Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

który dolot lepiej weglarskiego czy dexcraft do 1.1 spi ?

Featured Replies

Napisano

Nosze sie z zamiarem zakupu dolotu cene maja podobna i teraz pytanie ktory lepiej wybrac ?

Napisano

> Nosze sie z zamiarem zakupu dolotu cene maja podobna i teraz pytanie ktory lepiej wybrac ?

z opinii które przeczytałem mogę Ci podpowiedzieć bo sam będę jakiś dolot do swapa 1.2 wybierał, że są porównywalne odczucia użytkowania yankowego i węglara, przy czym węglar mocniejsze wykonanie i dłuższy okres oczekiwania na przesyłkę, a od siebie dodam, że czułem różnicę minimalna w 1.1 jak dałem komin-łapak fi 120 na zderzak wink.gif jeśli mogę off-topa zrobić to chętnie bym się dowiedział jakie najlepsze efekty są przy kibeldolocie z jakich kolanek i rur:jaka długość, kąt,średnica, pzdr

Napisano

Ja właśnie czekam na przesyłkę od Pana Lecha smile.gif

Dolot do 1.1 MPI jest to jakaś udoskonalona wersja 2012 smile.gif Tak mówił smile.gif

Napisano

> Nosze sie z zamiarem zakupu dolotu cene maja podobna i teraz pytanie ktory lepiej wybrac ?

osobiście uważam ze dolocik Pana Lecha jest zajebisty różnice czuć od serii...kupiłem go parę lat temu i służy mi do dziś nie żałuje zakupu i POLECAM !!!!!!!

Napisano

na allegro jest kopia noviteca parówa tak sporo lepszy jak te które podałeś

Napisano

Ty chyba miałeś kiedyś tego airboxa do testów w GSMP? Pamiętam, że chwaliłeś?

Teraz ma go chyba Bermuda ok.gif

Napisano

> Ty chyba miałeś kiedyś tego airboxa do testów w GSMP? Pamiętam, że chwaliłeś?

> Teraz ma go chyba Bermuda

Jest jeden błąd konstrukcyjny. Obcinasz z końca 5 cm i wlot z 68 zmienia się w 78mm. Auto na nim super jechało, na dolocie od irka jeszcze lepiej ale irkowy się nagrzewał bo metalowy.

Napisano

> A co powiecie o tym ?

> http://allegro.pl/dolot-seicento-cinquecento-1-1-spi-1-2-kjs-airbox-i2456091702.html?source=oo

Ja taki kupiłem niedawno. Super jest wykonany, o wiele lepiej niż te Yankowe czy w ogóle te jakieś dexcrafty czy dexair-y, tylko trzeba przerobić tak jak mówi Czuczu ale nie 5 cm tylko około 3 wystarczy wink.gif

Napisano

> Ja taki kupiłem niedawno. Super jest wykonany, o wiele lepiej niż te Yankowe czy w ogóle te jakieś

> dexcrafty czy dexair-y, tylko trzeba przerobić tak jak mówi Czuczu ale nie 5 cm tylko około 3

> wystarczy

Może i 3 ja miałem stożek wiaderko to tak pamiętam akurat, do tego rura z malucha do nadmuchu powietrza i jest dobrze

Napisano

> Ja taki kupiłem niedawno. Super jest wykonany, o wiele lepiej niż te Yankowe czy w ogóle te jakieś

> dexcrafty czy dexair-y, tylko trzeba przerobić tak jak mówi Czuczu ale nie 5 cm tylko około 3

> wystarczy

Możesz zapodac fotki?

PS Masz porównanie do yankowego jeśli chodzi o odczucia z jazdy?

Napisano

> Możesz zapodac fotki?

> PS Masz porównanie do yankowego jeśli chodzi o odczucia z jazdy?

No dolot jest taki jak na zdjęciach z allegro, niczym się nie różni a na żywo wygląda nawet lepiej.

Mam porównanie, jest lepiej - ja jestem w 100% zadowolony... wink.gif

Napisano

> No dolot jest taki jak na zdjęciach z allegro, niczym się nie różni a na żywo wygląda nawet lepiej.

> Mam porównanie, jest lepiej - ja jestem w 100% zadowolony...

Za czasów gdy twoje auto jeździło u poprzedniego wlaściciela ( dinozaury i te sprawy ) ja miałem malucha, a koleś wywalonego cc sportinga z carbonowym dolotem novitec za 300 dojcze marek... to były czasy. Dolot był na hamowni mierzony i dawał mu 8 koni. To były czasy gdy w pl było 6 hamowni na krzyż. Jak tylko zobaczyłem owy dolot zapragnąłem go mieć bo on był liczony pod cc juz w fazie produkcji. Także inna liga aczkolwiek na miejscu kolesia zrobiłbym parówę wyższą o 2 cm i z wlotem 77 mm i nieco wydłużył ją, ale to do mega mocnych silników

Napisano

Dolot był na hamowni mierzony i dawał mu 8 koni.

a ponoć mocy nie dają tylko moment czy nie ????

Napisano

> Dolot był na hamowni mierzony i dawał mu 8 koni.

> a ponoć mocy nie dają tylko moment czy nie ????

nie mówie o tym dolocie tego kolesia. mówie o orginale który był sprzedawany w rajchu przez noviteca, ten koles go po prostu skopiował stąd wiedziałem że to działa

Napisano

> Za czasów gdy twoje auto jeździło u poprzedniego wlaściciela ( dinozaury i te sprawy )

grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

ja miałem

> malucha, a koleś wywalonego cc sportinga z carbonowym dolotem novitec za 300 dojcze marek...

> to były czasy. Dolot był na hamowni mierzony i dawał mu 8 koni. To były czasy gdy w pl było 6

> hamowni na krzyż. Jak tylko zobaczyłem owy dolot zapragnąłem go mieć bo on był liczony pod cc

> juz w fazie produkcji. Także inna liga aczkolwiek na miejscu kolesia zrobiłbym parówę wyższą o

> 2 cm i z wlotem 77 mm i nieco wydłużył ją, ale to do mega mocnych silników

No parę osób obeznanych w temacie które kiedyś tam budowały CC do rajdów mówiło mi, że jak chcę aby dolot faktycznie dawał mi maksa to muszę mieć silnik topowy, powyżej 120 KM, wtedy czuć faktycznie różnicę co znaczy dobrze zrobiony dolot, to samo tyczy się wydechu ale to rozmowa na bardzo długi, osobny temat wink.gif

Podsumowując - ja jestem z tego dolotu zadowolony ooo... zlosnik.gif

Napisano

> dolot faktycznie dawał mi maksa to muszę mieć silnik topowy, powyżej 120 KM,

pzy 120 n/a potrzebne są 4 trąbki. Swoją drogą ciekawe ile osób kręci w kjs wałki wkładając dół z 1.4. z dobrą głowicą, dużej przepustnicy, dobrych wałkach 130 kucy jest w zasięgu ręki

Napisano

Swoją drogą ciekawe ile osób kręci w kjs wałki wkładając dół z

> 1.4. z dobrą głowicą, dużej przepustnicy, dobrych wałkach 130 kucy jest w zasięgu ręki

Po co się tym przejmować, najważniejsze żebyśmy zdrowi byli zlosnik.gif

Napisano

> Swoją drogą ciekawe ile osób kręci w kjs wałki wkładając dół z

> Po co się tym przejmować, najważniejsze żebyśmy zdrowi byli

a ty już koszulki stop 16v nie nosisz;p

Za to gdyby klasa do 1,4 wróciła to działoby się

Napisano

Bier węglara , do tego wydeszek ultera i masz cacy grinser006.gif270751858-jezyk.gif

Napisano

Jaki najlepszy dolot do 400zł ?

Mam ulterka wydeszek jak by co...

Napisano

> Jaki najlepszy dolot do 400zł ?

> Mam ulterka wydeszek jak by co...

o masz odpowiedź że parówe + dobry stozek + dolotowa rura z malucha ze zderzaka

Napisano

> Jaki najlepszy dolot do 400zł ?

> Mam ulterka wydeszek jak by co...

Każdy który nie będzie zrobiony z kibel rury będzie lepszy niż seria, jak będziesz miał silnik tak ze 130 KM to wtedy zamówisz sobie profi dolot za milion euro... zlosnik.gif

Napisano

> Każdy który nie będzie zrobiony z kibel rury będzie lepszy niż seria, jak będziesz miał silnik tak

> ze 130 KM to wtedy zamówisz sobie profi dolot za milion euro...

a odpowie mi ktoś na takie pyt. bo motor 1.2 jedzie do mnie na swapa, czy do każdego 1.2 8v mpi pasował będzie średnicą otworu i wysokością bez problemu ten airbox ? Wytwórca twierdzi, że pod kolekt. alu. punto mk1 pasuje a jak z innymi to nie wie, bo średnicę otworu dolot ma ok. 115, ale chyba wysokość kolektorów ssących i średnica montażu dolotu dla tego motoru czy to punto, palio, były takie same?

Napisano

> a odpowie mi ktoś na takie pyt. bo motor 1.2 jedzie do mnie na swapa, czy do każdego 1.2 8v mpi

> pasował będzie średnicą otworu i wysokością bez problemu ten airbox ? Wytwórca twierdzi, że

> pod kolekt. alu. punto mk1 pasuje a jak z innymi to nie wie, bo średnicę otworu dolot ma ok.

> 115, ale chyba wysokość kolektorów ssących i średnica montażu dolotu dla tego motoru czy to

> punto, palio, były takie same?

bedzie pasowal i do 1.0 w uno i do 1.1 w cc/cs i do 1.2 w punto/palio/siena

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.