Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alfa 159 - co z nią nie tak?

Featured Replies

Napisano

> Witam!

> Pół roku temu jak szukałem auta to nie było zadnych poniżej 40tys.

> Teraz wchodze na allegro a tam pełno.

Na początku roku euro było 10% droższe. Dodaj do tego utratę wartości i masz odpowiedź.

Napisano

> Ceny nieruchomości idą w dół.

Zdaje sie ze 159 nie odstaje awaryjnoscia od innych aut, dziwny zatem ten Twoj "dowcip" zlosnik.gif

Napisano

> Znajomy ma Alfę 159 od nowości. Na gwarancji cały czas jeździł do ASO - a to wycieraczki przestały

> działać, a to elektronika szwankowała, cały czas coś się działo. Na lawecie co prawda nie

> jeździł, ale mimo wszystko. Miał po gwarancji sprzedawać, ale się wstrzymał i dobrze zrobił.

> Jak już się usunęło wszystkie niedoróbki fabryki (a jakość montażu i podzespołów tam jest

> iście fiatowska) i zrezygnował z ASO (czego nie popsuli Włosi skutecznie psuli Polacy), to

> auto zrobiło się bezawaryjne. Ostatnie 80 kkm Alfa jeździ absolutnie bezawaryjnie. Auto ładne,

> z charakterem, ale jednak Fiat. Myślę, że jak znajdziesz zadbany egzemplarz, to może sprawić

> wiele radości

Dokladnie tak samo było z moim Bravo - tyle że ja poza kwestiami które mogę sam ogarnąć pozostaję wierny ASO, jak dotąd mam o nich dobrą opinię smile.gif

Napisano

> Jaki fiat? Przyjrzyj się bliżej tym samochodom...

Patre, już nie czaruj... hehe.gif Alfa to Fiat, wiadomo że różnice wybiegają poza zmianę samego znaczka bo cena musi mieć jakieś uzasadnienie, ale nie przesadzaj wink.gif

Napisano

> Made in Italy

made in italy jest również Iveco, to tylko nalezy do grupy Fiat. Równie dobrze mozna rzecz widząc lamborghini, ee to mocniejszy VW, bez jaj

Napisano

> made in italy jest również Iveco, to tylko nalezy do grupy Fiat. Równie dobrze mozna rzecz widząc

> lamborghini, ee to mocniejszy VW, bez jaj

No właśnie, bez jaj wink.gif Lambo to Lambo, zupełnie inna liga więc porównanie kiepskie. Ale Audi to VW, tak jak Alfa czy Lancia to Fiat - da się to wyczuć po kilku chwilach obcowania z samochodem ok.gif

Napisano

> na pewno nie sugeruj się raportami ..... Niby stoi lepiej od passata wg dekry... ale przebadano

> ponad 10 razy mniejszą liczbę pojazdów .... i prawie 100% z przebiegiem do 50tys km ...

> Najlepiej pytać użytkowników ... osobiście złych słów nie słyszałem , ale znam tylko jednego

> użytkownika....

A ja znam mechanika u którego często bywają jak to on mówi "tego typu wynalazki". Wg. niego - w tym samochodzie występuje ponad przeciętna awaryjność i drogie części.

Napisano

> A ja znam mechanika u którego często bywają jak to on mówi "tego typu wynalazki". Wg. niego - w tym

> samochodzie występuje ponad przeciętna awaryjność i drogie części.

Drogie części? Przecież to niby 100% Fiat wink.gif

Jedną z rzeczy jaką zapamiętałem po 4-letnim posiadaniu Fiata (oprócz tej, że wcale się specjalnie nie psuł) to części na ogół tanie jak barszcz.

A jeżeli mechanik używa określenia "wynalazek" na Alfę 159 to ja już rozumiem.

Np na pomorzu, gdzie mało kto hańbi się posiadaniem czegoś innego niż Audi VW MB BMW a od większej biedy Opel - wszystko co nie niemieckie będzie wynalazkiem tak w kwestii wprawy i obeznania mechanika jak i w dostępności części. Ale już w jakimś większym mieście typu Łódź/Wawa sprawa ma się inaczej - sporo mechaników/sklepów dla których japonia/włoszczyzna/franczyzna czy nierzadko amerykańszczynza to żadne specjalne kurioza.

Napisano

> A ja znam mechanika u którego często bywają jak to on mówi "tego typu wynalazki". Wg. niego - w tym

> samochodzie występuje ponad przeciętna awaryjność i drogie części.

To tylko potwierdza moje słowa :D nie należy się sugerować raportami

Napisano

> da się to wyczuć po kilku chwilach obcowania z samochodem

A jak to wyczuwasz? zlosnik.gif

Dla mnie Alfa jest zupełnie różna od Fiata. Prowadzenie jest inne. W Alfie chyba zawsze jest wielowahacz (oprócz MiTo).

W Alfie siedzi się nisko, a w każdym Fiacie jak na taborecie. W Alfie masz wspomaganie hydrauliczne, a we Fiacie elektryczne zlosnik.gif

Nie widziałem u siebie żadnego pokrętła, czy dźwigienki w kabinie rodem z Fiata.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.