Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GP Europy

Featured Replies

Napisano

Napisze ktoś co sie działo?

Nie miałem jak obejrzeć i niewiele wiem. 275123014-zielony.gif

Napisano

Bardzo ciasno jeśli idzie o różnice czasowe. Jutro obstawiam jakiegoś Lotusa wysoko, bardzo wysoko zlosnik.gif

Napisano

> Napisze ktoś co sie działo?

> Nie miałem jak obejrzeć i niewiele wiem.

Generalnie z ciekawszych rzeczy to chyba odpadnięcie Webbera w Q1.

Quote:

Nie miałem DRS, więc było bardzo ciężko. Biorąc to pod uwagę, czas okrążenia nie był zły, ale to i tak nic nie daje. Dla nas to ogromny cios.

Dobre 3 miejsce Maldonado, 4 Grosjean.

Ferrari poodpadały w Q2.

I duża różnica w najlepszym czasie Vet <-> Ham, w porównaniu do różnic między zawodnikami z miejsc 2-13

Bedzie dobry wyścig zlosnik.gifok.gif

Napisano

> Bardzo ciasno jeśli idzie o różnice czasowe.

Nie licząc Vettela, bo w tych czasach, które dziś padły, można powiedzieć, że trochę odskoczył smile.gif

> Jutro obstawiam jakiegoś Lotusa wysoko, bardzo wysoko

Napisano

> Nie licząc Vettela, bo w tych czasach, które dziś padły, można powiedzieć, że trochę odskoczył

Cała dziesiątka poniżej 1 sekundy a właściwie w 0,9s - nadal uważam, że ciasno.

Napisano

GRO objechał HAMa claps.gif

Napisano

> GRO objechał HAMa

ALO drive.gifclaps.gifclaps.gifclaps.gif

KOB nie zawodzi kibiców biglaugh.gif

tym razem pecha miał MAS frown.gif

Napisano

> GRO objechał HAMa

Już nie jedzie...

Napisano

> tym razem pecha miał MAS

A co ma powiedzieć VET lub GRO? zlosnik.gif

Napisano

> A co ma powiedzieć VET lub GRO?

cóż, awaria to awaria a KOB sam w sobie jest zagrożeniem na torze biglaugh.gif

HAM out zlosnik2.gif

Napisano

1. ALO

2. RAI

3. MSC

claps.gifclaps.gifclaps.gifclaps.gif

Napisano

> 1. ALO

> 2. RAI

> 3. MSC

Elegancki wyścig ok.gif

Szkoda, że GRO nie dojechał...

Napisano

> Elegancki wyścig

> Szkoda, że GRO nie dojechał...

Najlepszy wyścig sezonu, dawno nie pamiętam takiej akcji. Alo pojechał jak mistrz, szkoda Gro, a ©Ham dostał to na co zasłużył, czyli ktoś potraktował go na torze tak, jak on zawsze innych traktuje. Kto mieczem wojuje...

Napisano

> Najlepszy wyścig sezonu, dawno nie pamiętam takiej akcji. Alo pojechał jak mistrz, szkoda Gro, a

> ©Ham dostał to na co zasłużył, czyli ktoś potraktował go na torze tak, jak on zawsze innych

> traktuje. Kto mieczem wojuje...

Czy najlepszy to nie wiem, gdyby nie awaria Vettela i Grosjeana oraz głupota Hamiltona czołówka dojechałaby mniej więcej w ustawieniu sprzed 40 okrążeń - nie licząc wyprzedzenia Hamiltona przez Raikkonena i Maldonado.

Maldonado znalazł się poza torem, bo Hamilton go tam wypchnął:

Napisano

> Najlepszy wyścig sezonu, dawno nie pamiętam takiej akcji. Alo pojechał jak mistrz, szkoda Gro, a

> ©Ham dostał to na co zasłużył, czyli ktoś potraktował go na torze tak, jak on zawsze innych

> traktuje. Kto mieczem wojuje...

z hamiltonem wiedziałem ze tak bedzie, jak zobaczyłem desperacje jego poszedł o flaszke zakład i wygrany dla mnie o 3 minutach

Napisano

> z hamiltonem wiedziałem ze tak bedzie, jak zobaczyłem desperacje jego poszedł o flaszke zakład i

> wygrany dla mnie o 3 minutach

Propos kolizji to:

Quote:

Maldonado otrzymał karę przejazdu przez boksy za spowodowanie kolizji z Hamiltonem. Ponieważ karę nałożono po wyścigu, do czasu kierowcy Williamsa doliczono 20 sekund. Wenezuelczyk spadł przez to z 10. miejsca na 13., a punkt za dziesiątą lokatę zdobył jego zespołowy kolega Senna. Sędziowie w uzasadnieniu stwierdzili, że Maldonado wracał spoza toru w niebezpieczny sposób i dlatego to on ponosi winę za kolizję.

Hamilton po wyścigu:

Quote:

Wielkie gratulacje dla Fernando. To był ciężki dzień, ale takie jest życie i trzeba sobie z tym radzić. Dziś wiele nam brakowało do zwycięstwa. W końcówce opony były już zużyte – czułem, jakbym nie miał powietrza w tylnych kołach. Jednak nigdy nie można przepuszczać rywali i trzeba walczyć o każdą pozycję. Szczerze mówiąc nie wiem, co się stało. Skręciłem w zakręt i nie wyszło. Wszystko działo się bardzo szybko. Wszystko, co pamiętam, to uderzenie w ścianę jedno okrążenie przed końcem.

Dodatkowo, Vergne otrzymał karę przesunięcia o 10 pozycji do tyłu na polach startowych w Grand Prix Wielkiej Brytanii oraz mandat w wysokości 25 000 euro.

Napisano
  • Autor

> Nie miałem jak obejrzeć i niewiele wiem.

Czy można jeszcze dziś zobaczyć gdzieś powtórkę? Albo ściągnąć nagrany wyścig? smile.gif

Napisano

> Czy najlepszy to nie wiem, gdyby nie awaria Vettela i Grosjeana oraz głupota Hamiltona

Jak Hamilton jest glupi to ty jestes miekka faja. Dobre co? zlosnik.gif

Napisano

> Propos kolizji to:

> Quote:

> Maldonado otrzymał karę przejazdu przez boksy za spowodowanie kolizji z Hamiltonem. Ponieważ karę

> nałożono po wyścigu, do czasu kierowcy Williamsa doliczono 20 sekund. Wenezuelczyk spadł przez

> to z 10. miejsca na 13., a punkt za dziesiątą lokatę zdobył jego zespołowy kolega Senna.

> Sędziowie w uzasadnieniu stwierdzili, że Maldonado wracał spoza toru w niebezpieczny sposób i

> dlatego to on ponosi winę za kolizję.

Moim zdaniem dobra decyzja sedziow. Maldonado byl poza torem calym bolidem.

> Hamilton po wyścigu:

> Quote:

> Wielkie gratulacje dla Fernando. To był ciężki dzień, ale takie jest życie i trzeba sobie z tym

> radzić. Dziś wiele nam brakowało do zwycięstwa. W końcówce opony były już zużyte –

> czułem, jakbym nie miał powietrza w tylnych kołach. Jednak nigdy nie można przepuszczać rywali

> i trzeba walczyć o każdą pozycję.

I za to uwielbiam Hamiltona. Bardziej rozsadne byloby przepuscic Maldonado,

ale Lewis zachowal sie poprostu jak kierowca wyscigowy.

A dzieki temu widzowie i fani zobaczyli widowisko zwane F1.

Szkoda Vettela, Grosjeana i Hamiltona.

Trzech z czterech pierwszych kierowcow w Q nie konczy wyscigu.

Alonso na pewno jechal swietnie, ale wiecej w tym wszystkim bylo szczescia.

Napisano

> Jak Hamilton jest glupi to ty jestes miekka faja. Dobre co?

A obejrzałeś film, który dodałem?

Jeśli sędziowie uznali, że Maldonado wracał na tor w niebezpieczny sposób, to są dla mnie jeszcze głupsi niż Hamilton...

Może sytuacje ze spychaniem Schumachera przez Hamiltona na ścianę, w poprzednim sezonie też uważasz za odpowiednie zachowanie?

Edycja: Żeby nie było, to nie uznaję Hamiltona za skończonego idiotę, jest dobrym kierowcą, potrafi jeździć szybko i zachowywać zimną krew w trudnych sytuacjach, jednak niekiedy przesadza i ma dziwne (głupie) zachowania i swoją "pewnością siebie" (?) oraz jazdą doprowadza do kolizji, która kończy wyścig nie tylko dla niego, ale i innych kierowców.

Napisano

> A obejrzałeś film, który dodałem?

Ogladalem dokladnie caly wyscig. Filmik dotyczy zapewne dzisiejszego GP. idea.gif

> Jeśli sędziowie uznali, że Maldonado wracał na tor w niebezpieczny sposób, to są dla mnie jeszcze

> głupsi niż Hamilton...

Mozesz uwazac ich za kogokolwiek z druzyna pierscienia wlacznie. Wolny kraj. zlosnik.gif

> Może sytuacje ze spychaniem Schumachera przez Hamiltona na ścianę, w poprzednim sezonie też uważasz

> za odpowiednie zachowanie?

Dyskusja dotyczy dzisiejszego GP. niewiem.gif A spychanie na sciane z sezonu 2011

kojarzy mi sie raczej z incydentem miedzy Schumacherem i Barrichello. icon_rolleyes.gif

Napisano

> A obejrzałeś film, który dodałem?

> Jeśli sędziowie uznali, że Maldonado wracał na tor w niebezpieczny sposób, to są dla mnie jeszcze

> głupsi niż Hamilton...

> Może sytuacje ze spychaniem Schumachera przez Hamiltona na ścianę, w poprzednim sezonie też uważasz

> za odpowiednie zachowanie?

> Edycja: Żeby nie było, to nie uznaję Hamiltona za skończonego idiotę, jest dobrym kierowcą, potrafi

> jeździć szybko i zachowywać zimną krew w trudnych sytuacjach, jednak niekiedy przesadza i ma

> dziwne (głupie) zachowania i swoją "pewnością siebie" (?) oraz jazdą doprowadza do kolizji,

> która kończy wyścig nie tylko dla niego, ale i innych kierowców.

wywiezienie przeciwnika na zakręcie poza tor to jest normalna procedura

maldonado wracałna tor - hamiltona miał już z przodu - hamilton jechał linią wyścigową

IMO również prawidłowa decyzja - wina maldonado

Napisano

> Ogladalem dokladnie caly wyscig. Filmik dotyczy zapewne dzisiejszego GP.

Tak, dokładnie.

> Mozesz uwazac ich za kogokolwiek z druzyna pierscienia wlacznie. Wolny kraj.

Niech tak zatem będzie. cool.gif

> Dyskusja dotyczy dzisiejszego GP. A spychanie na sciane z sezonu 2011

> kojarzy mi sie raczej z incydentem miedzy Schumacherem i Barrichello.

Rzeczywiście, pomyliłem się. Zresztą to było w 2010. icon_eek.gif Jak ten czas leci... zlosnik.gif

Ale na pewno sam pamiętasz wiele sytuacji spowodowanych przez Hamiltona, które skończyły się kolizją.

Napisano

> Edycja: Żeby nie było, to nie uznaję Hamiltona za skończonego idiotę, jest dobrym kierowcą, potrafi

> jeździć szybko i zachowywać zimną krew w trudnych sytuacjach, jednak niekiedy przesadza i ma

> dziwne (głupie) zachowania i swoją "pewnością siebie" (?) oraz jazdą doprowadza do kolizji,

> która kończy wyścig nie tylko dla niego, ale i innych kierowców.

Kolizje to w F1 chleb powszedni i czesto ktos rujnuje drugiemu kierowcy wyscig.

Nic sie na to nie poradzi. Mozna jezdzic bardziej zachowawczo,

ale wtedy to nie bedzie wyscig tylko procesja.

Napisano

> Kolizje to w F1

Tak, zgadzam się.

> Nic sie na to nie poradzi. Mozna jezdzic bardziej zachowawczo,

> ale wtedy to nie bedzie wyscig tylko procesja.

Prawdę mówiąc, to nie zauważyłem, żeby reszta kierowców "z czołówki" miała aż taką skłonność do powodowania nieprzyjemnych sytuacji na torze... Zdarzają im się również błędy, które kończą wyścig dla nich i osób z okolicy, ale nie dzieje się to, aż tak często jak jest to w przypadku omawianego Hamiltona.

Napisano

podium starych mistrzow cool.gif

zal przede wszystkim GRO

HAM - jakkolwiek nigdy go nie lubilem to tym razem zaczelo mi sie wydawac ze chlop dorosl i sie uspokoil co na dobre mu wyjdzie. Pod koniec jednak ... nie wytrzymal, za wszelka cene chcial utrzymac pozycje mimo ze bylo widac ze walczy na kazdym zakrecie. Zamiast stracic miejsce, moze kilka (dalej mogloby byc jeszcze gorzej) stracil wszystko.

Maldonado - brawo za wole walki

Vergne - facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> podium starych mistrzow

> zal przede wszystkim GRO

IMO Vettela bardziej. Idealnie w Q a tempo wyscigowe - marzenie.

> HAM - jakkolwiek nigdy go nie lubilem to tym razem zaczelo mi sie wydawac ze chlop dorosl i sie

> uspokoil co na dobre mu wyjdzie. Pod koniec jednak ... nie wytrzymal, za wszelka cene chcial

> utrzymac pozycje mimo ze bylo widac ze walczy na kazdym zakrecie. Zamiast stracic miejsce,

> moze kilka (dalej mogloby byc jeszcze gorzej) stracil wszystko.

To bylo nierozsadne, ale podczas gdy blokowal Maldonado i wywozil poza tor

az poderwalem sie z kanapy. Takie wyscigi chce ogladac.

> Maldonado - brawo za wole walki

Robil co do niego nalezalo, a przede wszystkim swietne Q.

Brawo Force India.

> Vergne -

Kolizja idiotyczna. Dociagniecie do boksu.. kontrowersyjne.

Napisano

> Kolizje to w F1 chleb powszedni

Owszem.

>i czesto ktos rujnuje drugiemu kierowcy wyscig.

Ale tu już nie do końca. Są "racing incidents" i nie ma mowy o ruinowaniu komuś wyścigu i są kolizje zawinione i wtedy faktycznie psuje się komuś wynik.

> Nic sie na to nie poradzi. Mozna jezdzic bardziej zachowawczo,

> ale wtedy to nie bedzie wyscig tylko procesja.

Alonso jakoś ani sam dziś nie odpadł, ani nie wpakował nikogo na ścianę powodując DNF. A jakoś nie czułem się jakbym oglądał procesję. Jechał szybko, agresywnie, ale i z szacunkiem do innych.

Napisano

> Owszem.

> Ale tu już nie do końca. Są "racing incidents" i nie ma mowy o ruinowaniu komuś wyścigu i są

> kolizje zawinione i wtedy faktycznie psuje się komuś wynik.

> Alonso jakoś ani sam dziś nie odpadł, ani nie wpakował nikogo na ścianę powodując DNF. A jakoś nie

> czułem się jakbym oglądał procesję. Jechał szybko, agresywnie, ale i z szacunkiem do innych.

Dla Alonso bardzo charakterystyczny jest ten obrazek. hehe.gif

Co kto lubi. Moim ulubiencem nie jest. clown.gif

Napisano

> Dla Alonso bardzo charakterystyczny jest ten obrazek.

> Co kto lubi. Moim ulubiencem nie jest.

Co prawda, to prawda, ale na równi stawiałbym sytuacje, po których Hamilton powinien osobiście zbierać części swojego bolidu z toru. zlosnik.gif

Napisano

> Czy można jeszcze dziś zobaczyć gdzieś powtórkę? Albo ściągnąć nagrany wyścig?

Klik peb.pl

Napisano

> IMO Vettela bardziej. Idealnie w Q a tempo wyscigowe - marzenie.

prawda ale jakos ciagle mam wrazenie ze jedyna jego metoda to wyrwac na 1 mce i powiekszac przewage, jak trzeba walczyc z innymi to traci rezon

Napisano

> Vergne -

coś wiadomo odnośnie tego inteligenta? Będzie miał kare? Wydaje mi się, że za to zachowanie powinien startować z ostatniej pozycji w nastepnym wyścigu screwy.giffacepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> coś wiadomo odnośnie tego inteligenta? Będzie miał kare? Wydaje mi się, że za to zachowanie

> powinien startować z ostatniej pozycji w nastepnym wyścigu

Na Silverstone Kobayashi 5 miejsc do tylu a Vergne 10 i kara finansowa.

Napisano

> prawda ale jakos ciagle mam wrazenie ze jedyna jego metoda to wyrwac na 1 mce i powiekszac

> przewage, jak trzeba walczyc z innymi to traci rezon

Pokazal kilka razy, ze wyprzedzac tez potrafi. zlosnik.gif

Napisano

> Na Silverstone Kobayashi 5 miejsc do tylu a Vergne 10 i kara finansowa.

a więc z końca stawki. bardzo dobrze. Co mu do łba przyszło, żeby jechać z taką oponą. Przecież widział i zespół również, co się dzieje. icon_rolleyes.gif

Napisano

> a więc z końca stawki. bardzo dobrze. Co mu do łba przyszło, żeby jechać z taką oponą. Przecież

> widział i zespół również, co się dzieje.

Gdyby to byl ktos z czolowki bilbym brawo...

Tutaj faktycznie nie mialo to wiekszego sensu.

Napisano

Całkiem podobne było podium w GB Bahrain 2006, tylko Msc z Rai teraz wymienili się miejscami zlosnik.gif

1. Alonso - Renault

2. Schumacher - Ferrari

3. Raikkonen - McLaren-Mercedes

Bahrain_2006_podium.jpg

Napisano

> Całkiem podobne było podium w GB Bahrain 2006, tylko Msc z Rai teraz wymienili się miejscami

> 1. Alonso - Renault

> 2. Schumacher - Ferrari

> 3. Raikkonen - McLaren-Mercedes

Nie wiem jaki wyscig, ale uklad chyba ten sam. smile.gif

165967_467971199898340_282971979_n.jpg

Napisano

> Nie wiem jaki wyscig, ale uklad chyba ten sam.

Ten układ bardziej by mi pasował, bo za Ferdkiem nie przepadam zlosnik.gif

286100289-bd858bccffda61fe764fd78e053f78e2%2C641%2C0%2C0%2C0.jpg

post-111001-14352516820635_thumb.jpg

Napisano

> Ten układ bardziej by mi pasował, bo za Ferdkiem nie przepadam

GP Włoch 2006 zlosnik.gif

mam nadzieje, że od przyszłego sezonu będzie można liczyć na podobne obrazki ok.gif

Napisano

> Ten układ bardziej by mi pasował, bo za Ferdkiem nie przepadam

2 byłych mistrzów i przyszły ok.gif

Czekam na to - Kubek wróci i jak Lauda wygra ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.