Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do oglądaczy zdjęciowych - Skoda Octavia

Featured Replies

Napisano

Kumpel chce kupić Skodę.

Co możecie wywnioskować po zdjęciach?

Mi na pierwszy rzut oka dziwna wydaje się tablica rejestracyjna. hmm.gif

Napisano

> Kumpel chce kupić tą Skodę.

> Co możecie wywnioskować po zdjęciach?

> Mi na pierwszy rzut oka dziwna wydaje się tablica rejestracyjna.

Kupujesz tablice rejestracyjna? Co za roznica co tam jest zalozone, czy pusta ramka, czy cos udające tablice, jakie to ma znaczenie, tablic nie ma i tyle niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Kupujesz tablice rejestracyjna? Co za roznica co tam jest zalozone, czy pusta ramka, czy cos

> udające tablice, jakie to ma znaczenie, tablic nie ma i tyle

No dobrze, a coś o skodzie.

Napisano

produkcja 2006-06-22, model 2007 silnik BLS

2010-09-17 - 143 236 km

tyle widać na szybko

pozdrawiam

Michał

Napisano

> bieda wersja...

A czy wszystko w PL musi być na full opcji? screwy.gifPrzez takie myślenie pełno właśnie złomu a nie samochodów, bo ma być dobra cena a do tego porządnie wyposażone, a przecież jak ktoś ileś dziesiąt euro więcej zapłacił za nowego, to potem też więcej żąda przy sprzedaży.

Wyobraź sobie, że są ludzie, którzy dadzą sobie radę bez climatroników i zapewniam Cię, że w lecie klima manualna chłodzi tak samo...Skoro ktoś pyta o opinie samochodu, to takie sprawy jak wyposażenie akceptuje skoro wklejany jest konkretny egzemplarz.

Napisano
  • Autor

> produkcja 2006-06-22, model 2007 silnik BLS

> 2010-09-17 - 143 236 km

> tyle widać na szybko

> pozdrawiam

> Michał

Dzięki. Z tego wniosek, że licznik raczej korygowany.

Napisano

Przebieg wydaje się być możliwy, można jeszcze sprawdzić za parę pln pełną historię, ale to po oględzinach zewnętrznych, czy będzie pasowało. Przy tym przebiegu duże szanse, że dwumas już był zmieniany.

Napisano

Tak jest proszę PANA...

wypowiedziałeś się... 033102bebe_1_prv.gif

Powiedz coś o skodzie a nie mądrości ludowe bo TY wiesz lepiej chaja.gif

Napisano

> Dzięki. Z tego wniosek, że licznik raczej korygowany.

Gdybanie. Bo może być tak, że samochód zmienił właściciela. Zadzwoń i podpytaj do kiedy jest serwisowana.

Napisano

> Tak jest proszę PANA...

> wypowiedziałeś się...

> Powiedz coś o skodzie a nie mądrości ludowe bo TY wiesz lepiej

Napisałem i o skodzie. A ludowe mądrości to Ty prawisz właśnie...

Napisano
  • Autor

> Gdybanie. Bo może być tak, że samochód zmienił właściciela. Zadzwoń i podpytaj do kiedy jest

> serwisowana.

W ogłoszeniu stoi, że pierwszy właściciel.

Napisano

> W ogłoszeniu stoi, że pierwszy właściciel.

W ogłoszeniach stoi również: IGŁA. JEDYNYTAKINAALLEGRO,LAĆ I JEŹDZIĆ, MEGA STAN itd itd, czy to oznacza, że jest to prawda? smile.gif

Podjedźcie obejrzeć samochód, obejrzyjcie briefy, i tak żeby go na legalu kupić trzeba z lawetą jechać lub kupić, zarejestrować i pojechać z blachami po niego. Przecież nawet jak jest od jednego właściciela to nie znaczy, że tyle samo musiał jeździć, wystarczy że dojeżdżał 50km dziennie do pracy, a potem znalazł pracę 5 km od domu itd, przypadki można mnożyć, dlatego napisałem, że to gdybanie. Skod akurat ma to do siebie, że można sobie sprawdzić np przebieg ze sterownika absu lub z ecu i porównać czy się zgadza z zegarami (oczywiście tolerancja kilku % może być), zazwyczaj tylko zegary pchają do tyłu, bo najtaniej.

Napisano

> W ogłoszeniu stoi, że pierwszy właściciel.

Jak pierwszy, jak przynajmniej dwóch... Ale fakt, ten drugi to dość ulotny typ pewnie jest...

Napisano
  • Autor

> i tak żeby go na legalu kupić trzeba z lawetą

> jechać lub kupić, zarejestrować i pojechać z blachami po niego.

To na tych co ma, nie mogę nawet do domu dojechać?

Napisano

> To na tych co ma, nie mogę nawet do domu dojechać?

Prawnie sa warte tyle samo co wydruk z domowej drukarki.

Napisano

> To na tych co ma, nie mogę nawet do domu dojechać?

oficjalnie nie możesz jechać...

'oficjalnie' oink.gif

Napisano

> oficjalnie nie możesz jechać...

> 'oficjalnie'

A co mu powiesz "Oficjalnie" jak z jego winy w drodze do domu będzie miał stłuczkę i będzie musiał nareperować komuś pojazd i sobie z własnej kieszeni, bo TU się wypnie, bo samochód w de wymeldowany, a w pl nie zarejestrowany, zatem jechało coś co nie jest dopuszczone do ruchu?Powiesz-sorry kolego, tak dla jaj sobie napisałem, w końcu to tylko AK?Czy dołożysz mu z własnej kieszeni?Z takimi radami jest identycznie jak z namawianiem podchmielonego by jechał za kółkiem, w końcu po tej trasie rzadko stoją i "oficjalnie" nie może jechać...

Napisano

czy mój post nie był jasno napisany ?

czy pisze tam że MOŻE ?

coś się kolego ostatnio za bardzo czepiasz screwy.gif

Napisano

> Skod akurat ma to do siebie, że można sobie sprawdzić np

> przebieg ze sterownika absu lub z ecu

a gdzie w ABS widzisz przebieg ?

ECU to jasne, ale o ABS nie słyszałem.

Napisano

Mi się wydaje dziwne co innego. Przecież Octavii w Polsce jest na pęczki, do wyboru do koloru.

Po co więc kupować jakiegoś ulepa z Zachodu? Do tego z niesprawdzalnym przebiegiem, bez wyposażenia, z kijowym silnikiem i nie wiadomo jakim stanem prawnym?

panic.gif

Napisano

> Mi się wydaje dziwne co innego. Przecież Octavii w Polsce jest na pęczki, do wyboru do koloru.

> Po co więc kupować jakiegoś ulepa z Zachodu? Do tego z niesprawdzalnym przebiegiem, bez

> wyposażenia, z kijowym silnikiem i nie wiadomo jakim stanem prawnym?

a co jest zlego w tym silniku?

Napisano

> a co jest zlego w tym silniku?

Telepie budą, smrodzi i nie jedzie. Co jest dobrego w tym silniku?

Napisano

> A co mu powiesz "Oficjalnie" jak z jego winy w drodze do domu będzie miał stłuczkę i będzie musiał

> nareperować komuś pojazd i sobie z własnej kieszeni, bo TU się wypnie, bo samochód w de

> wymeldowany, a w pl nie zarejestrowany, zatem jechało coś co nie jest dopuszczone do

> ruchu?Powiesz-sorry kolego, tak dla jaj sobie napisałem, w końcu to tylko AK?Czy dołożysz mu z

> własnej kieszeni?Z takimi radami jest identycznie jak z namawianiem podchmielonego by jechał

> za kółkiem, w końcu po tej trasie rzadko stoją i "oficjalnie" nie może jechać...

Art. 43

Zakładowi ubezpieczeń oraz Ubezpieczeniowemu Funduszowi Gwarancyjnemu, w przypadkach określonych w art. 98 ust. 2 pkt 1, przysługuje prawo dochodzenia od kierującego pojazdem mechanicznym zwrotu wypłaconego z tytułu ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych odszkodowania, jeżeli kierujący:

1) wyrządził szkodę umyślnie, w stanie po użyciu alkoholu lub w stanie nietrzeźwości albo po użyciu środków odurzających, substancji psychotropowych lub środków zastępczych w rozumieniu przepisów o przeciwdziałaniu narkomanii;

2) wszedł w posiadanie pojazdu wskutek popełnienia przestępstwa;

3) nie posiadał wymaganych uprawnień do kierowania pojazdem mechanicznym, z wyjątkiem przypadków, gdy chodziło o ratowanie życia ludzkiego

lub mienia albo o pościg za osobą podjęty bezpośrednio po popełnieniu przez nią przestępstwa;

4) zbiegł z miejsca zdarzenia

Gdzie tam znajduje się wzmianka o dopuszczeniu do ruchu?

Napisano

> Art. 43

> Zakładowi ubezpieczeń oraz Ubezpieczeniowemu Funduszowi Gwarancyjnemu, w przypadkach określonych w

> art. 98 ust. 2 pkt 1, przysługuje prawo dochodzenia od kierującego pojazdem mechanicznym

> zwrotu wypłaconego z tytułu ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych odszkodowania,

> jeżeli kierujący:

> 1) wyrządził szkodę umyślnie, w stanie po użyciu alkoholu lub w stanie nietrzeźwości albo po użyciu

> środków odurzających, substancji psychotropowych lub środków zastępczych w rozumieniu

> przepisów o przeciwdziałaniu narkomanii;

> 2) wszedł w posiadanie pojazdu wskutek popełnienia przestępstwa;

> 3) nie posiadał wymaganych uprawnień do kierowania pojazdem mechanicznym, z wyjątkiem przypadków,

> gdy chodziło o ratowanie życia ludzkiego

> lub mienia albo o pościg za osobą podjęty bezpośrednio po popełnieniu przez nią przestępstwa;

> 4) zbiegł z miejsca zdarzenia

> Gdzie tam znajduje się wzmianka o dopuszczeniu do ruchu?

To jeszcze wklej jakie pojazdy objęte są obowiązkowym ubezpieczeniem.

Napisano

> To jeszcze wklej jakie pojazdy objęte są obowiązkowym ubezpieczeniem.

Ale przecież mogę zawrzeć ubezpieczanie OC dobrowolnie.

Wyczyść privy... wink.gif

Napisano

> Telepie budą, smrodzi i nie jedzie. Co jest dobrego w tym silniku?

nie psuje sie ,malo pali,malo wymagajacy w serwisie,bez DPF-u.co do telepania buda-byc moze tak jest w octavii[nie jezdzilem],ale w touranie nie ma jakichs kosmicznych roznic w stosunku do moich poprzednich diesli na CR.

Napisano
  • Autor

> bez DPF-u.

Podobo jednak ma DPF. Może to ktoś potwierdzić lub zaprzeczyć?

Napisano

> Podobo jednak ma DPF. Może to ktoś potwierdzić lub zaprzeczyć?

to pewnie zalezy od rynku pierwotnego.w UK ten rocznik nie mial -sprawdzalem w ASO gdy przymierzalem sie do kupna takiej octavki.

Napisano

> Podobo jednak ma DPF. Może to ktoś potwierdzić lub zaprzeczyć?

Sprawdź po nr VIN, inaczej to wróżenie z fusów.

Napisano

> czy mój post nie był jasno napisany ?

> czy pisze tam że MOŻE ?

> coś się kolego ostatnio za bardzo czepiasz

Nie czepiam się i był zbyt jasno napisany, chyba każdy po przeczytaniu takiego posta zrozumie, że jest jakaś furtka, bo dokładnie to miałeś na myśli i chyba nie zaprzeczysz?A skoro jest taka furtka, to warto precyzować jakie konsekwencje niesie za sobą, bo mimo, że to MK to jak widzę jest tu wielu ludzi zupełnie nieświadomych tego w jaki sposób łapie się jeleni.

Napisano

> Ale przecież mogę zawrzeć ubezpieczanie OC dobrowolnie.

I w tym rzecz, im wolno sprzedać co chcą bo mają z tego pieniądze. Czysty zysk bez konsekwencji.

Z resztą, Policja może po prostu zatrzymać tai pojazd i nie pozwolić dalej jechać i słusznie - i co wtedy?

Napisano

> I w tym rzecz, im wolno sprzedać co chcą bo mają z tego pieniądze. Czysty zysk bez konsekwencji.

> Z resztą, Policja może po prostu zatrzymać tai pojazd i nie pozwolić dalej jechać i słusznie - i co

> wtedy?

a jak w praktyce wygląda "niepozwolenie na jazdę dalej" ?

stoją i pilnują ? a jak powiem że laweta będzie jutro? to będą stali przy mnie? a jak zapcham na parking, zamknę i zostawię to co mi zrobią?

Napisano

> a jak w praktyce wygląda "niepozwolenie na jazdę dalej" ?

> stoją i pilnują ? a jak powiem że laweta będzie jutro? to będą stali przy mnie? a jak zapcham na

> parking, zamknę i zostawię to co mi zrobią?

Przy odrobinie pecha samochód może zostać zalawetowany na koszt posiadacza na parking policyjny (również płatny) a kwity zatrzymane i przesłane do WK. W zależności jak bardzo będziesz pyskował tak odpowiednio zostaniesz wynagrodzony za swój język. Policja to też ludzie i nie pozwolą sobie by byle gówniarz im stawiał warunki, dlatego też wachlarz możliwości mają spory. Jak będziesz się "futrzył" zatrzymają Ci samochód jako podejrzany, że został pozyskany z kradzieży i do wyjaśnienia. Jednym słowem-próbuj smile.gif

Napisano

Za taką gołą Octe 20koła??

Wypasioną sprzedałem niewiele drożej