Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reuters: Volvo Made in China idzie na export, US, EU ..

Featured Replies

Napisano

Juz oficjalnie o czym pisano od paru tygodnilizak.gif[...]

Quote:

Volvo global head of media relations David Ibison confirmed that the company would start exporting from China [...]

Wasze Volvo bedzie Made in Chinazlosnik.gif[...] Zhejiang Geely Holding Group - czyli Volvozlosnik.gif zacznie export S60L i XC90 od 2015.

S60L - czyli dluzsza wersja S60 klepana jest w Chengdu

Volvo-S60L-Guangzhou3.jpg

Volvo-S60L-Guangzhou2.jpg

Volvo-S60L-Guangzhou4.jpg

Drugi model na export - nowy XC90 - klepany w Daqing

Volvo-XC90-Illustration-729x486-e91f128570a9e6de.jpg

Jak wiadomo zawsze chodzi o $$$, czyli wyklepanie jednej sztuki w EU jest drozsze niz Made in China001.gif[...]

Quote:

"The dollar and the yuan have the best relationship, a more stable relationship than the euro and the dollar,"

Generalnie mozna sie spodziewac ze duzo fabryk w EU podzieli los ... od 2016 ..Citroen, pardon teraz to zlosnik.gif: Dongfeng Peugeot Citroen bedzie jednym z pierwszych, podobnie jak Volkswagen Group - gdzie 3 series L, 5 series L i A4 L wydaja sie pierwszymi logicznym produktami na export idea.gif[...]

BMW-3-series-LWB-and-RWB-626x498.jpg

Tsunami ruzylopanic.gif[...]

Napisano

> (...)

> Generalnie mozna sie spodziewac ze duzo fabryk w EU podzieli los ... od 2016 ..Citroen, pardon

> teraz to : Dongfeng Peugeot Citroen bedzie jednym z pierwszych, podobnie jak Volkswagen Group

> - gdzie 3 series L, 5 series L i A4 L wydaja sie pierwszymi logicznym produktami na export

> [...]

> Tsunami ruzylo[...]

Te wersje L to powinny być normalne wersje. Nie wiem dlaczego w Europie modne są auta, w których pasażerowie tylnej kanapy nie mają gdzie podziać nóg.

zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Te wersje L to powinny być normalne wersje. Nie wiem dlaczego w Europie modne są auta, w których

> pasażerowie tylnej kanapy nie mają gdzie podziać nóg.

hehe.gif Ja juz widze deal - EU Gov vs China L. Za L zaplacisz ... podatekzlosnik.gif - przeciez te extra 10-30cm auta to chaja.gif dodatkowy koszt dla eco-srodowiskazlosnik.gif[...]

BTW China Forum twierdzi ze jak EU bedzie chciala kupic CC Golf, znaczy Jetta CC to bedzie tylko jedna wersja - Made in Chinazlosnik.gif[...] czekaja jak Fofo pojdzie i ... innym.

IMG_6681.JPG

Napisano
  • Autor

> eee tam i tak mnie nie stać na taki chiński samochód

hehe.gifwaytogo.gif... beda tanszezlosnik.gif - Citroen, znaczy Donfengzlosnik.gif Lawina ruszyla, bedzie jak u mnie - zajelo ilehmm.gif - 8lat zanim kazdde auto jest Made in Thailand zamiast Made in Australia, ale po co placic komus $80/h lizak.gif jak mozesz $6.50 w Thailand... lizak.gif[...]

Mamy, Focus, Mondeo, Ranger, Everest, Fiesta, Corolla, Hilux, BT50, Mazda 2, Accord, Civic, etc - uff palce mnie bolazlosnik.gif

Napisano

> ... beda tansze -

Raczej duzo tansze nie bedą. dowala podatkiem, a producenci i tak z ceny dla kupujacego nie zejdą no.gif

Napisano
  • Autor

> Raczej duzo tansze nie bedą. dowala podatkiem, a producenci i tak z ceny dla kupujacego nie zejdą

Znaczy beda tansze do wyklepaniazlosnik.gif, nie mowie dla ciebie czy mniehehe.gif[...]

Jesli GM moze oszczedzic na malutkiej czesci do kluczyka za $1.16zlosnik.gif to .... jak mozesz oszczedzic $73.50 na h za kazda wyklepana sztuke zlosnik.gif to jako CEO Fofo tez bym lecialzlosnik.gif[...]

Czytajac wiekszosc US/Oz/NZ/CAN forum lud nie ma nic przeciwko - wiekszosc i tak Made in Mexico/Thailand aut dzis jestzlosnik.gif - wiec FoFo Made in China juz sie niczym nie wyroziahehe.gif[...]

zlosnik.gif

Napisano

> Ja juz widze deal - EU Gov vs China L. Za L zaplacisz ... podatek - przeciez te extra 10-30cm auta

> to dodatkowy koszt dla eco-srodowiska[...]

Wystarczy że cena będzie wyższa, od niej przecież naliczane są podatki. zlosnik.gif

> BTW China Forum twierdzi ze jak EU bedzie chciala kupic CC Golf, znaczy Jetta CC to bedzie tylko

> jedna wersja - Made in China[...] czekaja jak Fofo pojdzie i ... innym.

Ładne to nawet. ok.gif

EDIT: Czy na tym zdjęciu nie jest czasem Passat CC?

Napisano

> Raczej duzo tansze nie bedą. dowala podatkiem, a producenci i tak z ceny dla kupujacego nie zejdą

Tu nie chodzi o to, żeby dać coś komuś taniej tylko żeby więcej samemu zarobić.

ok.gif

Napisano
  • Autor

> Wystarczy że cena będzie wyższa, od niej przecież naliczane są podatki.

Ale po S60L orzyjda inne..

BTW czy jetta w EU nie jest tez Made in Mexico?niewiem.gif, Amarok oprocz Highline Made in Agentina?

> Ładne to nawet.

> EDIT: Czy na tym zdjęciu nie jest czasem Passat CC?

EDIT: waytogo.gif Jesthehe.gif

Napisano

> Tu nie chodzi o to, żeby dać coś komuś taniej tylko żeby więcej samemu zarobić.

No o to mi chodzi ok.gif

Napisano

> Ale po S60L orzyjda inne..

> BTW czy jetta w EU nie jest tez Made in Mexico?, Amarok oprocz Highline Made in Agentina?

> EDIT: Jest

To są tak niszowe samochody, przynajmniej w Polsce, że gdyby nie Internet to nie wiedziałbym jak wyglądają zlosnik.gif

Napisano

Uf.......... na szczęście mam made in Goeteborg ok.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Uf.......... na szczęście mam made in Goeteborg

Naraziezlosnik.gif - podejrzewam ze bedzie jak u mnie, zacznie sie jeden model .. minie pare lat i Honda Made in Thailandhehe.gif[...],

Napisano

> Uf.......... na szczęście mam made in Goeteborg

Ale ciężko będzie sprzedać, jak zaczną w chinach tłuc. Nikt nie będzie chciał chińczyka od ciebie kupić hehe.gif

Żarcik 20.GIF

Napisano
  • Autor

> To są tak niszowe samochody, przynajmniej w Polsce, że gdyby nie Internet to nie wiedziałbym jak

> wyglądają

Jetta?hmm.gif Nie ma magician2.gif Der Pasnikpanic.gif?

2011-volkswagen-jetta.jpg

Nie wierze, przeciez na sam znaczek 10 sasiadow musi od razu czacha.gif[...] zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

[...] Nikt nie będzie chciał chińczyka od ciebie

> kupić

> Żarcik

Cos w tym jestzlosnik.gif, Polo Made in China bylo u mnie ok hmm.gif 2002-4 {???} juz nie pamietam, ale te ktore jeszcze przetrwaly sa raczej w 1 lub 2gich rekachidea.gif[...]

Napisano

> Jetta? Nie ma Der Pasnik?

> Nie wierze, przeciez na sam znaczek 10 sasiadow musi od razu [...]

stare Jetty czasami widać, ale nową może raz widziałem. Bardzo tego mało, a jak poprzedni model to często import USA. Moze na prowincji tego więcej jeździ niewiem.gifzlosnik.gif

Napisano

> stare Jetty czasami widać, ale nową może raz widziałem. Bardzo tego mało, a jak poprzedni model to

> często import USA. Moze na prowincji tego więcej jeździ

Ja widuję. Oczywiście więcej jest Golfów ale nowa Jetta też jeździ. ok.gif

Napisano

> Ale po S60L orzyjda inne..

Ten S60L wygląda tak jak powinno wyglądać normalne S60. ok.gif

> BTW czy jetta w EU nie jest tez Made in Mexico?, Amarok oprocz Highline Made in Agentina?

Jest. ok.gif

> EDIT: Jest

Prawie się nabrałem. wink.gif

Napisano

> Narazie - podejrzewam ze bedzie jak u mnie, zacznie sie jeden model .. minie pare lat i Honda Made

> in Thailand[...],

A tego pewnie nie wiedzą najstarsi górale ok.gifsmirk.gif

Napisano

> Ale ciężko będzie sprzedać, jak zaczną w chinach tłuc. Nikt nie będzie chciał chińczyka od ciebie

> kupić

> Żarcik

Mój jest jak napisałem wcześniej po całości szwedzki ok.gif

Co do następnego to nie wiem czy będzie mnie na niego stać ? smirk.gif

Mimo ze będzie Made in P.R.C. facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Mój jest jak napisałem wcześniej po całości szwedzki

> Co do następnego to nie wiem czy będzie mnie na niego stać ?

> Mimo ze będzie Made in P.R.C.

Miałem okazję ostatnio przejechać się S80 II takim właśnie szwedzkim. Do chińskiej wersji nie mam porównania, ale mam porównanie

do mojego Fiacika. Niebo a ziemia. Muszę składać na takie auto.

Przy 150 można swobodnie rozmawiać w środku icon_eek.gif

Napisano

> (...)

> Przy 150 można swobodnie rozmawiać w środku

Do tego nie trzeba Volvo. Praktycznie w każdym nowym samochodzie klasy D przy 150 da się swobodnie rozmawiać, i nawet nie trzeba głosu podnosić.

Napisano

> Miałem okazję ostatnio przejechać się S80 II takim właśnie szwedzkim. Do chińskiej wersji nie mam

> porównania, ale mam porównanie

> do mojego Fiacika. Niebo a ziemia. Muszę składać na takie auto.

To są inne klasy auta i inne epoki w wyposażeniu ok.gifsmirk.gif

Co do Volva made in China to technologia ,materiały ect to wszystko jest EU ,tylko wykonanie będzie P.R.C. ale pod okiem EU smirk.gif

Napisano

> To są inne klasy auta i inne epoki w wyposażeniu

> Co do Volva made in China to technologia ,materiały ect to wszystko jest EU ,tylko wykonanie będzie

> P.R.C. ale pod okiem EU

Chyba lepiej z Chin niż z Turcji zlosnik.gif

Napisano

> Chyba lepiej z Chin niż z Turcji

Nie mam pojęcia ? smirk.gif

Ale wiem ze firmy maja swoje reżimy technologiczne i volvo tego się bardzo trzyma! ok.gif

Napisano

Chciałoby się napisać: ch..., dupa i blachy kupa zlosnik.gif

Napisano

> Ja widuję. Oczywiście więcej jest Golfów ale nowa Jetta też jeździ.

To sedan, prakktyczne to to nie jest...

Napisano

> Miałem okazję ostatnio przejechać się S80 II takim właśnie szwedzkim. Do chińskiej wersji nie mam

> porównania, ale mam porównanie

> do mojego Fiacika. Niebo a ziemia. Muszę składać na takie auto.

Stara Alfa 166 za połowę ceny Stilo spełnia te kryteria więc nawet składać nie trzeba hehe.gifok.gif

Napisano

tylko co z tego jak w UE ludzie nie będą mieli $ na ich zakup bo stracą pracę smirk.gif

i z całym szacunkiem. auto made in china nie dorówna raczej jakością autu made in germany zlosnik.gif

Napisano

> tylko co z tego jak w UE ludzie nie będą mieli $ na ich zakup bo stracą pracę

> i z całym szacunkiem. auto made in china nie dorówna raczej jakością autu made in germany

Made in Germany to jest ta jakość o której pisał Ozi? zlosnik.gif

Napisano

> To sedan, prakktyczne to to nie jest...

No nie wiem, ja znajduję wiele argumentów na praktyczność sedanów.

smile.gif

Napisano

> BTW China Forum twierdzi ze jak EU bedzie chciala kupic CC Golf, znaczy Jetta CC to bedzie tylko

> jedna wersja - Made in China[...] czekaja jak Fofo pojdzie i ... innym.

Żadna nowość, skoro obecnie Jetta to tylko Maksyk, Scirocco Portugalia, Touareg Słowacja... Chiny to tylko nazwa, która u nas pokutuje niską jakością tandety sprzedawanej w chińskich centrach.

Mówiąc krótko to nie jest chiński produkt, tylko tam jest wytwarzany z pomocą lokalnego sponsora.