dopompowac.

A ostatnio kupiel w tesco jakas elektryczna - manomentr zdaje sie byc zacny, zobaczymy po sprawdzeniu czujnikiem cisnienia.

BTW - ja sobie kupilem dobry czujnik i zawsze jeszcze sprawdzam po pompowaniu ok.gif

Napisano

> BTW - ja sobie kupilem dobry czujnik i zawsze jeszcze sprawdzam po pompowaniu

mi bardziej zalezy na powtarzalnosci a nie wskazaniu. Czujniki cisnienia mam w kolach. Jak beda rozne wskazania miedzy pompka a czujnikami to moge sobie wprowadzic jakas korekte przy pompowaniu i bede mial tyle ile chce.

Takie pompki pod gniazdo zapalniczki daja rade?

Napisano

w miare "dokladny" manometr jest na pompkach firmy start. zima tylko wskazania troche sie roznily od wskazan manometru "recznego". sama pompka takze jest ok.

Napisano

Ja od jakiegoś czasu szukam i nie mogę znaleźć... mam już ze 3 chińskie pompki które do niczego się nie nadają bo można je wygiąć w ósemkę podczas pompowania.

Mam też u ojca w garażu 30-letnią pompkę nożną "gniotsa nie łamiotsa" made in CCCP, która cały czas niezawodnie pompuje wszystko co się do niej podłączy. Ostatnio tylko umarł sowiecki manometr ze stali czołgowej i kupiłem nowy na allegro (pasuje najzwyklejszy hydrauliczny, wprawdzie miałem 2,5 atm od hydroforu ale to mało i kupiłem 6atm).

Jakbym znalazł drugą taką porządną pompkę to kupuję, nawet niech 100zł kosztuje.

Napisano

> Takie pompki pod gniazdo zapalniczki daja rade?

Dają rade ok.gif

Oczywiście zależy jakie, ja własnie kupiłem michelina i jestem bardzo zadowolony.

Napisano

> Dają rade

> Oczywiście zależy jakie, ja własnie kupiłem michelina i jestem bardzo zadowolony.

poka mnie to palcem zlosnik.gif

Napisano

> Ja kupilem dawno temu dobra rowerowa - i dobry manometr, a i az tak sie nie trzeba namachac, zeby

> dopompowac.

Niedawno była akcja rowerowa w Lidlu - były duże pompki ręczne (pionowe) które nieźle dają radę (ludzie kupowali je już wcześniej i zachwalają). Sam kupiłem ostatnio i jest git.

Koszt ostatniej edycji - coś koło 25 zł (nie pamiętam, paragon gdzieś się zapodział wink.gif

Poszukaj, może gdzieś albo od kogoś da się odkupić.

Napisano

> Niedawno była akcja rowerowa w Lidlu - były duże pompki ręczne (pionowe) które nieźle dają radę

> (ludzie kupowali je już wcześniej i zachwalają). Sam kupiłem ostatnio i jest git.

> Koszt ostatniej edycji - coś koło 25 zł (nie pamiętam, paragon gdzieś się zapodział

> Poszukaj, może gdzieś albo od kogoś da się odkupić.

Też taką mam, ale żeby używać jej do opon samochodowych to trzeba się nieźle przy niej namęczyć.

Napisano

> Też taką mam, ale żeby używać jej do opon samochodowych to trzeba się nieźle przy niej namęczyć.

Pompowałem sąsiadowi koło (175/65/14), trochę machnięć było, ale całkiem lekko szło wink.gif

Nadymać rower szosowy to dopiero jest wysiłek zlosnik.gif

Napisano

> w netto są po 19.99 od biedy można koło w aucie nadmuchać

co innego nadmuchac male kolo jedno a co innego 17ke gdzie zalecene cisnienie to 2.6

w lanosie bez problemu szlo nozna chinska (male kola, niskie cisnienie lekkie auto), w mondku juz gorzej. Teraz to moge sobie na chinska nozna popatrzec.

Zejdzcie na ziemie i trzymajcie sie tematu.

Napisano

> co innego nadmuchac male kolo jedno a co innego 17ke gdzie zalecene cisnienie to 2.6

> w lanosie bez problemu szlo nozna chinska (male kola, niskie cisnienie lekkie auto), w mondku juz

> gorzej. Teraz to moge sobie na chinska nozna popatrzec.

> Zejdzcie na ziemie i trzymajcie sie tematu.

http://www.start.waw.pl/index.php?id=19

Napisano

> co innego nadmuchac male kolo jedno a co innego 17ke gdzie zalecene cisnienie to 2.6

> w lanosie bez problemu szlo nozna chinska (male kola, niskie cisnienie lekkie auto), w mondku juz

> gorzej. Teraz to moge sobie na chinska nozna popatrzec.

> Zejdzcie na ziemie i trzymajcie sie tematu.

co się ciśnieniujesz w rowerze masz od 2.6 do 4 atmosfer i co z tego? Gwoli ścisłości to jak skakałeś z dywanu na podłogę jeszcze raz tyle ile zyjesz takimi pompkami ludzie koła w autach pompowali.

zlosnik.gif

Napisano

> co się ciśnieniujesz w rowerze masz od 2.6 do 4 atmosfer i co z tego? Gwoli ścisłości to jak

> skakałeś z dywanu na podłogę jeszcze raz tyle ile zyjesz takimi pompkami ludzie koła w autach

> pompowali.

uzywali tez znakow interpunkcyjnych oraz czytali teksty ze zrozumieniem.

Napisalem wyraznie, ze nie chce noznej - polecono mi juz w 2 postach kupienie takiej. OK nie napisalem, ze nie chce rowerowej ale wydawalo mi sie to dosc oczywiste. Uprzedzajac - takiej do pontonu tez nie chce.

Jesli ktos ma pompke elektryczna - sieciowa lub podlaczana do gniada zapalniczki lub jakis mini kompresorek i jest zadowolony z zakupu (pompuje nia z powodzeniem kola do 2.6-2.8 lub wyzej) to prosze o namiary.

Jesli ktos ma zamiar zaproponowac wycieczke do wulakanizatora, wizyte u wrozki, pompke do wozkow dla dzieci, roweru, pontonu lub innych rzeczy niezwiazanych z postem to niech po prostu nic nie pisze. Zaoszczedzi mi czytania postow z gatunku "bez sensu". Reszcie dziekuje za pomoc.

Napisano

Napompuj kiedyś szosę na kamień (8 atmosfer x 2 koła) to się sam przekonasz, czy to lekko. Pompowałem samochód tą pompką - to był naprawdę lajcik, większa pojemność, więcej cykli ale szło leciutko.

Szukasz pompki, podaję Ci rozwiązanie, które może Ci się podobać, lub nie, ale trzymam się tematu. A pompka o której piszę to ręczna, nie nożna wink.gif20.GIF

Napisano

Quote:

po dzisiejszych odwiedzinach na 3 stacjach zeby sprawdzic / dopompowac kola mam dosc. Albo popsuty kompresor, albo uszkodzona koncowka, albo wskazania "lekko" odbiegajace od rzeczywistosci. Chcilbym kupic pompke z manometrem ale nie nożną i nie taką co rozpadnie sie po 2 użyciach. Na allegro i w sklepach tego masa.

Na początku pomyślałem, że kupie mały kompresor ale poza pompowaniem kół nie widze zastosowania. Pompke nożną wysłalem w diabły bo pompowanie kół na aucie do 2.6-2.8 tanim chińskim badziewiem nie jest przyjemne. Możecie coś polecic?

tu nie chcesz kompresorka zlosnik.gif

Quote:

Jesli ktos ma pompke elektryczna - sieciowa lub podlaczana do gniada zapalniczki lub jakis mini kompresorek i jest zadowolony z zakupu (pompuje nia z powodzeniem kola do 2.6-2.8 lub wyzej) to prosze o namiary.

tu chcesz zlosnik.gif

Zdecyduj się zlosnik.gif

Może rozważysz jednak zakup pompki nożnej rowerowej- ma końcówki do dmuchania nie tylko pontonów ale też piłek. zlosnik.gif

Ty mi wypominasz interpunkcję, ja Tobie nie wypominam pożerania liter 270751858-jezyk.gifwink.gif

Napisano

> Chcilbym kupic pompke z manometrem ale nie nożną i nie taką co rozpadnie sie po 2 użyciach. Możecie coś polecic?

co prawda bez wbudowanego manometru - ale jeśli mam cokolwiek polecić, to tylko starą, sprawdzoną konstrukcję Zjednoczonych Zakładów Rowerowych

sam mam takie dwie, po renowacji w ślicznym kolorze pomarańczowym, działają niezawodnie waytogo.gif

rękojeść stalowa (są też modele z drewnianym uchwytem, dla maniaków lakierowanego bezbarwnym drewna slinka.gifbiglaugh.gif), rura stalowa, trzpień tłoczyska stalowy, podstawa chyba ze staliwa, tam jest wszystko stalowe z wyjątkiem manżety i wężyka gumowego biglaugh.gif - słowem: nie do zaje.........chania 30.GIF

Napisano

> START

jak na tym tle prezentuje sie pompka yato klik, cena podobna a 2 tloki

Napisano

> jeśli mam cokolwiek polecić, to tylko starą, sprawdzoną

> konstrukcję Zjednoczonych Zakładów Rowerowych

> sam mam takie dwie, po renowacji w ślicznym kolorze pomarańczowym, działają niezawodnie

też posiadam starą radziecką konstrukcję, w ktorej chcialem odnowic smarowanie tloka, wytarlem stary smar i nalozylem silikonowego. I pompka przestala pompowac sick.gif. Jaki dac smar miedzy tlok a cylinder, zeby ją przywrocic do zycia?

Napisano

> jak na tym tle prezentuje sie pompka yato klik, cena podobna a 2 tloki

START-y to są dobre i trwałe pompki.

Przynajmniej w porównaniu do chińszczyzny jest to niebo a ziemia.

Niestety zginęła mi gdzieś (pożyczyłem?) i w końcu kupiłem chińską - masakra, nie nadaje się do niczego.

Napisano

> Jesli ktos ma pompke elektryczna - sieciowa lub podlaczana do gniada zapalniczki lub jakis mini

> kompresorek i jest zadowolony z zakupu (pompuje nia z powodzeniem kola do 2.6-2.8 lub wyzej)

> to prosze o namiary.

To kup sobie tego michelina albo rac-600 i będziesz zadowolony smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.