Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polećcie coś fajnego

Featured Replies

Napisano

Stosunkowo często zmieniam samochody. Ostatnio chciałem kupić wreszcie coś fajnego. Ostatnim samochodem który miał "coś" był Saab 900 którego ma kolega kącikowy... może mi go kiedyś odsprzeda bo mam do niego sentyment. Póki co szukam samochodu.

Wymagania... no tutaj to jest trochę rozrzut.

Ale od podstaw benzyna czy diesel. Może być diesel ale koniecznie mało awaryjny (siostra zostawiła 8kpln za naprawę fantastycznego 2.0Tdci by Ford).

Musi być duży, minimum klasa kompakt. Raczej w kombi, chociaż dużego sedana/liftbacka/hatchbacka rozważę.

Budżet... nie wiem. Jak trafię coś fajnego za 15000 to dobrze, jak będzie coś fajnego za 30000 też dobrze.

Auto KONIECZNIE musi mieć coś. Także Mondeo, Laguna, Megane, Focus itp odpadają.

PS musi być sensowne w utrzymaniu, nie musi być tanie, ale bez fanaberii typu V8.

Na ten moment wygrywa X-Type w kombi. Piękne, nietuzinkowe auto. Niestety tylko benzyna, bo diesle to totalny kibel. Ale obie V6 są fajne.

Macie jeszcze jakieś "pomysły"

Podoba mi się jeszcze Mazda 6, ale tylko modele od 2008r, także ciut za drogo.

Napisano

> Musi być duży, minimum klasa kompakt.

> Budżet... nie wiem. Jak trafię coś fajnego za 15000 to dobrze, jak będzie coś fajnego za 30000 też

> Auto KONIECZNIE musi mieć coś.

może taki Cie zainteresuje, wg niektórych na pewno ma to Coś:

ogłoszenie

mieści się w podanych przez Ciebie kryteriach zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

ZT rozważałem wielokrotnie, tak jak Rovera 75... ale nie mówią do mnie te samochody.

Sonata tak samo fajna jak Magentis, gdybym miał kupować głową to to byłby moje typy... ale obiecałem sobie że wreszcie kupię sobie coś fajnego grinser006.gif

Oglądam jeszcze E90-tki

Napisano
  • Autor

> może taki Cie zainteresuje, wg niektórych na pewno ma to Coś:

> ogłoszenie

> mieści się w podanych przez Ciebie kryteriach

Fajne... tylko wsadź do tyłu młodego tongue.gif

Nie nie, musi być 4/5 drzwiowe.

Napisano

> Oglądam jeszcze E90-tki

E90tki w budżecie do 30k? icon_rolleyes.gif

Napisano

> Budżet... nie wiem. Jak trafię coś fajnego za 15000 to dobrze, jak będzie coś fajnego za 30000 też

> dobrze.

Accord Coupe VI gen - dopieszczona i dobrze wyposażona z silnikiem 3.0 V6. Instalujesz gaz i masz fajne autko.

Accord Coupe VIII gen - jeszcze fajniejsze, ale budżet zostanie deko nadwyreżony. Równiez myślę o V6.

Pozdro

Bartek

Napisano
  • Autor

> E90tki w budżecie do 30k?

Początek produkcji w benzynie spokojnie. Zresztą jak mnie ruszy za 34 to świat się nie zawali

PRZYKŁAD

Napisano
  • Autor

> to może coś z zupełnie innej beczki

Intensywnie rozważam Saaba 9-5 i 9-3

Napisano
  • Autor

Nie ma opcji, w weekendy i od święta mam się spokojnie zapakować z rodziną. Musie być min. 4 drzwi

Napisano

Skoro masz sentyment do Saaba to czemu go nie poszukasz? Szczególnie fajne są odmiany Aero lub Viggen.

Poza tym myślę, że warto też spojrzeć na Volvo, Alfe Romeo albo może jakiegoś amerykańca (300M?) skoro ma to być samochód nietuzinkowy.

Samochody które odrzuciłeś w podstawowcyh odmianach może i są nudne ale np Focus ST czy Octavia RS już chyba takie nie są...

Napisano
  • Autor

> Skoro masz sentyment do Saaba to czemu go nie poszukasz? Szczególnie fajne są odmiany Aero lub

> Viggen.

A masz wiedzę jakie automaty siedziały w Saabach po 2008 roku?

Bo kompletnie nic na ich temat nie wiem.

Napisano

> Początek produkcji w benzynie spokojnie. Zresztą jak mnie ruszy za 34 to świat się nie zawali

> PRZYKŁAD

wybrałem E90, posortowałem po cenie i wyszło mi że to drugi pod względem najniższej ceny. Odważnie icon_eek.gificon_rolleyes.gif aaaaleeee przecież to Twoje pieniądze wink.gif

http://www.tdiracing.pl/viewtopic.php?t=2248

nie znam, ale skoro masz sentyment do SAABa to wrzucam

Napisano

a może E38 728?

za 20 sprowadzisz ładne ok.gif

Napisano

> Nie ma opcji, w weekendy i od święta mam się spokojnie zapakować z rodziną. Musie być min. 4 drzwi

To "zapakować z rodziną" to chodzi o zmieszczenie się w 4 osoby, czy 4 osoby jadą na wywczas?

Nie bardzo rozumiem, dlaczego dużym wygodnym coupe nie mogą podróżować 4 dorosłe osoby tylko dlatego, że nie ma tylnej pary drzwi. Przymierzałeś się kiedyś do takiego dużego coupe? To nie Tigra czy inna Puma, tylko dupowóz szykowany na Amerykę.

Ale jak tam sobie chcesz..... pisałeś, że szukasz czegoś fajnego.

Pzdr

Bartek

Napisano
  • Autor

> To "zapakować z rodziną" to chodzi o zmieszczenie się w 4 osoby, czy 4 osoby jadą na wywczas?

> Nie bardzo rozumiem, dlaczego dużym wygodnym coupe nie mogą podróżować 4 dorosłe osoby tylko

> dlatego, że nie ma tylnej pary drzwi. Przymierzałeś się kiedyś do takiego dużego coupe? To nie

> Tigra czy inna Puma, tylko dupowóz szykowany na Amerykę.

> Ale jak tam sobie chcesz..... pisałeś, że szukasz czegoś fajnego.

> Pzdr

> Bartek

Bo miałem 3d auto i strasznie mnie wkurzało wkładanie/wyjmowania dziecka/fotelika grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> wybrałem E90, posortowałem po cenie i wyszło mi że to drugi pod względem najniższej ceny. Odważnie

> aaaaleeee przecież to Twoje pieniądze

> http://www.tdiracing.pl/viewtopic.php?t=2248

> nie znam, ale skoro masz sentyment do SAABa to wrzucam

To konkretne E90 jest jeszcze puknięte, ale to mi nie przeszkadza. Do tej pory nie umoczyłem na samochodzie, a trochę ich miałem. Szkoda tylko że zaczynam przeglądać allegro 3 miesiące po kupnie samochodu tongue.gif

Napisano

Renault Avantime 3.0 V6. cool.gif

Napisano

> Renault Avantime 3.0 V6.

Gdyby nie ASB to byłaby bardzo sensowna propozycja 893goodvibes.gif

Napisano

> Renault Avantime 3.0 V6.

dodajmy że to samochód pomyłka który spowodował upadek legendarnej firmy Matra. Ja bym nie chciał go mieć choćby z tego powodu, pomijając fakt wyglądu. zlosnik.gif

Napisano

Jak ktoś mnie pyta o samochód - całkiem szybki, dość duży, bezawaryjny oraz rzadko spotykany na drogach to do glowy przychodzi mi tylko jedna marka - Subaru. Modele Legacy Kombi, albo Outback.

Cena troszke za wysoka - http://allegro.pl/subaru-legacy-3-0-spec-b-salon-pl-i-wlasciciel-i3331297546.html

Tu tańszy, ale z mniejszym silnikiem - http://allegro.pl/subaru-legacy-4x4-2-0-lpg-stan-idealny-i3342692352.html

OBK z Torunia (Mogę podjechać obejrzeć) - http://allegro.pl/subaru-outback-3-0h6-4wd-full-opcja-zarejestrowany-i3329570900.html

Ewentualnie można poszaleć smile.gif - http://otomoto.pl/subaru-impreza-wrx-gwarancja-wawa-C28704945.html

Napisano

> Accord Coupe VI gen - dopieszczona i dobrze wyposażona z silnikiem 3.0 V6. Instalujesz gaz i masz

> fajne autko.

Dopóki się skrzynia nie rozpadnie. hehe.gif