Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie tarcze hamulcowe do Bravy

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich.Wymiana tarcz hamulcowych konieczna mimo że grubość w normie i gładź w normie. 2 lata temu zainstalowałem nowe tarcze i klocki firmy ATE, przejechałem na nich ok.10kkm. Na pierwszych tarczach od nowego przejechałem ok. 65 kkm(9 lat) Sądziłem, ze na nowych uda mi się przejechać choć połowę tego. A tu nagle przy szybkości ponad 80 km/h, hamulce trze-potają niemiłosiernie, drgania przy hamowaniu przenoszą się na kierownice. Tarcze zwichrowane. Jazda po kałużach z gorącymi tarczami? być może. Ale przecież przez 9 lat też jeździłem po kałużach i nie było problemu. Sądziłem, że tarcze firmy ATE to gwarancja dobrej jakości. Ale się przeliczyłem. Poradźcie jakie tarcze kupić aby trochę pojeździć bez problemu. smile.gif

Napisano

ja w marejce jeszcze nie zmieniałem, ale w poprzednim autku kupiłem mikody tarcze i powiem Ci działają do dzisiaj bo autko odstąpiłem bratu od wymiany z 40 tyś juz przejechane :D i nadal dają radę :D

Napisano

A jestes pewien ze to nie drazki kierownicze? U mnie byly tak wywalone po zakupie auta ze na szarpakach nie mozna bylo wyczuc luzu bo trzymaly sie tylko na wcisk w gumie pod naciskiego zawiechy. Kierownica trzepotala strasznie. Po wymianie bez problemow.

Gdyby tarcze byly zwichrowane to czulbys na pedale hamulca drzenie badz dzialanie ABSu.

Napisano

> Poradźcie jakie tarcze kupić aby trochę pojeździć bez problemu.

Mikoda + nawiercanie i frezowanie ok.gif

Napisano

> Mikoda + nawiercanie i frezowanie

Nie mam nic do Mikody ale 2 komplety nie wytrzymaly duzo - mozna powiedziec ze jedno hamowanie z 200 do zera i tarcz nie ma zlosnik.gifzlosnik.gif

Ale za te cene jak najbardziej ok - z tym ze ja bym nie bral wierconych - fakt ze wygladaja fajnie ale dziurki sie zapychaja i robia... zaglebienia na obwodzie tarczy co nie wyglada estatycznie. Ja bym teraz wzial tylko nacinane.

Napisano

> Nie mam nic do Mikody ale 2 komplety nie wytrzymaly duzo - mozna powiedziec ze jedno hamowanie z

> 200 do zera i tarcz nie ma

Jestem pewien, że brava 1.2 tyle nie pojedzie...

Napisano

> Jestem pewien, że brava 1.2 tyle nie pojedzie...

Ups - faktycznie grinser006.gif

Napisano

> Jestem pewien, że brava 1.2 tyle nie pojedzie...

dobra górka na autobanie...i jest 200:)

Napisano

> dobra górka na autobanie...i jest 200:)

Chyba z Mount Everestu grinser006.gif

Napisano

> Mikoda + nawiercanie i frezowanie

nie kupuj nawiercanych bo robia sie pekniecia. uznaja gwarancje ale musisz kupic przeciez kolejny kpl zeby autem jezdzic.

wg mnie zrob swap na wentylowane z 1.8 albo jtd i juz bedzie duzo lepiej.

Napisano

> nie kupuj nawiercanych bo robia sie pekniecia.

hmm.gif U mnie na w/w nic takiego dotąd nie zaobserwowałem , a zrobione jest na nich prawie 25 tys.

Piszesz o nie wentylowanych czy ogólnie ?

Napisano

ja mam brembo gładkie wentylowane i klocki trw i jest bardzo dobrze smile.gif zawsze hamują

Napisano

Kilka lat już jeżdżę na tych tarczach i pierwsze słyszę.

Napisano

Miałem w Stilo z wirusem 155 & 340Nm KM i mam w Cromie 150 KM i jakoś dają radę smile.gif nic nie pęka a tarcze proste ...

Bardzo ważne jest aby dla tych tarcz Mikoda GT jest kupić klocki miękkie Ferodo Premier i nic lepszego nie znajdziesz

A hamowanie z prędkości większe niż 200 km/h do 0 nie robią wrażenia na nich smile.gif

Napisano

> Bardzo ważne jest aby dla tych tarcz Mikoda GT jest kupić klocki miękkie Ferodo Premier i nic

> lepszego nie znajdziesz

Ja znalazłem. Klocki Tomex.

Napisano

> Miałem w Stilo z wirusem 155 & 340Nm KM i mam w Cromie 150 KM i jakoś dają radę nic nie pęka

> a tarcze proste ...

> Bardzo ważne jest aby dla tych tarcz Mikoda GT jest kupić klocki miękkie Ferodo Premier i nic

> lepszego nie znajdziesz

> A hamowanie z prędkości większe niż 200 km/h do 0 nie robią wrażenia na nich

http://img221.imageshack.us/img221/3988/dsc01544small.jpg

http://img52.imageshack.us/img52/7665/dsc01545small.jpg

wiecej tutaj http://www.bbmkp.pl/bravo-hgt-by-krawiec-t20-345.html

ferodo premier strasznie pyla i u mnie piszczały, zalozylem klocki ATE nie piszcza i nie pyla tak strasznie.

tarcz brembo nie polecam, musialem przetaczac niedlugo po zakupie, a pamietałem o docieraniu...

Napisano

> Ja znalazłem. Klocki Tomex.

A ja miałem polskie klocki Breck (?) i... i były to najlepsze heble, z jakimi miałem do czynienia zlosnik.gif Brava dęba stawała. Pyliły nieźle, przy ostrym heblowaniu smierdziały zajebiście ale hamulce cały czas były jak żylety. Dodają do tego ich cenę (50zł) to qv był conajmniej fenomenalny palacz.gif

Napisano

mam mikody nawiercane/frezowane już 3 lata i powoli sie kończa (około 60kkm) ...frezy juz znikają, do tego klocki lucas i hamownie jest ok, ale czasami rano pierwsze hamowanie potrafi być słabe...nie wiem od czego to zalezy ale kiedyś kilka osób pisało że mają tak samo na tych tarczach...

btw. tarcze sa głośne, a także powodują dziwne chrobotanie jakby coś wpadło pomiędzy klocek a tarczę <-- ale sądzę że to przez to że juz mam zuzyte i bede wymieniał na nowe terż mikody wink.gif

Napisano

> ferodo premier strasznie pyla i u mnie piszczały, zalozylem klocki ATE nie piszcza i nie pyla tak

> strasznie.

> tarcz brembo nie polecam, musialem przetaczac niedlugo po zakupie, a pamietałem o docieraniu...

podpisuje się pod tym wszystkimi konczynami smile.gif

rok temu założyłem zestaw tarcze Brembo + klocki Ferodo i ostatni raz w życiu dałem się namówić na coś takiego... Tarcze to porażka, od początku sprawiały mi problemy ale nie miałem czasu oddać je do przetoczenia albo wymienić. Dopiero 2 dni temu zmieniłem tarcze na inne (nawiercane + nacinane ale nie Mikoda) + klocki ATE. Zobaczymy za jakiś czas co będzie bo na razie się docierają 270751858-jezyk.gif Ferodo strasznie pyliły :/

Napisano

> podpisuje się pod tym wszystkimi konczynami

> rok temu założyłem zestaw tarcze Brembo + klocki Ferodo

Tarcze Brembo są produkowane dla Polski na Ukrainie i niestety są sick.gif

Klocki Ferodo pylą - są bardzo miękkie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.