Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peugeot 208, jakies alternatywy w kwocie 50kpln ??

Featured Replies

Napisano

> Szukanie dalej otwarte...

> Niestety nie trafilo do dealera do ktorego mialo trafic...

a czemu nie zamówisz z produkcji ? Przecież zniżki też będą te same ?

Napisano
  • Autor

poczekam do stycznia na nowy cennik jesli nic na stocku sie nie znajdzie...

Aktualnie mam oferte na 1.6hdi w fajnym wypasie za 54900, gdzie cennikowo ~72kzl, po rabacie ze strony ~62kzl....

Napisano

> poczekam do stycznia na nowy cennik jesli nic na stocku sie nie znajdzie...

> Aktualnie mam oferte na 1.6hdi w fajnym wypasie za 54900, gdzie cennikowo ~72kzl, po rabacie ze

> strony ~62kzl....

Dobry rabat ok.gif Ja z wyprzedaży rocznika kupiłem za -27,5 % od cennika smile.gif

Napisano
  • Autor

teraz jest pytanie czy przejdzie diesel, bo jesli tak to jest spora szansa ze usmiech powroci, jak nie to suszenie glowy bedzie dalej...

Napisano

> teraz jest pytanie czy przejdzie diesel, bo jesli tak to jest spora szansa ze usmiech powroci, jak

> nie to suszenie glowy bedzie dalej...

dizel na miasto hmm. duzo jeździ? spineyes.gif

Napisano
  • Autor

no w sumie ma calkiem sensowna droge na diesla, poza tym moze w koncu zaczniemy sie ruszac i spalanie nie bedzie takim problemem wink.gif

Napisano

Takie pytanie z innej beczki: Po co w trakcie jakiegoś tematu nagle "ktoś" zmienia jego temat?

Napisano

> teraz jest pytanie czy przejdzie diesel, bo jesli tak to jest spora szansa ze usmiech powroci, jak

> nie to suszenie glowy bedzie dalej...

Pewnie bedzie problem z dpf'em, chciaz u francuzow podobno latwiejszy w ewentualnym czyszczeniu i nie powodujacy przybywania oleju wink.gif

Napisano
  • Autor

fakt nie wzialem pod uwage obecnosci FAP'u ... no nic, powaznie mysle na temat tego auta grinser006.gif przy takiej cenie to nawet po 2 latach nie powinnismy byc mocno stratni wink.gif

Napisano

> fakt nie wzialem pod uwage obecnosci FAP'u ... no nic, powaznie mysle na temat tego auta przy

> takiej cenie to nawet po 2 latach nie powinnismy byc mocno stratni

Fakt, tam FAP, nie DPF wink.gif. Jak dobra cena, to brac wink.gif. Moze okazac sie lepszym wyborem od trzygara 1.2, ktory jest swieza konstrukcja.

A jesli konstrukcji FAP'a nie zmienili, to jak kiedys sie zapcha, to wyjmiesz filtr i wymyjesz jak to robi wiele osob wink.gif

Napisano
  • Autor

jednak francuzom czasami cos wyjdzie dobrego grinser006.gif

Napisano

> jednak francuzom czasami cos wyjdzie dobrego

Czasem tak zlosnik.gif

Tak wiec do salonu, przejedz sie klekotem, moze przypadnie do gustu wink.gif.

EDIT:

Gdybys juz nim jezdzil to zwroc uwage w jakim tempie nagrzewa sie silnik i czy szybko robi sie w kabinie mimo nierozgrzanego motoru. W wielu dieslach w kabinie zima sie marznie, wiec lepiej sprawdzic przed zakupem aby Twoja druga polowa nie narzekala na ogrzewanie wink.gif

Napisano

O zesz.... co model to coraz lepiej...

Niedlugo wrocimy do deski ktora byla wyzej - Fiata Cinquecento

Napisano
  • Autor

uff..juz myslalem ze ja jakis dziwny jestem smile.gif

Napisano

> Widzialem na wlasne oczy, przyslania gorna czesc kola kierownicy. Chcieli dobrze, samochod fajny,

> ale z tymi zegarami to akurat im troche nie wyszlo . Podobnie, a nawet chyba gorzej jest w

> 308.

Jak ktoś nie jest z przeproszeniem kurduplem w rozmiarze 10-latka, albo zgarbionym troglodytą i jednocześnie potrafi zająć właściwą pozycję za kółkiem, to jest w stanie niemal do zera zlikwidować przysłanianie.

Napisano

> uff..juz myslalem ze ja jakis dziwny jestem

Ostatnio nie kupowalem "Motor"u ze wzgledu na miejsce zamieszkania wiec nie widzialem tych nowych wynalazkow w srodku...ale powiem szezrze - to jest masakra crazy.gif

Napisano

> Gdybys juz nim jezdzil to zwroc uwage w jakim tempie nagrzewa sie silnik i czy szybko robi sie w

> kabinie mimo nierozgrzanego motoru. W wielu dieslach w kabinie zima sie marznie, wiec lepiej

> sprawdzic przed zakupem aby Twoja druga polowa nie narzekala na ogrzewanie

lekki OT

po jakim czasie przy temperaturach koło zera, zaczyna u Ciebie leciec letnie powietrze, a kiedy jest temperatura jest optymalna? i wskaźnik stoi w wiadomym miejscu hmm.gif

jazda miejska

Napisano

> lekki OT

> po jakim czasie przy temperaturach koło zera, zaczyna u Ciebie leciec letnie powietrze, a kiedy

> jest temperatura jest optymalna? i wskaźnik stoi w wiadomym miejscu

> jazda miejska

Letnie powietrze u mnie zaczyna leciec po okolo 2 minutach, ale ja mam PTC zlosnik.gif.

A co do samego silnika, to zalezy od warunkow jazdy. Jesli tocze sie powoli, albo jazda z obrotami ponize 2000 to potrzeba z 8-10 km aby wskazowka wyladowala w polowie skali, tak jak powinna. Gdy podczas jazdy utrzymuje 2000 i troche ponad to nagrzewa sie troche szybciej.

Napisano
  • Autor

Jednak dobrze miec kogos znajomego kto sie przylozy do wyszukania czegos, z racji swiat pewnie przed sylwestrem zaczniemy procedure rejestracji smile.gif

Allure, 1.2, z czujnikami cofania, alarmem, lakierem metallic, podlokietnikiem, 50200

Napisano

> Jednak dobrze miec kogos znajomego kto sie przylozy do wyszukania czegos, z racji swiat pewnie

> przed sylwestrem zaczniemy procedure rejestracji

> Allure, 1.2, z czujnikami cofania, alarmem, lakierem metallic, podlokietnikiem, 50200

majac oferte na 54 koła za 1,6 hdi wziales dychawiczne 1,2 w benzynie? icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

1.6 hdi z super system start&stop, troszke sie go boje,

1.2 bo tanszy, bo taki mial byc na poczatku.

Poza tym hdi bylo w malomeskim kolorze cos a'la losos, tutaj jest piaskowy, przynajmniej nie bede sie wstydzil wsiadac zlosnik.gif

Napisano

> 1.6 hdi z super system start&stop, troszke sie go boje,

Ja ma obawy do tych nowych 3-garow, a szczegolnie z T. Wiele z nich to nowe jednostki i na pewno beda mialy wady wieku dzieciecego.

Start&stop da sie wylaczyc i pewnie rowniez na stale.

Napisano
  • Autor

to jest N/A, w dodatku jak narazie bezproblemowe.

w e-hdi system start&stop realizowany jest przez alternator, on szarpie osprzetem i motor odpala, widze spore koszta jak cos sie posypie sick.gif

Napisano

> to jest N/A, w dodatku jak narazie bezproblemowe.

To wiem, ze N/A ok.gif

> w e-hdi system start&stop realizowany jest przez alternator, on szarpie osprzetem i motor

> odpala, widze spore koszta jak cos sie posypie

To faktycznie chyba jakis wynalazek, zazwyczaj to pewnie rozrusznik odpala.

Tak czy inaczej jak najszybciej bym to wylaczyl na stale.

Napisano

> To faktycznie chyba jakis wynalazek, zazwyczaj to pewnie rozrusznik odpala.

> Tak czy inaczej jak najszybciej bym to wylaczyl na stale.

W PSA altek jest odwracalny i wspomaga rozrusznik. System podobno jest przewidziany na 100 tys rozruchów (nie licząc aku który padnie pewnie dużo szybciej).

Napisano

> Zawsze mnie zastanawiało, dlaczego ludzie tak mocno zawężają sobie wybór modelu samochodu (zarówno

> przy kupowaniu nowego jak i używanego).

> Przykładowo, obecnie w segmencie B jest przynajmniej 20 modeli, a zwykle wybierają wśród 2 - 3

> modeli (wybór typu: 208 czy Corsa).

> Może to kwestia nieznajomości oferty rynkowej albo bliskości dilera?

Bliskość dealera, a w dalszej kolejności serwisu itd. to duży argument w aucie na codziennym.

Wygląd też ma znaczenie, bo kupować cś na co ne można patrzeć to już sadomachizm.

I okazuje się, że wybó jest już bardzo zawężony ok.gif

A jak dojdą specyficzne wymagania co do wyposażenia itd. to czasem moe braknąć modeli na rynku hehe.gifgrinser006.gif