Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

ktoś zmagał sie ostatnio z "zastosowaniem urealnienia na części zamienne - tu nazwa producenta - w wysokosci 60 procent". Szkoda likwidowana z OC sprawcy. Na razie zostali poproszeni o szersze wyjaśnienie tej magicznej formuły. Linki w sprawie orzeczeń mile widziane.

Napisano

> ktoś zmagał sie ostatnio z "zastosowaniem urealnienia na części zamienne - tu nazwa producenta - w

> wysokosci 60 procent". Szkoda likwidowana z OC sprawcy. Na razie zostali poproszeni o szersze

> wyjaśnienie tej magicznej formuły. Linki w sprawie orzeczeń mile widziane.

oddaj do solidnego warsztatu ktory ma podpisana umowe z PZU i nie baw sie w rozliczanie faktur.

Napisano
  • Autor

> oddaj do solidnego warsztatu ktory ma podpisana umowe z PZU i nie baw sie w rozliczanie faktur.

bolid obsługuje wiele spraw, po drugie jest juz naprawiony

PS solidny warsztatto troche synonim "loteria". Naprawiał go zięć pana kafelkarza grinser006.gif

Napisano

chyba byś musiał przestudiować OWU...

ja mam właśnie likwidowaną szkodę z minicasco PZU.... rzeczoznawca też pojechał mi taką definicją... I wyjaśnił, że albo program podpowie mu ceny zamienników, albo wyliczy urealnienie w wysokości 60%.... I tak też się stało, dostałem wycenę z urealnienia...

W każdym razie gość dodał, że gdyby szkoda była likwidowana z OC to byłoby liczone w 100% na oryginalnych częściach... Więc nie daj się, przestudiuj papiery i walcz smile.gif

Napisano

> Przy szkodzie z OC?

OWU sprawcy....Niemniej byś się zdziwił.

Napisano

> OWU sprawcy....Niemniej byś się zdziwił.

zartujesz sobie? a co Cie obchodzi co sprawca ma w OWU swojego OC?

Napisano

> zartujesz sobie? a co Cie obchodzi co sprawca ma w OWU swojego OC?

A jest coś takiego jak OWU przy ubezpieczeniu OC?

Napisano

> co Cie obchodzi co sprawca ma w OWU swojego OC?

Przecież na to jest ustawa dla wszystkich jedna.

Napisano

> zartujesz sobie? a co Cie obchodzi co sprawca ma w OWU swojego OC?

Nie ma czegoś takiego jak OWU OC. Jest ustawa o UO, UFG i PBUK smile.gifok.gif

Napisano

> ktoś zmagał sie ostatnio z "zastosowaniem urealnienia na części zamienne - tu nazwa producenta - w

> wysokosci 60 procent". Szkoda likwidowana z OC sprawcy. Na razie zostali poproszeni o szersze

Odwołuj się.... chodzi tutaj o amortyzację części hehe.gifzlosnik.gifok.gif

Napisano

Ja robiłem zderzak, błotnik i lampę z oc sprawcy właśnie w PZU. Oddałem na naprawę bezgotówkową do ASO opla i złego słowa powiedzieć nie mogę. W zasadzie na drugi dzień po zgłoszeniu postawiłem auto do warsztatu i reszta mnie nie interesowała. Odebrałem już naprawione, po jakimś czasie dzwonił konsultant z PZU zapytać czy wszystko w porządku, czy zadowolony jestem z naprawy. Dla mnie jak najbardziej PZU na plus.

Napisano

> Nie ma czegoś takiego jak OWU OC. Jest ustawa o UO, UFG i PBUK

no wlasnie, wiec tym bardziej .. wink.gif

Napisano

> jakiś tekst tu masz o co pytasz.

Z doświadczenia z PZU wiem tyle, że wszelkie odwołania spuszczają na drzewo - pisałem kilka na bazie obowiązującego orzecznictwa itp. Czekasz 30 dni i spuszczają na drzewo. Zgłosiłem sprawę do Rzecznika Ubezpieczonych - po 2 wymianach pism - ok. 2 miesiące - Rzecznik przyznał mi rację, jednakże nie ma on możliwości wpłynięcia na decyzję PZU.

Pozostaje sprawa w sądzie, na którą się póki co nie zdecydowałem.

Mowa oczywiście o likwidacji szkody z OC sprawcy. Jakbym mógł jakoś pomóc - uderzaj na pw.

Napisano

> Z doświadczenia z PZU wiem tyle, że wszelkie odwołania spuszczają na drzewo - pisałem kilka na

> bazie obowiązującego orzecznictwa itp. Czekasz 30 dni i spuszczają na drzewo.

dziwna rzecz, bo mi sami z siebie policzyli na ori, ale parli na całkę tylko się przeliczyli z efektem zlosnik.gif