Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Marea 1.6 - różnica w przełożeniach skrzyni

Featured Replies

Napisano

Ile jest prawdy w tym, że w zależności od tego czy Marea była przed lub po FL różnica również dotyczyła przełożeń w skrzyni biegów.

Te przed FL przy ~100km/h miały w granicach 2.5kRPM, po FL ~3kRPM?

Czy ktoś może udzielić pewnej informacji?

Rozumiem, że siedziały tam C513.

Napisano

> Ile jest prawdy w tym, że w zależności od tego czy Marea była przed lub po FL różnica również

> dotyczyła przełożeń w skrzyni biegów.

> Te przed FL przy ~100km/h miały w granicach 2.5kRPM, po FL ~3kRPM?

> Czy ktoś może udzielić pewnej informacji?

> Rozumiem, że siedziały tam C513.

Po FL 1.6 nie mialem ale przed tak, 100km/h=3tys obr

Napisano

> Po FL 1.6 nie mialem ale przed tak, 100km/h=3tys obr

Mam po FL i tak samo. Generalnie jak się przejechałem A1 140km/h to jak dojechałem do Gdanska to łeb miałem jakby mnie kto kijem walnął zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Mam po FL i tak samo. Generalnie jak się przejechałem A1 140km/h to jak dojechałem do Gdanska to

> łeb miałem jakby mnie kto kijem walnął

Czyli wychodzi na to, że nie było różnic... ehh :-) Żeby w tej skrzyni dało się podmienić sam tryb V biegu tak jak w skrzyniach C514 zlosnik.gif

Napisano

> Czyli wychodzi na to, że nie było różnic... ehh :-) Żeby w tej skrzyni dało się podmienić sam tryb

> V biegu tak jak w skrzyniach C514

Też o tym myślałem. Piątka ciągnie już od 70 km/h i można by ją spokojnie wydłużyć. Z resztą chyba się trochę walnęli przy projektowaniu tej skrzyni, bo różnica między 4 i 5 biegiem to tylko 300 rpm.

Napisano

W automacie tego problemu nie ma zlosnik.gif Przy licznikowych 100km/h 2200obr. a przy 100km/h z GPS niecałe 2500obr zlosnik.gif

Napisano

> Też o tym myślałem. Piątka ciągnie już od 70 km/h i można by ją spokojnie wydłużyć. Z resztą chyba

> się trochę walnęli przy projektowaniu tej skrzyni, bo różnica między 4 i 5 biegiem to tylko

> 300 rpm.

To dryf, nie jazda przy takiej prędkości. Za to cenię sobie długą 4 przy wyprzedzaniu.

Napisano

> Czyli wychodzi na to, że nie było różnic... ehh :-) Żeby w tej skrzyni dało się podmienić sam tryb

> V biegu tak jak w skrzyniach C514

W Stilo masz chyba C514 więc można zrobić swapa i kombinować z przełożeniami do woli. Albo jeszcze lepsza opcja to dzwon skrzyni C510 z Punto GT i potem masz cały "wachlarz" skrzyń od JTDków, Alf z TSem itd.

Napisano

A skrzynie w Stilo i Marei 1,6 mają takie same przełożenia takie same.

Napisano
  • Autor

> W Stilo masz chyba C514 więc można zrobić swapa i kombinować z przełożeniami do woli. Albo jeszcze

> lepsza opcja to dzwon skrzyni C510 z Punto GT i potem masz cały "wachlarz" skrzyń od JTDków,

> Alf z TSem itd.

Przerzucenie ze Stilo chyba nic nie da, bo skąd wziąć tryby o innych przełożeniach? To chyba są takie same skrzynie.

Dzwon z PGT podejdzie pod silnik 1.6 16V?

Napisano

> Przerzucenie ze Stilo chyba nic nie da, bo skąd wziąć tryby o innych przełożeniach? To chyba są

> takie same skrzynie.

> Dzwon z PGT podejdzie pod silnik 1.6 16V?

Dzwon z PGT pasuje jak ulał ponieważ silnik 1,6 16V to rozwinięcie silnika SOHC - blok z zewnątrz jest praktycznie ten sam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.