Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Planowanie tarcz hamulcowych

Featured Replies

Napisano

> Podchwytliwie powiem, że zawodnicy startujący w autocross toczą tarzcze - również wiercone - i nic

> sie nie rozpada.

nie porównuj tych aut i tarcz do tarcz i aut Lexusa skromny.gif

Napisano

> Widać, że młody jesteś i mało wiesz...

no chyba tak.Zawsze myślałem ze trzeba nowe kupic sciana.gif

Teraz bede miał łyse opony to dam nalać gumy i inne rzeczy tez dam zeby juzio naprawił smile.gif

Napisano

> no chyba tak.Zawsze myślałem ze trzeba nowe kupic

> Teraz bede miał łyse opony to dam nalać gumy i inne rzeczy tez dam zeby juzio naprawił

myślę, że żaden juzio nic Tobie nie naprawi, bo możesz takowego nie znaleźć Józia to i owszem tak.

Wiele rzeczy się regeneruje jeżeli można, ja wiem, że łatwiej wymienić cały telewizor niż kondensator.

Skończyła się era mechaników którzy potrafią gaźnik rozebrać, złożyć i wyregulować, rozebrać mechanizm, wyczyścić i złożyć- teraz wszystko się wymienia sick.gif

Kolego jak Ty jeszcze bawiłeś się samochodzikami, to pomyśl, że w latach 90-tych mogłeś w sklepie kupić okładzinę sprzęgła i samemu wymienić.

Napisano

> Podchwytliwie powiem, że zawodnicy startujący w autocross toczą tarzcze - również wiercone - i nic

> sie nie rozpada.

A jakie tam sa okresy miedzyprzegladowe ? zlosnik.gif IMHO producent zaklada, ze nie kazdy lezy ciagle pod autem, a za kolejne 30 czy 50kkm nie chce brac odpowiedzialnosci ...

M.

Napisano

> a skąd wiesz w jakim stanie sa te tarcze, może po przetoczeniu śmigną jeszcze z 30 - 50 kkm.

jeśli to są tarcze ""po jednych klockach" tak jak Marka to pewnie tak zlosnik.gif

> Nie znajac stanu twierdzenie że toczenie tarcz to tylko odwlekanie jest równie dobre jak

> twierdzenie że wymiana tarcz to tez odwlekanie.

Nie spinaj się wink.gif

HanYs

Napisano

> twoje auta za wolno jeźdża i sa za delikatnie użytkowane abyś mógł owe problemy poczuć

Na to by wychodzilo smile.gif Musze zaczac szybciej jezdzic grinser006.gif

Napisano

> Jeśli grubość tarczy to nie jest dopuszczalnym minimum to można toczyć, aczkolwiek osobiście nie

> polecam toczenia tarcz, czy gładkich, czy nawiercanych, czy nacinanych. To jest tylko

> odwlekanie w czasie.

Kupiłem nowe, zaczęły bić po kilku tys, wywaliłem , kupiłen następne nowe, kilka tys i to samo.

Obia komplety nacinane chyba jeden ATE a drugi Brembo [?]

Te drugie oddałem do tokarza. Stoczył.

Oprócz tego tokaż lekko zfazował rant.

Następne 50 tys bez problemu

Napisano

> no chyba tak.Zawsze myślałem ze trzeba nowe kupic

> Teraz bede miał łyse opony to dam nalać gumy i inne rzeczy tez dam zeby juzio naprawił

No widzisz sam, jak mało wiesz...