Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Epica - za ciemne radio po włączeniu świateł

Featured Replies

Napisano

Po włączeniu świateł radio przyciemnia się za mocno. W dzień nic nie widać na wyświetlaczu. Czy ktoś wie jak to rozjaśnić w prosty sposób ( tak jak wyłączenie kontrolki Change Oil Soon )?

Pozdrawiam

Napisano

>( tak jak wyłączenie kontrolki Change Oil Soon )?

W temacie radia nie pomogę ale mam pytanie - jak włączyć/wyłączyć w/w kontrolkę ?

Pozdrawiam

Napisano

> Po włączeniu świateł radio przyciemnia się za mocno. W dzień nic nie widać na wyświetlaczu. Czy

> ktoś wie jak to rozjaśnić w prosty sposób ( tak jak wyłączenie kontrolki Change Oil Soon )?

> Pozdrawiam

Przyciemnić szyby ? wink.gif

Napisano

> Po włączeniu świateł radio przyciemnia się za mocno. W dzień nic nie widać na wyświetlaczu. Czy

> ktoś wie jak to rozjaśnić w prosty sposób ( tak jak wyłączenie kontrolki Change Oil Soon )?

> Pozdrawiam

1. Założyć światła dzienne.

2. Z pewnością przyciemnianie radia jest sterowane napięciem na jednym z kabelków na kostce z tyłu. Poszukać z miernikiem który to kabelek i wypiąć go. Minus będzie taki, że w nocy będzie świeciło zbyt jasno.

Napisano

mały off_topic smile.gif

Dawno temu w Nexii zastosowałem identyczny patent z wypięciem jednego kabelka. Tylko tam "ściemniał" się zegarek, a po wypięciu jednego przewodu zegarek świecił tak samo jasno.

W sumie to w nocy nie raziło aż tak bardzo, ale to był tylko zegarek. Natomiast w Epice może być problem, jest czym świecić w nocy smile.gif

Napisano

> mały off_topic

> Dawno temu w Nexii zastosowałem identyczny patent z wypięciem jednego kabelka. Tylko tam

> "ściemniał" się zegarek, a po wypięciu jednego przewodu zegarek świecił tak samo jasno.

> W sumie to w nocy nie raziło aż tak bardzo, ale to był tylko zegarek. Natomiast w Epice może być

> problem, jest czym świecić w nocy

Jak ktoś jest sprytny i zna się na elektronice to może sobie przecież w ten kabelek wlutować jakiś pstryczek.

smile.gif

Napisano

hmmmm jest pomysł.

Jakby wykonać równoległe połączenie między istniejącym potencjometrem od jasności podświetlenia "zegarów" z podświetleniem radia/ klimy itd.. to byłoby lepiej niźli z fabryki smile.gif

Napisano

> hmmmm jest pomysł.

> Jakby wykonać równoległe połączenie między istniejącym potencjometrem od jasności podświetlenia

> "zegarów" z podświetleniem radia/ klimy itd.. to byłoby lepiej niźli z fabryki

Tyle że u mnie po włączeniu świateł przygasają też zegary - niezależnie od potencjometru.

Napisano

> W Yarisie mam guziczek i mogę sobie z powrotem rozjaśnić zegary

Tu jest tak, że mogę sobie ściemniać, jak w każdym aucie. Ale poziom wyjściowy w nocy jest niższy niż w dzień. Razem ze ściemnianiem zegarów przyciemnia się też podświetlenie wszystkich przycisków w kabinie.

Napisano

Przy ustawieniu potencjometru na największą jasność powinno być bardzo wyraźnie widać wszystko nawet przy maxymalnym słońcu. Ja mam skręcone prawie na minimum i widać wyraźnie ( oczywiście nawet przy włączonych światłach mijania ).

Co do skasowania inspekcji olejowej - jest to w instrukcji ( nie mam czasu szukać w necie, ale na pewno jest - wystarczy google ) - coś się kombinuje z włączonym zapłonem i wciskaniem pedału gazu ileś razy...

Napisano

Oświetlenie radia i deski można podkręcić na max potencjometrem po lewej stronie kierownicy, choć w mocnym słońcu to nie do końca pomaga.

Mnie też to wnerwiało, więc zainstalowałem układ, który włącza lampy drogowe "w trybie jazdy dziennej". Radio wtedy jest podświetlone maksymalnie jak przy wyłączonych światłach.

Napisano

> Oświetlenie radia i deski można podkręcić na max potencjometrem po lewej stronie kierownicy, choć w

> mocnym słońcu to nie do końca pomaga.

> Mnie też to wnerwiało, więc zainstalowałem układ, który włącza lampy drogowe "w trybie jazdy

> dziennej". Radio wtedy jest podświetlone maksymalnie jak przy wyłączonych światłach.

Ja tez mam układ ze przy odpalaniu samochodu swiatła mi sie odpalaja dzieki temu nie musze ich wlaczac pokretlem i wtedy radio i wyswietlacz swieca mocno. Na dodatek sa przyciemnione szyby tez troszke pomaga

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.