Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat croma - 1.8 benzyna

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Powiedzcie mi coś o fiacie croma z silnikiem 1.8 140 KM.

Auto jest zagazowane, podejrzewam że jakąś sekwencją - przebieg 100 kkm, podejrzewam również że od początku LPG.

Jak wygląda spalanie benzyny i gazu w takim aucie? Czy ma jakieś szczególne wady? Rocznik 2007 serwisowany więc w przebieg jestem w stanie po sprawdzeniu uwierzyć.

Napisano

> Witajcie

> Powiedzcie mi coś o fiacie croma z silnikiem 1.8 140 KM.

> Auto jest zagazowane, podejrzewam że jakąś sekwencją - przebieg 100 kkm, podejrzewam również że od

> początku LPG.

> Jak wygląda spalanie benzyny i gazu w takim aucie? Czy ma jakieś szczególne wady? Rocznik 2007

> serwisowany więc w przebieg jestem w stanie po sprawdzeniu uwierzyć.

jedzie srednio 270751858-jezyk.gif spalanie miasto ok 10-12 lpg , warto zweryfikowac zawieszenie

Napisano

> Witajcie

> Powiedzcie mi coś o fiacie croma z silnikiem 1.8 140 KM.

> Auto jest zagazowane, podejrzewam że jakąś sekwencją - przebieg 100 kkm, podejrzewam również że od

> początku LPG.

> Jak wygląda spalanie benzyny i gazu w takim aucie? Czy ma jakieś szczególne wady? Rocznik 2007

> serwisowany więc w przebieg jestem w stanie po sprawdzeniu uwierzyć.

Jesli to ten sam silnik co wstawiali do Vectr, to on niezbyt lubi gaz.

To znaczy lubi, tak długo jak instalacja jest w nienagannym stanie. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jesli to ten sam silnik co wstawiali do Vectr, to on niezbyt lubi gaz.

> To znaczy lubi, tak długo jak instalacja jest w nienagannym stanie.

W sieci znajduje różne twierdzenie. Raz, że z vecry raz że fiata. Pojawia się też palenie oleju 1 l na 1000 km.

Napisano

> W sieci znajduje różne twierdzenie. Raz, że z vecry raz że fiata. Pojawia się też palenie oleju 1 l

> na 1000 km.

Z tego co mi wiadomo w Cromie nie było fiatowskich silnków PB. Z tego co słyszałem te silniki nie lubią się z gazem, to że ktoś zamontował i jeździ nie koniecznie oznacza, że jest ok.

Jeśli myslisz nad Cromą to zdecydowanie polecam Multijeta ok.gif

Napisano

> W sieci znajduje różne twierdzenie. Raz, że z vecry raz że fiata.

Silnik GM.

Gazu nie lubi dlatego że regulacja zaworów poprzez wymianę szklanek, większe koszty. Silnik ma zmienne fazy rozrządu i potrzeba instalacji z wyższej półki i gaziora który to ogarnie.

Napisano

> Silnik GM.

> Gazu nie lubi dlatego że regulacja zaworów poprzez wymianę szklanek, większe koszty. Silnik ma

> zmienne fazy rozrządu i potrzeba instalacji z wyższej półki i gaziora który to ogarnie.

U nas jak auto nie pojedzie na Valtekach i Alasce to mówi się że nie lubi gazu hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Z tego co mi wiadomo w Cromie nie było fiatowskich silnków PB. Z tego co słyszałem te silniki nie

> lubią się z gazem, to że ktoś zamontował i jeździ nie koniecznie oznacza, że jest ok.

> Jeśli myslisz nad Cromą to zdecydowanie polecam Multijeta

Myślałem nad zmianą auta, ale jeszcze nie teraz, jednak trafiła się fajna sztuka od znajomej. Pedantycznie zadbana i takie tam.

Szkoda, chyba odpuszczę temat i poczekam aż rzeczywiście będzie potrzeba zmiany zlosnik.gif To byłby zakup na zasadzie "okazja z pewnego źródla" . wink.gif

Napisano

> Myślałem nad zmianą auta, ale jeszcze nie teraz, jednak trafiła się fajna sztuka od znajomej.

> Pedantycznie zadbana i takie tam.

> Szkoda, chyba odpuszczę temat i poczekam aż rzeczywiście będzie potrzeba zmiany To byłby zakup na

> zasadzie "okazja z pewnego źródla" .

ale wiesz, potem może się nie powtórzyć okazja trafienia pewnego samochodu, spełaniającego Twoje wymagania, więc może jednak warto rozważyć.

Jak faktycznie od znajomej i bardzo zadbana, to ja bym to kupił, wywalił gaz (bo mam uraz i już zlosnik.gif) i jeździł ok.gif

Napisano

> Myślałem nad zmianą auta, ale jeszcze nie teraz, jednak trafiła się fajna sztuka od znajomej.

> Pedantycznie zadbana i takie tam.

> Szkoda, chyba odpuszczę temat i poczekam aż rzeczywiście będzie potrzeba zmiany To byłby zakup na

> zasadzie "okazja z pewnego źródla" .

To ta czarna z 2007 wystawiona na allegro?

Napisano
  • Autor

> To ta czarna z 2007 wystawiona na allegro?

tak

Napisano
  • Autor

> ale wiesz, potem może się nie powtórzyć okazja trafienia pewnego samochodu, spełaniającego Twoje

> wymagania, więc może jednak warto rozważyć.

> Jak faktycznie od znajomej i bardzo zadbana, to ja bym to kupił, wywalił gaz (bo mam uraz i już )

> i jeździł

Tylko za co to zatankować :D zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Tam na rozrządzie jest łańcuch, pasek?

Napisano

> U nas jak auto nie pojedzie na Valtekach i Alasce to mówi się że nie lubi gazu

hehe.gifok.gif

zapomniałes wspomniec o wezykach długosci 1 m i nie zdejmowaniu kolektora do nawiertów.

, o ile dobrze pamietam ten silnik petli wtryski dlatego na waldkach nie pojedzie. musi miec wtryski hana h2000 oraz dobry reduktor

Napisano

> Tam na rozrządzie jest łańcuch, pasek?

pasek...

Forum Vectry C.... ale piszą o tym silniku.

Napisano

> W sieci znajduje różne twierdzenie. Raz, że z vecry raz że fiata. Pojawia się też palenie oleju 1 l

> na 1000 km.

To jest silnik GM a silniki GM podobno lubią sobie łyknąć.

BTW. Zamknęli kącik CTT?

Pozdrawiam BAS

Napisano

> To jest silnik GM a silniki GM podobno lubią sobie łyknąć.

> BTW. Zamknęli kącik CTT?

> Pozdrawiam BAS

Mam taką ale bez LPG. Od nowości. I nic się nie dzieje, nic nie łyka oprócz benzyny w ilości jakieś 8-8.5l/100km (70%trasa). Dla mnie osiągi wystarczające.Jedyny mankament to mało schowków.

Napisano

> Mam taką ale bez LPG. Od nowości. I nic się nie dzieje, nic nie łyka oprócz benzyny w ilości jakieś

> 8-8.5l/100km (70%trasa). Dla mnie osiągi wystarczające.Jedyny mankament to mało schowków.

Właśnie wróciłem od znajomego mechanika...

Mówił, że właśnie wymieniał w Insigni 1.8 silnik po 80kkm bo zatarł się na pierścieniach.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Właśnie wróciłem od znajomego mechanika...

> Mówił, że właśnie wymieniał w Insigni 1.8 silnik po 80kkm bo zatarł się na pierścieniach.

> Pozdrawiam BAS

Podał jakąś przyczynę?

Napisano

> Podał jakąś przyczynę?

Podejrzewa problem z chłodzeniem bloku.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Podejrzewa problem z chłodzeniem bloku.

> Pozdrawiam BAS

Ja mam już 50kkm. Mam zbierać kasę na nowy silnik, czy lepiej szukać kupca? smile.gif

O czym ma świadczyć to, że jakiś silnik zatarł się w innym aucie? Zresztą nie wiem jak jest w Insygni ale w Cromie komora silnika jest tak duża, że ten silnik wygląda na malutki. Jest wiec raczej lepiej chłodzony.

Napisano

> Ja mam już 50kkm. Mam zbierać kasę na nowy silnik, czy lepiej szukać kupca?

Bez przesady.

> O czym ma świadczyć to, że jakiś silnik zatarł się w innym aucie?

Że problemy się zdarzają, o silnikach GM już dawno słyszałem, że miewają problemy z pierścieniami.

> Zresztą nie wiem jak jest w

> Insygni ale w Cromie komora silnika jest tak duża, że ten silnik wygląda na malutki. Jest

> wiec raczej lepiej chłodzony.

Tu chodzi o chłodzenie samej gładzi cylindra, więc nawet jakby silnik chodził na stole w garażu to...

Pozdrawiam BAS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.