Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czyszczenie silnika i wnęki po "fontannie" z ropy

Featured Replies

Napisano

czyli pękł sobie wężyk paliwowy (zielona strzałka) i wywalało ropę na wygłuszenie maski, a z tego (przy tej ilości) zalane jest praktycznie wszystko, a od strony kierowcy najdelikatniej mówiąc pływało ...

286727220-da7cc6d2a440c478.jpg

zwykłe mycie silnika? czyszczenie jakimiś preparatami? czy co? bom zgłupiał ..

Napisano

> czyli pękł sobie wężyk paliwowy (zielona strzałka) i wywalało ropę na wygłuszenie maski, a z tego

> (przy tej ilości) zalane jest praktycznie wszystko, a od strony kierowcy najdelikatniej mówiąc

> pływało ...

> zwykłe mycie silnika? czyszczenie jakimiś preparatami? czy co? bom zgłupiał ..

niezawodny VAG grinser006.gif

spsikaj silnik dimmerem, spłukaj wodą i po problemie smile.gif

Napisano

> czyli pękł sobie wężyk paliwowy (zielona strzałka) i wywalało ropę na wygłuszenie maski, a z tego

> (przy tej ilości) zalane jest praktycznie wszystko, a od strony kierowcy najdelikatniej mówiąc

> pływało ...

> zwykłe mycie silnika? czyszczenie jakimiś preparatami? czy co? bom zgłupiał ..

APC 1:! i bedzie git smile.gif

Napisano
  • Autor

> niezawodny VAG

niezawodny ok.gif to tylko mała dziurka zlosnik.gif

Napisano

Polecam preparat:

k2-akra.jpg

a później mycie pod wysokim ciśnieniem karcherem i będzie jak od handlarza. zlosnik.gifok.gifPo myciu koniecznie przedmuchać kompresorem gniazda świec żarowych,a przed myciem alternator zawinąć w foliówkę,unikniesz dodatkowych problemów z późniejszym rozruchem. ok.gif

Napisano

lipa, rozwodniona do granic pienienia.

kup zwykły APC ten polecam - w rozcienczeniu 1:5 domyjesz silnik a 1:30 mozesz sobie prać tapicerkę i czyścić wnętrze smile.gif

Napisano

Czy ja wiem....

Czyściłem silnik APC Nielsena w proporcji 1:3 i efekt był taki sam jak nie gorszy niż po tym K2.

Napisano

Wszelkie smary i oleje rozpuszczałem i zmywałem wurthem. 500ml kosztuje 11zeta, ale szybko się kończy.

jakiś tekst

Napisano

> Wszelkie smary i oleje rozpuszczałem i zmywałem wurthem. 500ml kosztuje 11zeta, ale szybko się

> kończy.

Bo jest sprężony pod dość dużym ciśnieniem,a jakie zastosowanie to głównie przemywanie układów hamulcowych z pyłu.

Napisano

> Bo jest sprężony pod dość dużym ciśnieniem,a jakie zastosowanie to głównie przemywanie układów

> hamulcowych z pyłu.

Myłem tym silnik od spodu jak uszczelka przepuszczała. Pomijając, że wymaga wentylowanego kanału lub przerw na oddech to zmył olej zmieszany z pyłem i piachem całkowicie.

Napisano

> pływało ...

niedawno przerobiłem tę samą awarię też w VAG-u

jeszcze silnika nie myłem - planuję w sobotę się po cichaczu wieczorem na myjkę wybrać biglaugh.gif

Napisano

> niedawno przerobiłem tę samą awarię też w VAG-u

> jeszcze silnika nie myłem - planuję w sobotę się po cichaczu wieczorem na myjkę wybrać

Dlaczego "po cichaczu"? blush.gif

Na myjkach nie mozna myć silników? blush.gif

Napisano

> Dlaczego "po cichaczu"?

> Na myjkach nie mozna myć silników?

U mnie na wsi nie wolno.

Napisano

nie można, jest zakaz

Napisano

Ostatnio myłem znajomemu wnętrze po obrzygu z ropy i zastosowałem pistolet z benzyną ekstrakcyjną i sprężone powietrze. Bardzo ładnie wszystko zeszło i w dodatku nie trzeba było uważać na elektronikę.

Napisano

> lipa, rozwodniona do granic pienienia.

Całkowicie nie zgadzam się. Myję K2 silniki w motocyklach i autach. Radzi sobie tak jak powinno.

Napisano

> Dlaczego "po cichaczu"?

na większości widziałem wiszący zakaz mycia silników

Napisano
  • Autor

> niedawno przerobiłem tę samą awarię też w VAG-u

> jeszcze silnika nie myłem - planuję w sobotę się po cichaczu wieczorem na myjkę wybrać

ja się umówiłem u specjalistów zlosnik.gif samemu pewnie bym coś ... popsuł biglaugh.gif