Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2014 Proton Exora -tanie 5 lat gwarancji,3 lata service free

Featured Replies

Napisano

Juz u dealer-owidea.gif - 2014 Proton Exora - ma trafic do EUidea.gif[...]

4bcb.jpg

7 seaterhmm.gif

1.6l - 102kW @5,000rpm & 205Nm

FWD z CVT

4592mm x 1809mm x 1691mm

W wersji bieda air-con 3 strefy, DVD z sufitu

5 lat - 150,000km gwarancji od zderzaka do zderzaka

5 lat -150 k km - roadside assistance za free

5 lat 75k km service za free...

Calosc dla mniej zamoznej czesci spoleczenstwa za 66,908.89 PLNidea.gif[...]

IMVHO ciekawa i nawet ladna alternatywalizak.gif[...]

aadh.jpg

0ofv.jpg

3oov.jpg

wrj0.jpg

dkb1.jpg

6a6k.jpg

jy5d.jpg

o09w.jpg

Napisano

czy mi się wydaje czy przeszycia na "skórze" wyglądają w nowym aucie jak w 10-letnim audi od dziadka z rajchu?

Napisano
  • Autor

> Fajny, znowu Proton skopiowal Mitsubishi?

Nie skopiowal, dostalzlosnik.gif - JVidea.gif[...]

Zawsze twierdzilem, ze Inspira jest ladniejsza niz Lancerzlosnik.gifwink.gif[...]

Inspira-X.jpg

Proton%2BInspira%2BFront%2BView%2BWider.jpg

proton+inspira++4.JPG

Napisano
  • Autor

> A kto to zamawiał i po co?

hmm.gif - patrzac na profil to mniej zamozna czesc spoleczenstwa z gromadkapiaskownica.gif[...] - to glowny odbiorca...

Dwa - poszukiwacze nowosci i chytrzyzlosnik.gif, ale ci sa w zdecydowanej mniejszosci001.gif[...]

Napisano
  • Autor

> czy mi się wydaje czy przeszycia na "skórze" wyglądają w nowym aucie jak w 10-letnim audi od

> dziadka z rajchu?

niewiem.gif nie widzialem tego, w Malaysia gdzie mialem Proton ze skora jako rental - moge powiedziec, ze nie rozni sie niczym w Q materialow, ani wykonania od Miss-a-bitchizlosnik.gif, pardonidea.gif - moze nawet jest lepiej ciut poskladany niz inne Miss-a-bitch-i001.gif[...]

Napisano

> - patrzac na profil to mniej zamozna czesc spoleczenstwa z gromadka[...] - to glowny odbiorca...

> Dwa - poszukiwacze nowosci i chytrzy, ale ci sa w zdecydowanej mniejszosci[...]

Mazda cos podobnego miała - tez taki microvan. Ale tos ie złe sprzedawało bo pomimo ze był reklamowany na 6 osób to mieściło sie w nim max. 4 Amerykanów a i to z trudem.

Napisano

Malezyjskie taczuszki no.gifsmirk.gif

Napisano

> Zawsze twierdzilem, ze Inspira jest ladniejsza niz Lancer[...]

z której strony? oszpecili ładne auto no.gif moim zdaniem oczywiście

Napisano
  • Autor

> Mazda cos podobnego miała - tez taki microvan. Ale tos ie złe sprzedawało bo pomimo ze był

> reklamowany na 6 osób to mieściło sie w nim max. 4 Amerykanów a i to z trudem.

To IMVHO tez jest male a reklamuja to jako 7 seater001.gif[...]

ale trzyma sie generalnie slogan firmy001.gif[...]

Proton-Inspira-Official-Launch-35-600x398.jpg

W kazdym razie jak na nie hmm.gif zbyt popularna marke to IMVHO auto i jakos ladnie wyglada i ... stara sie 5 lat gwarancji + 75k k km service za free sie liczywaytogo.gif[...]

Zawsze mozna Stavic kupichahaha.gif - i miec pewnosc, ze nikt tego nie ukradniehahaha.gif - Stavic trzyma rekord= 0 ukradzionych autzlosnik.gif[...]

stavic_729.jpg

Napisano
  • Autor

> Malezyjskie taczuszki

Dokladniezlosnik.gif - ale te taczuski kiedys byly z VeeDud w jednym lozeczkuhehe.gif[...]

Napisano

> czy mi się wydaje czy przeszycia na "skórze" wyglądają w nowym aucie jak w 10-letnim audi od

> dziadka z rajchu?

Przeszycia na skórze to najmniejszy problem tego wozu. To jakbyś napisał o Multipli że ma nieładny kolor tapicerki grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> z której strony? oszpecili ładne auto moim zdaniem oczywiście

Roznice sa nie wielkieidea.gif, swiatla i inny grill robia go bardziej agresymnymhmm.gif - na zywo jak na juz przestarzaly model jakim jest Lancer - Proton wyglada wrecz swiezohmm.gif - IMVHO oczywisciewink.gif[..]

Napisano

> Dokladnie - ale te taczuski kiedys byly z VeeDud w jednym lozeczku[...]

To się nadaje do Japoni jako Kei-Car w EU raczej to się nie przyjmie ! no.gif

Napisano
  • Autor

> To się nadaje do Japoni jako Kei-Car w EU raczej to się nie przyjmie !

4.5m dlugosci tozto prawie potwor na EUhehe.gifwink.gif[...]

Jakby nie bylo teraz popatrzylem i IMVHO to Grandis przypominahmm.gif[...]

mitsubishi_grandis_a1201143622b1527682_orig.jpg

09_Mitsubishi_Grandis_002-625x468.jpg

Pewnie masz racje, ze nie ... magia znaczka - brak i lud woli w mniej zamoznych krajach pewnie kupic uzywanehmm.gif, chociaz patrzac na sprzedaz Dacia to mozliwe, ze kiedys co nikrotrzy z tego wyrosnaniewiem.gif[...]

Wrzuc w miare tanie taczki, dorzuc 5 lat gwarancji, service za free i porownaj z ... autem uzywanymhmm.gif[...]

Logicznie rzecz biorac zwyciezca moze byc tylko jedenzlosnik.gif!

Napisano

Poczekaj z 5 lat - wyjdzie jakie Q jest w środku hehe.gif

Porównując motocykle Kawasaki Barakko do indonezyjskich motorów Rusi... przepaść jakościowa po przejechaniu kilku tysięcy km, różnica w cenie x2 :/

Napisano

> Nie skopiowal, dostal - JV[...]

> Zawsze twierdzilem, ze Inspira jest ladniejsza niz Lancer[...]

R3 ma swietny zderzak cool.gif

Napisano
  • Autor

> Poczekaj z 5 lat - wyjdzie jakie Q jest w środku

> Porównując motocykle Kawasaki Barakko do indonezyjskich motorów Rusi... przepaść jakościowa po

> przejechaniu kilku tysięcy km, różnica w cenie x2 :/

Az zadziwiajace jest Proton Ute trzyma sie po latachzlosnik.gif[...]

Nigdy nie mialem, wiec ciezko powiedziec, ale jeden co dla mnie pracuje ma jako tacczki do pracy... Dalej drive.gif - az zagladne do srodka nastepnym razemhehe.gif[...]

aus2007123170898_alt.jpg

Jedyny problem taki ze nic sie na niego nie miescihahaha.gif[...]

Proton_Jumbuck_GLSi_LT_010.jpg

i silnik ma od kkosiarki jak kazdy Protonwink.gif[...]

rumbuck-proton-jumbuck-01.jpg

Ale jezdzi .. widze je moze nie czesto, ale czasami... hmm.gif

Napisano

Jestem na tak, ale pasażerowie to nie worek ziemniaków - ziemniakom nie przeszkadza skrzypienie i telepanie się auta wink.gif

Napisano
  • Autor

> Jestem na tak, ale pasażerowie to nie worek ziemniaków - ziemniakom nie przeszkadza skrzypienie i

> telepanie się auta

hahaha.gifhahaha.gifwaytogo.gif[...]

Sam niewiem.gif, nie jestem klientem dla Proton, kiedys bedac mlodym i zarabiajac mniej - nawet nie patrzylem na Proton, wolalem dolozyc i kupic nowe Echo, czy Corolla niz nowy Protonzlosnik.gif[...]

Wiec tak do konca niewiem.gif kto jest odbiorca Protonidea.gif[...]

Dzisiaj jednak zarabiajac nieporporcjonalnie duzo wiecejidea.gif, kupilbym np Great Wall jako auto do pracyzlosnik.gif - chyba dlatego, ze stac mnie na experymenthahaha.gif[...]

1.jpg

....

Napisano

> [...]

> Sam , nie jestem klientem dla Proton, kiedys bedac mlodym i zarabiajac mniej - nawet nie patrzylem

> na Proton, wolalem dolozyc i kupic nowe Echo, czy Corolla niz nowy Proton[...]

> Wiec tak do konca kto jest odbiorca Proton[...]

Proton przypomina mi auta marki Tata w Polsce, weszli... i wyszli.

U lokalnego deleara, których w ramach jednej firmy sprzedawał Tatę można kupić Tatę Indica z 2010 roku, przebieg 46kkm za jakieś 35% ceny nowego - ciekawe czy znajdzie się desperat cool.gif

> Dzisiaj jednak zarabiajac nieporporcjonalnie duzo wiecej, kupilbym np Great Wall jako auto do pracy

> - chyba dlatego, ze stac mnie na experyment[...]

> ....

Great Wall ma to do siebie, że lepiej żebyś nie spotkał the great wall na swojej drodze bo będzie czacha.gifbusted.gifhorse.gif

Napisano
  • Autor

> Proton przypomina mi auta marki Tata w Polsce, weszli... i wyszli.

Proton jest od latzlosnik.gif, (u mnie) majac wsparcie Sultan Brunei i Malaaysia mozesz miec nie dochodowy model businesszlosnik.gif[...]

> U lokalnego deleara, których w ramach jednej firmy sprzedawał Tatę można kupić Tatę Indica z 2010

> roku, przebieg 46kkm za jakieś 35% ceny nowego - ciekawe czy znajdzie się desperat

Popatrz to tak jak u mnie ze Skodazlosnik.gif[...]

Ba nawet GM tak mial jak sprowadzili Vectra ok 2006 - 5 tys aut im zostalo na placuhehe.gif, po kawe drive.gif u dealer-a do nawet 2009 - dalo sie kupic nowa Vectra z np 50 k km, zlosnik.gif[...]

> Great Wall ma to do siebie, że lepiej żebyś nie spotkał the great wall na swojej drodze bo będzie

I to jest wlansnie mit - EU mit - patrzac na statystyki awaryjnosci, satysfakcje klienta i cena - Great Wall nie jest wlasnie taka zla opcjahmm.gif[...]

Nawet w 11/2013 Great Wall nie byl tak daleko za Skoda 270751858-jezyk.gif w sprzedazyzlosnik.gif[...]

It's not good - it's greathahaha.gif[...]

[...]

23 Skoda - 332

24 Great Wall - 331

25 Peugeot - 249

26 Alfa Romeo - 228

Napisano

> Proton jest od lat, (u mnie) majac wsparcie Sultan Brunei i Malaaysia mozesz miec nie dochodowy

> model business[...]

Czyli chodzi o kupno auta do którego produkcja części zależy od dobrego humoru Sułtana? wink.gif

Ryzykowny biznes zlosnik.gif

> Popatrz to tak jak u mnie ze Skoda[...]

Zobacz jakie są rabaty na fabrycznie nowe Roomstery w Polsce smile.gif

> Ba nawet GM tak mial jak sprowadzili Vectra ok 2006 - 5 tys aut im zostalo na placu, po kawe u

> dealer-a do nawet 2009 - dalo sie kupic nowa Vectra z np 50 k km, [...]

Wysłali je na złom?

> I to jest wlansnie mit - EU mit - patrzac na statystyki awaryjnosci, satysfakcje klienta i cena -

> Great Wall nie jest wlasnie taka zla opcja[...]

> Nawet w 11/2013 Great Wall nie byl tak daleko za Skoda w sprzedazy[...]

> It's not good - it's great[...]

> [...]

> 23 Skoda - 332

> 24 Great Wall - 331

> 25 Peugeot - 249

> 26 Alfa Romeo - 228

OZI, ja miałem na myśli faktyczną wielką ścianę - jak rąbniesz takim autem w cokolwiek to nie ma co zbierać.

A satysfakcja klienta - żywi klienci nie widzą problemu, martwi klienci zazwyczaj nie biorą udziału w ankietach dot. produktów wink.gif

Napisano
  • Autor

> Czyli chodzi o kupno auta do którego produkcja części zależy od dobrego humoru Sułtana?

hehe.gif - pewnie tezzlosnik.gif, ale generalnie maja $$$ a raczej jej doplyw jak sa w klopotachzlosnik.gif...

Tu chodzi o Prestige = Malaysia ma naradowe auto, Brunei tez cos ma zlosnik.gif - tam praktycznie nie ma znaczenia czy oni traca $5k na aucie czy $30khehe.gif...

Chociaz trzeba przyznac, ze robi sie coraz "czystszy" business is business przez ostatni pare lat...idea.gif[...]

> Ryzykowny biznes

A jak sultan kichniehehe.gif[...]

> Zobacz jakie są rabaty na fabrycznie nowe Roomstery w Polsce

Duze?zlosnik.gif -ile %?

> Wysłali je na złom?

jakos rynek wchlonalzlosnik.gif - ale to bylo dziwnespineyes.gif widziec stock u GM aut z 2006zlosnik.gif w 2009. Wizerunek cierpial, to je zarejstrowali i uplynniali jako uzywane z 0 kmzlosnik.gif - czyli nie pojawialy sie jako nowe 001.gif[...] tylko jako demo/service car/cokolwiek kreatywni dealr-zy mogli wymyslichahaha.gif

Skoda robi to samozlosnik.gif - (teraz) - np dealer ma nagle 30 demohahaha.gif[...] i ... jedna nowa sztukazlosnik.gif

> OZI, ja miałem na myśli faktyczną wielką ścianę - jak rąbniesz takim autem w cokolwiek to nie ma co

> zbierać.

Tez nie jest zle **** w ANCAP

> A satysfakcja klienta - żywi klienci nie widzą problemu, martwi klienci zazwyczaj nie biorą udziału

> w ankietach dot. produktów

Wierz mi nie jestem tego fanem w skali "Der Pasnik w TDI"wink.gif, ale trzeba im przyznac, ze robia niesamowity postep - to raz, idea.gif, dwa - takie zaczynaja byc realia ...

BMW zaczyna exportowac auta Made in China, Volkswagen juz to robi... to jest po prostu kwestia czasu... jak z Toyota, jak z Hyundai jak bylo z Kia ... i tego nie zwalczysz, a jak nie zwalczyszchaja.gif to czas spojrzec i ... moze kiedys kupicwink.gif

EDIT: znalazlem Great Wall vs Proton - GW wygralhehe.gif[...]

Napisano

> Jestem na tak, ale pasażerowie to nie worek ziemniaków - ziemniakom nie przeszkadza skrzypienie i

> telepanie się auta

jezdzilem protonem wira[klonem mitsu lancera bodajze]-jezdzilo sie bardzo przyjemnie.acha,auto mialo nalatane ponad 200kkm .

Napisano

> jezdzilem protonem wira[klonem mitsu lancera bodajze]-jezdzilo sie bardzo przyjemnie.acha,auto

> mialo nalatane ponad 200kkm .

To dobrze.

A części są dostępne normalnie czy trzeba długo czekać?

Napisano

> To dobrze.

> A części są dostępne normalnie czy trzeba długo czekać?

w UK sa tak samo dostepne jak np.do Kia ok.gif

Napisano

nie brzydki...ale ta deska woła o pomste do nieba pad.gifblagam.gif żywcem wyjeta z lat 90 tych

Napisano

> nie brzydki...ale ta deska woła o pomste do nieba żywcem wyjeta z lat 90 tych

dla niektorych moze byc to atutem ok.gif

sam majac wybor miedzy wyswietlaczami cyfrowymi a wlasnie takim skansenem wybiore zawsze skansen zlosnik.gif