Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pare pytan odnosnie mojego 330d - dajcie jakies rady

Featured Replies

Napisano

Auto mnie denerwuje smile.gif przebieg 240tys km i pare gratow sie sypie i co chwile cos go boli... potrzebuje pare info bo nie wiem co z nim robic..

1. tylne zawieszenie cos puka a jak wyginam rurami to cisza i spokoj... zazwyczaj puka jak skrecam ostro w lewo i kolo wpada w jakies nierownosci.. telepie jakis metal o metal.. cos jak gorna poduszka amorka ale one sa OK.. bo zamienilem miejscami i dalej to samo..

2. tylne podpory mostu... sa 3 i jedna jest peknieta... ciezko to wymienic ??

3.auto dymi na bialo po odpaleniu i trzesie silnikiem przez 2-3sek ale tylko z rana jak temp jest ponizej 8-10*C

Podobno moze wtrysk sie wieszac... jak to sprawdzic ??

4.zerwalem gwint w glowicy z jednej swiecy zarowej.. i jednej nie potrafie wykrecic.. czy warto to robic czy olac ?? swieca tam zostala i jest szczelna... temp. zimowe sa max -3 w Londynie...

5.Jak chodzi silnik na postoju to czuc po chwili spaliny w samochodzie.. gdzie co moglo sie wysypac ??

Co sadzicie naprawiac czy sprzedac ?? jak sprzedac to co kupic ?? i nie moge kupic 335d frown.gif bo za drogie... 330d e90/91 w wersji sport tez sa ciut za drogie.. co robic ?? sick.gif

Napisano

Naprawiać,chyba takie trywialne usterki nie zmobilizują Cie do sprzedaży takiego auto z kultową już jednostką napędową. zlosnik.gifok.gifWszystkie te awarie są do ogarnięcia,może ta ukręcona świeca nieco nastręczać problemów,ale są fachury którzy sobie i z tym fantem poradzą.Co do tylnego mostu to pewnie masz wywaloną tylną tulejkę podpierającą most,zaraz wstawię Ci foto którą mam na myśli. smile.gif

Mam na myśli numer 9 na rysunku w realOem

czyli numer 33176751808.Często to właśnie wybicie tej tulejki powoduje objawy takie jak opisujesz mimo dobrego stany pozostałych tulei tylnego wózka.Zresztą im też bym się przyjrzał. ok.gif

Napisano
  • Autor

wlasnie mam juz dosc wink.gif silnik swietny i w dodatku nie mam tych klapek..ale niechce mi sie juz przy aucie nic robic.... a ostatnio co chwile cos wychodzi.... przegladalem auta i napalony jestem na TO ale drogo sick.gif

problem z wtryskiem bo co jak to nie wtrysk?? crazy.gif jeden wtrysk to koszt okolo 1000zl... ale jak gada znalesc ??

swieca tez mnie denerwuje..... pare dni temu wymienialem przewod wspomagania kierownicy bo sobie peklo...60 funtow znowu polecialo...

no i jeszcze mam maly wyciek wody z bloku, trzeba uszczelke zmienic , i kompresor klimy sie odzywa...

aha1 i jak bym mial trzymac te auto to musze z eibacha kupic tylne springi i regulacje zlosnik.gif bo fk mnie wnerwia wink.gif

aha2 i tak to jest ta czesc padnieta.. zerwana widac pekniecie i te kolejne wygladaja idealnie...

Napisano

> 3.auto dymi na bialo po odpaleniu i trzesie silnikiem przez 2-3sek ale tylko z rana jak temp jest

> ponizej 8-10*C

po podpięciu do kompa pokazuje spalone jakieś świece? mam na myśli sprawdzenie zanim ukręciłeś jedną świece. Jeśli auto lekko telepie i nierówno pracuje przez pierwsze sekundy przy odpaleniu to myśle, ze wina świec. Nie wiem jak jest to rozwiązane u Ciebie ale zazwyczaj wraz z wymianą świec trzeba wymienić sterownik świec zarowych. Jak najbardziej niesprawna/e świece mogą powodować puszczanie jasnego dymka przy odpaleniu.

U nas są miejsce, gdzie wykręcają urwaną świecę bez demontażu głowicy ale w UK chyba będzie z tym gorzej. Nie zostawiałbym tego tak

> Podobno moze wtrysk sie wieszac... jak to sprawdzic ??

Możesz spróbować podpiąć INPĘ do zimnego auta przed pierwszym odpaleniem i podejrzec prace wtryskiwaczy/cylindrów, może zauważysz na którymś problem.

Jeśli chodzi o ew. uszkodzone wtryski to kupno używek to loteria, nowy drogi a najlepiej moim zdaniem zregenerować w porządnym zakładzie. Koszt z tego co wiek ok 300 PLN.

> 4.zerwalem gwint w glowicy z jednej swiecy zarowej.. i jednej nie potrafie wykrecic.. czy warto to

> robic czy olac ?? swieca tam zostala i jest szczelna... temp. zimowe sa max -3 w Londynie...

Świece zarowe działaj a jak temperatura płynu chłodzącego spadnie poniżej 30st. W rzeczywistości działają praktycznie za każdym razem przy odpaleniu rano, nawet jeśli temperatura zewntrzna jest 10 st i więcej.

> 5.Jak chodzi silnik na postoju to czuc po chwili spaliny w samochodzie.. gdzie co moglo sie wysypac

> ??

Sprawdź czy kolektor wydechowy nie jest pęknięty gdzieś, ponoć lubiły pękać w któryś 3.0D, czy jest szczelne połączenie mięczy kolektorem a blokiem i kolektorem a turbo

> Co sadzicie naprawiac czy sprzedac ?? jak sprzedac to co kupic ?? i nie moge kupic 335d bo za

> drogie... 330d e90/91 w wersji sport tez sa ciut za drogie.. co robic ??

sam musisz zdecydować

Napisano

> Sprawdź czy kolektor wydechowy nie jest pęknięty gdzieś, ponoć lubiły pękać w któryś 3.0D, czy jest

> szczelne połączenie mięczy kolektorem a blokiem i kolektorem a turbo

Tutaj bym obstawiał złącze elastyczne (to na wysokości skrzyni biegów)

Napisano
  • Autor

> po podpięciu do kompa pokazuje spalone jakieś świece?

w moim modelu pokazuje tylko padniete swiece ale nie pokazuje np na ktorym garze itp.. przed wykrecaniem sprawdzilem czy iskra przechodzi na swiece kabelkiem i 12V i 4 z 6sciu byly martwe... z tego dwie nie dalem rady wykrecic.. jedna urwala gwint i jak mi przeskoczylo to zostawilem bo domyslilem sie co sie stalo wiec nie dotykalem jej dalej i modlilem sie by nie puszczala powietrza i byla szczelna (nadal jest) a kolejna tez nie chciala sie odkrecic i zostawilem bo wiedzialem po pierwszej co bedzie dalej sie dzialo...

> mam na myśli sprawdzenie zanim ukręciłeś

> jedną świece. Jeśli auto lekko telepie i nierówno pracuje przez pierwsze sekundy przy

> odpaleniu to myśle, ze wina świec. Nie wiem jak jest to rozwiązane u Ciebie ale zazwyczaj wraz

> z wymianą świec trzeba wymienić sterownik świec zarowych.

Kupilem nowy i mam zmieniony wink.gif

>Jak najbardziej niesprawna/e świece

> mogą powodować puszczanie jasnego dymka przy odpaleniu.

dziwne jest ze nigdy nie telepalo mi silnikiem a problem ze swiecami mi sie wyswietlal od 3lat lecz pogoda w UK jest taka ze nigdy nie bylo problemu z dymem itp.. dopiero pod koniec ostatniej zimy zaczely sie dziadz takie rzeczy.. po 2 tygodniach przyszlo ocieplenie i byl spokoj...

> U nas są miejsce, gdzie wykręcają urwaną świecę bez demontażu głowicy ale w UK chyba będzie z tym

> gorzej. Nie zostawiałbym tego tak

no wlasnie problem jest znalesc takiego goscia co robi na aucie, i jakos nie mam zaufania do UK mechanikow wink.gif

> Możesz spróbować podpiąć INPĘ do zimnego auta przed pierwszym odpaleniem i podejrzec prace

> wtryskiwaczy/cylindrów, może zauważysz na którymś problem.

Prolem taki ze dzieje sie to przez bardzo krotki okres czasu i podpinalem juz pare razy i wydaje sie ok.. nie zdarzylem nic zauwazyc frown.gif

> Jeśli chodzi o ew. uszkodzone wtryski to kupno używek to loteria, nowy drogi a najlepiej moim

> zdaniem zregenerować w porządnym zakładzie. Koszt z tego co wiek ok 300 PLN.

chcialem kupic nowy wtrysk (jeden czy dwa) ale najlepiej jak cos to regenerowal bym wszystkie i nie myslal juz nad tym problemem...

> Świece zarowe działaj a jak temperatura płynu chłodzącego spadnie poniżej 30st. W rzeczywistości

> działają praktycznie za każdym razem przy odpaleniu rano, nawet jeśli temperatura zewntrzna

> jest 10 st i więcej.

mi sie dzieja jaja tylko ponizej 8st. - i tylko wtedy...

> Sprawdź czy kolektor wydechowy nie jest pęknięty gdzieś, ponoć lubiły pękać w któryś 3.0D, czy jest

> szczelne połączenie mięczy kolektorem a blokiem i kolektorem a turbo

> sam musisz zdecydować

Bede musial sie wcisnac tam ale auto nie wydaje zadnych dziwnych dzwiekow.. przyspiesza ladnie i nie odczowam zadnych anomali... Jedynie turbo zaczelo swiszczec bardziej od jakiegos czasu... ale jak by pekla rura to powinien stracic na mocy prawda ??

Napisano
  • Autor

> Tutaj bym obstawiał złącze elastyczne (to na wysokości skrzyni biegów)

a nie powinno tracic na mocy jak by zlacze bylo uszkodzone ?? czy chodzi o te na wydechu z przody ??

Napisano

> a nie powinno tracic na mocy jak by zlacze bylo uszkodzone ?? czy chodzi o te na wydechu z przody

> ??

Pomyłka, myślałem że jest tak samo jak w E39:

E39

E46

Napisano

> Auto mnie denerwuje przebieg 240tys km i pare gratow sie sypie i co chwile cos go boli...

> potrzebuje pare info bo nie wiem co z nim robic..

> 1. tylne zawieszenie cos puka a jak wyginam rurami to cisza i spokoj... zazwyczaj puka jak skrecam

> ostro w lewo i kolo wpada w jakies nierownosci.. telepie jakis metal o metal.. cos jak gorna

> poduszka amorka ale one sa OK.. bo zamienilem miejscami i dalej to samo..

> 2. tylne podpory mostu... sa 3 i jedna jest peknieta... ciezko to wymienic ??

> 3.auto dymi na bialo po odpaleniu i trzesie silnikiem przez 2-3sek ale tylko z rana jak temp jest

> ponizej 8-10*C

> 4.zerwalem gwint w glowicy z jednej swiecy zarowej.. i jednej nie potrafie wykrecic.. czy warto to

> robic czy olac ?? swieca tam zostala i jest szczelna... temp. zimowe sa max -3 w Londynie...

> 5.Jak chodzi silnik na postoju to czuc po chwili spaliny w samochodzie.. gdzie co moglo sie wysypac

> ??

> Co sadzicie naprawiac czy sprzedac ?? jak sprzedac to co kupic ?? i nie moge kupic 335d bo za

> drogie... 330d e90/91 w wersji sport tez sa ciut za drogie.. co robic ??

Bylo diesla kupowac ? grinser006.gif

a swoja droga prawda jest taka ze im nowsze auta tym gorzej sick.gif sam chcialem kupowac e60 ale jak u sasiada ( mechanik ) zobaczylem jak w dwoch takich (3.0d i 2.5b ) robil kape silnika przy przebiegach rzedu 200 tysiecy to mi sie odechcialo. a na dodatek jak sie e60 z nim przejechalem to odechcialo mi sie jak zobaczylem jak wnetrze jest zniszczone. Powiedzialem sasiadowi zeby sobie zobaczyl w jakim stanie jest wnetrze mojej siodemy albo trojki z 95 i 96 roku.....

Napisano
  • Autor

> Bylo diesla kupowac ?

> a swoja droga prawda jest taka ze im nowsze auta tym gorzej sam chcialem kupowac e60 ale jak u

> sasiada ( mechanik ) zobaczylem jak w dwoch takich (3.0d i 2.5b ) robil kape silnika przy

> przebiegach rzedu 200 tysiecy to mi sie odechcialo. a na dodatek jak sie e60 z nim

> przejechalem to odechcialo mi sie jak zobaczylem jak wnetrze jest zniszczone. Powiedzialem

> sasiadowi zeby sobie zobaczyl w jakim stanie jest wnetrze mojej siodemy albo trojki z 95 i 96

> roku.....

Diesel - jestem na tak.. dobrze sie dieslem jezdzi.. smile.gif

moze klapkiu z kolektora sie posypaly.. bmw zaleca wymiane kolektora co iles tam km... ale mozna je tez sobie wyciagnac i zaslepci odtwory wink.gif

Co do srodka smile.gif ten co ja ogladalem mialy ladne srodki smile.gif

Napisano

> działają praktycznie za każdym razem przy odpaleniu rano, nawet jeśli temperatura zewntrzna

> jest 10 st i więcej.

Świece podobnie jak webasto załączają się dopiero poniżej 8 stopni...

Napisano

> ponizej 8-10*C

Świece / wtryski.

Ja tak miałem jak okazało się, że jedna świeca była martwa i jeden wtrysk non stop lał.

Poniżej 8 stopni telepało budą, a jak temperatura spadła poniżej -20 stopni przestał w ogóle odpalać...

Napisano
  • Autor

> Świece / wtryski.

> Ja tak miałem jak okazało się, że jedna świeca była martwa i jeden wtrysk non stop lał.

> Poniżej 8 stopni telepało budą, a jak temperatura spadła poniżej -20 stopni przestał w ogóle

> odpalać...

Jest jakis domowy sposob by znalesc problem z wtryskiem ?? wlasnie taki jak ty miales i prawdopodobnie ja mam.. ??

Czy tylko specjalista ??

moze wyciagnac wtryski i szukac kogos kto tylko je zregeneruje ??

Napisano

> Jest jakis domowy sposob by znalesc problem z wtryskiem ?? wlasnie taki jak ty miales i

> prawdopodobnie ja mam.. ??

> Czy tylko specjalista ??

> moze wyciagnac wtryski i szukac kogos kto tylko je zregeneruje ??

Z tego co wiem, to INPA doskonale czyta czasy otwarcia wtrysków więc każdy kto dysponuje ta aplikacją bez problemów sprawdzi ich stan...

Napisano
  • Autor

> Z tego co wiem, to INPA doskonale czyta czasy otwarcia wtrysków więc każdy kto dysponuje ta

> aplikacją bez problemów sprawdzi ich stan...

ok zrobie skrina z inpy... moze ktos cos zobaczy

aha i jak daje na inpie na odczyt wtryskow do zazwyczaj silnik zaczyna dziwnie pracowac niewiem.gif

Napisano
  • Autor

zapomnialem dodac ze jak tylko wsadze 1 -2 osoby na tyl to stukanie ustepuje w 70% smile.gif to dalej moze byc od tej podpory ??

Napisano

> Bylo diesla kupowac ?

> a swoja droga prawda jest taka ze im nowsze auta tym gorzej sam chcialem kupowac e60 ale jak u

> sasiada ( mechanik ) zobaczylem jak w dwoch takich (3.0d i 2.5b ) robil kape silnika przy

> przebiegach rzedu 200 tysiecy to mi sie odechcialo. a na dodatek jak sie e60 z nim

> przejechalem to odechcialo mi sie jak zobaczylem jak wnetrze jest zniszczone. Powiedzialem

> sasiadowi zeby sobie zobaczyl w jakim stanie jest wnetrze mojej siodemy albo trojki z 95 i 96

> roku.....

te 200k to na szafie czy na kolach???

stawiam na to pierwsze szczegolnie po opisie wnetrza wink.gif

Napisano

> te 200k to na szafie czy na kolach???

na szafie. malo prawdopodobne ze cofane bo to nl-auta

> stawiam na to pierwsze szczegolnie po opisie wnetrza

ciezko stwierdzic ale np uchwyty na kubki polamane a jeden sie nie otwieral, przy biegach, i tam gdzie uchwyty na drzwiach i przelaczniki do szyb wszystko powycierane bylo...

Napisano

> Diesel - jestem na tak.. dobrze sie dieslem jezdzi..

> moze klapkiu z kolektora sie posypaly.. bmw zaleca wymiane kolektora co iles tam km... ale mozna

> je tez sobie wyciagnac i zaslepci odtwory

> Co do srodka ten co ja ogladalem mialy ladne srodki

Czy w nowych modelach tez jest problem z tymi klapami w dieslach?

Napisano
  • Autor

> Czy w nowych modelach tez jest problem z tymi klapami w dieslach?

wlasnie nowe modele maja te klapki smile.gif silniki i 2.0 i te 3.0d smile.gif no i e46 tez je posiadaja ale moj akurat ich nie ma 001.gif

Napisano

> wlasnie nowe modele maja te klapki silniki i 2.0 i te 3.0d no i e46 tez je posiadaja ale moj

> akurat ich nie ma

mój JUŻ nie ma

grinser006.gif

Napisano

> wlasnie nowe modele maja te klapki silniki i 2.0 i te 3.0d no i e46 tez je posiadaja ale moj

> akurat ich nie ma

Czyli w F30 też są... kiszka sick.gif

Mam nadzieje że nic nie odpadnie.

Napisano

> 1. tylne zawieszenie cos puka a jak wyginam rurami to cisza i spokoj... zazwyczaj puka jak skrecam

A podpory/poduszki tylnego wozka ? czesto w e49 wpadaly do kabiny

> ponizej 8-10*C

To normalny objaw braku spalania na ktoryms garku! przyczyny - wtrysk swiece kompresja zawory. Obstawiam swiece zarowe. Gdy swiece biora sie do pracy (8st) komp dolewa paliwa (dawka startowa) i cylinder w ktorym swieca nie grzeje nie przepali bez pomocy swiey - stad siwy/niebieski dym nie spalonego oleju.

Wtedy przerywalby nie tylko przy starcie, auto dymiloby na czarno lub niebiesko podczas jazdy, obroty jalowe by falowaly, wtrysk by halasowal

> robic czy olac ??

Sprawdzic miernikiem czy ma przejscie, jak tak znaczy dobra i mozna zostawic. Jak spalona masz prawdopodobną przyczyne dymienia po odpaleniu.

Rowniez typowe w e46 - pekniety elastyczny lacznik wydechu (rurka z siatki)

> Co sadzicie naprawiac czy sprzedac ??

To są naprawde pierdołki zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A podpory/poduszki tylnego wozka ? czesto w e49 wpadaly do kabiny

> To normalny objaw braku spalania na ktoryms garku! przyczyny - wtrysk swiece kompresja zawory.

> Obstawiam swiece zarowe. Gdy swiece biora sie do pracy (8st) komp dolewa paliwa (dawka

> startowa) i cylinder w ktorym swieca nie grzeje nie przepali bez pomocy swiey - stad

> siwy/niebieski dym nie spalonego oleju.

> Wtedy przerywalby nie tylko przy starcie, auto dymiloby na czarno lub niebiesko podczas jazdy,

> obroty jalowe by falowaly, wtrysk by halasowal

> Sprawdzic miernikiem czy ma przejscie, jak tak znaczy dobra i mozna zostawic. Jak spalona masz

> prawdopodobną przyczyne dymienia po odpaleniu.

> Rowniez typowe w e46 - pekniety elastyczny lacznik wydechu (rurka z siatki)

> To są naprawde pierdołki

smile.gif dzieki za info smile.gif plan mam taki ze zrobie podpory mostu , a w zasadzie jedna co widzialem ze jest uszkodzona i auto idzie na sprzedaz smile.gif

pierdolki do zrobienia, zostawiam kolejnemu wlascicielowi smile.gif a sam wczoraj zakupilem nowe wozidlo yay.gif

Napisano
  • Autor

> opowiadaj

zlosnik.gif stalem sie szczesliwym posiadaczem :D 3jki smile.gif z silnikiem diesla z roku 2006 pierwsza rej. jakos polowa grudnia smile.gif - przebieg 77tys mil , serwisowana w bmw jedynie ostatnia pieczatka jest poza bmw , i dopiero co byl zrobiony serwis....

wink.gif

Napisano

> stalem sie szczesliwym posiadaczem :D 3jki z silnikiem diesla z roku 2006 pierwsza rej. jakos

> polowa grudnia - przebieg 77tys mil , serwisowana w bmw jedynie ostatnia pieczatka jest poza

> bmw , i dopiero co byl zrobiony serwis....

mam nadzieje, ze co najmniej ktores 325? cfaniaczek.gif

E90 czy moze 92? zlosnik.gif

dawaj ikonka_photo2.gifikonka_photo2.gif

Napisano
  • Autor

> mam nadzieje, ze co najmniej ktores 325?

nic nie boj nic nie boj :D jest 6garkow wink.gif

> E90 czy moze 92?

e90 dosc ok wyposazenie wink.gif

> dawaj

slaba jakos wink.gif ale zaraz dam wink.gif i nie bedzie juz tajemnicy wink.gif

Napisano

> nic nie boj nic nie boj :D jest 6garkow

juz sie boje biglaugh.gifzlosnik.gif

> e90 dosc ok wyposazenie

waytogo.gif

> slaba jakos ale zaraz dam i nie bedzie juz tajemnicy

czekamy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

img1349620355vresized.jpg

img1349620505vresized.jpg

jeszcze mam jedno smile.gif tylu wink.gif

img1349620310vresized.jpg

Napisano
  • Autor

> ja pierdykam....

> jak to lata?

lata milo grinser006.gif dosc zacnie musze powiedziec smile.gif 2 stopniowy pedal gazu , dociskasz do konca redukuje i wpierdziela cie w fotel a latarnie uciekaja wink.gif

Jestem milo zaskoczony smile.gif pracuje ciekawie silnik , skrzynia hmm wole manualna jak narazie , nie podoba mi sie ze nawet jak masz na flapach to nie pozwoli ci zrobic pomylki zbytnio wink.gif caly czas czowa nad twoimi ruchami.... i nad tym co robisz z pedalem gazu....

> ps: nie bylo nierozwalonych? ktos Ci kiere w zlym miejscu zamontowal

ten byl nie bity , jedynie w fabryce sie pomylili jak skladali... wink.gif

Napisano

Zajebista! zlosnik.gifclaps.gif Ma m-pakietowe zdesie czy mi się zdaje? confused.gifcool.gif

Napisano
  • Autor

> Zajebista! Ma m-pakietowe zdesie czy mi się zdaje?

jest M pakietowa wink.gif czarny srodek itp smile.gif

Napisano

uuu na bogato zlosnik.gif Teraz to dopiero bedą wydatki

Napisano
  • Autor

> uuu na bogato Teraz to dopiero bedą wydatki

oby nie bylo wink.gif

jakies bolaczki tego modelu znasz ?? frown.gif

Napisano

> oby nie bylo

> jakies bolaczki tego modelu znasz ??

1. Jeśli chodzi o sam silnik to to samo co 3.0d M47N2 + drugie turbo.

2. Sam nie wiem jak oni dali rade zmieścić ten silnik do tego auta, sam to tam raczej nawet reki nie wciśniesz.

3. Do sprawdzenia kolektor dolotowy, uważać na DPF czy nie przybywa oleju, reszta w miare jak w E90

U mnie krótko: łożysko w tylnym kole, przetarł się przewód odpowietrzający zbiornika paliwa, padło turbo, był problem z DPFem - wywalony, padła nawka Professional, zamek drzwi i sporo innych pierdół

Napisano

> jeszcze mam jedno tylu

papuśna slinka.gif choć wiadomo, że fajniejsza byłaby po lifcie, ale i tak bym nie pogardził - zazdraszczam niewiem.gif i gratuluję claps.gif

fajnie to musi latać grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> 1. Jeśli chodzi o sam silnik to to samo co 3.0d M47N2 + drugie turbo.

> 2. Sam nie wiem jak oni dali rade zmieścić ten silnik do tego auta, sam to tam raczej nawet reki

> nie wciśniesz.

> 3. Do sprawdzenia kolektor dolotowy, uważać na DPF czy nie przybywa oleju, reszta w miare jak w E90

> U mnie krótko: łożysko w tylnym kole, przetarł się przewód odpowietrzający zbiornika paliwa, padło

> turbo, był problem z DPFem - wywalony, padła nawka Professional, zamek drzwi i sporo innych

> pierdół

powiedz mi jeszcze jak to jest z ta navi co mozna tam dolozyc ?? np TV ?? jak to jest ?? mam radio DAB ale nie zawsze lapie sygnal co mnie dosc dziwi.. navi dziala ale stara mapa jest (ori)

i pytanie moze glupie ale co to DPF ?? wink.gif

Napisano
  • Autor

> papuśna choć wiadomo, że fajniejsza byłaby po lifcie, ale i tak bym nie pogardził - zazdraszczam

> i gratuluję

> fajnie to musi latać

po liftowa za droga frown.gif cena prawie razy dwa... ta byla najtansza i najmniejszy przebieg.. serwisowana w bmw ale 3 wlascicieli.. ogolnie auto smiga milo smile.gif jechalem nia okolo 200km i bylo wypasnie uzbroj_zlo.gif

Napisano

> 2 stopniowy pedal gazu , dociskasz do konca redukuje

co ? hehe.gifhehe.gifhehe.gif

rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

moze 3 stopniowy ? bo jak w trakcie przyspieszania odpuscisz lekko to wrzuci wyzszy bieg zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> co ?

> moze 3 stopniowy ? bo jak w trakcie przyspieszania odpuscisz lekko to wrzuci wyzszy bieg

jezdziles ??

Napisano

> jezdziles ??

To klasyczny KickDown, większość automatów tak ma..

Napisano

> jezdziles ??

tak zlosnik.gif kilkoma autami z AT

wszystkie tak mają, tyle ze nie w kazdym latarnie uciekajo i wpierdziela w fotel zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> tak kilkoma autami z AT

> wszystkie tak mają, tyle ze nie w kazdym latarnie uciekajo i wpierdziela w fotel

to moj pierwszy automat i ja sie nie znam 270751858-jezyk.gif

a latarnie fajnie znikaja 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> To klasyczny KickDown, większość automatów tak ma..

To moj pierwszy i nigdy czegos takiego nie mialem wink.gif

Napisano

> To moj pierwszy i nigdy czegos takiego nie mialem

Nie wiem jak w tym (chociaz pewnie 10x lepiej... biglaugh.gif ..), ale w e39 automat uczy sie stylu jazdy i nawet jak kilka razy pod rzad zrobi sie kickdowna, ale nie pojdzie za tym but w podloge to pozniej przez chwile bedzie ospaly... Za to w druga strone, jak gdzies w trasie kilka razy ladnie zredukuje bieg to pozniej az sie wyrywa i chce wiecej i wiecej biglaugh.gifzlosnik.gif

Zeby bylo ciekawiej- kilka razy spotkalem sie z opinia, ze mozna "zapomniec" styl jazdy wlaczajac zaplon z wcisnietym kickdownem, ale nie wiem ile w tym prawdy (byc moze urban legend)

Napisano

> tak kilkoma autami z AT

> wszystkie tak mają, tyle ze nie w kazdym latarnie uciekajo i wpierdziela w fotel

z mojego doswiadczenia to ten "podwojny" pedal gazu jest po prostu w nowozytnych dieselach bez wzgledu na rodzaj skrzyni

Napisano

> 1. Jeśli chodzi o sam silnik to to samo co 3.0d M47N2 + drugie turbo.

> 2. Sam nie wiem jak oni dali rade zmieścić ten silnik do tego auta, sam to tam raczej nawet reki

> nie wciśniesz.

> 3. Do sprawdzenia kolektor dolotowy, uważać na DPF czy nie przybywa oleju, reszta w miare jak w E90

> U mnie krótko: łożysko w tylnym kole, przetarł się przewód odpowietrzający zbiornika paliwa, padło

> turbo, był problem z DPFem - wywalony, padła nawka Professional, zamek drzwi i sporo innych

> pierdół

Silnik 3.0 to M57. M47 to silniki czterocylindrowe. A koledze gratuluje. Widzę, że powoli na kaciku pojawiają sie nowoczesne auta. ok.gif

Napisano

> powiedz mi jeszcze jak to jest z ta navi co mozna tam dolozyc ?? np TV ?? jak to jest ??

ja mam nawke profi i nic więcej. A może być dodatkowo bluetooth, sterowanie głosem, moduł TV, można nawet dołożyć jakiś moduł Video i chyba kamere cofania. Ale raczej nie jest to na zasadzie dokupienia malego modułu na allegro za kilka stowek i dziala. Jak pytałem w je3dnym miejscu o fabryczny zestaw hands free z bluetoothem to koszt w sumie z montażem ok 1200 PLN, moduł jakiś kabel, kodowanie, mikrofon w podsufitce. Moim zdaniem nie warto

> mam radio

> DAB ale nie zawsze lapie sygnal co mnie dosc dziwi..

nie wiem, u nas w PL chyba nie ma sygnału DAB

> navi dziala ale stara mapa jest (ori)

odnośnie mapy czytaj tu

> i pytanie moze glupie ale co to DPF ??

Diesel Particle Filter

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.