Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Żaróweczki W5W zamienniki Led

Featured Replies

Napisano

Szukam zamienników led zamiast żaróweczki postojowej W5W

Chciałbym żeby to dobrze świeciło czyli mocno bo lampa ma taką konstrukcję że nawet jak jest nówka sztuka W5W to i tak słabo widać, barwa może być ciepła biała lub ewentualnie od biedy zimna.

ALE chciałbym żeby świeciło to długo bo jak wiadomo z diodami to różnie bywa i żeby gasło po wyłączeniu świateł a nie bździło.

Walcowe i soczewkowe odpadają bo nie kiedyś miałem w innym aucie i nie dają rady.

Myślałem może o smd lub smd cree hmm.gif

Macie jakieś sprawdzone godne polecenia wyroby ??

Napisano

ja bym takie chetnie zalozyl do tablicy rej. Ale podejrzewam, ze one slabo swieca no i do tego musze miec taka co bledu zarowki nie wywali smile.gif

Napisano
  • Autor

Akurat żeby błędu nie było to nie jest problem a i moc też nie, problemem jest jakość

Napisano

ale postojówki nie mają jasno świecić.

Ja mam jakieś z biedrony, które kiedyś tam były w tym sklepie i byłem 2x na przeglądzie od tamtego czasu. Nie przyczepiali się.

250_13538504794fe0d08cbadf4.jpg

Napisano

> ja bym takie chetnie zalozyl do tablicy rej. Ale podejrzewam, ze one slabo swieca no i do tego

> musze miec taka co bledu zarowki nie wywali

mam zalozone do tablicy rejestracyjnej cos takiego:

allegro

Swieci bardzo jasno, ma lekko trupia poswiate.

Jesli chodzi o blad zarowki to tutaj cos znajdziesz:

klik Allegro

Napisano

Szukaj czegoś z oferty Osrama(mają o temp. barwowej 6000k,6700k i 6800k)oraz Philipsa numer referencyjny PH 12966 tylko nie są tanie,jakieś 60zł kpl. do kupienia na alle i w markowych sklepach moto. smile.gif

Napisano

> Szukam zamienników led zamiast żaróweczki postojowej W5W

> Chciałbym żeby to dobrze świeciło czyli mocno bo lampa ma taką konstrukcję że nawet jak jest nówka

> sztuka W5W to i tak słabo widać, barwa może być ciepła biała lub ewentualnie od biedy zimna.

> ALE chciałbym żeby świeciło to długo bo jak wiadomo z diodami to różnie bywa i żeby gasło po

> wyłączeniu świateł a nie bździło.

> Walcowe i soczewkowe odpadają bo nie kiedyś miałem w innym aucie i nie dają rady.

> Myślałem może o smd lub smd cree

> Macie jakieś sprawdzone godne polecenia wyroby ??

SKLEP LEDOWY tutaj znajdziesz to czego szukasz, w cenie, której się pewnie nie spodziewasz wink.gif ale za jakość się płaci wink.gif

Napisano

Pytam z ciekawości: w jakim celu?

Ostatnio zauważyłem kilka aut z ledami jako oświetlenie tablicy.

Połowa z nich w jakimś stopniu nie działała (nie świeciła jedna lub migała) reszta to trupiej barwy "spoty" nie spełniające funkcji oświetlania tablicy w sposób dostateczny.

Nieważne.

Ważne jest postawione pytanie: po co?

Ze swojej strony - skoro jest pytanie o wyroby - polecam zwykłe żarnikowe kupione w sklepie.

Profilaktycznie można je wymienić raz na 1-2 lata, bo oczywiście po 5-10 latach pociemnieją (bo to nie halogeny) oraz mogą w końcu się spalić.

Napisano

> Pytam z ciekawości: w jakim celu?

pierwsza odpowiedź - bo chcę

druga - bo np pozycyjne się przepalają co pół roku i mam dosyć grzebania w lampach - i to w moim przypadku jest właściwa odpowiedź - po zmianie na ledy zapomniałem o pozycyjnych

Napisano

> ale postojówki nie mają jasno świecić.

> Ja mam jakieś z biedrony, które kiedyś tam były w tym sklepie i byłem 2x na przeglądzie od tamtego

> czasu. Nie przyczepiali się.

To że się nie przyczepili to nie znaczy że są OK. Ja kupiłem w TESCO i nadają się jedynie do kubła na śmieci.

Napisano

> pierwsza odpowiedź - bo chcę

> druga - bo np pozycyjne się przepalają co pół roku i mam dosyć grzebania w lampach - i to w moim

> przypadku jest właściwa odpowiedź - po zmianie na ledy zapomniałem o pozycyjnych

Tylko, że jest to po prostu niezgodne z przepisami.

Napisano

> Tylko, że jest to po prostu niezgodne z przepisami.

ale jest to po prostu wygodne , i jeszcze nikt policial.gif mi nie zwrócił uwago na ledy w postojowych

Napisano

> ale jest to po prostu wygodne , i jeszcze nikt mi nie zwrócił uwago na ledy w postojowych

Nie no spoko. Nie oburzam się. Aż tak bardzo mi to nie przeszkadza.

Osobiście tylko uważam, że te całe LEDy są przreklamowane.

Zarówno w domu jak i w aucie.

A ich szeroko rozumiana jakość budzi moje wątpliwości.

Podobnie opłacalność.

Nie miałem też złych doświadczeń ze zwykłymi żarówkami (poza H7 które dosyć często mi padają)

W5W wymieniam raz na jakiś czas po prostu (w interwale lat, nie miesięcy), zwykle zanim się spalą .

Po prostu nie przyszło by mi do głowy, żeby tak kombinować - ot co - stąd było moje pytanie o cel tych zabiegów z LED-ami.

Napisano

> Chciałbym żeby to dobrze świeciło czyli mocno bo lampa ma taką konstrukcję że nawet jak jest nówka

> sztuka W5W to i tak słabo widać, barwa może być ciepła biała lub ewentualnie od biedy zimna.

> ALE chciałbym żeby świeciło to długo bo jak wiadomo z diodami to różnie bywa i żeby gasło po

> wyłączeniu świateł a nie bździło.

> Walcowe i soczewkowe odpadają bo nie kiedyś miałem w innym aucie i nie dają rady.

> Myślałem może o smd lub smd cree

> Macie jakieś sprawdzone godne polecenia wyroby ??

Jak chcesz to Ci 2 sztuki mogę w niedzielę sprezentować.

Ok. 20.00 w niedzielę pod T w Pi.

zlosnik.gif

Napisano

Dokładnie takie ledy dyfuzyjne kupiłem kiedyś do Marei. Przejeździły 5 lat/100 kkm i gdyby nie kasacja pojazdu, jeździłyby dalej. Jedyny problem, to sygnalizowały spaloną żarówkę, ale i to dało się obejść.

Napisano
  • Autor

> ale postojówki nie mają jasno świecić.

To zależy co przez to rozumiesz bo ja lubię jak światło jest widoczne a nie na sztukę

> Ja mam jakieś z biedrony, które kiedyś tam były w tym sklepie i byłem 2x na przeglądzie od tamtego

> czasu. Nie przyczepiali się.

Takie jak pokazałeś miałem kiedyś i IMO to kupa jest

Napisano
  • Autor

> Pytam z ciekawości: w jakim celu?

> Ostatnio zauważyłem kilka aut z ledami jako oświetlenie tablicy.

> Połowa z nich w jakimś stopniu nie działała (nie świeciła jedna lub migała) reszta to trupiej barwy

> "spoty" nie spełniające funkcji oświetlania tablicy w sposób dostateczny.

> Nieważne.

> Ważne jest postawione pytanie: po co?

> Ze swojej strony - skoro jest pytanie o wyroby - polecam zwykłe żarnikowe kupione w sklepie.

> Profilaktycznie można je wymienić raz na 1-2 lata, bo oczywiście po 5-10 latach pociemnieją (bo to

> nie halogeny) oraz mogą w końcu się spalić.

Ponieważ zwykła W5W świeci słabo bo taka jest konstrukcja lampy, W5W Philipsa BV jest już lepiej widoczna mimo że moc taka sama.

Tak jak napisałem chcę coś co będzie widoczne i wytrzyma dłużej niż zwykła żarówka bo niestety za każdym razem muszę wyciągać lampę żeby wymienić tę popierdółkę co jest upierdliwe.

Nie chcę żadnych kolorowych tylko takie jak powinny być i dlatego mogą kosztować i 50zł za komplet byleby były dobre i nie padały jak muchy.

Bo takich do 10zł jest zatrzęsienie tylko albo nie gasną albo padają

Napisano

To nie kombinuj i bierz w5w ledy philpsa,teraz philips ma także w ofercie moduł do ledów do aut z canem więc błąd spalonej żarówki także odpada,przykładowa

aukcja. smile.gif

Napisano
  • Autor

> To nie kombinuj i bierz w5w ledy philpsa,teraz philips ma także w ofercie moduł do ledów do aut z

> canem więc błąd spalonej żarówki także odpada,przykładowa

> aukcja.

Nie CAN więc tu problem nie istnieje ok.gif

Pytanie tylko jak to świeci ?? bo tak sobie patrzę i wygląda że jakoś punktowo hmm.gif

EDIT: Tu lepiej widać ten wyrób hmm.gif