Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polonez cabrio do kupienia

Featured Replies

Napisano

Za Moto Onet

Quote:

W Ser­bii od­na­le­zio­no ory­gi­nal­ny eg­zem­plarz Po­lo­ne­za, a mia­no­wi­cie trzy­drzwio­wy ka­brio­let po­cho­dzą­cy z 1984 roku. Sa­mo­chód jest na­pę­dza­ny sil­ni­kiem ben­zy­no­wym o mocy 75 KM, któ­re­mu da­le­ko do obec­nych wy­gó­ro­wa­nych norm emi­sji spa­lin. Ten model speł­nia je­dy­nie wy­tycz­ne Euro 1. Na jego licz­ni­ku znaj­du­je się 127 tys. km prze­bie­gu.

Fa­bry­ka FSO zdo­ła­ła wy­pro­du­ko­wać je­dy­nie 5 pro­to­ty­po­wych eg­zem­pla­rzy trzy­drzwio­we­go Po­lo­ne­za po­zba­wio­ne­go za­da­sze­nia, gdyż nie po­tra­fi­ła spro­stać więk­sze­mu za­mó­wie­niu. Wszyst­kie eg­zem­pla­rze tra­fi­ły do Ju­go­sła­wii.

Uni­ka­to­wy model zna­le­zio­ny w Ser­bii jest prze­zna­czo­ny na sprze­daż za 999 euro, z pew­no­ścią za­in­te­re­su­je się nim wielu ko­lek­cjo­ne­rów.

Chętni są? zlosnik.gif

287102640-op.jpg

Napisano

> Za Moto Onet

> Quote:

> W Ser­bii od­na­le­zio­no ory­gi­nal­ny eg­zem­plarz Po­lo­ne­za, a mia­no­wi­cie trzy­drzwio­wy

> ka­brio­let po­cho­dzą­cy z 1984 roku. Sa­mo­chód jest na­pę­dza­ny sil­ni­kiem ben­zy­no­wym

> o mocy 75 KM, któ­re­mu da­le­ko do obec­nych wy­gó­ro­wa­nych norm emi­sji spa­lin. Ten model

> speł­nia je­dy­nie wy­tycz­ne Euro 1. Na jego licz­ni­ku znaj­du­je się 127 tys. km

> prze­bie­gu.

> Fa­bry­ka FSO zdo­ła­ła wy­pro­du­ko­wać je­dy­nie 5 pro­to­ty­po­wych eg­zem­pla­rzy

> trzy­drzwio­we­go Po­lo­ne­za po­zba­wio­ne­go za­da­sze­nia, gdyż nie po­tra­fi­ła spro­stać

> więk­sze­mu za­mó­wie­niu. Wszyst­kie eg­zem­pla­rze tra­fi­ły do Ju­go­sła­wii.

> Uni­ka­to­wy model zna­le­zio­ny w Ser­bii jest prze­zna­czo­ny na sprze­daż za 999 euro, z

> pew­no­ścią za­in­te­re­su­je się nim wielu ko­lek­cjo­ne­rów.

> Chętni są?

Czy on jest oryginalny ? hmm.gif

Jakoś nigdy nie doczytałem się, żeby OBR czy Zakład Krótkich Serii to produkował niewiem.gif

Napisano

niezłe bzdury .. widać powiedzenie "poziom onetu" nie wzięło się z nikąd.

Napisano

Niezła rzeźba. Niemniej łyknie to handlarz z allegro i będzie wkrótce do sprzedania: unikat rarytas prl obrso cult za milion

Napisano

> Niezła rzeźba.

W sumie wystarczy że ta rzeźba jest zrobiona na oryginalnym 3D. Można by łatwo odbudować oryginał zlosnik.gif.

Napisano

> W sumie wystarczy że ta rzeźba jest zrobiona na oryginalnym 3D. Można by łatwo odbudować oryginał

> .

Ale jest na 5d

Napisano

> Niezła rzeźba. Niemniej łyknie to handlarz z allegro i będzie wkrótce do sprzedania: unikat rarytas

> prl obrso cult za milion

no i jeszcze to wersja exportowa food.gif

Napisano

> Niezła rzeźba. Niemniej łyknie to handlarz z allegro i będzie wkrótce do sprzedania: unikat rarytas

a tak z ciekawości to znalazł może ktoś link do aukcji na której znajduje się ten cudak ?

Napisano

ostał mu sie pstryczek do tylnej wycieraczki zlosnik.gif

Napisano

> ostał mu sie pstryczek do tylnej wycieraczki

podgrzewanie tylnej szyby też zlosnik.gif

Napisano

Ktoś zbyt serio wziął ten wpis hehe.gif Ale wygląda na to, że już się poprawili, bo nie ma wzmianki o pięciu prototypowych egzemplarzach rotfl.gif

Napisano

> Ogrzewanie tylnej szyby również.

Niech będzie - klawisz ogrzewania tylnej szyby ok.gif

Napisano

Dokładnie zlosnik.gif

Coś w stylu tego "prokuratorskiego" akwarium rotfl.gif

Napisano

> W sumie wystarczy że ta rzeźba jest zrobiona na oryginalnym 3D. Można by łatwo odbudować oryginał

> .

A po co komu taka rzeźba ? niewiem.gif

Prościej zbudować Coupe lub 3D za pomocą akwarium/borewicza + drzwi z trucka palacz.gif

Napisano

> Ktoś zbyt serio wziął ten wpis Ale wygląda na to, że już się poprawili, bo nie ma wzmianki o

> pięciu prototypowych egzemplarzach

A w ofercie jest dopisek: "NOTE: THIS IS NOT AN ORIGINAL VERSION OF POLONEZ CABRO. IT'S SELF-MADE."

Napisano

> A w ofercie jest dopisek: "NOTE: THIS IS NOT AN ORIGINAL VERSION OF POLONEZ CABRO. IT'S SELF-MADE."

A kto by tam sobie głowę zawracał czytaniem ogłoszenia 270751858-jezyk.gif O ile lepiej brzmi, gdy się napisze, że o jeden z pięciu prototypów old.gif

Napisano

> podgrzewanie tylnej szyby też

oslabiony.gif Najpierw napisałem potem przeczytałem posta. Myślałem, że będę pierwszy mlot.gif

Napisano

> Najpierw napisałem potem przeczytałem posta. Myślałem, że będę pierwszy

20.GIF ok, nic się nie stało 20.GIF

Napisano

> ostał mu sie pstryczek do tylnej wycieraczki

Który też nie jest na swoim miejscu bo pierwszy od góry jest tryb przerywany wycieraczek. palacz.gif

Napisano

> Który też nie jest na swoim miejscu bo pierwszy od góry jest tryb przerywany wycieraczek.

a jak zmyślnie mocowanie pasów tunner zaprojektował - lepiej już było statyczne zamontować niż takie pseudo obłapywacze płuc

Napisano

> A kto by tam sobie głowę zawracał czytaniem ogłoszenia O ile lepiej brzmi, gdy się napisze, że o

> jeden z pięciu prototypów

Nie widziałem ogłoszenia wcześniej, ale podejrzewam, że sprzedający zmieniło opis