Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Audi A6 C5 2.5 TDI + automat

Featured Replies

Napisano

No to jak to jest z tymi wynalazkami cool.gif

2.5 TDI 163 KM BFC, 2002 r.

+ automat

Czy tam jest multitronic ?

Wałki ponoć były robione 20.000 km temu, olej w skrzyni wymieniony 10.000 km.

Na co zwrócić uwagę robiąc oględziny i jazdę próbną ? zlosnik.gif

Czy to jest potem sprzedawalne, trzeba zostawić ok. 15.000 zł.

W Polsce od 8 lat, przejechało u nas 80 kkm, rzekomo serwisowane na bieżąco.

A może e39 lepiej ?

Czy po prostu co się znajdzie w dobrym stanie, potrzebuję lymuzynę grinser006.gif z automatem, najlepiej do 20 kzł cool.gif

Napisano

> No to jak to jest z tymi wynalazkami

> 2.5 TDI 163 KM BFC, 2002 r.

> + automat

> Czy tam jest multitronic ?

> Wałki ponoć były robione 20.000 km temu, olej w skrzyni wymieniony 10.000 km.

> Na co zwrócić uwagę robiąc oględziny i jazdę próbną ?

> Czy to jest potem sprzedawalne, trzeba zostawić ok. 15.000 zł.

> W Polsce od 8 lat, przejechało u nas 80 kkm, rzekomo serwisowane na bieżąco.

> A może e39 lepiej ?

> Czy po prostu co się znajdzie w dobrym stanie, potrzebuję lymuzynę z automatem, najlepiej do 20

> kzł

Osobiście wolałbym nie ryzykowac i kupic e39 3.0d grinser006.gif Kusza powozi taki wynalazek tyle, że kombi. Możesz skrobnąc priva do niego. Pfikuśny chyba też powozi albo powoził taki zestaw ale mogę się mylic. Sorki za brak "ci" ale nie piszę od siebie grinser006.gif

Napisano

> + automat

> A może e39 lepiej ?

> Czy po prostu co się znajdzie w dobrym stanie, potrzebuję lymuzynę z automatem, najlepiej do 20

> kzł

Generalnie silniki z literką B na początku były już lepsze niż te bez wink.gif .... ale szukałbym BAU

Napisano

Ja z czystym sumieniem mogę polecić e39 3.0d. Miałem, sporo km nią zrobiłem i wspominam lepiej niż e61 3.0d. Wersja po FL w limuzynie fajnie-klasycznie wygląda, dobrze jeździ i nie jest jakaś szczególnie awaryjna. Kluczowe znaleźć pewny egzemplarz a to może być trudne.

Napisano

Czyli 10 kkm rocznie hehe.gif Kto kupuję limuzynę by jeździć nią w kolo komina ? grinser006.gif

Napisano

> + automat

Hmm....ryzykownie smile.gif Te auta są tańsze niż z silnikami benzynowymi, nie przez przypadek. Kupno to loteria, więc możesz pojeździć bezawaryjnie, a możesz parę tys włożyć. Miej bezpiecznik kasowy na ewentualne naprawy i bierz.

Napisano

> Większość Polaków?:)

ok.gif ale tylko ci co chcą przyszpanować przed sąsiadem/teściem/kochanką grinser006.gif

Napisano

> Czyli 10 kkm rocznie Kto kupuję limuzynę by jeździć nią w kolo komina ?

W Polsce? Chyba większość osób. Im wieksza limuzyna czy SUV, tym mniejsze przebiegi roczne robią. Najwieksze przebiegi robi się klasą B i C.

Napisano
  • Autor

> E39 albo e38 2.8i

> Audi odpusc

Osobiście właśnie najbliżej mi do e39 ale przeglądam co jest blisko no i taki pomnik 2.5 TDI się trafił grinser006.gif

Napisano

> + automat

> A może e39 lepiej ?

> kzł

Jeśli chodzi o silnik to jest lepszy niż pierwsza wersja 150 KM. Będąc świadomym możliwych (lecz niekoniecznie pewnych) inwestycji aby utrzymać auto w dobrym stanie to brać i cieszyć się jazdą. Albo kupić ładną Pandę, a potem męczyć się jadąc na urlop. Każdy ma wybór wink.gif

Napisano

> Czyli 10 kkm rocznie Kto kupuję limuzynę by jeździć nią w kolo komina ?

Ja mam w rodzinie kilka aut, do pracy mam kilometr, żona kilka kilometrów, siostra i jej mąż również blisko. Jak mamy natrzaskać więcej niż 10 tyś rocznie ? W Polsce ludzie nie dojeżdżają do pracy autostradami 200 km dziennie, jak w Europie.

Napisano

> ale tylko ci co chcą przyszpanować przed sąsiadem/teściem/kochanką

Albo stać ich na to zeby nie męczyć sie w małym aucie.

Napisano

> Hmm....ryzykownie Te auta są tańsze niż z silnikami benzynowymi, nie przez przypadek. Kupno to

> loteria, więc możesz pojeździć bezawaryjnie, a możesz parę tys włożyć. Miej bezpiecznik kasowy

> na ewentualne naprawy i bierz.

Zgadza się. Kumpel z roboty zamienił Focusa 1,6 noPB na Audi 2,5 TDI tyle, że 99r z 150konnym motorem (czyli niby tym gorszym), a jeździ już tak rok i NIC (!) jeszcze nie robił, nie licząc eksploatacyjnych dupereli.

Jedynie ostatnio narzekał, że mu 'klips' się zsunął i wąż wody spadł i stracił płyn chłodniczy 270751858-jezyk.gif Założył 'klips', nalał wodę i jeździ dalej smile.gif

Chwali się spalaniem 7l/100km, do roboty jeździ ok 15km w jedną stronę, manualna skrzynia.

EDyta: moim zdaniem nie ma co się sugerować stereotypami, bo jak widać nigdy nie możesz być pewnym czy zrobiłeś dobry biznes czy wjechałeś w kupę wpysk.gif

Gdyby ludzie tak się martwili tymi opiniami i brali je do serca, to nikt by nie kupował vagów 2,0 TDI, fordów TDCI, włochów JTD itd.. itd.. Znam kilku, którzy mają JTD i żaden nie narzeka, auta codziennie jeżdżą, znajomy ojca ma paska 2,0TDI i też jeździ, a do serwisu tylko co roku na przegląd.. Kuzyn ma focusa 1,8 TDCI, poflotowego, serwisuje regularnie, leje na shellu i cieszy się bezproblemową jazdą.. I co z tego wynika? niewiem.gif

Gdybym słuchał stereotypów to nigdy bym nie kupił Fiata, a teraz mam już 6 z kolei wink.gif

Napisano

> Zgadza się. Kumpel z roboty zamienił Focusa 1,6 noPB na Audi 2,5 TDI tyle, że 99r z 150konnym

> motorem (czyli niby tym gorszym), a jeździ już tak rok i NIC (!) jeszcze nie robił, nie licząc

> eksploatacyjnych dupereli.

> Jedynie ostatnio narzekał, że mu 'klips' się zsunął i wąż wody spadł i stracił płyn chłodniczy

> Założył 'klips', nalał wodę i jeździ dalej

> Chwali się spalaniem 7l/100km, do roboty jeździ ok 15km w jedną stronę, manualna skrzynia.

> EDyta: moim zdaniem nie ma co się sugerować stereotypami, bo jak widać nigdy nie możesz być pewnym

> czy zrobiłeś dobry biznes czy wjechałeś w kupę

> Gdyby ludzie tak się martwili tymi opiniami i brali je do serca, to nikt by nie kupował vagów 2,0

> TDI, fordów TDCI, włochów JTD itd.. itd.. Znam kilku, którzy mają JTD i żaden nie narzeka,

> auta codziennie jeżdżą, znajomy ojca ma paska 2,0TDI i też jeździ, a do serwisu tylko co roku

> na przegląd.. Kuzyn ma focusa 1,8 TDCI, poflotowego, serwisuje regularnie, leje na shellu i

> cieszy się bezproblemową jazdą.. I co z tego wynika?

> Gdybym słuchał stereotypów to nigdy bym nie kupił Fiata, a teraz mam już 6 z kolei

pojedyncze przypadki tylko potwierdzaja regulem, tak samo sie ma z laguna 1.9 dci,

jtd o ktorym piszesz to akurat nie najgorsze konstrukcje

a co do tematycznego 2.5 rynek zweryfikowal , ceny nizsze niz niz innych silnikow, wystarczy pogadac z ludzmi ktorzy je serwisuja , lub mieli i teraz juz moga prawde wyznac wink.gif

duza czesci z tych aut psuje sie tez z powodu braku funduszy na odpowiedni serwis typu wymiana oleju na wlasciny we wlasciwym czasie, a pozniej kupujesz takiego rodzynka wink.gif co nie oznacza ze nie mozna trafic na dobry egzemplaz ktorego przyklad przytoczyles smile.gif

Napisano

> kzł

najlepiej nowe z jak najdluzsza gwarancja old.gifzlosnik2.gif

a na powaznie popatrz na taki egzotyk jak maxima

Napisano

> Zgadza się. Kumpel z roboty zamienił Focusa 1,6 noPB na Audi 2,5 TDI tyle, że 99r z 150konnym

> motorem (czyli niby tym gorszym), a jeździ już tak rok i NIC (!) jeszcze nie robił, nie licząc

> eksploatacyjnych dupereli.

Tylko,ze te eksploatacyjne "duperele" kosztuja. Chociazby rozrzad no.gif

> Chwali się spalaniem 7l/100km, do roboty jeździ ok 15km w >jedną stronę, manualna skrzynia.

wink.gif 7 l

Napisano

> Tylko,ze te eksploatacyjne "duperele" kosztuja. Chociazby rozrzad

Wiem wink.gif Tylko chodziło mi o eksploatacyjne typu filtry i oleje, bo rozrząd robił poprzedni właściciel, dlatego napisałem duperele wink.gif Mój błąd, mało precyzyjnie się wyraziłem ok.gif

Napisano

> W swoim czasie

> Chcę bimera

Za ta kasę bedzie mocno zmęczony.

Do czego to auto?

bo jak do wozenia rodziny to słaby pomysł...