Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pierwsza wizyta w serwisie.

Featured Replies

Napisano

Samochód odebrany z zeszłą środę miał dzisiaj pierwszą naprawę gwarancyjną zlosnik.gif. Wymiana pompki spryskiwacza przedniej szyby panic.gif. Leciały po trzy stróżki do wysokości 20 cm na postoju, teraz lecą do 25cm facepalm%5B1%5D.gif Wycieraczki robią trzy/cztery ruchy zanim poleci płyn. Podobno TTTM i tak ma być hehe.gif. Porażka facepalm%5B1%5D.gif. No i ładnie się zaczyna ooniee.gif. Witam w klubie grinser006.gif.

Napisano

> Samochód odebrany z zeszłą środę miał dzisiaj pierwszą naprawę gwarancyjną . Wymiana pompki

> spryskiwacza przedniej szyby . Leciały po trzy stróżki do wysokości 20 cm na postoju, teraz

> lecą do 25cm Wycieraczki robią trzy/cztery ruchy zanim poleci płyn. Podobno TTTM i tak ma

> być . Porażka . No i ładnie się zaczyna . Witam w klubie .

witam, mimo wszystko bezawaryjności życzę. Moze to być jedyna pierdolka jaka Cinsie przytrafi w tym, bardzo fajnym, aucie waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Moze to być jedyna pierdolka jaka Cinsie przytrafi w

> tym, bardzo fajnym, aucie

Co ciekawe, poza małymi upierdliwościami samochód robi się z dnia na dzień coraz fajniejszy grinser006.gif. Wszystkie poprzednie jakie miałem, nowe czy używane były fajne od razu, ten jak by się cały czas rozkręca. Dopiero dzisiaj wyczytałem w instrukcji, że trzeba docierać silnik ooniee.gif, przez pierwsze 1000 km nie przekraczać 3500 obrotów silnika i 130 km/h hehe.gif.

Napisano

> pierwsze 1000 km nie przekraczać 3500 obrotów silnika i 130 km/h .

znowu jakiś mit hehe.gif

napisz co dokładnie masz, 1.2 16v czy coś mocniejszego?

Napisano

> Samochód odebrany z zeszłą środę miał dzisiaj pierwszą naprawę gwarancyjną

>. Porażka . No i ładnie się zaczyna . Witam w klubie .

Poczekaj aż się skończy gwarancja angryfire.gifgrinser006.gif

Napisano

i dlatego wlasnie nie padlo na Renault w naszym przypadku grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> znowu jakiś mit

Już widzę, że to nie jest mit zlosnik.gif.

> napisz co dokładnie masz, 1.2 16v czy coś mocniejszego?

1,2/16V (kurde jak to brzmi hehe.gif). Ale nie jest źle, plusy zaczynają przysłaniać minusy grinser006.gif. Fajnie jest stanąć z boku na parkingu pod marketem czy blokiem i obserwować, jak ludzie oglądają się za samochodem i komentują serduszka.gifbiglaugh.gif. Z niepokojem czekam na dzień, w którym z rana zastanę samochód bez kołpaków hehe.gif. A kolor czerwony "flamme" nawet fachowcy w robocie skomentowali jako (<ocenzurowano> "bardzo ładny") grinser006.gif.

Wymiana pompki w serwisie biglaugh.gif

287389546-Przechwytywanie.JPG

Swoją drogą - mają rozmach... grinser006.gif

post-103354-14352522655605_thumb.jpg

Napisano

czerwony flame to bardzo fajny kolor wink.gif na Clio II RS wyglada naprawde zacnie smile.gif

Napisano
  • Autor

> czerwony flame to bardzo fajny kolor na Clio II RS wyglada naprawde zacnie

W epoce Clio II "chemia" nie była jeszcze w stanie wytworzyć takiego czerwonego metalika, więc to tak do końca nie było to! grinser006.gif

Napisano

> Wycieraczki robią trzy/cztery ruchy zanim poleci płyn. Podobno TTTM i tak ma być

W Clio III ojca też tak jest i to go mega wkurza.

Myślałem, że poprawią to w następnej wersji, ale jak widać skoro uznali TTTM to są konsekwentni smile.gif

Napisano

> Samochód odebrany z zeszłą środę miał dzisiaj pierwszą naprawę gwarancyjną . Wymiana pompki

> spryskiwacza przedniej szyby . Leciały po trzy stróżki do wysokości 20 cm na postoju, teraz

> lecą do 25cm Wycieraczki robią trzy/cztery ruchy zanim poleci płyn. Podobno TTTM i tak ma

Wstaw na własną rękę zaworek zwrotny do układu i powinno pomóc ok.gif

Napisano

> Wstaw na własną rękę zaworek zwrotny do układu i powinno pomóc

i gwarancjo 30.GIF

niestety oslabiony.gif

Napisano

> i gwarancjo

> niestety

Wstawia się w miejsce fabrycznej złączki. I przed wizytą w ASO natenczas przywraca stan fabryczny...

Napisano

> Swoją drogą - mają rozmach...

Wiedzą jaką jakość sprzedają, więc wiedzą też na ile stanowisk budować warsztaty ASO hehe.gifgrinser006.gif270635636-JUMP2.gif

Żartowałem

Napisano
  • Autor

> gdyby jeszcze był look z chromem i ori felgi było było by 2x lepiej

Listwy na bok już kupiłem zlosnik.gif, nawet wyglądają lepiej od tych fabrycznych biglaugh.gif. Felgi na lato mam ładniejsze od oryginałów grinser006.gif.

Napisano

> Wymiana pompki w serwisie

> Swoją drogą - mają rozmach...

wymiana pompki, a auto trzeba dźwigać hehe.gif

Napisano
  • Autor

> wymiana pompki, a auto trzeba dźwigać

Dźwigać? facepalm%5B1%5D.gif Zdjęli koło, nadkole, wymontowali przedni zderzak ooniee.gif. Serce mi się kroiło jak na to patrzyłem ooniee.gif. Nie pamiętam jak było przed naprawą, ale teraz linia błotnika nie pokrywa się ze zderzakiem. Ale jako że to jest auto żony mam to gdzieś, jak wszystko inne w tym samochodzie. Zabieram kochaną Kijankę grinser006.gif i zapominam o sprawie. To Clio jest tylko ładne, nic poza tym. Do droższego o 5 czy 6 tysięcy Cee'da dzieli to auto przepaść!!! Dosłownie ogromna, nawet trudno mi jest to opisać hehe.gif.

Napisano

> Do

> droższego o 5 czy 6 tysięcy Cee'da dzieli to auto przepaść!!! Dosłownie ogromna, nawet trudno

> mi jest to opisać .

Bo Ci się klasy aut pomieszały chyba zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Bo Ci się klasy aut pomieszały chyba

Bardziej komuś się ceny pomieszały facepalm%5B1%5D.gif. Różnica powinna być nie pięć, a dwadzieścia tysięcy. Pomijam w którą stronę.

Napisano

> Bardziej komuś się ceny pomieszały . Różnica powinna być nie pięć, a dwadzieścia tysięcy. Pomijam

> w którą stronę.

Dlaczego 20? Z porównywalnym wypasem?

Napisano

ej, siedzialem dzisiaj w srodku, no nie moglem, poprostu nie moglem, jednak Pug 208 to mistrzostwo materialow w porownaniu do Clio zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Dlaczego 20? Z porównywalnym wypasem?

Przejedź się jednym i drugim. Clio ZEN "Alize" - Cee'd "M". Przepaść jest nieprawdopodobna! Materiały, wykonanie, komfort, jazda, audio itp. Zaczynam żałować, że nie mogę oddać tego samochodu. Liczę, że wezmą go w cenie białego golasa.

Napisano

> Wiedzą jaką jakość sprzedają, więc wiedzą też na ile stanowisk budować warsztaty ASO

> Żartowałem

Coś w tym jest bo w Nissanie serwis pracuje 9-16 i nigdy nie czekałem w kolejce a do Renault mogę jechać 6-22 i zawsze ktoś będzie przede mną zlosnik.gif

Do tego mam lekkie obawy bo większość klientów wydaje się być lekko spoufalona z pracownikami serwisu, widać widują się często.

Napisano

Mój typ tak chyba nie ma albo za bardzo po macoszemu go traktuję i nie zwróciłem na to uwagi. A poza tym zauważ pozytywne aspekty kupna Renault. Ja na przykład przez pół roku nie zapłaciłem ani grosza za myjnie bo ciągle mi myli samochód w serwisie. Do tego poznałem całą gamę samochodów zastępczych dostępnych w moim ASO smile.gif

Napisano

> ej, siedzialem dzisiaj w srodku, no nie moglem, poprostu nie moglem, jednak Pug 208 to mistrzostwo

> materialow w porownaniu do Clio

auta sa porównywalne, pytanie w jakiej wersji clio siedziałes a w jakiej w peżo smile.gif

Napisano

Siedzialem w jakims Zen w clio, a w Pugu Allure

Napisano

> Przejedź się jednym i drugim. Clio ZEN "Alize" - Cee'd "M". Przepaść jest nieprawdopodobna!

> Materiały, wykonanie, komfort, jazda, audio itp. Zaczynam żałować, że nie mogę oddać tego

> samochodu. Liczę, że wezmą go w cenie białego golasa.

Przecież Clio to niższa klasa, czego się spodziewałeś? niewiem.gif

Napisano

> . Fajnie jest

> stanąć z boku na parkingu pod marketem czy blokiem i obserwować, jak ludzie oglądają się za

> samochodem i komentują . Z niepokojem czekam na dzień, w którym z rana zastanę samochód bez

> kołpaków . A kolor czerwony "flamme" nawet fachowcy w robocie skomentowali jako ( "bardzo

> ładny") .

mam ten sam kolor ok.gif

bialy ani czarny nie wygladaja tak efektownie

Napisano

> i gwarancjo

> niestety

E tam. Nie ma co panikować z tego co widziałem samochód serwisowany w ASO Dąbrowscy w Zabrzu, jak co mam tam dobrego znajomego na serwisie .... się załatwi grinser006.gif

Napisano

> Siedzialem w jakims Zen w clio, a w Pugu Allure

zen to średniak, allurenajlepsza wersja, ale na siłe nie bronie

Napisano

Cenowo Zen jest drozszy od Allure'a wiec porownuje Vale for money wink.gif

Napisano
  • Autor

> Przecież Clio to niższa klasa, czego się spodziewałeś?

Spodziewałem się, że po 15-tu latach motoryzacja pójdzie chociaż trochę do przodu i kupując nowy samochód dostanę coś więcej niż dawał Lanos z 98 roku. A widzę krok wstecz facepalm%5B1%5D.gif. Fakt że auto nowe, pachnące i ładne, ale to nie wszystko.