Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

polerowanie szkła reflektorów pod soczewkę

Featured Replies

Napisano

Hejko Ejko smile.gif

Kilka lat temu jak pojawiły się "ksenony" to pamiętam że był szał i było pełno postów jak lub gdzie wypolerować a że jak zawsze jestem kilka lat w plecy za "modą" i dopiero teraz bym chciał wypolerować na gładko od wewnątrz szkło reflektora.

Szukałem, pytałem i jak na razie nic konkretnego nie znalazłem.

Macie może jakieś porady lub namiary na firmy co się w to bawią??

Natomiast podrzucili mi inny pomysł, lecz nie wiem na ile jest to realne. By zrobić sobie klosz z poliwęglanu. Położyć na kloszu płytkę poliweglanu i podgrzewać opalarką aż się dopasuje idealnie, potem coś spolerować i takie tam i bedzie już wtedy super nowy klosz....... panic.gif Realne...??

poozdrawiam

P.S

Bo jak sobie czegoś sam nie wyczarujesz to tego inaczej nie zdobędziesz do Fiata Multipli... smile.gif Takie fayne auto a w sieci prawie nic ponad seryjnego frown.gif

Napisano
  • Autor

> to sie zaraz zacznie

hyhy smile.gif Spoko , nie pod ksenon tylko h1 smile.gif

pozdrooffka

Napisano

Czy to jakaś prowokacja?

Napisano

> Bo jak sobie czegoś sam nie wyczarujesz to tego inaczej nie zdobędziesz do Fiata Multipli... Takie

> fayne auto a w sieci prawie nic ponad seryjnego

A facet, który wbija przegląd do DR w SKP to jakiś znajmy? zlosnik.gif

Napisano

jak znajdziesz w dobrej cenie to sie pzylacze smile.gif bo tez chce zapodac soczewke smile.gif

Napisano

> Hejko Ejko

> Kilka lat temu jak pojawiły się "ksenony" to pamiętam że był szał i było pełno postów jak lub gdzie

> wypolerować a że jak zawsze jestem kilka lat w plecy za "modą" i dopiero teraz bym chciał

> wypolerować na gładko od wewnątrz szkło reflektora.

> Szukałem, pytałem i jak na razie nic konkretnego nie znalazłem.

> Macie może jakieś porady lub namiary na firmy co się w to bawią??

> Natomiast podrzucili mi inny pomysł, lecz nie wiem na ile jest to realne. By zrobić sobie klosz z

> poliwęglanu. Położyć na kloszu płytkę poliweglanu i podgrzewać opalarką aż się dopasuje

> idealnie, potem coś spolerować i takie tam i bedzie już wtedy super nowy klosz.......

> Realne...??

> poozdrawiam

> P.S

> Bo jak sobie czegoś sam nie wyczarujesz to tego inaczej nie zdobędziesz do Fiata Multipli... Takie

> fayne auto a w sieci prawie nic ponad seryjnego

Napisz na Centomanii ok.gif Tu nikt Ci nie pomoże sick.gif

Napisano

> hyhy Spoko , nie pod ksenon tylko h1

> pozdrooffka

Znaczy pizganie po oczach z H1 jest dopuszczalne?

Napisano

> Znaczy pizganie po oczach z H1 jest dopuszczalne?

Pewnie tak, skoro pyta. Pewnie ma już naklejkę z homologacją lampy... cool.gif

Napisano

> Popróbuj też z pasami bezpieczeństwa domowej roboty i poduszkami powietrznymi z prezerwatyw.

Post który prowokuje i nic nie wnosi do tematu.

Powiadomiłem moderatora.

Napisano

> Popróbuj też z pasami bezpieczeństwa domowej roboty i poduszkami powietrznymi z prezerwatyw.

Moderka, nie spinajcie się tak smirk.gif

Napisano

myślałem, że źródłem światła jest soczewka, a nie klosz hmm.gif . Wypolerowanie klosza nie grozi lśnieniem, gorzej właśnie jest, kiedy już matowieje i pojawia się pajęczynka. Mowa tu o plastikowych kloszach

Napisano

Po czym wnosisz, że pizganie?

Ja do obudowy lampy włożyłem soczewki H1 z audi i wypolerowałem szkło. Szkło było ryflowane bo fabrycznie siedziało tam H4. Do soczewki ryfle są niepotrzebne (a wręcz nie mogą być równocześnie z nią) więc zostały zeszlifowane. Efekt - lampy świeciły tak jak te fabryczne z audi bo zwykła, gładka szyba niczego tu nie zmienia.

Więc pytam - po czym wnosisz? Bo jeśli chodzi o legalność takiej przeróbki to chyba nikt na ten temat nie dyskutuje. Jak kolo chce sobie przerobić to zdaje sobie sprawę, że DR traci przy pierwszej kontroli - jego problem.

Co do posta tytułowego - poszukaj na allegro - polerowanie szkła. Ja kilka lat temu płaciłem 100zł za sztukę + szkło + przesyłka w obie strony. Niestety, nie pamiętam gdzie. Efekt super, całość zmieściła się w tygodniu czasu (wysyłałem mu chyba 6 szkieł)

Napisano

> myślałem, że źródłem światła jest soczewka, a nie klosz .

A ja, że żarówka...

> Wypolerowanie klosza nie grozi

> lśnieniem, gorzej właśnie jest, kiedy już matowieje i pojawia się pajęczynka. Mowa tu o

> plastikowych kloszach

Hmmm...

A ja po prostu oceniam prawdopodobieństwo prawidłowości działania takiej przeróbki.

Oceniam je niezmiernie nisko...

Napisano

> myślałem, że źródłem światła jest soczewka, a nie klosz . Wypolerowanie klosza nie grozi

> lśnieniem, gorzej właśnie jest, kiedy już matowieje i pojawia się pajęczynka. Mowa tu o

> plastikowych kloszach

mowa tu o lampkach ktore nawet w topowych wersjach pojazdu nigdy nie mialy soczewki

fiat%20multipla%20bi-power.jpg

Napisano

> http://www.regeneracja-reflektorow.pl/

Mają ciekawe poglądy na temat ruchu na amerykańskich drogach

cytat:

Dlaczego przerobienie reflektorów jest konieczne?

Samochody bez przerobionych lamp angielskich lub amerykanskich podczas jazdy po polskich drogach oślepiają kierowców, ponieważ w przystosowane są one do jazdy lewostronnej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.