Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Współwłaściciel samochodu.

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie.

Prosze o radę w sprawie sprzedaży samochodu.

Mój chłopak spłaca kredyt gotówkowy przeznaczony na kupno samochodu.

Jako współwłaściciela dopisał swoją ówczesna dziewczynę.

Niestety jego była partnera nie zgadza się na sprzedaż samochodu. Nie chce też ani tego samochodu, ani zadnych pieniędzy. Chce zrobić mu na złość.

On niestety jest zmuszony do pilnej sprzedaży samochodu aby pozbyc sie kredytu.

Czy jest jakieś wyjście aby znieść jej współwlaścicielstwo? Jak wybrnąc z tej sytuacji?

Czy jedynym wyjściem jest sąd?

Napisano
  • Autor

> Jedynym wyjściem jest się z nią dogadać.

Z tą złośliwą francą nie da się dogadać ;-)

Napisano

Jest.

Chłopak niech zacznie myśleć..

Jest właścicielem, decyduje za swoje.

Napisano
  • Autor

Jedyne co przychodzi mi do głowy, to sprzedać jego część samochodu miłym panom którzy nie beda sie bawic z ta zlosliwa panienka...

Napisano

> Jedyne co przychodzi mi do głowy, to sprzedać jego część samochodu miłym panom którzy nie beda sie

> bawic z ta zlosliwa panienka...

A to można ot tak sprzedać część samochodu ?

Napisano

> Z tą złośliwą francą nie da się dogadać ;-)

betonowe buty dla francy, ewentualnie "parzenie golonek" biglaugh.gif

Napisano

> Witam serdecznie.

> Prosze o radę w sprawie sprzedaży samochodu.

> Mój chłopak spłaca kredyt gotówkowy przeznaczony na kupno samochodu.

> Jako współwłaściciela dopisał swoją ówczesna dziewczynę.

> Niestety jego była partnera nie zgadza się na sprzedaż samochodu. Nie chce też ani tego samochodu,

> ani zadnych pieniędzy. Chce zrobić mu na złość.

> On niestety jest zmuszony do pilnej sprzedaży samochodu aby pozbyc sie kredytu.

> Czy jest jakieś wyjście aby znieść jej współwlaścicielstwo? Jak wybrnąc z tej sytuacji?

> Czy jedynym wyjściem jest sąd?

Jeśli nie jest to jakaś ogromna kwota $$$ to niech jej zostawi to auto i zaciśnie zęby i cieszy się szczęściem z tobą(oby nie tak jak z byłą), a kredyt niech potraktuje hmm.gif (wiadomo niema nic za darmo) zlosnik.gif

PS. ja bym powiedział byłej ,a masz to auto na pamiątkę i jeszcze ci zatankuje tylko wyjedz daleko i daj mi spokój

Napisano

> Jeśli nie jest to jakaś ogromna kwota $$$ to niech jej zostawi to auto i zaciśnie zęby i cieszy się

> szczęściem z tobą(oby nie tak jak z byłą), a kredyt niech potraktuje (wiadomo niema nic za

> darmo)

> PS. ja bym powiedział byłej ,a masz to auto na pamiątkę i jeszcze ci zatankuje tylko wyjedz daleko

> i daj mi spokój

A najlepiej niech zrobi darowiznę, a zaraz potem złoży donos do US o nieujawnionej darowiźnie...

Napisano

> A najlepiej niech zrobi darowiznę, a zaraz potem złoży donos do US o nieujawnionej darowiźnie...

Szkopuł w tym że obdarowany musi chcieć taką darowiznę przyjąć.

Napisano

> A to można ot tak sprzedać część samochodu ?

Jezeli ktos zechce kupic.

Smutni panowie, to tez nie wyjscie, bo owszem odkupia czesc, ale za kwote nie starczajaca na splate kredytu.

Napisano

> A to można ot tak sprzedać część samochodu ?

Póki co można dowolnie rozporządzać swoim mieniem.

Gdybym był w podobnej sytuacji i spotkał np. przypadkiem przebywającego w Polsce jegomościa Giorgiego Czawczawadzego z Ozurgeti to rozważyłbym sprzedaż jemu swojego udziału we własności. Ze spisaniem odpowiedniej umowy itp.

Pod warunkiem, że wartość auta niewielka, bo słyszałem, że Gruzini mało płacą.

Napisano
  • Autor

> Póki co można dowolnie rozporządzać swoim mieniem.

> Gdybym był w podobnej sytuacji i spotkał np. przypadkiem przebywającego w Polsce jegomościa

> Giorgiego Czawczawadzego z Ozurgeti to rozważyłbym sprzedaż jemu swojego udziału we własności.

> Ze spisaniem odpowiedniej umowy itp.

> Pod warunkiem, że wartość auta niewielka, bo słyszałem, że Gruzini mało płacą.

[motyla noga] a nie chłop. Też na ekstremalne rozwiązania sie nie pisze. Posądach włóczyc sie nie będzie bo jest na to 'za stary'

Napisano

Jak dla mnie to nie ma innego wyjścia jak się po prostu dogadać.

Poza tym właśnie dlatego jestem zwolennikiem tego by każdy w rodzinie miał swój samochód, zarejestrowany na siebie i już.

Obojętnie co by się działo to samochód ma jednego właściciela, a właściciel ma wykupione na swój samochód OC.

W życiu bym się nie zgodził na jakąś współwłasność bez stałego zalegalizowanego urzędowo związku.