Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa kampania Chevrolet Spark, Aveo, Captiva, Epica, Lacetti

Featured Replies

Napisano

Zakres:

Category: Motor vehicles

Product: Passenger car

Brand: CHEVROLET

Name: Aveo /Kalos, Captiva, Epica/Tosca, Lacetti/Nubira/Optra, Matiz/Spark

Type/number of model:

Description:

The recall concerns the following models:

MY2009 ~ 2011 Chevrolet Aveo /Kalos

MY2007 ~ 2010 Chevrolet Captiva

MY2008 ~ 2010 Chevrolet Epica/Tosca

MY2007 ~ 2008 Chevrolet Lacetti/Nubira/Optra

MY2007 ~ 2009 Chevrolet Matiz/Spark

The VIN ranges of affected vehicles are as follows:

• KL1SF48DJ8BS09481~ KL1SF69WJAB134357(Aveo/Kalos)

• KL3CD26RJ7B000248 ~ KL1CG26FJAB012371 (Captiva)

• KL1LF69RJ8B090447 ~ KL1LA69KJAB012342 (Epica/Tosca)

• KL5JD56Z47K999027~ KL1NF356J8K315878(Lacetti/Nubira /Optra)

• KL1KF480J7C199689 ~ KL1KF484J9C645714 (Matiz/Spark)

Country of origin: Republic of Korea

Opis usterki

Injuries

The affected vehicles may in some instances experience spongy brakes, increased brake pedal travel and in some cases reduced brake performance, caused by a valve sticking within the ABS module.

These conditions may cause an accident, resulting in injuries to the passengers.

Napisano

> Ufff....

Ufff.... smile.gif

Napisano

> Ufff....

pffff biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Zakres:

> Category: Motor vehicles

> Product: Passenger car

> Brand: CHEVROLET

> Name: Aveo /Kalos, Captiva, Epica/Tosca, Lacetti/Nubira/Optra, Matiz/Spark

> Type/number of model:

> Description:

> The recall concerns the following models:

> MY2009 ~ 2011 Chevrolet Aveo /Kalos

> MY2007 ~ 2010 Chevrolet Captiva

> MY2008 ~ 2010 Chevrolet Epica/Tosca

> MY2007 ~ 2008 Chevrolet Lacetti/Nubira/Optra

> MY2007 ~ 2009 Chevrolet Matiz/Spark

> The VIN ranges of affected vehicles are as follows:

> • KL1SF48DJ8BS09481~ KL1SF69WJAB134357(Aveo/Kalos)

> • KL3CD26RJ7B000248 ~ KL1CG26FJAB012371 (Captiva)

> • KL1LF69RJ8B090447 ~ KL1LA69KJAB012342 (Epica/Tosca)

> • KL5JD56Z47K999027~ KL1NF356J8K315878(Lacetti/Nubira /Optra)

> • KL1KF480J7C199689 ~ KL1KF484J9C645714 (Matiz/Spark)

> Country of origin: Republic of Korea

> Opis usterki

> Injuries

> The affected vehicles may in some instances experience spongy brakes, increased brake pedal travel

> and in some cases reduced brake performance, caused by a valve sticking within the ABS module.

> These conditions may cause an accident, resulting in injuries to the passengers.

A Chevrolet Polska siedzi cicho w tym temacie. Ta informacja jest z strony europejskiego odpowiednika UOKiK, gdzie pojawiaja sie wszystkie kampanie na produkty sprzedawane w Europie. CZasami patrze jakie roznice czasowe są pomiedzy ogloszeniem kampanii a informacja na naszym rynku.

Napisano

> (...)

> • KL1LF69RJ8B090447 ~ KL1LA69KJAB012342 (Epica/Tosca)

> (...)

Mój się chyba łapie.

Napisano
  • Autor

> Mój się chyba łapie.

No to ciekaw jestem kiedy cie wezwa. Wez zadzwon do serwisu, czy cos wiedza.

Tu masz link do strony na ktora mozesz sie powołac.

Napisano

>(...)

> MY2007 ~ 2008 Chevrolet Lacetti/Nubira/Optra

>(...)

> • KL5JD56Z47K999027~ KL1NF356J8K315878(Lacetti/Nubira /Optra)

>(...)

Mój chyba też się łapie......

Lacetti 08 VIN KL1NF1...

Napisano

Spokojnie Panowie, Chevrolet Polska dostał listę VIN-ów z całej Europy i teraz w Warszawie ostro pracują nad wyłuskaniem aut z polskiej sieci sprzedaży i podzieleniu na poszczególnych dealerów. Robota iście mrówcza, ale niebawem każde ASO dostanie listę numerów VIN objętych kampanią. Jest to kampania przywoławcza, więc będzie obowiązek listownego powiadomienia właścicieli. Jeżeli chodzi o auta sprowadzone, to sądzę, że trzeba będzie wysyłać zapytania do centrali.

Napisano
  • Autor

> Spokojnie Panowie, Chevrolet Polska dostał listę VIN-ów z całej Europy i teraz w Warszawie ostro

> pracują nad wyłuskaniem aut z polskiej sieci sprzedaży i podzieleniu na poszczególnych

> dealerów. Robota iście mrówcza, ale niebawem każde ASO dostanie listę numerów VIN objętych

> kampanią. Jest to kampania przywoławcza, więc będzie obowiązek listownego powiadomienia

> właścicieli. Jeżeli chodzi o auta sprowadzone, to sądzę, że trzeba będzie wysyłać zapytania do

> centrali.

A nie wiedza co to jest funkcja filtrowania w Excell? Przeciez kazde auto w systemie ma dokladnie przypisane miejsce sprzedazy i kazdy lub wiekszosc programow ma funkcje export do pliku. Dla sprawnego goscia to jest 1 dzien roboty.

A na moje zapytanie o potwierdzenie tych danych jest cisza od 3 dni.

Napisano

Dzisiaj po południu dostaliśmy listę VIN-ów objętych kampanią, więc od jutra można atakować ASO z pytaniami. Nasz skromny serwisik ma prawie 250 aut.

Napisano
  • Autor

> Dzisiaj po południu dostaliśmy listę VIN-ów objętych kampanią, więc od jutra można atakować ASO z

> pytaniami. Nasz skromny serwisik ma prawie 250 aut.

A centrala Chevrolet nadal milczy

Napisano
  • Autor

> Dzisiaj po południu dostaliśmy listę VIN-ów objętych kampanią, więc od jutra można atakować ASO z

> pytaniami. Nasz skromny serwisik ma prawie 250 aut.

Ciekaw jestem co z autami demo. Takie kupilem i juz sprzedałem, ciekaw jestem kto dostanie pismo.

Napisano

> Ciekaw jestem co z autami demo. Takie kupilem i juz sprzedałem, ciekaw jestem kto dostanie pismo.

U nas jest taka zasada, że wysyłamy list do aktualnego klienta przypisanego do danego auta w bazie, nawet jeżeli nie jest to pierwszy właściciel.

Napisano
  • Autor

> U nas jest taka zasada, że wysyłamy list do aktualnego klienta przypisanego do danego auta w bazie,

> nawet jeżeli nie jest to pierwszy właściciel.

No to czekamy, a na wszelki wypadek wysłalem do goscia maila

• 3 tygodnie później...
Napisano

> U nas jest taka zasada, że wysyłamy list do aktualnego klienta przypisanego do danego auta w bazie,

> nawet jeżeli nie jest to pierwszy właściciel.

Wczoraj Auto-pol napisał, że popsuli mi Captivę w fabryce grinser006.gif Zaprosili na testy i są 2 opcje:

1. ABS popsuty - wymiana na nowy + wymiana płynu

2. ABS dobry - wymiana płynu

Obie czynności gratis ok.gif

ps. popsuli "starą", którą sprzedałem grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Wczoraj Auto-pol napisał, że popsuli mi Captivę w fabryce Zaprosili na testy i są 2 opcje:

> 1. ABS popsuty - wymiana na nowy + wymiana płynu

> 2. ABS dobry - wymiana płynu

> Obie czynności gratis

> ps. popsuli "starą", którą sprzedałem

Badz taki dobry i poinformuj nowego wlasciciela, ja nowego wlasciciela Lacetti juz poinformowałem love_4.gif

Napisano

> Badz taki dobry i poinformuj nowego wlasciciela, ja nowego wlasciciela Lacetti juz poinformowałem

Zostawiłem go w salonie

Napisano

Mój były lancetnik się nie łapie KL1NF4....

Napisano

> Dzwoniłem do serwisu i poinformowali mnie , że wszystkie Lacetti >podlegają .

To muszę odkopac umowę ..

Napisano

> Dzwoniłem do serwisu i poinformowali mnie , że wszystkie Lacetti podlegają .

Dzięki za info, mój na pierwszy rzut oka nie łapał się, ale zaniepokojony Twoim info zadzwoniłem i jednak zaprosili do serwisu...

Napisano

Dostałem pisemne powiadomienie.W serwisie akcja trwała ok 90min.Wymieniono płyn hamulcowy i korek na zbiorniczku,miał błędny napis DOT3 a miało być poprawnie DOT4.

Napisano

> Coś jeszcze robili?

Sprawdzili ABS, wyczyścili i napełnili nowym płynem.

Napisano

> Ja już po wszystkim . Według nich najważniejsza jest wymiana płynu z DOT3 na 4.

No to ja mimo, że pewnie nie podlegam pod tę akcję, to płyn już u swojego mechanika wymieniałem smile.gif

Napisano
  • Autor

> No to ja mimo, że pewnie nie podlegam pod tę akcję, to płyn już u swojego mechanika wymieniałem

Po wymianie płynu jest kontrola pracy zaworów ABS. Jak pracuja to wyjazd, jak cos nie tak to wymiana modułu ABS

Napisano

> Według listy tam opublikowanej to tylko roczniki 2007 i 2008 dla Lacettiego.

U mnie jest 2006 i się łapie wink.gif

Napisano

> Po wymianie płynu jest kontrola pracy zaworów ABS. Jak pracuja to wyjazd, jak cos nie tak to

> wymiana modułu ABS

Dzięki za odpowiedź.

Btw. kierowniczka lacetti coś wspominała że czasem ABS się często włącza, po jakimś czasie jechałem z bratem laćkiem i ABS włączał się tak jak powinien (pisk i włącza się ABS). Więc coś może czasem się "zawiesza" crazy.gif

Napisano

> U mnie jest 2006 i się łapie

U mnie tak samo, właśnie stoi w serwisie.

Napisano

> Dzwoniłem do serwisu i poinformowali mnie , że wszystkie Lacetti podlegają .

dzwoniłem do chevrolet polska i Pani powiedziała że nie wszystkie , mój 2006 (po podaniu vin) nie łapie się ok.gif

Napisano

> Mojego też nie widzę na liście.

No właśnie, mojego (2006, rok modelowy niby 2007) nie było na liście, przyjechać kazali, ale wszystko z ABS-em było OK. Podobnie jak pisał jeden z kolegów - wymienili tylko płyn na DOT-4 (i tak był już wcześniej zmieniony na taki) i koreczek w zbiorniczku.

Napisano
  • Autor

> dzwoniłem do chevrolet polska i Pani powiedziała że nie wszystkie , mój 2006 (po podaniu vin) nie

> łapie się

Ta Pani to nawet to powinna zmienic miejsce pracy, bo nie bardzo wie co pisze i mowi i juz ja nie raz zlapalem na braku wiedzy.

Napisano

Koledzy, może ktoś wie czym się różniły hamulce w lacetti produkowanych w różnych latach. Ja mam model z 2004 r. (pewnie jeden z pierwszych pod nazwą chevrolet) Układ ABS firmy Bosch. Czy w późniejszych rocznikach jest inny układ? Czy może fabrycznie zalany miałem już płyn DOT4? Bo u was jak wynika z postów to tylko to wymieniają. A ja niestety mam mały problem z układem ABS (przy małych prędkościach - wcześniej opisywany na kąciku). Nadmieniam że pani z centrali mówiła że mój po numerze VIN się nie łapie

Napisano

>A ja niestety mam mały problem z układem ABS

> (przy małych prędkościach - wcześniej opisywany na kąciku).

Pewnie któryś czujnik nie daje w takich warunkach odpowiednio dobrego sygnału. Może to być wina kontaktu w którymś złączu, samego czujnika, bądź jego wieńca.

Napisano

> Pewnie któryś czujnik nie daje w takich warunkach odpowiednio dobrego sygnału. Może to być wina

> kontaktu w którymś złączu, samego czujnika, bądź jego wieńca.

No tak tylko jak sprawdzić z tyłu wieniec? (gdzie wszystko jest zespolone i jako tako to wieńca nie ma)

Napisano

> No tak tylko jak sprawdzić z tyłu wieniec? (gdzie wszystko jest zespolone i jako tako to wieńca nie

> ma)

Wieniec jest schowany, ale, w razie czego, wymienia się cały zespół, więc i tak nie ma różnicy, co w nim się popsuło. Liczy się sygnał, jaki da na wyjściu.

Napisano

Dobrze że tu zajrzałem bo...

Miałem wymieniać jutro płyn hamulcowy hehe.gif

Ale bym się wkurzył... Jestem umówiony na poniedziałek w ASO cool.gif

Tak swoją drogą to ciekawe czy pierwszy właściciel mojego bolidu się odezwie... hmm.gif

Napisano

> Mój były lancetnik się nie łapie KL1NF4....

A sprawdziłeś na liście opublikowanej przez UoKiK (link parę postów wyżej)? Mój numer też tak się zaczyna i się łapie...

Napisano

Dziś jechałem przez pół miasta przez ten p******** złom. Oczywiście powiadomić o kampanii musieli poleconym. sciana.gif Gorzej że nie wiem do kogo poszedł, zostawiłem u dilera w rozliczeniu. Podjadę chyba do komisu i zostawię list..... Nawet po sprzedaży się to g**** i są problemy angryfire.gif

Napisano

> Dziś jechałem przez pół miasta przez ten p******** złom. Oczywiście powiadomić o kampanii musieli

> poleconym. Gorzej że nie wiem do kogo poszedł, zostawiłem u dilera w rozliczeniu. Podjadę

> chyba do komisu i zostawię list..... Nawet po sprzedaży się to g**** i są problemy

screwy.gif

Napisano
  • Autor

> Dziś jechałem przez pół miasta przez ten p******** złom. Oczywiście powiadomić o kampanii musieli

> poleconym. Gorzej że nie wiem do kogo poszedł, zostawiłem u dilera w rozliczeniu. Podjadę

> chyba do komisu i zostawię list..... Nawet po sprzedaży się to g**** i są problemy

A nie łatwiej było wysłac maila, lub nawet list polecony. Ale cóż ...

Napisano

Istnieją jeszcze telefony 270751858-jezyk.gif

Napisano

> A nie łatwiej było wysłac maila, lub nawet list polecony. Ale cóż ...

Kolega freelancer powinien dostać perm bana i wszyscy by odetchnęli ok.gif