Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2013 Fiat Viaggio - nastepca Bravo do EU bedzie Made in ....

Featured Replies

Napisano

fiatviaggio2013.jpg

Viaggio czyli re-badge Dodge Dart[...]

fiat%20viaggio.jpg

Przy okazji mowy o polaczeniu Fiat Oz z Chrysler Oz wyszlo pare rzeczyzlosnik.gif [...]

W skrocie Fiat sprzedal w 2011 u mnie - 532 sztuk - Fiat/Abarth 500 (157 pozycjazlosnik.gif) i 119 sztuk Scudo (227 pozycjatrophy.gif) (a mialo byc 3,000 aut jak przypelzli hahaha.gif) i Fiat z Chrysler bedzie polaczony. Nowe modele, bla, bla, bla i decyzja pod jaka markalizak.gif[...]

A wiec ... przy okazji decyzja co i skadzlosnik.gif[...]

I tak - Ritmo aka Bravo juz nie dostaniemy - koniec produkcji, ale bedzie nastepca - ViaggioIThankYou.gif

I tu ciekawostka - auto w wersji RHD bedzie klepane w tej samej fabryce co w wersji LHD na rynki EUzlosnik.gif - czyli wersja 5d - old.gifMade in Chinazlosnik.gif, wersja, 4d - Made in IL, USA.

Viaggio oficjalnie zostanie przedstawiony na Beijing Motor Show. Viaggio bedzie produkowany w nowej fabryce obecnie budowanej przez Guangzhou Automobile Group - chinskiego partnera Fiat-a - w Changsha prowincja Hunan, (nie tka daleko od Hong Kong).

Poczatkowo produkacja ma osiagnac 140,000 a w 2014 250,000 sztuk rocznie. Fabryka silnikow jest juz budowana obok.

A wiec Sloneczna Italia w podstawie, z Yankee rodowodem, wyklepana z dumnym napisem Made in Chinazlosnik.gif ... do Europysmirk.gif - globalizacja 001.gif[...]

I co skonczy sie narzekanie, ze Daewoo to jest blezlosnik.gif?

------

Source: Automotives News, Go Auto, AutosBlog Argentina

Napisano
jakiś tekst Tukej toczy sie dyskusja nad tym kto kogo znokautuje ! ok.gif
Napisano

Czyli co, Guangzhou Automobile Group dla Fiat jest tym samym czym jest Foxconn dla Apple zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Czyli co, Guangzhou Automobile Group dla Fiat jest tym samym czym jest Foxconn dla Apple

Na to wychodzizlosnik.gif.

Jesli sie spelni - a wyglada IMVHO, ze tak - to chce zobaczyc mine tych tu hardcore Fiat-a, ktory jest Made in China.

Z ekonomicznego punktu widzenia IMVHO ma rece i nogi. Jest ekonomia skali, jest tansza sila robocza niz EU, brak strajkowpalacz.gif i redukcja kosztow (klepiesz na caly swiat).

Nawet jak zaplacisz EU % - to i tak zysk bedzie wiekszy niz oplacac I czy PL robotnikahmm.gif[...]

Smutne ale prawdziwe.

Napisano

> A wiec Sloneczna Italia w podstawie, z Yankee rodowodem, wyklepana z dumnym napisem Made in China

> ... do Europy - globalizacja [...]

A TV to made co masz?, a telefon? a pralke, a lodówkę, a ręczniki, kapcie...no też z Chin.

Kiedy oststni raz widziałes np. Adidasy made in Germany hehe.gif

Napisano

> Czyli co, Guangzhou Automobile Group dla Fiat jest tym samym czym jest Foxconn dla Apple

Jeśli związkowcy w fabryce, do której przenieśli produkcję nowej Pandy podczas Mistrzostw Świata w piłce nożnej w RPA zażądali, by w czasie, gdy gra ich repra zrobić przerwy w pracy, wnieść ogromne telebimy i oglądać mecze (za czas oglądania oczywiście firma płaci jak za pracę) to się nie ma co dziwić, że koszty we własnym kraju trochę rosną.

Napisano
  • Autor

> A TV to made co masz?,

Akurat Made in Japan zlosnik.gif

> a telefon?

Made in Malaysiazlosnik.gif

>a pralke,

ech, stara dobra Hitachi ok.gif juz ponad 10 lat, tez Made in Japan

> a lodówkę,

Made in Australiawink.gif

> a ręczniki,

wlasnie sprawdzilemgrinser006.gif - Made in Bangladeshzlosnik.gif

>kapcie...no też z Chin.

ech tez niehahaha.gif, pozadne ugg boots Handmade in Australiazlosnik.gif

> Kiedy oststni raz widziałes np. Adidasy made in Germany

laata temu, po prostu nie oto mi chodziloold.gif, lud mowi, ze auta Made in China sa beee, ale jak Fiat wyklepie, to nagle bedize cud i pieknohmm.gif. a jest jak mowiszok.gif, 90% rzeczy w domu jest Made in China i nikt jakos tam na to uwagi nie zwraca.... Ale auto musi hyc bee[wpsysk], i to pisza ci co nigdy autem Made in China nie jezdzili...

A ja old.gif cierpilwie mowie, mielismy juz VeeDub u mnie -Polo Made in China, bylo okay, teraz auta, ciezarowki z Made in China szturmuja rynek i co, jezdza, ba sa tansze w utrzymaniu niz wszystko co jest Made in EU ale minie troche czasu w mentalnosci zanim pojawi sie poziom akceptacji z przecietnego PL klienta 001.gif

Napisano

Najgorsze jest to, że najpierw EU zaczeła produkować w Chinach, a teraz oni maja dostep do nowoczesnych technologii. Zaleją nas swoim towarem, aż w końcu cały przemysł padnie, bo Panie z Chin to tanio jest. Obudzimy się z ręka w nocniku...też chińskim i za praca będziemy emigrować do Chin facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> to

> się nie ma co dziwić, że koszty we własnym kraju trochę rosną.

Bez przesady.... Panda jest tylko o 7 tyś zł droższa od tej produkowanej w Polsce...

Ja bardziej bałbym się , ze oni jak przegrają to nic dobrego już nie złożą a jak wygrają to z tego szczęścia silnik do środka wsadzą auta a siedzenia na dach zamocują zlosnik.gif - lepiej dać im 3 dni urlopu przed i tydzień po meczu oczywiście płatnego zlosnik.gif a telebimy jak najbardziej niech wstawią ale do naszych fabryk Fiata aby chłopaki mogli obserwować tępo prac w włoskich fabrykach i mogli dopingować

Napisano

> Bez przesady.... Panda jest tylko o 7 tyś zł droższa od tej produkowanej w Polsce...

Tylko ciekawe o ile jest ona droższa dla fiata?

Napisano

> Najgorsze jest to, że najpierw EU zaczeła produkować w Chinach, a teraz oni maja dostep do

> nowoczesnych technologii. Zaleją nas swoim towarem, aż w końcu cały przemysł padnie, bo Panie

> z Chin to tanio jest. Obudzimy się z ręka w nocniku...też chińskim i za praca będziemy

> emigrować do Chin

Już to się dzieje - a jak myślisz dlaczego wprowadzono zakaz kupna aut w chinach które nie zostały wyprodukowane przez chińskie firmy ( nie fabryki a firmy !!! ) przez państwowe organa - Dotychczas Audi sprzedawało tam mnóstwo aut ( oczywiście wyprodukowanych w chińskich fabrykach ) ale już nie będzie .... więc co... będą musieli odsprzedać chińskim firmą te swoje fabryki i się stamtąd po woli wycofywać... Tak jak piszesz Chiny wygrają wojnę o świat bez wystrzelenia 1 kuli .....już sa mocarstwem które ma w nosie wszystkich i wszystkie prawa

Jedyne co mogło by nas uratować to wielka rewolucja w Chinach - wolność ale na to się nie zanosi - szybko wszystko załatwiają i prawa człowieka mają w D...ie

Napisano

Tak jak piszesz Chiny wygrają wojnę o świat bez

> wystrzelenia 1 kuli .....już sa mocarstwem które ma w nosie wszystkich i wszystkie prawa

zgadza się, ciekawe kiedy reszta się obudzi i zablokuje towar made in china, fajnie wpompowali tam kasę, technologię, no i zaraz będą uzależnieni od nich jak już nie są... no nic, ja mam jeszcze ostatniego kompakta fiata made in italy zlosnik.gif

Napisano

> I tu ciekawostka - auto w wersji RHD bedzie klepane w tej samej fabryce co w wersji LHD na rynki EU

> - czyli wersja 5d - Made in China,

Kolejny powód by kupić "faałwee" zamiast Fiata zlosnik.gif

Napisano

> Na to wychodzi.

> Jesli sie spelni - a wyglada IMVHO, ze tak - to chce zobaczyc mine tych tu hardcore Fiat-a, ktory

> jest Made in China.

> Z ekonomicznego punktu widzenia IMVHO ma rece i nogi. Jest ekonomia skali, jest tansza sila robocza

> niz EU, brak strajkow i redukcja kosztow (klepiesz na caly swiat).

> Nawet jak zaplacisz EU % - to i tak zysk bedzie wiekszy niz oplacac I czy PL robotnika[...]

> Smutne ale prawdziwe.

Cóż, to tylko i wyłącznie biznes a związki zawodowe to zło old.gif

Mało tego, ta sama fabryka może klepać Fiat/Chrysler - kwestia paru innych części i znaczka zlosnik.gif Ta sama fabryka może produktowa chińską, tańszą wersję która niekoniecznie musi spelniac euro5/6 hehe.gif

Napisano

jeszcze jedno, dużo pracowałem z azjatami i u nich w biznesie nie ma słowa NIE - o to chyba wszystkim chodzi, nie? zlosnik.gif

Napisano

rewolucji tam raczej nie będzie bo obywatele mają zryte głowy przez system i twierdzą że tak jak jest jest dobrze

Napisano

>Ta

> sama fabryka może produktowa chińską, tańszą wersję która niekoniecznie musi spelniac euro5/6

Ba juz tak robia produkuja licencjnego MB E-klase a na boku swoja kopie B klas oraz od niedawna G klasy. Oczywiscie Dajmler nie pisnal slowem ze to kradziez.

Napisano

> Bez przesady.... Panda jest tylko o 7 tyś zł droższa od tej produkowanej w Polsce...

Ale zysk z egzemplarza produkowanego w I może być całkiem inny od tego, który produkowany jest w PL.

Czytałem kiedyś fajny reportaż o tej miejscowości... wszyscy mieszkańcy byli oburzeni na nas, pytali, jak my dajemy się tak wykorzystywać. Jednym z ustępstw tamtejszych związkowców mających wpływ na zgodę Fiata na przeniesienie tam produkcji była praca w soboty, co się Włochom w ogóle nie mieściło w głowie, tak jak to, że u nas nie ma sjesty.

Panda odniosła sukces m.in. dzięki w miarę przyzwoitej jakości wykonania. Zobaczymy, czy tamci to pociągną.

Napisano

> ciekawe kiedy reszta się obudzi i zablokuje towar made in china

Myślę, że nikt tego nie zrobi. Nikt nie będzie chciał komputerów po 5 tys. zł albo i więcej, zamiast za 1,5 tys. albo innych klamotów drożej niż teraz. Takie życie...

Napisano

> Ale zysk z egzemplarza produkowanego w I może być całkiem inny od tego, który produkowany jest w

> PL.

> Czytałem kiedyś fajny reportaż o tej miejscowości... wszyscy mieszkańcy byli oburzeni na nas,

> pytali, jak my dajemy się tak wykorzystywać. Jednym z ustępstw tamtejszych związkowców

> mających wpływ na zgodę Fiata na przeniesienie tam produkcji była praca w soboty, co się

> Włochom w ogóle nie mieściło w głowie, tak jak to, że u nas nie ma sjesty.

już wiem dlaczego podobają mi się włoskie auta. Bo chyba mentalnie jestem Włochem hehe.gif

Napisano

> już wiem dlaczego podobają mi się włoskie auta. Bo chyba mentalnie jestem Włochem

Mi sie wydaje, że Hiszpanie sa bardziej nastawieni na siesty i maniane zlosnik.gif

Napisano

> Teraz to pojechałeś

> http://autokult.pl/2012/03/27/ranking-najbardziej-awaryjnych-modeli-samochodow/auta-2-i-3-letnie/top

A co to za ranking? Ja widziałem u jakichś germańskich oprawców, wychodziło nieźle

jakiś tekst

jakiś tekst 2

Tragedii nie ma.

Napisano

> już wiem dlaczego podobają mi się włoskie auta. Bo chyba mentalnie jestem Włochem

Ale najlepszy tekst w tym reportażu zasadziła jedna Bella (zapewne) Donna, która powiedziała: "Nie po to wychodziłam za mąż za mojego Pietro (czy kogoś tam) i rodziłam mu troje dzieci, żeby chodził do pracy w sobotę"

zlosnik.gif

Napisano

> Ale najlepszy tekst w tym reportażu zasadziła jedna Bella (zapewne) Donna, która powiedziała: "Nie

> po to wychodziłam za mąż za mojego Pietro (czy kogoś tam) i rodziłam mu troje dzieci, żeby

> chodził do pracy w sobotę"

Mają rację, nie każdy naród jest pozbawiony szacunku do samego siebie, jak Polacy grinser006.gif

Napisano

> A TV to made co masz?, a telefon? a pralke, a lodówkę, a ręczniki, kapcie...no też z Chin.

Lapki Fujitsu-Siemens są Made In Germany właśnie. A baterie w nich Made in Japan.

Tyle w temacie.

Napisano
  • Autor

> Kolejny powód by kupić "faałwee" zamiast Fiata

No faktzlosnik.gif -- Vee Dub juz ma laaata doswiadczenia klepania w Chinalizak.gif. My juz mielismy Polo, teraz Fiat przetrze szlaki i old.gifidea.gif[...]

[...] za pare lat wiekszosc Vee Dub bedzie w EU "Made in China".lizak.gif

Napisano
  • Autor

[...] Oczywiscie Dajmler nie pisnal slowem ze to kradziez.

A moze tak lepiej ciut sprawdzic zamiast pisac, ze "kradziez"lizak.gif?

1. "Stara" B -Class zblizala sie do konca cyklu produkcji.

2. MB nie sprzedal tyle B-Class co zakladalpalacz.gif

3. Beijing-Benz Daimler Automotive Co Ltd (北京奔驰-戴姆勒·克莱斯勒汽车有限公司) zlosnik.gif - jest 30 letnim joint venture pomiedzy MB a BAIC (Beijing Automotive Industry Holding Corp) gdzie MB ma 50% udzialowold.gif

W 2005 powstala fabryka w Beijing gdzie zaczeto klepac 25,000 C-Class i E-Class.

4.Do produkcji BC301Z i BC302Z - Mercedes Benz dostarczyl linii produkcyjnej i narzedzi uzywanej przez poprzednia generacje B-Class. Mercedes Benz rowniez dostarczyl wsparcia finansowego - w nie ujawnionej kwocie (zlosnik.gif) do rozpoczecia "projektowania" BC30palacz.gif

kitajci-15-foto_4219952_17398151_18055546.jpg

5. Wiec gdzie ta kradziezpanic.gif?????chaja.gif????

Nie dosyc, ze dali koniazlosnik.gif to mu jeszcze w zeby zagladneli i powiedzieli, ze glodnysmirk.gif - i siana dalifly.gif

Napisano

Jeśli to ma tak wyglądać jak na pierwszym zdjęciu, to ja jestem za.

Piękny jest, pierwowzór to brzydal straszny...

Napisano

> No fakt -- Vee Dub juz ma laaata doswiadczenia klepania w China. My juz mielismy Polo, teraz Fiat

> przetrze szlaki i [...]

> [...] za pare lat wiekszosc Vee Dub bedzie w EU "Made in China".

zlosnik.gif jak dotąd VW nie sprzedaje w EU niczego klepanego w PRC biglaugh.gif

Jeśli zacznie to paru klientów straci zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> jak dotąd VW nie sprzedaje w EU niczego klepanego w PRC

Kwestia czasulizak.gif.

MG podbija rynek i ludowi nie przeszkadza, ze jest Made in China.hmm.gif. Jesli Fiat Viaggio sie dla EU potwierdzi, ze bedzie klepany z Chinahmm.gif - to inni dosc szybko pojda tym krokiem.

EU jest podupadlapalacz.gif - gospodarczo, polityczniehmm.gif - a nie zaleznie od sytuacji kazda corp dazy do max zysku.

Pare dni temu u mnie rzad federalny rzucil dla GM-Holden $250,000,000 zeby utzymac miejscowa produkcjezlosnik.gif - wiec jesli EU nie zrobi tego samego dla VW to widze zalew exportu z logo "Made in China" na VeeDub, na BMW na ... wszystkimpalacz.gif

> Jeśli zacznie to paru klientów straci

Jak stracizlosnik.gif????

Fiat Made in China vs VeeDub Made in Chinazlosnik.gif?

Ja tu zadnej straty nie widzefoch.gifcrazy.gif

Napisano

> Lapki Fujitsu-Siemens są Made In Germany właśnie. A baterie w nich Made in Japan.

> Tyle w temacie.

Do czasu palacz.gif

Napisano

> Kwestia czasu.

> MG podbija rynek i ludowi nie przeszkadza, ze jest Made in China.. Jesli Fiat Viaggio sie dla EU

> potwierdzi, ze bedzie klepany z China - to inni dosc szybko pojda tym krokiem.

Pożyjemy zobaczymy zlosnik.gif

> EU jest podupadla - gospodarczo, politycznie - a nie zaleznie od sytuacji kazda corp dazy do max

> zysku.

Widać to zwłaszcza po przeniesieniu produkcji nowej Pandy do Włoch biglaugh.gif

> Pare dni temu u mnie rzad federalny rzucil dla GM-Holden $250,000,000 zeby utzymac miejscowa

> produkcje - wiec jesli EU nie zrobi tego samego dla VW to widze zalew exportu z logo "Made in

> China" na VeeDub, na BMW na ... wszystkim

> Jak straci????

> Fiat Made in China vs VeeDub Made in China?

> Ja tu zadnej straty nie widze

To tylko fiat i Vw jest do kupienia w EU? biglaugh.gif

Zawsze się znajdzie coś co nie jest made in PRC ok.gif

Napisano

> A TV to made co masz?, a telefon? a pralke, a lodówkę, a ręczniki, kapcie...no też z Chin.

Się niegrzecznie wtrącę:

obecny TV - made in Poland (LG)

poprzedni - made in Czech Repubic,

czajnik bezprzewodowy: made in Poland (Philips)

pralka: made in Poland (marka nie mająca w Polsce korzeni)

samochód na L.: made in Poland (Tychy), silnik do niego made in Poland (Bielsko-B.)

opony: made in Poland (Bridgestone)

obręcze: made in Poland (Ronal)

itp, itd...

Jednym słowem, bywają sprzęty, które mimo obco kojarzonych marek nie pochodzą z Chin, a nawet więcej są "nasze" smile.gif

Napisano

> Się niegrzecznie wtrącę:

> obecny TV - made in Poland (LG)

> poprzedni - made in Czech Repubic,

> czajnik bezprzewodowy: made in Poland (Philips)

> pralka: made in Poland (marka nie mająca w Polsce korzeni)

> samochód na L.: made in Poland (Tychy), silnik do niego made in Poland (Bielsko-B.)

> opony: made in Poland (Bridgestone)

> obręcze: made in Poland (Ronal)

> itp, itd...

> Jednym słowem, bywają sprzęty, które mimo obco kojarzonych marek nie pochodzą z Chin, a nawet

> więcej są "nasze"

Tak...niby nie chińskie, ale gdybyś sprawdził gdzie były produkowane pojedyńcze komponenty do tych rzeczy to pewnie wyglądałoby to zupełnie inaczej. Sam napis np Made in Poland co najwyżej może oznaczać że dane urządzenie zostało złożone u nas a nie wyprodukowane od podstaw.

Napisano

> Chiny wygrają wojnę o świat bez

> wystrzelenia 1 kuli

Jak byłem dzieckiem, słyszałem taką przepowiednię:"że przyjdzie taki czas i żółta rasa zaleje świat", coś w ten deseń. Wtedy przychodziło na myśl, że na nas napadną i pokonają motykami, a tu wyszło że załatwią nas ekonomicznie.

Napisano

> Tak...niby nie chińskie, ale gdybyś sprawdził gdzie były produkowane pojedyńcze komponenty do tych

> rzeczy to pewnie wyglądałoby to zupełnie inaczej. Sam napis np Made in Poland co najwyżej może

> oznaczać że dane urządzenie zostało złożone u nas a nie wyprodukowane od podstaw.

Wiadomo, że kauczuk do produkcji opon nie może pochodzić z polski ani (być może) nylon. Ale fabryka skleja to do kupy. Panda/Ypsilon/500/Ka to też składaki, ale naprawdę mocno spolonizowane (wielu, wielu poddostawców jest polskich).

Sprzęt AGD też ma wiele bebechów spolonizowanych. A że fakbryki mikroprocesorów czy innych układów sterujących są tylko na Dalekim Wschodzie to przeskoczyc się tego nie da.

Niektóre ważniejsze podzespoły (matryce LCD) są także u nas kompleksowo produkowane.

Napisano
  • Autor

> Pożyjemy zobaczymy

zobaczymy zlosnik.gif

> Widać to zwłaszcza po przeniesieniu produkcji nowej Pandy do Włoch

co gorsza, lepsza?hmm.gif

> To tylko fiat i Vw jest do kupienia w EU?

a co tylko VeeDub i Fiii-at produkcje przeniesiezlosnik.gif? GM, Ford juz ma fabryki.fly.gif

> Zawsze się znajdzie coś co nie jest made in PRC

popatrz jakie czesci dzis wsadzaja - co z tego, ze wyklepany w PL, jak komponenty pochodza z Chinaold.gif. Holden nosi dumnie naklejke "Made in Australia", a lokalne j produkcji jest 48%, zderzaki, wiekszosc plastiku jest "topiona" w China i wysylana, Korea, Australia, USlizak.gif

Napisano

> Kwestia czasu.

> MG podbija rynek i ludowi nie przeszkadza, ze jest Made in China..

OZI, lęk przed chinską produkcją to problem typowy dla Polaków. My jeszcze ciągle jesteśmy zafascynowani trzema magicznymi słowami - MADE IN GERMANY. "Nemeckie" jest najlepsze, NEMECKIE pachnie cudownym aromatem wolności parującym z paczek z lat 80 - aldikiem, kawą tchibo i czekoladkami z chłopczykiem na opakowaniu facepalm%5B1%5D.gif

Nie wytłumaczysz.

Napisano

> Lapki Fujitsu-Siemens są Made In Germany właśnie

i co to zmienia? Sypią sie podobnie do innych.

Miałem kiedys canona made in japan. Jakość tragiczna, paprochy pod wizjerem, w obiektywie. W koncu laskawie się zepsul. DOstalem na wymianę drugi egz - tym razem bodajże z fabryki w chinach czy innej malezji - działał bez problemu.

Taki malutki przykład ile warte jest generalizowanie.

I nei zapominajmy o jednym - możemy się cieszyć powszechną dostępnością tych wszystkich elektronicznych cudów za w miarę umiarkowane ceny właśnie dzięki takiej masowej , chińskiej produkcji

Napisano

> Jak byłem dzieckiem, słyszałem taką przepowiednię:"że przyjdzie taki czas i żółta rasa zaleje

> świat", coś w ten deseń.

A ja jak byłem dzieckiem to słyszałem taki dowcip, że na granicy polsko-chińskiej panuje spokój smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.