Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uzywane opony

Featured Replies

Napisano

> kupilibyście ??? kiedyś jako student jeździłem tylko na używanych i było ok Dzisiaj mam możliwość

> zakupu rocznych opon z dobrym bieżnikiem za 400 pln , nowe kosztują około 2tysięcy...brać ??

Używane opony to jak używana żona. Jako studentowi to nie przeszkadza, dzisiaj cenisz co innego. Ale używana też może być dobra. Co prawda bez powodu ktoś się z nią nie rozstał.

Napisano

> Co prawda bez powodu ktoś się z nią nie rozstał.

No ja np mam powód dla którego chciałbym sprzedać moje zimówki. Powód to: sprzedałem wcześniejsze auto, a do obecnego mi nie pasują. Opony są po dwóch sezonach zjeżdzone (nalot ok 7-8 kkm). czy to już oznacza, że moje opony są do niczego? gdyby pasowały do mojego obecnego to bym dalej na nich jeździł no ale nie da rady. więc dlaczego mam je wyrzucić?

Napisano

> brać ??

Jechać ze sprzedającym do wulkanizatora, niech założy na felgi, wyważy, sprawdzi jajowatość, po napompowaniu wyjdą wszystkie balony.

No i umówić się ze sprzedającym, że jak z oponami będzie coś nie tak, to ponosi np. połowę kosztów zmiany opon.

Poważny człowiek się na to zgodzi, kombinator nagle nie będzie miał tych 30 minut czasu na wycieczkę do wulkanizatora.

Pamiętaj, okazyjnie to można ... sprzedać.

Ja bym nie kupił od siebie używanych opon.

Napisano

Kupowałem wielokrotnie - do samochodów, do motorów.

Szukam tylko świeżych, rocznych - dwuletnich. Z minimalnym zużyciem ok.gif

Napisano

> Poważny człowiek się na to zgodzi

Chyba bezrobotny zlosnik.gif

Ja bym powiedział, żeby mi płacił za godziny za mój czas zlosnik.gif

Napisano

> Chyba bezrobotny

jak ja coś sprzedaje, to wliczam w cenę poświęcony czas - to jest handel i praca

Napisano

> No i umówić się ze sprzedającym, że jak z oponami będzie coś nie tak, to ponosi np. połowę kosztów

> zmiany opon.

Zamiast wyrzucać na śmietnik/utylizować/zostawiać gumiarzowi/przerobić na kwietnik* moje stare zimówki, wystawiłem je za parę zł na popularnym portalu aukcyjnym. Uczciwie (!) opisałem stan (bieżnik był jeszcze nawet ładny, uszkodzeń brak ale guma stara - na zimę do niczego!). Sprzedały się w ciągu 15 minut screwy.gif Jak klient przyjechał po odbiór, to jeszcze pytałem go czy jest świadomy co kupuje, żeby potem nie mieć go na sumieniu jak się zawinie na latarni, na pierwszym śniegu. Ale gdyby mi zaproponował jakieś testy u wulkanizatora, a tym bardziej udział w kosztach, to.... padłbym chyba ze śmiechu hahaha.gif Płacisz, bierzesz gumy i do widzenia, a jak nie, to weźmie kto inny, albo się wyrzuci.

k.

*niepotrzebne skreślić

Napisano

> kupilibyście ??? kiedyś jako student jeździłem tylko na używanych i było ok Dzisiaj mam możliwość

> zakupu rocznych opon z dobrym bieżnikiem za 400 pln , nowe kosztują około 2tysięcy...brać ??

jak zamierzam autem jeździć długo (ze 5 lat) to kupuję nowe

jak wiem że krótko np: tylko 2 lata to używki

Napisano

> Używane opony to jak używana żona. Jako studentowi to nie przeszkadza, dzisiaj cenisz co innego.

> Ale używana też może być dobra. Co prawda bez powodu ktoś się z nią nie rozstał.

Ja kupuje opony przeważnie roczne z anglików. Przyjeżdżają do Pl na uszkodzonych samochodach z Anglii i bywają jak nowe.

Dziś prze przypadek wpadłem na szrot gdzie stały nowo przywiezione angliki i nabyłem komplet kół aluminowych z oponami o rozmiarze 205/40/17 z 2011 (absolutnie jak nowe) w cenie 1000zł.

Za tę kasę mógłbym nabyć 2 nowe opony.

Pierwsza myśl, była sprzedać i zarobić, ale jak założyłem na auto, to padła decyzja, że zostają.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.