Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

W jakich autach montowano plastikowe elemetny karoserii?

Featured Replies

Napisano

> Citroen C4 ma błotniki przednie z plastiku. Jak więc widać francuzi lubią je stosować w małych

> samochodach.

Nie tylko C4. Tak samo ma 307, Clio II i nowsze (czyli Thalia również), Megane II (III pewnie też), Laguna II (co pokazuje, że nie tylko w małych).

Napisano

> Nie chodzi oczywiście o zderzaki, czy spojlery, a o błotniki, maski, drzwi itd. Jakie auta poza

> trabantem mają części karoserii z tworzyw sztucznych?

Citroen C8 (i chyba reszta z czworaczków) przednie i tylne błotniki, klapa bagażnika

Napisano

> Citroen C8 (i chyba reszta z czworaczków) przednie i tylne błotniki, klapa bagażnika

Podobnie citroen BX - klapa bagażnika- pamietam bo w czasach młodosci sąsiadowi kolega rowerem przygrzmocił w tył i zrobił dziurę .

Napisano

Witam serdecznie.

> Nie chodzi oczywiście o zderzaki, czy spojlery, a o błotniki, maski, drzwi itd. Jakie auta poza

Lotus Elise, Exige i wszystkie pochodne. Łącznie z: "zewnęrznymi" - Opel Speedster, Dodge Circuit, Melkus RS2000, Tesla Roadster...

Nadwozia w całości z laminatu.

Pozdrawiam.

Napisano

> Podobnie citroen BX - klapa bagażnika- pamietam bo w czasach młodosci sąsiadowi kolega rowerem

> przygrzmocił w tył i zrobił dziurę .

i jego nastepca Xantia

BTW w BXie również maska była plastikowa i miała od spodu taką śmieszną metalową siatkę która miała zmniejszać zakłócenia

Napisano

Renault Vel Satis: Przednie błotnik to tworzywo, z tego co pamiętam dodatkowo maska i drzwi z aluminium. Tylna klapa też jakieś tworzywo.

Napisano

> Scenic I także

Scenic II także ok.gif

Napisano

> Roomster - klapa bagażnika.

powaznie?

jakos nie zauwazylem, w ktorym miejscu jest plastik?

Napisano

> powaznie?

> jakos nie zauwazylem, w ktorym miejscu jest plastik?

Może tak jak w UFO - szkielet metalowy a poszycie plastikowe?

U siebie odkryłem to dopiero gdy zarysowałem tylną klapę.

Napisano

> Scenic II także

W Scenicu III plastikowe są na pewno przednie błotniki.

Napisano

Syrena Laminat zlosnik.gif

Napisano

> Obydwu

> A tak w ogóle to tylko pierwsza generacja miała tylną klapę z tworzywa sztucznego, druga miała

> nadwozie całkowicie stalowe

Ar ju siur? Bo coś mi się właśnie na naszym kąciku obiło, że obydwie generacje 270751858-jezyk.gif

Napisano

> przednie błotniki w renault megane ii clio ii i laguna ii na pewno

> do tego w megane II cześć tylnej klapy jest z tworzyw. W lagunie II przednia >maska jest ALU

Podłoga bagażnika Megane II - tworzywo sztuczne

Napisano

> Ar ju siur? Bo coś mi się właśnie na naszym kąciku obiło, że obydwie generacje

Tylko MK1 miało laminat, MK2 miało zwykłą klapę ok.gif

Napisano

> Tylko MK1 miało laminat, MK2 miało zwykłą klapę

Uciekam do jamki 30.GIF

Napisano

> Laguna 3 ma tylna klape z tworzywa.

kombi ma metalową.

Napisano

> Może tak jak w UFO - szkielet metalowy a poszycie plastikowe?

> U siebie odkryłem to dopiero gdy zarysowałem tylną klapę.

Widać to dobrze na krawędziach ok.gifzlosnik.gif - poszycie ma prostą krawędź i widać szparę po wewnętrznej stronie klapy, gdyby było blaszane musiałoby być sprasowane ze szkieletem i uszczelnione masą.

BTW.podłoga bagażnika w Peugeocie 508 (sedan - nie wiem jak kombi, bo nie widziałem) jest plastikowa i w niektórych miejscach dość wiotka - być może ma to należytą nośność, ale jakoś tak na oko zaufania za dużego nie wzbudza. spineyes.gif

Napisano

We wolwie

V70/XC60 - klapa tył

S60 poprzedni model - klapa tył

XC60 - klapa tył i maska

S60/V60 nowe - klapa tył i chyba też maska (jakaś taka miętka i chybotliwa jest)

Napisano

> chyba też maska (jakaś taka miętka i chybotliwa jest)

kierując sie tym kryterium możemy spokojnie uznać że tico jest z całe z plastiku 20.GIF

Napisano

Mondeo kombi Mk4 ma plastikową zewnętrzną część klapy pod szybą.

Napisano

> kierując sie tym kryterium możemy spokojnie uznać że tico jest z całe z plastiku

Miętka i chybotliwa w porównaniu z metalową (aluminiową) np w S80.

BTW, tiko to w ogóle z gumy do majtek było zrobione...

Napisano

> BTW, tiko to w ogóle z gumy do majtek było zrobione...

nono.gif Guma do majtek po ustąpieniu nacisku wraca do pierwotnego kształtu, czego o ticowej karoserii powiedzieć się nie da... zlosnik.gif

Napisano

Renault Espace za wyjątkiem IV generacji były z laminatu, grinser006.gif jedyne metalowe elementy poszycia to maski (w EIII napewno a w E I i II nie mam 100% pewności)

Napisano
  • Autor

> Renault Espace za wyjątkiem IV generacji były z laminatu, jedyne metalowe elementy poszycia to

> maski (w EIII napewno a w E I i II nie mam 100% pewności)

Jesteś pewien, że IV nie ma niczego z laminatu?

Napisano

Citroen Xantia - klapa bagaznika , znajomy ma smile.gif to jedyny element który nie gnije smile.gif

Napisano

> Jesteś pewien, że IV nie ma niczego z laminatu?

Pewnie jakieś elementy posiada jak np błotniki, w wypowiedzi chodziło mi o całkowite poszycie nadwozia grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.