Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wielkie wezwanie do naprawy BMW

Featured Replies

Napisano

Samochody wymagające naprawy:

- wszystkie BMW 3 wyprodukowane w latach 2007-2011 (także M3)

- wszystkie BMW 1 wyprodukowane w latach 2008-2012

- wszystkie Z4 wyprodukowane w latach 2009-2011

W USA i Kanadzie 570 tysięcy (!) BMW będzie musiało być naprawionych. Problemem jest źle zaprojektowane połączenie akumulatora z skrzynką przekaźników, które z czasem potrafi się rozpaść co powoduje nieoczekiwane zgaśnięcie silnika w czasie jazdy.

A drugie wezwanie do naprawy BMW dotyczy modelu X5 - w modelach 2007-2010 zastosowano złej jakości wężyki przy hamulcach co oże spowodować utratę wspomagania hamulców w nieoczekiwanym momencie. Ale tylko modele z silnikiem V8 miały ten wężyk. I tylko 30 tysięcy samochodów wymaga naprawy.

Napisano

no wydasz kupę kasy na auto a tu takie kwiatki... sick.gif

Napisano

> no wydasz kupę kasy na auto a tu takie kwiatki...

Teraz to niestety standard no.gifsmirk.gif

Auto sie opracowuje na kompie ,sprawdza wirtualnie a w praktyce wychodzą takie kwiatki jak akcje nawrotowe ok.giffacepalm%5B1%5D.gif

Napisano

Nie ma to znaczenia, liczy się prestiż, komfort i inne takie tam grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Każdej firmie sie zdarza. Lepiej tak niz udawanie ze nic ze nie dzieje (z tego BMW jest słynne - patrz eksplodujace chłodnice i zacierające sie pompy paliwa)

Napisano

> A KvM na banicji...

A czymże aż tak podpadł? grinser006.gif

Napisano

> Samochody wymagające naprawy:

> - wszystkie BMW 3 wyprodukowane w latach 2007-2011 (także M3)

> - wszystkie BMW 1 wyprodukowane w latach 2008-2012

> - wszystkie Z4 wyprodukowane w latach 2009-2011

> W USA i Kanadzie 570 tysięcy (!) BMW będzie musiało być naprawionych. Problemem jest źle

> zaprojektowane połączenie akumulatora z skrzynką przekaźników, które z czasem potrafi się

> rozpaść co powoduje nieoczekiwane zgaśnięcie silnika w czasie jazdy.

> A drugie wezwanie do naprawy BMW dotyczy modelu X5 - w modelach 2007-2010 zastosowano złej jakości

> wężyki przy hamulcach co oże spowodować utratę wspomagania hamulców w nieoczekiwanym momencie.

> Ale tylko modele z silnikiem V8 miały ten wężyk. I tylko 30 tysięcy samochodów wymaga naprawy.

No cóż. Każdej firmie się zdarza (może poza Rollsem). Grunt, że nie zamiatają sprawy pod dywan, tak jak to potrafią inne firmy (np. uważany w Polsce za prestiżowy VW).

Napisano
  • Autor

> No cóż. Każdej firmie się zdarza (może poza Rollsem). Grunt, że nie zamiatają sprawy pod dywan, tak

> jak to potrafią inne firmy (np. uważany w Polsce za prestiżowy VW).

Widzisz, to nie BMW z miłości do bliźnich zdecydowało sie naprawić te samochody, ale NTSB mu kazała smile.gif

Napisano

> Widzisz, to nie BMW z miłości do bliźnich zdecydowało sie naprawić te samochody, ale NTSB mu kazała

Nie wiem co to NTSB, ale skoro nie zaprotestował, to znaczy poczuł się do winy.

Napisano
  • Autor

> Nie wiem co to NTSB, ale skoro nie zaprotestował, to znaczy poczuł się do winy.

Nie ma wyboru, jak NTSB każe producentowi to muszą.

NTSB - national transportation safety board

Napisano

> W USA i Kanadzie 570 tysięcy (!) BMW będzie musiało być naprawionych. Problemem jest źle

> zaprojektowane połączenie akumulatora z skrzynką przekaźników, które z czasem potrafi się

> rozpaść co powoduje nieoczekiwane zgaśnięcie silnika w czasie jazdy.

Każdy fiat uno ma tą wadę i nikt nikogo nigdzie nie wzywał rotfl.gif

Napisano

> Każdy fiat uno ma tą wadę i nikt nikogo nigdzie nie wzywał

Bo BMW to może jeździć byle gosposia. A żeby jeździć uniaczem, to trzeba z Mac Gyverem conajmniej litra zrobić. wink.gif

Napisano

phi tam takie akcje serwisowe grinser006.gif

peugeoty maja odpadajace wyciagarki kola zapasowego, wiazki rozrusznika ktore pala rozrusznik albo wadliwe panewki korbowodowe palacz.gif

Napisano

masz racje, inni producenci sprzedaja swoj wytwór gdzie sypia sie np. alternatory od ilus tam modeli i problem spychaja pod dywanik, nie wzywajac do napraw...

Napisano

> masz racje, inni producenci sprzedaja swoj wytwór gdzie sypia sie np. alternatory od ilus tam

> modeli i problem spychaja pod dywanik, nie wzywajac do napraw...

wiem, masz na myśli fiata i pękające obudowy alternatora, no cóż, ale za jedną beemkę masz 5 fiatów, więc spodziewać się należy, że beemki powinny z założenia być wykonane 5 razy staranniej ale widać tak nie jest sick.gif

Napisano

[...] Problemem jest źle

> rozpaść co powoduje nieoczekiwane zgaśnięcie silnika w czasie jazdy. [...]

Moje tylko na czerwonym gaslohahaha.gifzlosnik.gif - pierwsze objawy ok 20 k km, od 40k km to tak raz na 1,000kmzlosnik.gif[...]

Telefon do dealer-a wczoraj i ... rzeczywscie - trzeba przyjechac na ciasteczkohahaha.gif[...]

Przypomina mi sie historia twojego Saabhmm.gif[...]zlosnik.gif[...]

Napisano
  • Autor

> wiem, masz na myśli fiata i pękające obudowy alternatora, no cóż, ale za jedną beemkę masz 5

> fiatów, więc spodziewać się należy, że beemki powinny z założenia być wykonane 5 razy

> staranniej ale widać tak nie jest

W ten sposób licząc to Bentley Continental nie powinien się wcale psuć, a akurat modele z W12 znane są z sypiących się pomp wody (której to awaria zazwyczaj kończy się zatarciem silnika, o tym ile kosztuje nowy W12 nawet nie będę wspominał)

Napisano

> wiem, masz na myśli fiata i pękające obudowy alternatora, no cóż, ale za jedną beemkę masz 5

> fiatów, więc spodziewać się należy, że beemki powinny z założenia być wykonane 5 razy

Zartujesz? za jedną BMW masz raptem 1,5 a to nie aż tak duża różnica jak sie wydaje.

Napisano

a płacisz w ww. wypadku za ta wymiane??

wiec o jakich kosztach piszesz??

Napisano

Ale to chyba tylko u Was czy w EU też ???

Bo nie widziałem nigdzie takiej wzmianki niewiem.gif

Napisano

> [...] Problemem jest źle

> Moje tylko na czerwonym gaslo - pierwsze objawy ok 20 k km, od 40k km to tak raz na 1,000km[...]

> Telefon do dealer-a wczoraj i ... rzeczywscie - trzeba przyjechac na ciasteczko[...]

> Przypomina mi sie historia twojego Saab[...][...]

Może masz taki nowy system start-stop? hehe.gif

Napisano

> Ale to chyba tylko u Was czy w EU też ???

> Bo nie widziałem nigdzie takiej wzmianki

Chodzi o auta z wyposażeniem na ciepły klimat, głównie Ameryka, użytkownicy aut przeznaczonych na rynek EU mogą spać spokojnie. Nasz amerykański kolega zapomniał wspomnieć o tym drobnym szczególe przekazując jakże cenną informację dla nas Polaków zlosnik.gif

Napisano

> Chodzi o auta z wyposażeniem na ciepły klimat, głównie Ameryka, użytkownicy aut przeznaczonych na

> rynek EU mogą spać spokojnie. Nasz amerykański kolega zapomniał wspomnieć o tym drobnym

> szczególe przekazując jakże cenną informację dla nas Polaków

Tak też mi się wydawało zlosnik.gif

Napisano

> Chodzi o auta z wyposażeniem na ciepły klimat, głównie Ameryka, użytkownicy aut przeznaczonych na

> rynek EU mogą spać spokojnie. Nasz amerykański kolega zapomniał wspomnieć o tym drobnym

> szczególe przekazując jakże cenną informację dla nas Polaków

Dołączył do rzeszy Amerykanów, dla których granice USA to granice świata. wink.gif

Napisano

[...]

> - wszystkie BMW 1 wyprodukowane w latach 2008-2012

[...]

Dzisiaj zona.gif dostala telefon .. i ide w Sroda na ciasteczkolizak.gif[...]

Podobno pol deski trzeba rozebrazconfused.gifniewiem.gif = w kazdym razie mam service car na caly dzienhmm.gif[...]

Napisano

> rynek EU mogą spać spokojnie. [...]

Oficjalnie UK/EU nie ma nic ... aleold.gif

Napewnohmm.gif? U mnie jest re-call, South Africa jest re-call, Singapore jest re-calllizak.gif[...]

Te auta nie sa inne niz EU AFAIK - po prostu - w EU klient moze poczekac, az sie zepsujezlosnik.gif