Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[KzAK] Coupe ~2000roku z automatem

Featured Replies

Napisano

Witam Kącikowiczów,

Naszło mnie jakiś czas temu na zmianę autka. Zdecydowałem, że chętnie rozpocząłbym przygodę z dwudrzwiowym samochodem. To ostatni dzwonek na to, aby jeszcze pośmigać tego typu autkiem.

Jest jeszcze kilka warunków, które samochód musi spełnić:

- automat,

- tempomat,

- klimatyzacja

- dobrze się gazować.

Cena też jest kluczowa ~16.000 zł, rocznik ~2000.

Tak wiem, że to już stare samochody. Tak wiem, że za 16.000 mogę kupić Punto czy inne tego typu autko (bardzo fajne z resztą i bez urazy dla właścicieli).

Kilka typów, które rzuciły mi się w oczy po przesortowaniu allegro.

1) Mercedes CLK 320

2) Honda Accord Coupe 3,0 v6

3) Honda Prelude 2,0 lub 2,2 VTEC

4) Peugeot 406 Coupe 3,0 v6

Proszę o opinie osoby, które miały podobne autka, niekoniecznie w tej wersji silnikowej lub mają kontakt z osobami które śmigają czymś podobnym.

Inne propozycje, które wpisują się w kryteria, a nie wymieniłem ich, również są mile widziane smile.gif

Pozdrawiam,

GL

Napisano

> Witam Kącikowiczów,

> Naszło mnie jakiś czas temu na zmianę autka. Zdecydowałem, że chętnie rozpocząłbym przygodę z

> dwudrzwiowym samochodem. To ostatni dzwonek na to, aby jeszcze pośmigać tego typu autkiem.

> Jest jeszcze kilka warunków, które samochód musi spełnić:

> - automat,

> - tempomat,

> - klimatyzacja

> - dobrze się gazować.

> Cena też jest kluczowa ~16.000 zł, rocznik ~2000.

> Tak wiem, że to już stare samochody. Tak wiem, że za 16.000 mogę kupić Punto czy inne tego typu

> autko (bardzo fajne z resztą i bez urazy dla właścicieli).

> Kilka typów, które rzuciły mi się w oczy po przesortowaniu allegro.

> 1) Mercedes CLK 320

> 2) Honda Accord Coupe 3,0 v6

> 3) Honda Prelude 2,0 lub 2,2 VTEC

> 4) Peugeot 406 Coupe 3,0 v6

> Proszę o opinie osoby, które miały podobne autka, niekoniecznie w tej wersji silnikowej lub mają

> kontakt z osobami które śmigają czymś podobnym.

> Inne propozycje, które wpisują się w kryteria, a nie wymieniłem ich, również są mile widziane

> Pozdrawiam,

> GL

Astra Bertone.

Jak kupowaliśmy zabawke na weekend ok 2008 roku, to jezdzilem jedną w automacie (2.2 benzyna chyba był). IMHO zacne auto, no ale z tym automatem zawęzisz ilość dostępnych egzemplarzy.

Napisano

> Witam Kącikowiczów,

Cześć.

> Inne propozycje, które wpisują się w kryteria, a nie wymieniłem ich, również są mile widziane

Spóźniłeś się o kilka dni bo właśnie do rozbiórki poszła Lancia Kappa Coupe 3.0 V6 AT.

Napisano

Jesli chcesz Prelude z automatem to tylko 2.0. Lepiej znosi gazowanie niz vtec i prawdopodobienstwo padniecia automatu o wiele mniejsze.

Napisano

> 1) Mercedes CLK 320

Jedyny z listy który ma napęd na właściwe koła.

Napisano

> Jedyny z listy który ma napęd na właściwe koła.

I jednocześnie jedyny, przy którym na serio powinna zapalić się czerwona lampka pt. SPRAWDZIĆ STAN BLACHARKI POD KĄTEM RDZY.

Napisano
  • Autor

> Astra Bertone.

> Jak kupowaliśmy zabawke na weekend ok 2008 roku, to jezdzilem jedną w automacie (2.2 benzyna chyba

> był). IMHO zacne auto, no ale z tym automatem zawęzisz ilość dostępnych egzemplarzy.

Allegro wypluło jedną sztukę smile.gif

Ale poszukam czegoś na mobile.de

Dzięki za wskazówkę wink.gif

Napisano
  • Autor

> I jednocześnie jedyny, przy którym na serio powinna zapalić się czerwona lampka pt. SPRAWDZIĆ STAN

> BLACHARKI POD KĄTEM RDZY.

Oczywiście wszystko będzie dokładnie badane.

Nie mam ciśnienia smile.gif

Napisano

> Jesli chcesz Prelude z automatem to tylko 2.0. Lepiej znosi gazowanie niz vtec i prawdopodobienstwo

> padniecia automatu o wiele mniejsze.

Ale 2.0 w ogóle nie jedzie, a jak się domyślam z automatem będzie jeszcze gorzej biglaugh.gif

Napisano

> Ale 2.0 w ogóle nie jedzie, a jak się domyślam z automatem będzie jeszcze gorzej

W ogóle założenia autora ciut dziwne jak dla mnie - kupetę psuć automatem i lpg...? niewiem.gifgrinser006.gif

Napisano

> I jednocześnie jedyny, przy którym na serio powinna zapalić się czerwona lampka pt. SPRAWDZIĆ STAN

> BLACHARKI POD KĄTEM RDZY.

W 12'sto letnim samochodzie o nieznanej historii może być milion problemów począwszy od ukrytej rdzy a skończywszy na egzemplarzu zespawanym z dwóch połówek.

Napisano
  • Autor

> W ogóle założenia autora ciut dziwne jak dla mnie - kupetę psuć automatem i lpg...?

Ale jednak są smile.gif

Gaz - dla mnie to alternatywa dla diesla. Mam obecnie 5 auto z gazem, akceptuję jego wady i zaletę. I tyle wink.gif Info o gazie jest w oddzielnym wątku Gaz rządzi

Automat - bo coraz bardziej doceniam komfort jazdy w korkach - teraz wakacje, więc pięknie. Ale często siedze w korkach po 2 godziny dziennie - i na pewno wiesz o czym mówię smile.gif

Napisano
  • Autor

> C70 2,4

Akurat Volvo się trochę obawiam smile.gif

Nie wiem nic na temat tych samochodów. Nigdy nie jeździłem i nie znam nikogo kto by nimi jeździł.

Jakieś opinie o aucie i silniku ?

Napisano

To może jakiś hamerykaniec czy hamerykancki japończyk? Oni niemal we wszystkim mają automaty... ok.gif

Napisano
  • Autor

> To może jakiś hamerykaniec czy hamerykancki japończyk? Oni niemal we wszystkim mają automaty...

No właśnie Honda Accord Coupe jest czym amerykańsko/japońskim, który też miał wersję europejską. Ale pogadać z właścicielem (nie sprzedawcą) takiego auta jest ciężko, bo to rzadki model smile.gif

Ale za to cholernie fajnie wygląda smile.gif

Accord v6

Napisano
  • Autor

> E36 Coupe/Compact lub E46 Coupe może byś coś znalazł

Akurat BMW to moje marzenie, ale jeszcze nie z tym budżetem smile.gif

Ale tylko E46 330i cabrio w manualu - typowo jako autko na weekend wink.gif

Wiem że są hardtopy smile.gif

Ale dzięki smile.gif

Napisano

> Witam Kącikowiczów,

> Naszło mnie jakiś czas temu na zmianę autka. Zdecydowałem, że chętnie rozpocząłbym przygodę z

> dwudrzwiowym samochodem. To ostatni dzwonek na to, aby jeszcze pośmigać tego typu autkiem.

> Jest jeszcze kilka warunków, które samochód musi spełnić:

> - automat,

> - tempomat,

> - klimatyzacja

> - dobrze się gazować.

> Cena też jest kluczowa ~16.000 zł, rocznik ~2000.

> Tak wiem, że to już stare samochody. Tak wiem, że za 16.000 mogę kupić Punto czy inne tego typu

> autko (bardzo fajne z resztą i bez urazy dla właścicieli).

> Kilka typów, które rzuciły mi się w oczy po przesortowaniu allegro.

> 1) Mercedes CLK 320

> 2) Honda Accord Coupe 3,0 v6

> 3) Honda Prelude 2,0 lub 2,2 VTEC

> 4) Peugeot 406 Coupe 3,0 v6

> Proszę o opinie osoby, które miały podobne autka, niekoniecznie w tej wersji silnikowej lub mają

> kontakt z osobami które śmigają czymś podobnym.

> Pozdrawiam,

> GL

Miałem 406 Coupe, 3.0, automat bardzo zamula silnik, obecnie Volvo C70 , najbardziej oryginalne auto z tych które podałeś, świetne silniki Turbo , POLECAM !!!

Napisano

> Ale 2.0 w ogóle nie jedzie, a jak się domyślam z automatem będzie jeszcze gorzej

odnioslem sie do wymagan autora (nic mi do tego). F20 dobrze toleruja gaz, w H22 jest z tym roznie to raz. Automat w Hondach sa generalnie slabe, przy F20 maja jeszcze szanse przezyc, przy H22 bardzo mala. Wiekszosc uzytkownikow H22 AT ma juz MT i to nie tylko z powodu ze slabo to jedzie. Po prostu sie sp... Naprawa kosztuje duzy worek zlota a malo kto w PL potrafi to zrobic tak zeby pojezdzilo dluzej.

Napisano

> Akurat Volvo się trochę obawiam

> Nie wiem nic na temat tych samochodów. Nigdy nie jeździłem i nie znam nikogo kto by nimi jeździł.

> Jakieś opinie o aucie i silniku ?

silniki nie do zajechania lubia sie z LPG

problemem jest elektronika ale to jak w wiekszosci starych aut z bogatym wyposazeniem

Napisano

> odnioslem sie do wymagan autora (nic mi do tego). F20 dobrze toleruja gaz, w H22 jest z tym roznie

> to raz. Automat w Hondach sa generalnie slabe, przy F20 maja jeszcze szanse przezyc, przy H22

> bardzo mala. Wiekszosc uzytkownikow H22 AT ma juz MT i to nie tylko z powodu ze slabo to

> jedzie. Po prostu sie sp... Naprawa kosztuje duzy worek zlota a malo kto w PL potrafi to

> zrobic tak zeby pojezdzilo dluzej.

W takim przypadku jednak chyba lepiej odradzić w ogóle zakup

Napisano

> W takim przypadku jednak chyba lepiej odradzić w ogóle zakup

F20 AT jak sam napisales nie jest rakieta wiec kupowali to ludzie raczej spokojni i skrzynie sa tam zwykle niezajechane. Wiec czemu nie, samo auto jest ok.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.