Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

FCA: Bye, bye Lancia ... RIP 2018

Featured Replies

Napisano

Mimo ze na zywo ich malo widzialem to zawsze mialem slabosc ... do Lanciagay.gif[...]

lancia-fulvia-coupe-fsv.jpg

Wyglada ze Lancia No Morebuu.gif, patrze na ppt FCA i Jeep, Dodge, Chrysler, Alfa, Fiat, Ferrari & Maserati - same wzrosty ... Lancia zostala skazana na czacha.gif[...]

-Delta30.GIF,

-Thema 30.GIF- chociaz Chrysler je bedzie klepal do facelift (2015?)

-Voyager30.GIF[...]

Zostaje Ypsilon, ktorego cykl konczy sie w 2018 - ergo FCA zwija marke ... Szkodabuu.gif

I to wszystko wasza wina!chaja.gif, dlaczego kupujecie jakies VeeDub, Skoda a Lancia nieangryfire.gif? Kawal historii znikabuu.gif[...]

I kto mi teraz znaczek Lancia przysle do mojego 300panic.gif????

618_2011-lancia-thema-live-in-geneva.jpg

Napisano

lancia znikła dawno temu. My już po żałobie.

To co teraz klepią to IMO jest wyłącznie żałosne - bravo w niby lepszej oprawie, albo jakiś chromowany amerykański chrysler z logiem lancii - pasuje jak świni siodło.

Napisano

> lancia znikła dawno temu. My już po żałobie.

> To co teraz klepią to IMO jest wyłącznie żałosne - bravo w niby lepszej oprawie, albo jakiś

> chromowany amerykański chrysler z logiem lancii - pasuje jak świni siodło.

ano niestety trudno się nie zgodzić... Jak ktoś chce kupić Bravo to kupuje Fiata (w końcu wciąż go oferują praktycznie bez zmian od... 2007r.), a jak 300C czy Voyagera to kupuje Chryslera... Więc kto ma kupować Lancię i po co?

Napisano
  • Autor

> lancia znikła dawno temu. My już po żałobie.

zlosnik.gif Myslalem ze to sie jakos w EU jescze trzyma, ppt prezentuje 80,000 sztuk sprzedazy na 2015zlosnik.gif[...]

[...] albo jakiś

> chromowany amerykański chrysler z logiem lancii - pasuje jak świni siodło.

Alez on jest Made in Canadazlosnik.gif

Napisano

> Myslalem ze to sie jakos w EU jescze trzyma, ppt prezentuje 80,000 sztuk sprzedazy na 2015[...]

dużo democarów i testówek mają 270751858-jezyk.gif

> [...] albo jakiś

> Alez on jest Made in Canada

Napisano

> Myslalem ze to sie jakos w EU jescze trzyma, ppt prezentuje 80,000 sztuk sprzedazy na 2015[...]

pewnie sama Ypslon z Tychów im tą sprzedaż robi i ten chrysler - odkąd go wprowadzili poza jedną demówką widziałem 2 na drodze.

> [...] albo jakiś

> Alez on jest Made in Canada

jak na lancie przystało...

Napisano

> Mimo ze na zywo ich malo widzialem to zawsze mialem slabosc ... do Lancia[...]

> Wyglada ze Lancia No More, patrze na ppt FCA i Jeep, Dodge, Chrysler, Alfa, Fiat, Ferrari &

> Maserati - same wzrosty ... Lancia zostala skazana na [...]

Lancia i tak skonczyla sie juz kilka lat temu .. tongue.gif

> I to wszystko wasza wina!, dlaczego kupujecie jakies VeeDub, Skoda a Lancia nie?

no wiesz co, ja w ramach wspierania Lancii, kupilem miesiac temu jedna wink.gif, jak dla mulher.gif idealne autko.

Napisano

> ano niestety trudno się nie zgodzić... Jak ktoś chce kupić Bravo to kupuje Fiata (w końcu wciąż go

> oferują praktycznie bez zmian od... 2007r.), a jak 300C czy Voyagera to kupuje Chryslera...

> Więc kto ma kupować Lancię i po co?

300C czy Voyager to sie zgodze, ale koncept lepiej wyposazonych i lepiej wykonczonych Lancii vs blizniaczy Fiat to sie nei zgodze, jest pewna grupa ludzi, ktora woli kupic z jednej storny proste auto a z drugiej wygodniejsze i lepiej wykonczone. To ze to de facto Fiat - tych ludzi nie interesuje, a dla mnie osobiscie jest to nawet zaleta wink.gif. Natomiast jak sie porowna takie dwa blizniacze auta to szczegolnie w srodku to dwa inne samochody.

Napisano

wygląda na to, że koncern FCA ma wizję i plany dla każdej swojej marki poza Lancią. Albo zamkną całkiem, albo zredukują do lokalnej włoskiej marki klepiącej 1-2 modele.

Ich polityka, nie ma co się przejmować ani przywiązywać do znaczków zlosnik.gif

Napisano

> 300C czy Voyager to sie zgodze, ale koncept lepiej wyposazonych i lepiej wykonczonych Lancii vs

> blizniaczy Fiat to sie nei zgodze, jest pewna grupa ludzi, ktora woli kupic z jednej storny

> proste auto a z drugiej wygodniejsze i lepiej wykonczone.

mówisz o Musa vs... no właśnie Idea? Punto? Tu faktycznie jest sens ok.gif Ja pomyślałem bardziej o Bravo vs Delta... Sorry... To są bardzo podobne auta, także w środku, oczywiście Delta wygląda w środku nieco lepiej, z zewnątrz już niekoniecznie (no i Delta jest przedłużona bodaj o 10cm). Z tych dwóch, jeśli ma być dobrze wykończone wybieram Giuliettę (mowa o grupie Fiata).

> To ze to de facto Fiat - tych ludzi

> nie interesuje, a dla mnie osobiscie jest to nawet zaleta . Natomiast jak sie porowna takie

> dwa blizniacze auta to szczegolnie w srodku to dwa inne samochody.

j.w

Napisano

> wygląda na to, że koncern FCA ma wizję i plany dla każdej swojej marki poza Lancią. Albo zamkną

> całkiem, albo zredukują do lokalnej włoskiej marki klepiącej 1-2 modele.

> Ich polityka, nie ma co się przejmować ani przywiązywać do znaczków

Juz chyba jakis czas temu potwierdzili, ze zostaja z jednym modelem na rynek wloski grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Juz chyba jakis czas temu potwierdzili, ze zostaja z jednym modelem na rynek wloski

ktora znika w 2018001.gif

Napisano
  • Autor

[...]

> no wiesz co, ja w ramach wspierania Lancii, kupilem miesiac temu jedna , jak dla idealne autko.

Y-RunninDogSmiley.gif-lon?zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

[...]), a jak 300C czy Voyagera to kupuje Chryslera...

> Więc kto ma kupować Lancię i po co?

hmm.gif myslalem ze Chrysler nie ma w EU poza UK???confused.gif

Napisano

Szkoda bo to fajna marka. Delta mi się bardzo podobała. Gdyby nie tandeta w środku to bym się nad nią zastanawiał.

Napisano

> [...]), a jak 300C czy Voyagera to kupuje Chryslera...

> myslalem ze Chrysler nie ma w EU poza UK???

chyba tak jest. Z tym, ze nie są to modele popularne jako nowe w EU, więc jeśli ktoś je kupuje, to bierze używkę sprowadzoną z US. Zwłaszcza, że ceny nowych Lancio-Chryslerów też nie zachęcają.

Napisano

> pewnie sama Ypslon z Tychów im tą sprzedaż robi i ten chrysler - odkąd go wprowadzili poza jedną

> demówką widziałem 2 na drodze.

ja za to widze codziennie, jest jeden voyager na zakładzie, ze 2 themy, oprócz tego mój prezes ma theme zlosnik.gif

Tylko nie wiem czy liczy się codzienne oglądanie tego samego auta czy nie zlosnik.gif

Ale swoją drogą, kilka them rzeczywiście widziałem, nawet ostatnio w jednym polskim filmie była i to nie przypadkiem.

Napisano
  • Autor

> chyba tak jest.[...]

Wiki mi mowi, ze Chrysler tylko w EU jest w UK, gdzie Lancia sprzedaja jako Chryslerspineyes.gif[...] Badge engineeringzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Szkoda bo to fajna marka. Delta mi się bardzo podobała. Gdyby nie tandeta w środku to bym się nad

> nią zastanawiał.

Czyli masz ten sam problem co ja z VeeDubhehe.gifwink.gif

Napisano

> Czyli masz ten sam problem co ja z VeeDub

VeeDub nie jest w środku tandetny. VeeDuba się boję, że mi się popsuje. Albo ukradną. Albo jedno i drugie (co by jeszcze chyba nie było takie złe).

hehe.gif

Napisano
  • Autor

> VeeDub nie jest w środku tandetny. VeeDuba się boję, że mi się popsuje. Albo ukradną. Albo jedno i

> drugie (co by jeszcze chyba nie było takie złe).

VeeDub nie kradna - zepsuje sie - nigdzie nie ucieknahahaha.gifhehe.gifwink.gif[...]

Okayzlosnik.gif, zle sie wyrazilem:

-ma niewygode siedzeniapanic.gif,

-Q poskladania swietna - trwaloschehe.gifspineyes.gif - powiedzmy ze Lotto - i to pewnie Powerballhehe.gif[...]

60-million-powerball.jpeg

Ale szczerze przyznaje - patrze na VeeDud na zasadzie potrzymac do konca gwarancji i uciec tuz przed koncem- nie spieszy mi sie, moze byc ten rok, moze byc przyszlyidea.gif, moze byc dwa lata - ale przeraza mnie to ze patrzehehe.gif[...]

Jak narazie - mam dealera - ktory jest cierpliwy i ... zna sztuke walkichaja.gif[...] mam oferte, cene - 12% na dzien dobry [...] Nie wiele, ale i nie jest zle. Jednak za kazdym razem jak ide poczytac lokalne forum , to ilosc gremlins w tej marce mnie przeraza panic.gif, przeraza mnie customer service- ostatni na liscie, chociaz widac wg userow wyrazna poprawewaytogo.gif...

Czyli de facto jak z Lancia ... Ladne ale czy zjadliwezlosnik.gif??

mold-make-bread-uneatable_-800x800.jpg

Napisano

> Szkoda bo to fajna marka. Delta mi się bardzo podobała. Gdyby nie tandeta w środku to bym się nad

> nią zastanawiał.

A cena tez Ci sie podobala? Bo IMO jest z kosmosu jak za lepsze Bravo/Alfe.

Napisano

> (...) Jednak za kazdym razem jak ide poczytac

> lokalne forum , to ilosc gremlins w tej marce mnie przeraza , (...)

To ja tak mam z Subaru. Kusi mnie, ale jestem przekonany że to będzie wielka pomyłka która odbije się czkawką.

hehe.gif

Napisano

> A cena tez Ci sie podobala? Bo IMO jest z kosmosu jak za lepsze Bravo/Alfe.

Deltę 1.4 turbo 150KM można było wyrwać za ok. 65K po rabatach. Cena z cennika faktycznie od czapy ale byli skłonni do negocjacji a demówki to już z uśmiechem można było kupić.

Napisano
  • Autor

> To ja tak mam z Subaru. Kusi mnie, ale jestem przekonany że to będzie wielka pomyłka która odbije

> się czkawką.

To jest ciekawe. Dlaczego?

U mnie sprzedaz Subaru masz wysoka od latidea.gif[...] wiekszych problemow nie maidea.gif, ba ostatnio sam rekord. W samym zeszlym miesiacy opchneli 700 sztuk WRXzlosnik.gif - lud doslownie sie rzucilpanic.gif i wszystko wykupilpanic.gif[...]

ocvw.png

Ergo masz wieksze stado aut do badaniazlosnik.gif i stwierdzenie jest ze z Subaru nie ma problemuold.gif

Teraz VeeDub - niewiem.gif, ale chyba sie ze u mnie sprzedaje sie wiecej niz w PL???? I masz same problemy , gdzie w PL nie wolno o nich mowic, albo klient jest przyzywczajony do 270747800-sex.gif i nie bedzie sie upominal, badz stado nowych z problemami jest male bo malo nowych sie sprzedaje...

Czyliidea.gif[...] mamy dwa stadacow.gif

Jedno gdzie jest duzo - 50,000 sztuk na rok -Subaru i nie ma problemu... duzo uzywanych, i tez sie nie slyszy... a przy malym stadzie w PL sa...

Drugie - tez duze 60,000 na rok i duzo problemow - VeeDub. W PL stado bardzo duze ale to juz nie mlode krowy tylko ledwo zyjacezlosnik.gif - i % nie ma takich problemow jak u mnie ...

Dlaczego?

Napisano

> To jest ciekawe. Dlaczego?

> U mnie sprzedaz Subaru masz wysoka od lat[...] wiekszych problemow nie ma, ba ostatnio sam rekord.

> W samym zeszlym miesiacy opchneli 700 sztuk WRX - lud doslownie sie rzucil i wszystko

> wykupil[...]

> Ergo masz wieksze stado aut do badania i stwierdzenie jest ze z Subaru nie ma problemu

Twoje stado nie jeździ dieslami. A problemem Subaru jest właśnie diesel. W Europie inny silnik nie wchodzi w grę a ten diesel może się bardzo kosztownie i upierdliwie psuć.

> Teraz VeeDub - , ale chyba sie ze u mnie sprzedaje sie wiecej niz w PL???? I masz same problemy ,

> gdzie w PL nie wolno o nich mowic, albo klient jest przyzywczajony do i nie bedzie sie

> upominal, badz stado nowych z problemami jest male bo malo nowych sie sprzedaje...

Po pierwsze mało sprzedaje się nowych a po drugie jesteśmy przyzwyczajeni do arogancji serwisów i producentów. To co u Ciebie jest oburzające to u nas jest po prostu normą.

crazy.gif

> Czyli[...] mamy dwa stada

> Jedno gdzie jest duzo - 50,000 sztuk na rok -Subaru i nie ma problemu... duzo uzywanych, i tez sie

> nie slyszy... a przy malym stadzie w PL sa...

Jak wyżej, słowo klucz to diesel.

> Drugie - tez duze 60,000 na rok i duzo problemow - VeeDub. W PL stado bardzo duze ale to juz nie

> mlode krowy tylko ledwo zyjace - i % nie ma takich problemow jak u mnie ...

> Dlaczego?

VeeDub jest w Polsce obiektem kultu. Choćby się psuł ile wlezie to i tak będzie uwielbiany i kupowany a nabywcy często nie mają kontaktu z rzeczywistością.

Napisano

> Mimo ze na zywo ich malo widzialem to zawsze mialem slabosc ... do Lancia[...]

> Wyglada ze Lancia No More, patrze na ppt FCA i Jeep, Dodge, Chrysler, Alfa, Fiat, Ferrari &

> Maserati - same wzrosty ... Lancia zostala skazana na [...]

> -Delta,

> -Thema - chociaz Chrysler je bedzie klepal do facelift (2015?)

> -Voyager[...]

> Zostaje Ypsilon, ktorego cykl konczy sie w 2018 - ergo FCA zwija marke ... Szkoda

> I to wszystko wasza wina!, dlaczego kupujecie jakies VeeDub, Skoda a Lancia nie? Kawal historii

> znika[...]

> I kto mi teraz znaczek Lancia przysle do mojego 300????

o przepraszam: ja miałem lancię:

o taką (tylko srebrną) - więc nie przyczyniłem się do upadku marki biglaugh.gif

Lancia_lybra_profil.jpg