Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto do 20-25kpln klasa A-B

Featured Replies

Napisano

> zostaniemy przy standardowym silniku, wystarczy im napewno. Swoja droga ile pali takie 1.0? w

> trybie mieszanym bedzie kolo 6l/100km? Teraz pozostaje znalesc takie auto tylko zeby nie było

> koloru białego i czerwonego zrobiłem rekonesans wśród salnów Chevroleta, znikają w szybkim

> tempie. Teraz takie pytanie, jaka bedzie utrata wartości Chevroletów po tym jak GM sie wycofa

> całkiem. Auto które szukamy napewno bedzie słuzyło z 5lat.

GM juz sie wycofal. Takze bierz co jest ok.gif bo wykupia. Po 5 latach sprzedasz za 10k IMO nie tak zle. Na takie auta beda chetni.

Napisano
  • Autor

> GM juz sie wycofal. Takze bierz co jest bo wykupia. Po 5 latach sprzedasz za 10k IMO nie tak zle.

> Na takie auta beda chetni.

przegadaj babie grinser006.gif rozmawiałem z konsultantem Chevroleta i wymienił mi wszystkie dostepne auta. Pozostało tylko kilka sztuk w kolorze czerwonym w Krk, czyli o tym juz wiemy smirk.gif dostałem też dosyc ciekawa propozycje od jednego z salonu z śląska na używkę, co sądzicie o tym?: Spark 1.0

Napisano

> przegadaj babie rozmawiałem z konsultantem Chevroleta i wymienił mi wszystkie dostepne auta.

> Pozostało tylko kilka sztuk w kolorze czerwonym w Krk, czyli o tym juz wiemy dostałem też

> dosyc ciekawa propozycje od jednego z salonu z śląska na używkę, co sądzicie o tym?: Spark

> 1.0

Sorry ale szalu nie ma. Roczne auto nowke pande masz za 3k drozej. Wiec z czym do ludzi.

Napisano
  • Autor

salon z BB odpisał mi że maja Sparka z 2013 wersja demo, przejechane 950km, wersja Full niebieski metalik silnik 1,2, cena po rabacie 21% 33500zł brutto wink.gif

Napisano

> salon z BB odpisał mi że maja Sparka z 2013 wersja demo, przejechane 950km, wersja Full niebieski

> metalik silnik 1,2, cena po rabacie 21% 33500zł brutto

Bardzo słabo.

Za 32.5 można było kupić nówkę 1.2 LT z wyprzedaży.

Chyba, że ta demówka to LTZ...

Napisano
  • Autor

> Bardzo słabo.

> Za 32.5 można było kupić nówkę 1.2 LT z wyprzedaży.

> Chyba, że ta demówka to LTZ...

tak LTZ wersja wink.gif

Napisano

> salon z BB odpisał mi że maja Sparka z 2013 wersja demo, przejechane 950km, wersja Full niebieski

> metalik silnik 1,2, cena po rabacie 21% 33500zł brutto

Dolicz drozsze ubezpieczenie (bo nie bedzie pakietu) pewnie gorsze warunki finansowania i dopiero decyduj.

Napisano

> Dolicz drozsze ubezpieczenie (bo nie bedzie pakietu) pewnie gorsze warunki finansowania i dopiero

> decyduj.

Niekture TU daja pakiet na auta do 3 (czasami 5 lat) czesto nie gorszy niz ten "dealerski".

Napisano

Jak do miasta to polecam Mazdę 2 (generacja DE produkowana od 2007) - bardzo dobry, ładnie wyglądający samochód do miasta, bardzo cicha, bardzo zwrotna, dobrze się prowadzi. Prędzej się znudzi niż zepsuje. Jest też spora szansa, że kierowniczce się spodoba. W tym modelu nie warto szukać diesla, bo:

- po pierwsze nie jest tak pewny jak benzynowy (to jest 1.4 HDI z Peugeota)

- po drugie diesle mają z reguły większe przebiegi,

- po trzecie krajowych diesli prawie nie ma (sprowadzane z zachodu często po handlowcach)

- benzynowy 1.3 pali znośnie nawet w zakorkowanym mieście i z włączoną klimą. Egzemplarze pięciodrzwiowe przeważają na rynku i wsród pięcziodrzwiowych jest większa szansa na trafienie samochodu z polskiego salonu. Minusy modelu: 1. ceny przeglądów w ASO 2. Znalezienie bezwypadkowego egzemplarza nie jest łatwe (dominują importowane powypadkowe), ale moim zdaniem wato szukać. Jeździłem też Swiftem mk6, Yarisem II (oba mają tandetne wnętrza, są ogólnie brzydsze i gorzej się prowadzą) i Fiestą mk7 (pali więcej, mniej zwrotna, głośniejsza) i uważam że jeśli chodzi o jazdę tylko po mieście Mazda była najlepsza.

Napisano

Dlaczego piszesz że 1.4 HDI nie jest pewnym silnikiem?Toż to prosta konstrukcja bez wodotrysków z pancernymi wtryskiwaczami i zwykłym turbo, bez dwumasy, więc ciężko o lepszego diesla obecnie.

Napisano

> Dlaczego piszesz że 1.4 HDI nie jest pewnym silnikiem?Toż to prosta konstrukcja bez wodotrysków z

> pancernymi wtryskiwaczami i zwykłym turbo, bez dwumasy, więc ciężko o lepszego diesla obecnie.

Też słyszałem, że to jeden z lepszych ale niestety to diesel, więc bardziej skomplikowany i ryzyko że coś padnie jest większe niż w wolnossącym benzynowym 1.3. Po drugie - jakby nie było diesle są bardziej wrażliwe na jakość paliwa. A - i gwoli ścisłości nie napisałem że jest niepewny, tylko że mniej pewny niż benzynowe wink.gif

Napisano
  • Autor

temat Chevroleta opadł, boją się dużej utraty wartości w związku w wycofaniem się marki. Teraz celuja w Fieste,Corse roczniki >2010r, czyli auto x-letnie klasa B. Niechce sie wtracac, nie moje pieniądze. Ale dla kobitki która może niebawem dojezdzac x km do pracy celowałbym tylko w klase A, tymbardziej ze juz 1 auto w domu jest gabarytowo większ od klasy B. Ta Mazda 2 rdzewieje? Podsunę im temat. Podajcie coś ciekawego jak macie coś na myśli, spełniając nowe kryteria wink.gif

Napisano

W takim razie zostaja Ci odpicowane auto po PH. Musisz je wylowic i odrzucic. Od diesela jak najdalej. Zostaja auta poleasingowe. Szukac w komisach po ASO.

Jednak te auta to cene trzyma za 25k to szalu nie bedzie. Na dodatek trzeba uwazac zeby nie byl po nauce jazdy. Dodatkowo pakiet startowy i juz jest kupa.

Wracajac do tematu namow ich na NOWA PANDE, NOWA KA albo brac Sparka i nie wydziwiac. Po 5 latach jak dostana mniej 3k to tyle co nic. A i tak bedzie poobinay i poobcierany bo to pierwszy samochod.

Napisano

> Ale dla kobitki która może niebawem dojezdzac x km do pracy celowałbym tylko w

> klase A, tymbardziej ze juz 1 auto w domu jest gabarytowo większ od klasy B.

Kwestia preferencji i co się komu podoba - w sumie taki samochód klasy B lepiej się prowadzi niż pudełkowata klasa A.

> Ta Mazda 2

> rdzewieje?

Niedawno w którejś gazecie był opis w dziale używane i pisali że najstarsze egzemplarze tej generacji "dwójki" (2007 r.) problemu z korozją nie mają, co jest pozytywną niespodzianką, bo większe modele Mazdy po kilku latach mają ślady rudej.

Napisano
  • Autor

niewiele tych Mazd 2 jest, oni raczej chca celowac w cos bardziej popularnego wink.gif no i "starsi" widzieliby "diesla" pod maska smirk.gif

Napisano

> niewiele tych Mazd 2 jest, oni raczej chca celowac w cos bardziej popularnego no i "starsi"

> widzieliby "diesla" pod maska

W takim razie temat do zamkniecia bo i tak kupia ulepa jak ma byc mlody diesel to nie bedzie ani mlody ani z malym przebiegiem facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> temat Chevroleta opadł, boją się dużej utraty wartości w związku w wycofaniem się marki. Teraz

> celuja w Fieste,Corse roczniki >2010r, czyli auto x-letnie klasa B. Niechce sie wtracac, nie

> moje pieniądze. Ale dla kobitki która może niebawem dojezdzac x km do pracy celowałbym tylko w

> klase A, tymbardziej ze juz 1 auto w domu jest gabarytowo większ od klasy B. Ta Mazda 2

> rdzewieje? Podsunę im temat. Podajcie coś ciekawego jak macie coś na myśli, spełniając nowe

> kryteria

no i prawidłowo myślą ok.gif Trzeba znaleźć porządne i zadbane auto: Corsa, Fiesta, 207 albo Polo. Wybrać coś porządnego i cieszyć się jazdą. Z Mazdą daj spokój, po co się pchać w egzotyki w takich segmentach, skoro można kupić normalne auto.

Co do klasy też nie masz racji. Segment B jest optymalny. Między A a B jest dużo większa przepaść niż pomiędzy B a C. B to już jest fajne auto ok.gif

Napisano
  • Autor

> no i prawidłowo myślą Trzeba znaleźć porządne i zadbane auto: Corsa, Fiesta, 207 albo Polo. Wybrać

> coś porządnego i cieszyć się jazdą. Z Mazdą daj spokój, po co się pchać w egzotyki w takich

> segmentach, skoro można kupić normalne auto.

> Co do klasy też nie masz racji. Segment B jest optymalny. Między A a B jest dużo większa przepaść

> niż pomiędzy B a C. B to już jest fajne auto

głównie mi chodziło o ekonomie, jak mi to ostatnio mulher.gif powiedziała, dla niej najgorsze jest wydac $ na paliwo, bo tego "nie widac" w postaci fizycznej 270751858-jezyk.gif przegladałem allegro i w tym segmencie 3-4latków 80% to auta w komisach poflotowe i itp, wiec bedzie sie trzeba bujac z znalezieniem dobrego egzemplarza wink.gif

Napisano

> głównie mi chodziło o ekonomie, jak mi to ostatnio powiedziała, dla niej najgorsze jest wydac $

> na paliwo, bo tego "nie widac" w postaci fizycznej przegladałem allegro i w tym segmencie

> 3-4latków 80% to auta w komisach poflotowe i itp, wiec bedzie sie trzeba bujac z znalezieniem

> dobrego egzemplarza

Jak włoży w jakąś padakę parę kPLN, to wydawanie kasy na paliwo nie będzie dla Niej takie najgorsze. hehe.gif

Przykładowy maluch - wytargować parę PLN na ubezpieczenie i przedłużenie gwarancji i jeździć 4 lata lejąc paliwo i robiąc przeglądy. ok.gif

Napisano

> Jak włoży w jakąś padakę parę kPLN, to wydawanie kasy na paliwo nie będzie dla Niej takie

> najgorsze.

> Przykładowy maluch - wytargować parę PLN na ubezpieczenie i przedłużenie gwarancji i jeździć 4

> lata lejąc paliwo i robiąc przeglądy.

ale za to można mieć trzylatka polo ftedeiku z małym nalotem prawie nówkę grinser006.gif

Napisano

> głównie mi chodziło o ekonomie, jak mi to ostatnio powiedziała, dla niej najgorsze jest wydac $

> na paliwo, bo tego "nie widac" w postaci fizycznej przegladałem allegro i w tym segmencie

> 3-4latków 80% to auta w komisach poflotowe i itp, wiec bedzie sie trzeba bujac z znalezieniem

> dobrego egzemplarza

Ojjj tak chodź nam się udało kupić w pierwszym dniu szukania auta można powiedzieć perełkę - zobaczymy jak dalej będzie ok.gif

Citroena C1 z 2006r z nalotem 58kkm - pachniał fabryką, wczoraj sprawdzałem go miernikiem (zakup w niedzielę był czyli w ciemno) lakier fabryczny nigdzie nie malowany, nic nie pukało w zawieszeniu, wszystko póki co idealne ok.gif Silnik suchy wink.gif

A założenia przy kupnie były całkiem inne hehe.gif, miało być auto od 1 właściciela nie od handlarza, a kupiony od handlarza który to auto kupił 3 tygodnie wcześniej, nie francuz bo się psują hehe.gif nie czerwony bo czerwone były wszystkie auta w rodzinie itd...

Póki co kierowca zadowolony ok.gif

Napisano

dołóż 3kpln i kup sobie za 28 nowego forda Ka - będzie juz z klimą i radyjkiem, co w klasie A chyba wystarczy zlosnik.gif

ew jakąś 2 letnią fieste mk7 - w klasie B jedno lepszych aut

Napisano
  • Autor

> dołóż 3kpln i kup sobie za 28 nowego forda Ka - będzie juz z klimą i radyjkiem, co w klasie A chyba

> wystarczy

> ew jakąś 2 letnią fieste mk7 - w klasie B jedno lepszych aut

juz pisałem na ten temat, Kaczka odpada ze wzgledu na 3d wink.gif

Napisano

> niewiele tych Mazd 2 jest, oni raczej chca celowac w cos bardziej popularnego

Owszem - nigdy nie był i pewno nigdy nie będzie to w Europie popularny samochód, bo Mazda jako nowa była droższa od rywali (nawet od Polo)

> no i "starsi"

> widzieliby "diesla" pod maska

No to znaleźć egzemplarz który spełni naraz przesłanki:

- bezwypadkowy

- z niskim przebiegiem

- krajowy

graniczy z cudem. Młodego kopciucha nikt rozsądny nie sprzeda jeśli nie można mu nic zarzucić. No ale - co kto woli.

287688064-cozrobisz.jpg

post-68181-14352524033608_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

odświeżam temat, teraz na tacy jest Opel Agila i Toyota Aygo. Co powiecie o tych salonach Car Outlet? osobiście te Aygo do mnie nie przemawia. Goscia sprzedajacego Agile znam, sprowadza auta na czesci od lat wink.gif sprawdze po Vin-ie oba auta? Nie mam znajomości i pewnie jesli sie nie stawie z właścicielem/ką auta po historie auta w ASO to nic pewnie nie wskóram?

Napisano

> odświeżam temat, teraz na tacy jest Opel Agila i Toyota Aygo.

> Co powiecie o tych salonach Car

> Outlet? osobiście te Aygo do mnie nie przemawia.

Aygo trudno żeby do kogoś przemawiało - wygląda.. a lepiej nie mówić. Aygo niestety zdarzyło mi się jechać (trochę kilometrów przez miasto i około 100 km na drogach podmiejskich) i to wystarczyło mi do wyrobienia sobie zdania o tym samochodzie. Uważam, że to tragedia na kołach. Tandetny i nieergonomiczny kokpit, samochód tragicznie wyciszony, niewygodne fotele. W porównaniu z Aygo, to nawet Panda jest bardziej "dojrzałym" smaochodem.

> sprawdze po Vin-ie oba auta? Nie mam znajomości i pewnie jesli sie nie

> stawie z właścicielem/ką auta po historie auta w ASO to nic pewnie nie wskóram?

Zależy od procedur jakie stosuje dana marka - niektórzy powiedzą co wiedzą, każdemu, inni tylko właścicielowi, a jeszcze inni wiedzą ale nic nie powiedzą.

Napisano
  • Autor

Agila odpadła po oglądnieciu, dzisiaj maja ogladac Aygo może sie nie przekonaja do tego auta wink.gif

Napisano

Może honda jazz ? Nie wiem czy takie najmłodsze ale napewno najbardziej praktyczne i bezawaryjne z małych miejskich aut

Napisano
  • Autor

> Może honda jazz ? Nie wiem czy takie najmłodsze ale napewno najbardziej praktyczne i bezawaryjne z

> małych miejskich aut

Jazz to auto niszowe, mało tego jeździ poza tym w tych pieniadzach to beda juz starsze o 1-2lata egzemplarze w stosunku do Corsy D/ Fiesty wink.gif póki co nie ma nic ciekawego, a trafic na ogłoszenie sprzedaży od osoby prywatnej w tej kategorii auta to nie lada wyczyn tongue.gif