Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto które da duuuuuużo frajdy...

Featured Replies

Napisano

a tak w ogóle... z twoim zacięciem (z tego co się orientuję) i umiejętnościami.

To ja myślę że powinieneś się teraz przeierować na wątek kilka linijek obok.

Napisano

> - Toyota Corolla AE86,

Toyota w serii jedzie tak sobie a do tego rdza ją strasznie zjada.

Napisano

> tak w ogole to w budzecie to bmw najlepsza opcja ale odpada z zalozen autora

hehe.gifzlosnik2.gifhahaha.gif

Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać.

Ja wiem że nie pasuje do założeń i w ogóle. Mimo wszystko można rzucić okiem bo to ze stolicy. I chyba znam ten samochód grinser006.gif

http://moto.allegro.pl/bmw-e36-320-kjs-sprint-trackday-duze-zakupy-i2377909819.html

Napisano

honda s2000 / toyota mr2 lub... Lotus z anglii

Napisano

> Szukam auta do 15tyś które da dużo frajdy i będzie gotowe do upalania....a przy naprawach nie zje

> mnie ze skarpetkami....

> Sprinty, KJS-y, 1/4 mili, "Time Attack" .... auto ma być cywilne na tyle, żeby można było dojechać

Czasami jak jeżdżę poupalać na tor, to pojawiają się goście w Hondzie Prelude zlosnik.gif

O ile dobrze dosłyszałem, to kupili ją za 5tyś. Nie jest jakaś najlepiej utrzymana jeśli chodzi o blachy, stąd pewnie i ta cena. Jednak nie pamiętam żeby im to padło na jakiejs imprezie. Dojeżdża na własnych kołach i odjeżdża smile.gif

Chyba ma to ze 200KM, nie wiem na jakie koła napęd.

Dołączę się też do grona, które Ci doradza BMW. E36 z wyglądem serii, to żadna wiocha ok.gif A taki z silnikiem 2.5 jest zasadniczo dynamiczny zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> a tak w ogóle... z twoim zacięciem (z tego co się orientuję) i umiejętnościami.

> To ja myślę że powinieneś się teraz przeierować na wątek kilka linijek obok.

Chciałbym ale na budowę nie mam czasu a gotowe poza moim zasiegiem

Napisano

> Będę go niebawem oglądał

I bardzo słusznie - miałem okazję jeszcze nim jeździć i nieco w nim poprawiać, kiedy jeszcze był w Opolu w poprzednim setupie - tzn T3 z dużym ar, większe wtryski, baran, apexi itd. Wtedy było co najmniej przyjemnie, a auto było w przyzwoitym stanie ok.gif Później osprzęt poszedł do innego nissana, a auto kupił Coobcio i zrobił na zupełnie innych gratach. Jeżeli nadal żyje, to imho warto ok.gif

Napisano

> Czasami jak jeżdżę poupalać na tor, to pojawiają się goście w Hondzie Prelude

> O ile dobrze dosłyszałem, to kupili ją za 5tyś. Nie jest jakaś najlepiej utrzymana jeśli chodzi o

> blachy, stąd pewnie i ta cena. Jednak nie pamiętam żeby im to padło na jakiejs imprezie.

> Dojeżdża na własnych kołach i odjeżdża

> Chyba ma to ze 200KM, nie wiem na jakie koła napęd.

FWD i jak mają farta to skrzynia jest ze szperą

> Dołączę się też do grona, które Ci doradza BMW. E36 z wyglądem serii, to żadna wiocha A taki z

> silnikiem 2.5 jest zasadniczo dynamiczny

Napisano
  • Autor

> I bardzo słusznie - miałem okazję jeszcze nim jeździć i nieco w nim poprawiać, kiedy jeszcze był w

> Opolu w poprzednim setupie - tzn T3 z dużym ar, większe wtryski, baran, apexi itd. Wtedy było

> co najmniej przyjemnie, a auto było w przyzwoitym stanie Później osprzęt poszedł do innego

> nissana, a auto kupił Coobcio i zrobił na zupełnie innych gratach. Jeżeli nadal żyje, to imho

> warto

dobrze wiedzieć ok.gif szczerze mówiąc to ten Nissan był impulsem do rozpoczęcia zabawy z czymś "skończonym" wink.gif

Napisano

> wsadzenie drugie tyle w ewentualna naprawę nie jest zjedzeniem w skarpetkach

To nie lepiej kupic cos za 30 i miec duuuzo wiekszy spokoj??

Napisano

> Będę go niebawem oglądał

fajny:) ale przy tej ilośći"entuzjazmu" pod maską przydałaby sie klatka.

Napisano

> To nie lepiej kupic cos za 30 i miec duuuzo wiekszy spokoj??

tak samo mozna kupic nowego gt-ra za 471kkzł grinser006.gif

Napisano

> tak samo mozna kupic nowego gt-ra za 471kkzł

Oj chyba mocno niecelna analogia.

Ale jesli uwazasz, ze sprzet typu Celica 4x4 czy 200SX kupiony za 15k i upalany to bezawaryjna inwestycja to masz do tego prawo grinser006.gif

Napisano

> Szukam auta do 15tyś które da dużo frajdy i będzie gotowe do upalania....a przy naprawach nie zje

> Celica 4x4

To połączenie odpuść sobie.

Napisano
  • Autor

> fajny:) ale przy tej ilośći"entuzjazmu" pod maską przydałaby sie klatka.

nie wykluczam ok.gif

Napisano
  • Autor

> Oj chyba mocno niecelna analogia.

> Ale jesli uwazasz, ze sprzet typu Celica 4x4 czy 200SX kupiony za 15k i upalany to bezawaryjna

> inwestycja to masz do tego prawo

WSZYSTKO Klęknie.... czy to za 5-10-15 czy nawet 50.....pytanie kiedy.... więc odpuść sobie ok.gif

Napisano

> WSZYSTKO Klęknie.... czy to za 5-10-15 czy nawet 50.....pytanie kiedy.... więc odpuść sobie

To kupuj ta Celice. Opowiesz potem jak sie trzyma grinser006.gif

I czy wszystko kleknie to nie bylbym taki pewien - jakos moje S2000 bez szemrania znosilo eksploatacje torowa.

Napisano
  • Autor

> To kupuj ta Celice. Opowiesz potem jak sie trzyma

> I czy wszystko kleknie to nie bylbym taki pewien - jakos moje S2000 bez szemrania znosilo

> eksploatacje torowa.

a mój CC wytrzymał 250KM na kołach i chłostanie po ulicy i 1/4 mili i co? nic... twoja wypowiedź NIC nie wnosi do tematu....

pytanie było konkretne...

Napisano

> a mój CC wytrzymał 250KM na kołach i chłostanie po ulicy i 1/4 mili i co? nic... twoja wypowiedź

Co to jest 1/4 mili? Co to jest chlostanie na ulicy? Nijak sie nie ma do warunkow torowych. Ale ok.

> NIC nie wnosi do tematu....

> pytanie było konkretne...

A jak odpowiedz nie jest konkretna? Wyrazilem opinie, ze w tym budzecie kupienie ktorego z preferowanych przez Ciebie aut nie jest dobrym wyborem bo zaraz wlozysz drugie tyle w remonty. Nie lubisz BMW, nie chcesz FWD, wszystko ok. Ale musisz sie liczyc z konsekwencjami.

Albo kupujesz sobie BMW (za 15k moze nawet troche przygotowane) i gra gitara.

Napisano

> I jeździsz w klasie z subarakami i miśkami.

> Ambitne podejście

> Ja wiem wiem... to przecież nie o puchary chodzi... gucio prawda. jak nie ma wyników to się

> człowiek po pewnym czasie męczy.

Do takich szaleństw to bym proponował tylnonapędową Toykę Starlet. Kolega z klubu sobie takiego sciganta poskładał i niźle zasuwał tym w zeszłym sezonie. BTW: Toyka jest do sprzedania, bo nowy projekt sie szykuje.

A kolega znany jest w światku ścigantów klasykami, bo sam jeździ oraz komercyjnie buduje rajdówki.

> Delikatnie mówiąc.

Wiem coś o tym, trochę sie nad tym pomeczyłem. Ale efekty są naprawdę OK, samochód zaczął jeździć bardzo przyzwoicie.

A nie jestem jeszcze na etapie regulowanych wahaczy czy zmiennych punktów mocowania McPhersonów. Prostsze przeróbki robią robotę.

> yhy... ale kabrioletem to chyba się wszędzie nie da pojechać

O MX-5 myślę jako o cyzmś, co daje dużo frajdy i do czego jest mnóstwo gotowych kitów do podnoszenia mocy czy upgrade'ów zawieszenia. więc można z niej zrobić małego wściekłego ściganta, choć może nie wpasuje się to idealnie w regulaminy imprez.

Pozdro

Bartek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.