Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Airbag Failure - brak maty

Featured Replies

Napisano

Witam, mam pytanie bo przymierzam sie do zakupu emulatora maty do swojego stilona tylko dręczy mnie jeden fakt: po właczeniu zapłonu dostaję komunikat Airbag Failure i to normalne bo nie mam maty, ale po okolo 30 sekundach znowu dostaję ten sam komunikat... czego on moze dotyczyc? wiem ze stilo dostał strzała z prawej strony i reagowała poduszka boczna. Z tego co sprawdzałem kurtyna jest, bo ją widze pod podsufitką. Moje pytanie: czy to normalne ze przy odpietej macie mam dwa z rzędu komunikaty Airbag Failure?

Napisano

> Witam, mam pytanie bo przymierzam sie do zakupu emulatora maty do swojego stilona tylko dręczy mnie

> jeden fakt: po właczeniu zapłonu dostaję komunikat Airbag Failure i to normalne bo nie mam

> maty, ale po okolo 30 sekundach znowu dostaję ten sam komunikat... czego on moze dotyczyc?

> wiem ze stilo dostał strzała z prawej strony i reagowała poduszka boczna. Z tego co

> sprawdzałem kurtyna jest, bo ją widze pod podsufitką. Moje pytanie: czy to normalne ze przy

> odpietej macie mam dwa z rzędu komunikaty Airbag Failure?

A centralke wymieniales?

A tak odchodzac od tematu poduszek bonie wybrazam sobie auta ktore dostalo w bok i bedzie w stanie dalej jedzic a juz tym bardziej jesli sila byla na tyle duza ze wyplily poduszki no.gif

Napisano

ja mam tak samo u siebie z tymi komunikatami, po podpięciu do kompa jest tylko błąd maty więc chyba to normalne

Napisano

> po właczeniu zapłonu dostaję komunikat Airbag Failure i to normalne bo nie mam

> maty, ale po okolo 30 sekundach znowu dostaję ten sam komunikat... czego on moze dotyczyc?

U mnie mata też coraz częściej ostatnio fiksuje , drugi komunikat pojawia się identycznie jak u ciebie gdzieś w ciągu minuty , a błąd jest tylko jeden - od czujnika obecności pasażera .

Napisano

norma, od soboty się powtarza, wystarczy przesunąć fotel do tyłu i fajlurem strzela, przełamany kabel?

Napisano

> U mnie mata też coraz częściej ostatnio fiksuje , drugi komunikat pojawia się identycznie jak u

> ciebie gdzieś w ciągu minuty , a błąd jest tylko jeden - od czujnika obecności pasażera .

Obstawiam, że ten drugi błąd jest generowany zaraz po ruszeniu.

Zauważyliście, że jeśli macie aktywny sygnał niezapiętych pasów to aktywuje się on dopiero jak ruszycie?

Wniosek: autodiagnostyka ma miejsce po uruchomieniu silnika i dotyczy całego układu, druga z diagnostyki pasów.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> bonie wybrazam sobie auta ktore dostalo w bok i bedzie w stanie

> dalej jedzic

270635636-JUMP2.gif270635636-JUMP2.gif270635636-JUMP2.gif Po tym co widziałem przy okazji szukania samochodu, jestem wstanie zaryzykować stwierdzenie że co najmniej połowa samochodów w PL 'z drugiej ręki' jest po mniejszym bądź większym 'kuku' i jakoś jeździ...

Pozdrawiam zlosnik2.gif

Napisano

> Po tym co widziałem przy okazji szukania samochodu, jestem wstanie zaryzykować stwierdzenie że

> co najmniej połowa samochodów w PL 'z drugiej ręki' jest po mniejszym bądź większym 'kuku' i

> jakoś jeździ...

> Pozdrawiam

kuku vs kuku z boku to duza roznica biglaugh.gif

Napisano

> A tak odchodzac od tematu poduszek bonie wybrazam sobie auta ktore dostalo w bok i bedzie w stanie

> dalej jedzic a juz tym bardziej jesli sila byla na tyle duza ze wyplily poduszki

Przecież do wywalenia poduszek wcale nie trzeba mocno trzasnąć. Jeżeli samochód wymaga np tylko wymiany drzwi to czemu miałby dalej nie jeździć?

Nawiasem mówiąc sam kupiłem stilo po naprawie blacharskiej boku, gdzie była odpalona kurtyna. Naprawa była w ASO jeszcze na gwarancji, teraz samochód przekroczył magiczne 10 lat i nie mam z tym żadnego problemu.

Napisano
  • Autor

Dzieki za odpowiedzi, w takim razie chyba skusze się na ten emulator oszukujący brak maty;) a co do tego uderzenia w bok to bez przesady - jezeli była odpalona tylko kurtyna a zadna inna poduszka nie reagowała to chyba uderzenie nie było mocne na tyle zeby samochód złomowac wink.gif

mam jeszcze jedno pytanie, bo wczoraj byłem robic klimę i tak od słowa do słowa zeszło na temat tego braku maty i kontrolki poduszek. Gość ("mechanik") twierdzi, że jeżeli świeci mi się czerwona kontrolka od poduszek to cały system poduszek powietrznych jest nieuzbrojony i w razie "bum" zadna sie nie odpali... do tej pory byłem święcie przekonany, że jak nie mam maty to w przypadku drzwona z przodu wypalą obie (kierowcy i pasazera)...

Napisano

> Przecież do wywalenia poduszek wcale nie trzeba mocno trzasnąć.

zgadza sie ale na tyle mocno ze uszkodzona zostaje podluznica oslabiony.gif

mam po prostu jakas fobie na temat uderzen z boku, przekresla to w moim odczucie mozliwosc pozniejszej eksploatacji 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.