Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poskakali mi po dachu auta ...

Featured Replies

Napisano

W nocy obudził mnie hałas.

3 w nocy kręci się kilku g...ów

Auto stało w rogu parkingu na żadnej drodze, nikomu nie przeszkadzało.

Zgłosić na policję?

Jaką kamerę kupić?

Jakiś alarm z czujką zbliżeniową?

Kamerę do środka?

Napisano
  • Autor

> AC

Auto ma 15 lat sick.gif

Napisano

> Auto ma 15 lat

to pewnie wartość kamerki z alarmem podwoiła by wartość auta. zlosnik.gif

Napisano

> Auto ma 15 lat

Na pewno zgłosić na policję. Szkody na bank są większe niż za 250 zł, policja może "posłucha" ludzi z okolicy i gnojów namierzy. Niezgłaszanie to zgodzenie się z góry na to, żeby byli bezkarni i mogli to zrobić komuś następnemu. Być może Tobie zrobili, bo właśnie dotąd nikt nie zgłaszał.

Napisano
  • Autor

> to pewnie wartość kamerki z alarmem podwoiła by wartość auta.

Poczworzyła

Napisano

Masz OC w PZU ? Może minicasko ? Tylko wartość pojazdu w dniu zawierania umowy nie może być niższa niż 3.000 zł. Ubezpieczenie od kradzieży, klęsk żywiołowych i aktu wandalizmu. Odsyłam na stronę PZU wink.gif

Napisano

Powiem tak, jeszcze złodzieja potrafię zrozumieć, ale takiego sku... naprawdę nie...

Na Policję zgłaszaj, szukaj na prowincji blacharza/lakiernika, zawsze ceny niższe a przy starszym aucie gdy się z kieszeni bulisz to ważne...

Napisano
  • Autor

> Powiem tak, jeszcze złodzieja potrafię zrozumieć, ale takiego sku... naprawdę nie...

> Na Policję zgłaszaj, szukaj na prowincji blacharza/lakiernika, zawsze ceny niższe a przy starszym

> aucie gdy się z kieszeni bulisz to ważne...

to wczoraj w nocy,

mogę zgłosić jutro?

aha - auto nie jest moją własnością - to znaczy jest ale jest zarejestrowane na kogoś innego.

Mogę ja, czy musi właściciel?

Napisano

Możesz zgłaszać bez problemu. Ja zgłaszałem jak mi auto okradli, a nie było po mnie śladu w papierach.

Napisano

> to wczoraj w nocy,

> mogę zgłosić jutro?

> aha - auto nie jest moją własnością - to znaczy jest ale jest zarejestrowane na kogoś innego.

> Mogę ja, czy musi właściciel?

zależy od TU ...

nawet do 5 dni roboczych

warto to zgłosić na policial.gif

i współczuję 20.GIF

Napisano

Zgłaszaj na policję. To samo przeszedłem z Lanosem, też przelecieli mi przez dach...

Napisano
  • Autor

> Zgłaszaj na policję. To samo przeszedłem z Lanosem, też przelecieli mi przez dach...

Nie wiem czy jest sens.

I tak przecież nie będą ich szukać.

A czekać, żeby przy jakimś przesłuchaniu jakiś się przyznał to musiałby mieć IQ skrzynki jabłek.

A za 2 m-ce dostanę i tak umorzenie.

Napisano

> Nie wiem czy jest sens.

Jest - zgłoszenie popsuje statystyki -> trzeba się ruszyć z komisariatu

> I tak przecież nie będą ich szukać.

> A czekać, żeby przy jakimś przesłuchaniu jakiś się przyznał to musiałby mieć IQ skrzynki jabłek.

Nie przeceniaj IQ skrzynki jabłek, skakanie po dachu czyjegoś auta świadczy o IQ bliskim 0.

> A za 2 m-ce dostanę i tak umorzenie.

To niestety fakt :/

Napisano

> Auto ma 15 lat

Może synalki bogaczy z domków, doszli do wniosku, że to porzucony wrak. icon_eek.gif

Napisano

zdziwiłbyś się...

u mnie znaleźli gościa, który ukradł tablice z samochodu wink.gif

pewnie przypadkiem ale jednak...

zgłaszać...

Napisano

> A czekać, żeby przy jakimś przesłuchaniu jakiś się przyznał to musiałby mieć IQ skrzynki jabłek.

ZGŁOŚ!!!

Nie ważne czy znajdą czy nie. Po prostu zgłoś. Czasami przez przypadek mogą powiązać kilka takich spraw razem i znajdzie się winny.

Zawsze zgłaszam - najczęściej kradzieże na kolei - i z doświadczenia wiem, że jest 50% szans na to, że znajdą lub nie.

Napisano

Zgłoś. Może być tak, że po tym jak skakali po twoim aucie napotkali patrol policji i ten ich spisał. Albo ktoś coś widział.

Jesli chodzi o formę zabezpieczenia to raczej juz "po ptokach". Jak ktos pisał wczesniej w pzu jest minicasco. Kosztuje grosze, a jakaś forma zabezpieczenia jest w takich sytuacjach.

Napisano
  • Autor

Zgłosiłem.

Procedura straszna i zabrało to z 1.5h

Uwierzycie, że policjanci przynoszą komputer z domu - bo komenda im nie daje.

widziałem takie kompy

w stylu CRT i Pentium II

IBM_PC_5150.jpg

Obywatelu - Bron się sam. confused.gif

Napisano

> Zgłosiłem.

> Procedura straszna i zabrało to z 1.5h

> Uwierzycie, że policjanci przynoszą komputer z domu - bo komenda im nie daje.

> widziałem takie kompy

> w stylu CRT i Pentium II

> Obywatelu - Bron się sam.

Może dlatego, że mają służyć obywatelom, a nie siedzieć i grać na kompach ? grinser006.gif

Poza tym jak "wożą" się S8 to na kompy kasy faktycznie może braknąć.

Napisano

Byłem świadkiem podobnej sytuacji. Banda nachlanych gówniarzy wracała około północy z sąsiedniego bloku z imprezki. Schodzili po schodach na osiedlu a na chodniku obok stał samochód sąsiadki, zadbana kilkuletnia skoda fabia. Jeden z debili postanowił skopać wszystkie drzwi, co było słychać mocno. Wyszedłem na balkon i gdy krzyczałem od razu się oddalili na drugi parking, chodząc po kolejnych autach. Inni sąsiedzi też zareagowali, zrobiło się głośno i zanim zdążyłem wyjść przed dom, nikogo już nie było. Dobrze że mam garaż bo inaczej bym pozabijał. Rano gdy obejrzałem wgniecenia w skodzie, tylko się za głowę złapałem, miazga... ręce tylko ucinać takim.

Napisano
  • Autor

> Byłem świadkiem podobnej sytuacji. Banda nachlanych gówniarzy wracała około północy z sąsiedniego

> bloku z imprezki. Schodzili po schodach na osiedlu a na chodniku obok stał samochód sąsiadki,

> zadbana kilkuletnia skoda fabia. Jeden z debili postanowił skopać wszystkie drzwi, co było

> słychać mocno. Wyszedłem na balkon i gdy krzyczałem od razu się oddalili na drugi parking,

> chodząc po kolejnych autach. Inni sąsiedzi też zareagowali, zrobiło się głośno i zanim

> zdążyłem wyjść przed dom, nikogo już nie było. Dobrze że mam garaż bo inaczej bym pozabijał.

> Rano gdy obejrzałem wgniecenia w skodzie, tylko się za głowę złapałem, miazga... ręce tylko

> ucinać takim.

Zona mnie błagała, żebym nie leciał, bo moje uczucia są kompatybilne z Twoimi.

I wtedy na komendzie bym nie był w charakterze świadka tylko oskarżonego mad.gif

Napisano

i to jest wlasnie podejscie 99% Polakow - jest sens !!!!

Chociaz po to aby tym 'niebieskim" statystyki pogorszyc - niech sie wezma do roboty !!!

Nikt nie zglasza a pozniej sie dziwia ze tak sie dzieje ...

Napisano
  • Autor

> i to jest wlasnie podejscie 99% Polakow - jest sens !!!!

> Chociaz po to aby tym 'niebieskim" statystyki pogorszyc - niech sie wezma do roboty !!!

> Nikt nie zglasza a pozniej sie dziwia ze tak sie dzieje ...

> > A za 2 m-ce dostanę i tak umorzenie.

zglosilem ale dla dobra tych kolesi i pewnie mojego to lepiej zeby ich nie znaleziono mad.gif

Napisano

W takim razie daj na msze i zaloz watek na HP jak bylo. sick.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.