Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Montaż zegarów z obrotomierzem

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam podstawowy licznik z prędkościomierzem W=1102. Chciałem założyć obrotomierz, ale nie mogę trafić na takie zegary z "moim" licznikiem w normalniej cenie. Czy jak wstawię zegary W=1111 i zamienię prędkościomierze to obrotomierz nie będzie przekłamywał? Nie ukrywam, że liczę na naszego magika LELKA.

Pozdrawiam

Napisano

Jak kupisz zegary od wersji benzynowej to obrotomierz nie będzie przekłamywał smile.gif

Napisano

> Chciałem założyć obrotomierz, ale nie > mogę

> trafić na takie zegary z "moim" licznikiem > w normalniej cenie.

ja na swój licznik polowalem ponad miesiąc na allegro aż w końcu udało mi się znaleźć i to za połowę kasy niż na innych aukcjach

cool.gif

Napisano

Ja w do swojego auta zamontowałem też licznik W1111 a miałem wcześniej W1102 i wskazania prędkościomierza są prawidłowe.

PZDR VEN

Napisano

Współczynnik W ma chyba jeszcze wpływ na ilość impulsów, jakie daje impulsator na 1 km przebytej drogi.

Napisano
  • Autor

Przełożyć prędkościomierz to nie kłopot. Mogę mieć takie zegary za 50zł, a to znośna cena.

Napisano

> Przełożyć prędkościomierz to nie kłopot. Mogę mieć takie zegary za 50zł, a to znośna cena.

Koledzy zapomnieli napisać, iż jest niewielkie prawdopodobieństwo,

że nie masz przewodu z sygnałem obrotów we wtyczce licznika

jeśli masz zielony przewód wskazany na foto, to wsio zadziała plug&play ok.gif

280907434-z13.jpg

PS. autora foto nie pamiętam, stąd nie podaję źródła ;-)

Napisano
  • Autor

> Koledzy zapomnieli napisać, iż jest niewielkie prawdopodobieństwo,

> że nie masz przewodu z sygnałem obrotów we wtyczce licznika

> jeśli masz zielony przewód wskazany na foto, to wsio zadziała plug&play

O tym pamiętam, mam nawet gdzieś ściągę jak go ewentualnie dorobić. Ale trudno, najpierw rozbiorę i sprawdzę czy jest. W końcu to tylko 15 minut roboty.

Napisano

> O tym pamiętam, mam nawet gdzieś ściągę jak go ewentualnie dorobić. Ale trudno, najpierw rozbiorę i

> sprawdzę czy jest. W końcu to tylko 15 minut roboty.

można prościej... zdejmij klapkę bezpieczników i zaglądnij do góry z pomocą latarki, widać wtyczkę i zielony kabel o ile jest skromny.gif

Napisano
  • Autor

A tak przy okazji to czy w sedanie znajdę gdzieś stałe +12V w okolicy klapy bagażnika/wlewu paliwa?

Napisano

Znajdziesz

np w lampce oświetlającej bagażnik

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Jeszcze jedno pytanie odnośnie obrotomierza. Do ilu powinien mieć skalę? 6tyś i czerwone od 5,500? czy do 7tyś?

Napisano

O ile pamiętam te do 6tys są do diesli, do benzyniaków do 7tys

Napisano

> O ile pamiętam te do 6tys są do diesli, do benzyniaków do 7tys

dokładnie tak,

warto jeszcze zwrócić uwagę na skalę poziomu paliwa która w astrze powinna być max. do 50 a nie jak w vectrze do 60 l. !!!

Napisano

> Mam podstawowy licznik z prędkościomierzem (...)

Też miałem wink.gif

astra.auto.pl

p.s.

przy okazji ktoś władny mógłby poprawić autora na stronce (chodzi o pisownię) zlosnik.gif

Napisano

> p.s.

> przy okazji ktoś władny mógłby poprawić autora na stronce (chodzi o pisownię)

czary-mary... zrobione ;-)

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Po długich przygotowaniach udało mi się rozłożyć środek astry. Na fotce tył obecnych zegarów. A przy okazji to jeszcze jedno pytanie. Zauważyłem, że obrotomierze różnią się wskaźnikami temperatury. Są wersje 90 i 100 oraz 90 i 110 stopni. To chyba nie ma znaczenia które wezmę?

71c7724986788bcdm.jpg

Napisano

> Są wersje 90 i 100 oraz 90 i 110 stopni. To chyba nie ma znaczenia które wezmę?

Nie ma znaczenia, ale weź poprawkę na to, że w tych "110" liczba "90" jest narysowana o jedną kreską za wysoko. Wznios wskazówki jest taki sam w obu zegarach.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

No to znalazłem zegary. Od 1,6 już z impulsatorem, temperatura 90 i 100. Czy impulsator muszę przełożyć ze starych zegarów? Prędkościomierz będzie przekładany, żeby nie bawić się z przebiegiem (w=1102 jak w starych).

Napisano

> No to znalazłem zegary. Od 1,6 już z impulsatorem, temperatura 90 i 100. Czy impulsator muszę

> przełożyć ze starych zegarów? Prędkościomierz będzie przekładany, żeby nie bawić się z

> przebiegiem (w=1102 jak w starych).

Kolego mi jak padł impulsator w liczniku to pojechałem na szrot i zakupiłem taki sam licznik (W=1102) .Podłączyłem i od 6 lat działa bez zarzutu smile.gif . Stan licznika skorygowałem do takiego jaki miał wówczas ten uszkodzony .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.