Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Francuskie auto z dużym przebiegiem

Featured Replies

Napisano

Tak sobie przeglądam ogloszenia i jestem ciekawy Waszej opinii. Czy warto kupić swietnie wyposażone auto, jak np c5 czy laguna z przebiegiem rzędu 250kkm, za to względnie młode- 2009-2010? w środku te samochody strasznie zniszczone nie są, bo jeżdżone glownie na trasie. Ale czy takie auto to proszenie się o klopoty? Obawiam się, że po trzech czterech latach bedzie z przebiegiem 3xx kkm niesprzedawalne a na cofanie licznika jest ze mnie za dobry chlopina passed_out.gif

Czy taki francuz to już śmierć techniczna? Bo w necie takich aut jest malutko i nie wiem czy odmładzane są na taka skalę czy moze zalegaja na zlomowiskach bo z kolei niemieckie z duzymi przebiegami sa w ogloszeniach w duzych ilosciach...

pozdrawiam

Napisano

Znajomy kupił Megane Coupe 2.0 150KM z programem na 170KM.

Auto miało 240kkm, włożył gaz, dolatał do 350kkm, pożyczył znajomemu, a ten wydachował i historia się skończyła zlosnik.gif

Napisano

> Tak sobie przeglądam ogloszenia i jestem ciekawy Waszej opinii. Czy warto kupić swietnie wyposażone

> auto, jak np c5 czy laguna z przebiegiem rzędu 250kkm, za to względnie młode- 2009-2010? w

> środku te samochody strasznie zniszczone nie są, bo jeżdżone glownie na trasie. Ale czy takie

> auto to proszenie się o klopoty? Obawiam się, że po trzech czterech latach bedzie z

> przebiegiem 3xx kkm niesprzedawalne a na cofanie licznika jest ze mnie za dobry chlopina

> Czy taki francuz to już śmierć techniczna? Bo w necie takich aut jest malutko i nie wiem czy

> odmładzane są na taka skalę czy moze zalegaja na zlomowiskach bo z kolei niemieckie z duzymi

> przebiegami sa w ogloszeniach w duzych ilosciach...

> pozdrawiam

Ja taki kupiłem. 3 latek, 180 tys km. I jestem zadowolony, bo stan dobry, cena jeszcze lepsza. Serwisowany regularnie.

Co więcej - obejrzałem tych bryk kilkanaście i wiele egzemplarzy o mniejszym przebiegu (i wyższej cenie) wyglądało znacznie gorzej - miało wycieki z turbiny, z silnika, wtrysków.

Po prostu sprawdź taki samochód dokładnie.

A zaoszczędzone na zakupie 10 tyś zł zawsze możesz wydać bez żalu na naprawy.

IMO lepiej kupić dwu, trzylatka z dużym, ale pewnym przebiegiem, niż 10 latka z niewiadomym.

Napisano

> Czy taki francuz to już śmierć techniczna?

Przy takim przebiegu wszystko zależy od serwisowania.

Znam auta francuskie, które przy dobrym serwisowaniu spokojnie dojeżdżały 200-300 kkm w stanie pozwalającym w każdej chwili wsiąść i jechać do Portugalii.

> odmładzane są na taka skalę

Klient chce - klient ma.

Inna sprawa, że zwykle ktoś kto rozważa takie przebiegi decyduje się na auta prostsze i bardziej popularne serwisowo - niemieckie, choćby dlatego, że jak coś padnie w trasie, to części kupuje się w budce z kebabami, a naprawia każdy przypadkowo napotkany robotnik budowlany.

Napisano

> Tak sobie przeglądam ogloszenia i jestem ciekawy Waszej opinii. Czy warto kupić swietnie wyposażone

> auto, jak np c5 czy laguna z przebiegiem rzędu 250kkm, za to względnie młode- 2009-2010?

kiedyś na giełdzie było 406 z przebiegiem pod 400kkm więc się da

Napisano

99% aut od handlarzy ma takie przebiegi (to co widnieje na liczniku km to juz inna sprawa). Ludzie to kupuja i jezdza.

Jesli auto jest w dobrym stanie technicznym to pojezdzi jeszcze dlugo

Napisano

> kiedyś na giełdzie było 406 z przebiegiem pod 400kkm więc się da

To nie jest duży przebieg .

Wystarczy wpisać na mobile przebieg powyżej 150 tys km i zaznaczyć auta roczne jest ich mnóstwo także nie problem kupić w DE auto z przebiegiem 500+ W PL jest to prawie nie możliwe grinser006.gif

Napisano

> auto, jak np c5 czy laguna z przebiegiem rzędu 250kkm

mialem lagune i to z automatem, z 430kkm przy zakupie. Sprzedalem z ok. 510kkm i nie cofalem. nie bylo moze bezobslugowe, ale tragedii nie bylo. imho warto bo kupisz mlode fajne auto. jak stoi pod blokiem tez niszczeje mimo ze km nie leca...

Napisano

> 99% aut od handlarzy ma takie przebiegi (to co widnieje na liczniku km to juz inna sprawa). Ludzie

> to kupuja i jezdza.

> Jesli auto jest w dobrym stanie technicznym to pojezdzi jeszcze dlugo

Dokladnie tak. Wiekszosc ludzi co ma na licznikach 150-200 tys to w rzeczywistosci ma ponad 400 tys i nie ma znaczenia czy auto niemieckie, wloskie, czy francuskie. I jezdza, sa zadowoleni i sie nie psuja tak bardzo. Wystarczy popatrzec na auta swoich sasiadow czy kolegów z pracy, ile razy musieli holowac do serwisu? Na pewno rzadko, na pewno sa zadowoleni i nie narzakaja na swoje auta, a 99% aut kupionych w komisach czy od handlarzy ma wlasnie takie przebiegi powyzej 400kkm.

Napisano

> kiedyś na giełdzie było 406 z przebiegiem pod 400kkm więc się da

wujek zony 405 zrobil [wraz ze swoim wspolpracownikiem] 800kkm.inna sprawa ze 99% przebiegu to byly autobahny...

Napisano

Francuzy klasy 406/ C5 i wyżej są bardzo komfortowe - przyjemnie się tym lata w trasie.

Jeśli chodzi o awarie - ja ich nawału w moim 406 nie zdzierżyłem i sprzedałem.

Sądzę, że nowe modele (max 3 lata) są już bardziej dopracowane ok.gif

Pytanie ile takie coś może jeszcze polatać, bo wydaje mi się że to jeszcze nie tak klasa jakościowa żeby robić bezproblemowo 400-500kkm przy takim zaawansowaniu techniki/ elektroniki.

Napisano

> Obawiam się, że po trzech czterech latach bedzie z

> przebiegiem 3xx kkm niesprzedawalne a na cofanie licznika jest ze mnie za dobry chlopina

I to powinna być Twoja największa obawa ok.gif

Swojego czasu kupiłem Renault Master. Samochód miał niecałe 500kkm przebiegu, ale jego cena od "komisowych" była ok. 40% niższa. Gość który mi go sprzedał mówił, że przyjeżdżali oglądać tylko handlarze i jeszcze próbowali zbijać cenę. Ja dobijam już do 700kkm i samochód z typowych awarii miał wymieniony tylko rozrusznik. Taki samochód kupuje się na zajeżdżenie lub nie liczy się na normalną cen e sprzedaży.

Napisano

Nie chcialo mi się za bardzo szukać i taki pierwszy jaki wpadl w oko:

post-42881-14352517335556_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.