Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

auto do podrózy wakacyjnej

Featured Replies

Napisano

> Aha... Zeszły rok, dwie analogiczne objazdówki po Bałkanach. Ja z żoną fabią z PL, brat z kumplami

> samolotem do Skopje i tam wypożyczalnia.

> W Albanii jakiś dziadek im zderzak przyrysował. To co im potem wypożyczalnia ściągnęła z kredytówki

> spokojnie starczyło mi na podróż w obie strony i kilka noclegów... A chłopaki się skutecznie

> wyleczyli z takich pomysłów. W tym roku kupują jakiegoś parcha na wyjazd.

No i co chcesz wiedzieć? zlosnik.gif

Że znajomy był "cwanym Polaczkiem" i dziadował na ubezpieczeniu? smile.gif

Napisano

> No i co chcesz wiedzieć?

> Że znajomy był "cwanym Polaczkiem" i dziadował na ubezpieczeniu?

Ale to chyba znajomemu przerysowali ten zderzak...

Napisano

> Ale to chyba znajomemu przerysowali ten zderzak...

No tak. A mógł wykupić lepsza polise w wypożyczalni i za uszkodzone auto by zapłacił jakieś grosze (300-400PLN). Takie polisy brałem z autem w UK. Po co sie później szarpać?

Napisano

> Ale to chyba znajomemu przerysowali ten zderzak...

No tak, nie wykupil pelnego ubezpieczenia, wiec zaplacil udzial wlasny...

Napisano

> No tak. A mógł wykupić lepsza polise w wypożyczalni i za uszkodzone auto by zapłacił jakieś grosze

> (300-400PLN). Takie polisy brałem z autem w UK. Po co sie później szarpać?

Aaa, ok. Zrozumiałem, że pomyślałeś, że chciał wyłudzić ubezpieczenie na porysowany zderzak smile.gif .

W Grecji jak pożyczałem auto, to przy oddawaniu zauważyłem wgniecenie na rancie błotnika. Zgłosiłem im to, machnęli ręką i powiedzieli, że tak chyba było zlosnik.gif .

Napisano

> No tak. A mógł wykupić lepsza polise w wypożyczalni i za uszkodzone auto by zapłacił jakieś grosze

> (300-400PLN). Takie polisy brałem z autem w UK. Po co sie później szarpać?

Mozna wykupic zniesienie udzialu wlasnego i nie placic nic ok.gif

Zazwyczaj to koszt max kilku EUR za dzien grinser006.gif

Napisano

> Brzmi jak auto z wypozyczalni. Pożyczasz i zapominasz. Zero dodatkowych kosztów

Nic nie zastąpi własnego auta. Nie jesteś od nikogo zależny, nikt Ci nie narzuca żadnych terminów, jedziesz gdzie chcesz, na ile chcesz. Rozwalisz furę to nikt Ci nie będzie kasy z dupy wyrywał. Z wypożyczalni korzystałem 3-4 razy, na hiszpańskich lub greckich wyspach zlosnik.gif

W objazdówkę po EU nigdy bym wypożyczonym nie pojechał ...

Ale jak ktoś lubi być uzależniony od wypożyczalni to jego sprawa ok.gif

Po 2, co do LPG ... jak się jedzie na objazdówkę po europie to chyba nie po to, że bez zatrzymywania grzać 1200km zlosnik.gif

My na złombolach mamy co kilkadziesiąt kilometrów postój, a czasem co kilkanaście zlosnik.gif Taki właśnie urok objazdówek. A jak na co którymś zatankujemy to nikomu korona z głowy nie spanie wink.gif

Mamy noPb, a i tak tankujemy co 300-350km.

Po 3 żaden klimat jechać klymatyzowanym plastikowym piździelcem w taką podróż. Do takiego typu wakacji potrzeba klimatycznego auta ok.gif

Napisano

> Mozna wykupic zniesienie udzialu wlasnego i nie placic nic

> Zazwyczaj to koszt max kilku EUR za dzien

To jeszcze lepsze.

Ja nie miałem takiej opcji. Była zawsze dopłata, ale minimalna.

Napisano
  • Autor

> To jeszcze lepsze.

> Ja nie miałem takiej opcji. Była zawsze dopłata, ale minimalna.

kilka euro? nie bardzo

jak sie bierze full wypas ubezpieczenie od szyb i opon to koszt w moim przypadku wynosił

32-EUR fiat Panda + 28-32 EUR ubezpieczenie - ceny na Majorce bodajze Hertz.

Napisano

> kilka euro? nie bardzo

> jak sie bierze full wypas ubezpieczenie od szyb i opon to koszt w moim przypadku wynosił

> 32-EUR fiat Panda + 28-32 EUR ubezpieczenie - ceny na Majorce bodajze Hertz.

Tak często właśnie wychodzi że za najlepsze ubezpieczenie płaci się tyle co wynajem auta z "zwykłym" ubezpieczeniem.

Napisano

> Trzeba się rejestrować żeby mieć ta funkcjonalność?

> Jakoś nie widzę tego w tym serwisie. Gdzie mogę znaleźć taka opcje planowania?

Dwie minuty rejestracji i można korzystać z pełnej opcji na targeo.

Napisano

> prawda jest taka że tego typu auto nie nadaje się na długie trasy, bo 1200km w takim czymś = wizyta

> u specjalisty od kręgosłupa

Nie wiem, czy jechałeś Stilo na fabrycznym zawiasie, ale komfort jazdy jest porównywalny z większością aut segmentu D. Latem miałem 19 h jazdy w jedną stronę i 5 postojów tylko na tankowanie. Kompletnie żadnego zmęczenia ani u mnie, ani u żony (zresztą ta przespała z 10 godzin jazdy).

Napisano

wszystko to spelnilo Tico z gazem, poza Hiszpania gaz wszedzie dostepny na tyle, ze bez planowania mozna jezdzic, po prostu jak widzisz stacje to tankujesz. W Hiszpanii pod tym względem masakra i do tego koncowka jedyna w całej EU (inna niż polska, niemiecka i holenderska). W Tico objechane ponad 18kkm i jakies ze 30 noclegow w nim spedzone (i to w dwie osoby), wiec mowie z doswiadczenia palacz.gif

Napisano
  • Autor

> wszystko to spelnilo Tico z gazem, poza Hiszpania gaz wszedzie dostepny na tyle, ze bez planowania

> mozna jezdzic, po prostu jak widzisz stacje to tankujesz. W Hiszpanii pod tym względem masakra

> i do tego koncowka jedyna w całej EU (inna niż polska, niemiecka i holenderska). W Tico

> objechane ponad 18kkm i jakies ze 30 noclegow w nim spedzone (i to w dwie osoby), wiec mowie z

> doswiadczenia

masz FOTO STORY z takiej wycieczki??

Napisano

Toyota Carina 2.0 LPG z ostatnich lat produkcji 1997 - powinna juz klime miec - jak zadbana to bezawaryjna a i naprawialna w kazdym serwisie wink.gif

Napisano

> Toyota Carina 2.0 LPG z ostatnich lat produkcji 1997 - powinna juz klime miec - jak zadbana to

> bezawaryjna a i naprawialna w kazdym serwisie

Jak jest zadbana to nikt nie sprzedaje, jak ktoś sprzedaje to nie jest zadbana.

Napisano

> Toyota Carina 2.0 LPG z ostatnich lat produkcji 1997 - powinna juz klime miec - jak zadbana to

> bezawaryjna a i naprawialna w kazdym serwisie

Jest do sprzedania Corolla E11 z 1999 roku. Liftback, ale produkcja w Japonii. Diesel 72KM, więc szału nie ma, ale za to jest spalanie w mieście (Kraków) 5.5-6.5 litra na 100km. Ma klimę, zadbana, niekombinowana. I co mnie najbardziej zdziwiło - bez rdzy.

Cena to 9.500zł, handlarze już ponoć dzwonili z ofertą 9tys.

Myślę, że może to być bdb samochód na taką podróż po Europie - w miare wygodnie, oszczędnie i raczej niezawodnie.

Pozdro

Bartek

Napisano

> Jak jest zadbana to nikt nie sprzedaje, jak ktoś sprzedaje to nie jest zadbana.

tak to praktycznie o kazdym smaochodzie mozna powiedziec clown.gif