Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No dobra - dylematy markowe, choc nie tylko - co wybrac?

Featured Replies

Napisano

> Mnie te czerwone zegary mecza. Reszta nawet by mi pasila - tylko ZTCP jak ogladalem i sie

> przymierzalem, jakos tak nie wywarla na mnie piorunujacego wrazenia

mazda 6 ma tragiczne plastiki we wnętrzu, rodem z dostawczaka oslabiony.gif i jest kiepsko wygłuszona. mi też sie bardzo podobała wizualnie ale powyższe przedsądziły, że nie warto

Napisano
  • Autor

> a masz nowe A4 (B8) z takimi ladnymi wymiarami ?

Kupujesz grinser006.gif?

Prosze, dla Ciebie wszystko wink.gif

285953182-A.jpg

285953182-B.jpg

285953182-C.jpg

post-42021-14352516344019_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Sam mierzyłeś te auta ? Ciekaw jestem skąd masz te dane ?

Nie, sam nie mierzylem. A dane pochodza z What Car.

Napisano
  • Autor

Juz mowilem - zadnych VANow, SUVow i tym podobnych - mialem, cwiczylem, nie dla mnie no.gif

Napisano

> Kupujesz ?

Nie no cos Ty zlosnik.gif

chcialem Tobie zaproponowac, ostatnio widzialem jak stała A6 starsza i nowa A4 B8 strasznie to urosło

ale po zdjęciu dalej widze, ze Audi w modelach A4 i A6 daje duzo miejsca z przodu a z tyłu urosło, ale chyba nie na tyle, aby Ci podpasowało wink.gif

a któreś z tych wynalazków które chcesz kupić ma przesuwaną tylną kanapę?

w Stilo MW pamiętam troszke to dawało miejsca z tyłu kosztem bagażnika grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Nie no cos Ty

> chcialem Tobie zaproponowac, ostatnio widzialem jak stała A6 starsza i nowa A4 B8 strasznie to

> urosło

> ale po zdjęciu dalej widze, ze Audi w modelach A4 i A6 daje duzo miejsca z przodu a z tyłu urosło,

> ale chyba nie na tyle, aby Ci podpasowało

Wiedzialem hehe.gif.

gdybym mial kupic A4, poszukalbym dobrej oferty na A6 - roznica w cenie nie jest wbrew temu, co mozna myslec, szalona wink.gif

> a któreś z tych wynalazków które chcesz kupić ma przesuwaną tylną kanapę?

> w Stilo MW pamiętam troszke to dawało miejsca z tyłu kosztem bagażnika

Nic mi o tym nie wiadomo. Poza tym, przewaznie gdy musisz miec wiecej miejsca na nogi z tylu, to i bagaznika potrzebujesz - wiec pewnie czesto bylby maly problem.

I tak sie ciesze, ze zona nie chce "vana" na 7 osob, bo byloby jeszcze gorzej. Chociaz szwagrostwo poszlo po bandzie i kupili Q7 hehe.giffood.gif

Napisano

> Sorki za offtopic ale nigdy nie moge zrozumiec , ze jak ktos ma 2 auta w rodzinie, to to "gorsze"

> dostaje kobieta. IMHO powinno byc odwrotnie, Ty sobie poradzisz w jakims gorszym/starym aucie,

> ale kobieta powinna miec to nowsze/lepsze zeby miala spokoj

U mnie akurat tak jest. Żona dostaje auto lepsze smile.gif

Powody są dwa:

1. Żona częściej jeździ z dzieciakiem zlosnik.gif

2. Chociaż przez 99% czasu jeżdżę jak emeryt, to.....lubię auto czasem poupalać zlosnik.gifdevil.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Przemyslen nadszedl czas*. Nie interesowalem sie autammi, ktore juz widzialem, czyli Mondeo.

Za to ponownie przyjrzalem sie Mazda6 i mialem bardzo pozytywne wrazenia. Szalu w srodku nie ma, ale wszystko poprawnie. Dzuo, ale to duzo fajniejsze wnetrze jest w Mazda CX-5, i pewnie podobnie bedzie w nowej Mazdzie 6.

Citroen C5 - na nie. Kiedys, dawno temu, mialem okazje sie przejechac tym cudem, i bardzo mi sie podobalo. Teraz jestem na nie. Nie podoba mi sie wykonczenie wnetrza, a dokladnie materialy uzyte. Np. te na galki klimatyzacji w jasnej wersji, wygladaly bardzo, ale to bardzo tandetnie. Dodatkowo malo miejsca z tylu.

Kia Optima - okrutnie, ale to okrutnie mi sie to auto podoba. Prawdopodobnie, gdyby bylo w kombi i z silnikiem benzynowym, byloby moim wybrancem. Chociaz dzwigienki do zmiany biegow za kierownica zrobione byly z bardzo taniego tworzywa i balbym sie ich uzywac zlosnik.gif. Ale miejsca z tylu w sam raz, dosc ladnie auto wykonczone, choc na glowe malo miejsca z tylu.

Hyundai i40 - troche gorzej niz w Kia, a juz panel od klimy no.gif Z tylu fajnie miejsca, choc podobnie jak w Optimie, malo miejsca na glowe. Jest kombi, jest benzyna, jest tez rozsadna cena za "wypasiona" wersje. Niestety nie ma tego "bicia" serca jak na widok Optimy, no i ten panel centralny - bleeeee...

Pug 508 - najwieksze rozczarowanie. Fatalne materialy, ciasno, z tylu i przodu - w zyciu bym tego auta za pieniadze jakie chce producent nie kupil no.gif

Toyota Avensis - ogolnie to nie wiem co sie dzieje, ale tworzywa, nie tylko w Toyocie, ale i w innych autach, IMVHO sa obrzydliwe - przypominaja chinskie tanie zabawki. Podobnie w Toyocie. Z przodu wygodnie, w srodku auto mi sie podoba z grubsza, ale nie moge wygodnie usiasc.

Skoda Superb - autko dosc przyjemne, brak festyniarskich plastikow w odcieniach szarosci/srebrnym. Kilka tworzyw uzytych malo przyjemnych w dotyku. Skora kierownicy, jak i na siedzeniach szorstka i nieprzyjemna. Przeraza "ogrom" manetek i ich dziwne ksztalty/umiejscowienie. Tu jestem przyzwyczajony do Vectry, gdzie wszystko siedzi tylko w dwoch przelacznikach. Auto ma najwiecej miejsca i robi na mnie dobre wrazenie.

Ogolnie podsumowujac - ogladajac auta z segmentu D, w cenie do tak chyba 130-140k pln jestem okrutnie rozczarowany tym, co mozna dostac. Prywtanie uwazam, ze Vectra, ktora jezdze jetst jednak bardzo przyjemnym autem i bardzo je lubie w sordku. Ergonomia jest pozytywna (oprcz swiatel awaryjnych i kierunkowskazow), wygodne siedzenia. Wykonczenie szalu nie robi, ALE w prownaniu z tym co ogladalem jest bardzo dobrze. A ogladalem nie wersje "bida" a raczej najwyzsze. Przecudaczone konsole srodkowe w I40 czy Insigni jednak mnie odrzucaja, choc nie jest jeszcze tak zle jak w nowym Focusie.

Pare lat temu Vectra mnie "urzekla" swoja konserwatywnoscia, i podobnie jest z Superbem. Idealem IMVHO jest Optima, ktora laczy konserwatywnosc z nowoczesnoscia.

Tyle moich przemyslen. Na dzien dzisiejszy nie mam auta, na ktore chcialbym i z radoscia wydalbym wspomniana kase. Inna inszosc, ze siadalem tez w A6 i o ile to auto mi sie podoba bryla, jak i wnetrze, to nie moge zrozumiec, czemu ekran LCD sie rozklada osobno i tworzy dziwne rozpizgniecie dosc przyjemnej bryly deski - nie dalo sie tego wmontowac w deske? Tak wiec moze za duzo oczekuje, moze kombinuje jak kon pod gore, ale ciezko mi sie odniesc - ktore auto najfajniejsze. I tym oto sposobem - oslina posrod jadla z glodu padla screwy.gifzlosnik.gif

*Artykul niesponsorowany, ekstremalnie mocno nieobiektywny, moze stac w sprzecznosci z pogldami wiekszosci AutoKacikowiczow.

Napisano

tak z ciekawosci. Czemu odrzuciles Lagune na samym poczatku?

Napisano

130k. hmm.gif A ze tak powiem taka C klasa roczna albo demo kombi znajdzie sie wtych pieniadzach w UK. Bedzie ciasno ale i klasa inna.

Napisano
  • Autor

> tak z ciekawosci. Czemu odrzuciles Lagune na samym poczatku?

Nie podoba mi sie przeokrutnie. Po drugie utrata wartosci przeogromna w UK. Po trzecie nie jestem fanem Renault zlosnik.gif.

Napisano
  • Autor

> Bedzie ciasno ale i klasa inna.

icon_eek.giffacepalm%5B1%5D.gif

Mam nadzieje, ze trolujesz, bo jesli tak na prawde myslisz, to wspolczuje skromny.gif.

Auto jest dla mnie, nie dla sasiadow hehe.gif

Napisano

Ponieważ ostatnio miałem kilka godzin wolnego i zwiedziłem kilkanaście salonów samochodowych - wspomnienia z dzieciństwa wróciły grinser006.gif - zaproponuje Ci inny samochód.

Nie do końca wiem czy jest w nim więcej miejsca z tyłu, chociaż wydaje mi się że tak. Czy jest prosty? Nie wiem, sam ocenisz. Za to jest w hatchbacku zlosnik.gif Jest piękny i jak do niego wsiadłem poczułem się znowu jak mały chłopiec który dostał samochodzik do zabawy. Zanim go odrzucisz polecam przejechać się do salonu i wsiąść do niego. Tak się złożyło że po cały dniu testowania samochodów do niego wsiadłem jako ostatniego i pomyślałem to jest to ok.gif

Proponuje Citroena DS5. Dla mnie fantastyczny samochód w którym wreszcie poczułem się jak w samochodzie.

EDYTA:

To mówiłem ja, tatuś który miał już 3 Vany a obecnie kombi zlosnik.gif

Napisano

> Nie podoba mi sie przeokrutnie. Po drugie utrata wartosci przeogromna w UK. Po trzecie nie jestem

> fanem Renault .

jakakolwiek wersja inna niz kombi wyglada jak rozdeptana zaba zlosnik.gif

ale to przyjemne auto. I malo awaryjne ok.gif

Napisano

> Mam nadzieje, ze trolujesz, bo jesli tak na prawde myslisz, to wspolczuje .

> Auto jest dla mnie, nie dla sasiadow

Dlaczego? Skoro nie odpowiada Ci jakość wnętrza w mercedesie jest lepiej.

Napisano
  • Autor

> Proponuje Citroena DS5. Dla mnie fantastyczny samochód w którym wreszcie poczułem się jak w

> samochodzie.

Siedzialem, ogladalem - sliczne auto na wskros - ale z tylu tragedia - synek by mnie znienawidzil za brak miejsca grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Dlaczego? Skoro nie odpowiada Ci jakość wnętrza w mercedesie jest lepiej.

W mercedesie za 130k, nie bedzie lepiej. Mnie jakosc dopiero odpowiada przy cenie 2x-2.5x Superba zlosnik.gif

Napisano

> W Twoim przypadku

nie, malo narzekania jest. Popatrz na autocentrum albo pogadaj z tymi co to serwisuja. Ludzie kreca duze przebiegi i w sumie wiele sie nie dzieje. Szczegolnie z poliftowym (a wiec >(=?) 2010)

Napisano

> Przemyslen nadszedl czas ...

Ładnie biłeś pianę zlosnik.gif

Szkoda, że na starcie odrzuciłeś jedyne porządne auto.

Accorda 2.4 devil.gif

Napisano
  • Autor

> nie, malo narzekania jest. Popatrz na autocentrum albo pogadaj z tymi co to serwisuja. Ludzie kreca

> duze przebiegi i w sumie wiele sie nie dzieje. Szczegolnie z poliftowym (a wiec >(=?) 2010)

Jak pisalem - nie podoba sie i ogromna utrata wartosci. A ze kiedys jednak bede chcial to auto sprzedac, wiec Renault no.gif

Napisano
  • Autor

> Ładnie biłeś pianę

> Szkoda, że na starcie odrzuciłeś jedyne porządne auto.

> Accorda 2.4

Czy widziales jak chore sa ceny Accorda? Przynajmniej w UK... W porownaniu z np. Superbem jakies 20% extra, a i tak pewnych "zabawek" z Superba nie bedzie no.gif

Przepraszam, sprawdzilem dokladniej - 35% wiecej rotfl.gif

Napisano

> Czy widziales jak chore sa ceny Accorda? Przynajmniej w UK...

Wszędzie akordeon jest za drogi no.gif

Jak swojego kupowałem w NL to mniej kosztowała c-klassa. Ale kupno to ból jednorazowy.

Natomiast świetnie trzyma cenę i jest to auto na parę ładnych lat.

Mój następny będzie z motorem 2.4 zlosnik.gif

Napisano

> Przepraszam, sprawdzilem dokladniej - 35% wiecej...

Co nie zmienia faktu, że to nadal skoda zlosnik.gif

Od razu przepraszam nadwrażliwych i obrażalskich wink.gif

Napisano
  • Autor

> Wszędzie akordeon jest za drogi

> Jak swojego kupowałem w NL to mniej kosztowała c-klassa. Ale kupno to ból jednorazowy.

Ujme to tak - A6 w S-line 2.0TDI kosztuje 1000 funtow mniej grinser006.gif

> Natomiast świetnie trzyma cenę i jest to auto na parę ładnych lat.

Nie w UK. Honda faktycznie dobrze trzyma cene, najlepiej z wymienionych aut, podobnie jak Passat. Ale jedak Audi trzyma cene lepiej. A ja premium nie chce grinser006.gif

> Mój następny będzie z motorem 2.4

Moj nie hehe.gif

kiedys, kiedys bardzo mi sie podobal. Ale po prostu jezdzi tego sporo, i juz mi sie tak nie podoba. Choc inna inszosc, ze Mondeo jezdzi zatrzesienie, a nadal mi sie podoba bardzo grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Co nie zmienia faktu, że to nadal skoda

Mnie to bardzo, ale to bardzo na reke. Im mniej sie w oczy rzucam, tym dla mnie lepiej ok.gif

> Od razu przepraszam nadwrażliwych i obrażalskich

Sa tacy uczuleni na temat tego czeskiego auta grinser006.gif?

Napisano

> A ja premium nie chce...

Maruda facepalm%5B1%5D.gif

> ... Mondeo jezdzi zatrzesienie, a nadal mi sie podoba bardzo ...

W końcu coś konstruktywnego.

Kup auto które podoba ci się najbardziej a nie pytaj frustratów na forum zlosnik.gif

btw masz pozdro z Doncaster biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Maruda

zycie ok.gif

> W końcu coś konstruktywnego.

> Kup auto które podoba ci się najbardziej a nie pytaj frustratów na forum

Ale mieli racje hehe.gif

> btw masz pozdro z Doncaster

icon_rolleyes.gif od kogo?

Napisano

> ... od kogo?

Robiłem małe rozliczenie u kolejarzy i spotkałem Roberta z PL, który chwalił się autokącikiem i że kiedyś żona Łukasza naprawiała mu kły.

Tak skojarzyłem że to o was zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Robiłem małe rozliczenie u kolejarzy i spotkałem Roberta z PL, który chwalił się autokącikiem i że

> kiedyś żona Łukasza naprawiała mu kły.

> Tak skojarzyłem że to o was

Ni wuja nie kojarze - wiecej szczegolow - moze byc na priv zlosnik.gif

Napisano

> Ni wuja nie kojarze - wiecej szczegolow - moze byc na priv

Nawet nie wiem jak ma na nazwisko.

Najpierw pracował w księgowości, teraz został audytorem.

Przeniósł się z Liverpoolu.

Tyle wiem wink.gif

Napisano

> Siedzialem, ogladalem - sliczne auto na wskros - ale z tylu tragedia - synek by mnie znienawidzil

> za brak miejsca

Damn... czyli jak będę to auto pokazywał żonie to nie biorę fotelika grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Damn... czyli jak będę to auto pokazywał żonie to nie biorę fotelika

I bron boze jak zona wysoka, nie siadaj z Nia z tylu zlosnik.gif

Napisano

> I bron boze jak zona wysoka, nie siadaj z Nia z tylu

Trochę mnie to dziwi ja siedziałem z tyłu (mam 180) i było ok. Chodź jest możliwość że całość samochodu tak mnie zauroczyła że nie zauważyłem tego. Ja generalnie wychodzę z założenia że z tyłu jeżdżą dzieci, więc jeżeli dla mnie poziom jest akceptowalny (ale bez szału) to dla dziecka do 13-14 lat spokojnie starczy grinser006.gif

Napisano

> Jak pisalem - nie podoba sie i ogromna utrata wartosci. A ze kiedys jednak bede chcial to auto

> sprzedac, wiec Renault

z drugiej strony za mniej dostajesz wiecej wiec kwotowo moze wyjsc, ze i i tak stracisz mniej. Ale jak sie nie podoba to z tym sie nie wygra zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Trochę mnie to dziwi ja siedziałem z tyłu (mam 180) i było ok. Chodź jest możliwość że całość

> samochodu tak mnie zauroczyła że nie zauważyłem tego. Ja generalnie wychodzę z założenia że z

> tyłu jeżdżą dzieci, więc jeżeli dla mnie poziom jest akceptowalny (ale bez szału) to dla

> dziecka do 13-14 lat spokojnie starczy

Ja mam 193cm (wzrostu zlosnik.gif). Ustawiam fotel dla siebie, siadam z tylu i zonk. Ale nie dziwota - DS5 jest krotszy od Vectry, a siedzenia sa masywniejsze ok.gif

Wiesz, u mnie 4 latka i 2.5 latek kopia, wole nie czekac do ich 12-14 lat hehe.gif

Napisano
  • Autor

> z drugiej strony za mniej dostajesz wiecej wiec kwotowo moze wyjsc, ze i i tak stracisz mniej. Ale

> jak sie nie podoba to z tym sie nie wygra

W tym jest caly wic, ze ceny Renault sa chore, i IMVHO nikt nie kupi nowki za te pieniadze wink.gif

Co innego gdyby cena byla adekwatna do utraty wartosci.

Inna inszosc, ze to nie tylko Renault tak ma icon_rolleyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.