Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak wyprać takie zabrudzenia na wykładzinie?

Featured Replies

Napisano

jak w temacie - jak ruszyć takie stare, mocno wdeptane zabrudzenia?

jakieś mycie parą?

a może vanish? wink.gif

takie: klik

Napisano

Nie idzie podpasowac nowej ?

Napisano
  • Autor

> Nie idzie podpasowac nowej ?

niezbyt, poza tym oryginał nie jest porwany tylko brudny i chciałbym żeby został zlosnik.gif

Napisano

> a może vanish?

Ja bym spróbował właśnie jego, ostatnio wylałem na spodnie prawie całe czarnidło no i vanish wygrał

Napisano

Najlepiej wytargać i przy pomocy vanisha lub innych siuwaksów oraz karchera, ale obawiam się że i tak jakaś plama zostanie

Napisano

> a może vanish?

Vanish do prania dywanów i tapicerek powinien dać radę. Tak, jak wspomniał Kolega r1sender: najlepiej tapicerkę wyciągnąć, bo można porządnie wypłukać, ale w sumie nie jest to warunek niezbędny. Jeżeli po praniu cokolwiek z zabrudzeń jeszcze zostanie, to znaczy, że jest to nierozpuszczalne w wodzie i wtedy wystarczy użyć benzyny ekstrakcyjnej (oczywiście po wysuszeniu tapicerki). Taki "zestaw" środków piorących jeszcze nigdy mnie nie zawiódł.

Napisano

> jak w temacie - jak ruszyć takie stare, mocno wdeptane zabrudzenia?

Jest taki środek czyszczący SELE 105 - tyle, że on jest dedykowany raczej firmom, które się takim czyszczeniem zajmują niz indywidualnym odbiorcom (minimalna pojemność opakowania - 2.5 litra). Gdyby udało Ci się jakoś go zdobyć, to polecam - powinien dać radę.

Wykładzinę do czyszczenia najlepiej wyjąć.

Napisano

> ja bym poczekał na słoneczko, wyciągnął wykładzinę z auta, Vanish, dużo ciepłej wody i szruber,

> potem wypłukać

Też bym wyciągnął i po dokładnym odkurzeniu wyprał. Tam nie ma dużo pracy, żeby wykładzina wyszła. Przy okazji poczyścisz sobie zakamarki z ewentualnego syfu.

Napisano

> jakieś mycie parą?

> a może vanish?

> takie: klik

ekstraktorem ok.gif możesz wypożyczyć odkurzacz w Komforcie, kupić proszek Karcher RM760 i najpierw dobrze nawilżyć, wyszorować szczotką i na końcu odessać wodę ok.gif kilka takich sesji i będzie jak nowa ok.gif

Napisano

A może pojechac do profesjonalnej firmy zajmującej się takimi rzeczami i im to zlecić?

Napisano
  • Autor

> A może pojechac do profesjonalnej firmy zajmującej się takimi rzeczami i im to zlecić?

na jakiś czas mam dość "fachowców" - ze starym samochodem jest inaczej niż z nowym i znając życie zrobią na "odwal się" albo się nie podejmą sick.gif

skomplikowane zadanie to nie jest a przynajmniej będę wiedział co "się da" a co "się nie da paaanie"

Napisano

> jakieś mycie parą?

> a może vanish?

> takie: klik

Brud-pur firmy Voigt

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.