Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak na zachodzie

Featured Replies

Napisano

Jadę sobie wczoraj przez Izabelin (pod Warszawą). Dziura na dziurze, jak na większości okolicznych dróg, do tego tam i tak się szybko nie jeździ, bo jest spory ruch pieszy i skrzyżowania, z których co chwila coś się wytacza.

Nagle z tyłu wyprzedza mnie coś srebrnego, ewidentnie z kierowcą wścieklym, że śmiem tam jechać poniżej 100 km/h. Wyprzedza mnie mimo że z przeciwka coś jedzie, ale co tam - ścina mi prawie po błotniku. Nieraz tutaj przeklinaliśmy na takie sytuacje, czyli jak dotąd zupełnie jak w Polsce zlosnik.gif

Ale tutaj ta część historyjki się kończy, a zaczyna się zachód (w końcu to na zachód od Warszawy, więc może to ma coś do rzeczy zlosnik.gif).

Ledwo z przeciwka zrobiło się luźniej, nagle z rykiem ilnika wyprzedza mnie radiolka, nowiutki Peugeot 405, włącza bomby i rusza w pogoń za tym, co mnie tak "milo" wyprzedził. Temten ze strachu zjechal na pobocze, ale tam było miejsce tylko na jeden samochód, więc miśki pojechaly dalej żeby na niego poczekać w zatoczce przystankowej. Mijając "wyprzedzacza" zobaczyłem, że jest to młoda panienka - poprawiała sobie 'look", pewnie żeby coś poczarować.

Ale chyba musiała potem mieć niespodziankę. Gdy mijałem radiolkę na nią czekającą, z miejsca pasażera wysiadła ....... zgrabna blondyna, zapięła pałe u boku i przygotowala sobie lizaczek. No i pewnie było jak na Cannonball Rally zlosnik.gif

Ciekawe, czy maczał w tej akcji palce kolega 3grosze, bo takich "rajdów" policja robiła wczoraj masę - wreszcie lapali nie za "prędkość w krzakach", tylko za zachowanie za kółkiem - czyli za to, o czym na kącikach od dawna piszemy i czego się dopominamy. Widzieliście podobne akcje w innych miejscach?

Napisano

> Ciekawe, czy maczał w tej akcji palce kolega 3grosze, bo takich

> "rajdów" policja robiła wczoraj masę - wreszcie lapali nie za

> "prędkość w krzakach", tylko za zachowanie za kółkiem - czyli za

> to, o czym na kącikach od dawna piszemy i czego się dopominamy.

> Widzieliście podobne akcje w innych miejscach?

Ostatnio nie.

Ale sam kiedyś byłem złapany w locie - nie chciało mi się podjechać pare metrów dalej i skręciłem przez ciągłą linie ... a tam gdzie skręcałem stali gliniarze hahaha.gif

Skończyło się grzecznie na pouczeniu smile.gif

Napisano

> zgrabna blondyna, zapięła pałe u boku i przygotowala

> sobie lizaczek

hehe.gifhehe.gifhehe.gif

btw. we wrocku to juz dawno taki zachód mamy.. ze 3x mnie tak zawinęli zlosnik.gif ale blnodynek nie bylo.... beksa.gif

Napisano

w Lublinie było podobnie przedwczoraj ... nie wiem czy wczoraj tez bo nie ruszałem sie z domu

ale przedwczoraj przejeżdżając przez miasto naliczyłem 5 radiolek na przystankach itp. właśnie na "bombach" trzymających różne wozy ... z szuszarkami raczej na przystankach nie stali a tez wątpie aby wozili kamery w oznakowanych .. więc pewnie POZYTYWNA AKCJAC ... szkoda że jednorazowa sick.gif

Napisano

> w Lublinie było podobnie przedwczoraj ... nie wiem czy wczoraj tez bo

> nie ruszałem sie z domu

> ale przedwczoraj przejeżdżając przez miasto naliczyłem 5 radiolek na

> przystankach itp. właśnie na "bombach" trzymających różne wozy

> ... z szuszarkami raczej na przystankach nie stali a tez wątpie

> aby wozili kamery w oznakowanych .. więc pewnie POZYTYWNA AKCJAC

> ... szkoda że jednorazowa

czy tylko ja wole zeby stali tam gdzie zawsze ? zlosnik.gif

Napisano

> czy tylko ja wole zeby stali tam gdzie zawsze ?

no chyba tak ...

dopóki Ci sie nie wje....e na czołówkę gościo jadący jak na rysunku pewnie dalej będziesz tak myślał ...

ale jak sie okaże że auto skasowane przez jakiegoś zagniewanegomłodocianego w aucie od taty zmienisz zdanie

oslabiony.gif276571019-mapka.JPG

post-30518-14352468833485_thumb.jpg

Napisano
Nooooo. O to chodzi. Nie łapać w krzakach za prędkość, tylko za wariactwa. Tym razem punkt dla policji.
Napisano

Wściekłym siksom mowimy zdecydowane nie mlotek.gifzlosnik.gif

Jesli działania Policji miałyby isc w tym kierunku to jestem za claps.gif

Napisano

> btw. we wrocku to juz dawno taki zachód mamy.. ze 3x mnie tak

> zawinęli ale blnodynek nie bylo....

Mnie kawaleczek za Wrockiem na autostradzie busted.gif scigali (niemieckie tablice sie im nie spodobały), ale blondynki rowniez nie zaobserwowano grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> czy tylko ja wole zeby stali tam gdzie zawsze ?

Wiesz z tego co widzialem w kilku wypadkach, łapali za moje "ulubione" - wyprzedzanie na skrzyżowaniach o ruchu niekierowanym, z czego mamy tutaj większość tragicznych wypadków.

A z ciekawostek, które zagotują krew w części kącikowiczów zlosnik.gif

Mam kontakt z kolegą, który jest autobusiarzem w Irlandii i właśnie niedawno przechodził szkolenie zamiast punktów i mandatu. W UK tępią nie tylko takich, ktorzy niebezpieczenie wyprzedzają, ale także "kiwających się na tyłku", co w Polsce jest niesamowicie powszechne. Czyli takich, ktorzy mimo iż nie ma ku temu warunków, koniecznie by chcieli wyprzedzić, ale się boją więc jadą na tyłku poprzednika, co chwila zaczynając i poniechując manewr wyprzedzania.

W Polsce powszechna jest opinia (wśród takich 'wyprzedzających"), że co to komu przeszkadza, a patrz, w UK o dziwo doszli do tego samego wniosku, o którym ja od lat piszę, że taki pajac odwraca uwagę tego, którego nie umie wyprzedzić, od drogi przed nim i zwiększa ryzyko wypadku.

Jakby ktoś uważał, że jeszcze wszystkiego nie wie (i słusznie), a zna angielski, to może sobie więcej poczytać tutaj:

http://www.perceptionandperformance.co.uk/

http://www.safespeedforlife.com/default.asp

http://www.drivetechsas.com/northumbria/

http://www.drivetech.co.uk/

Napisano

> Wściekłym siksom mowimy zdecydowane nie

> Jesli działania Policji miałyby isc w tym kierunku to jestem za

Ja to w ogóle zauważam od jakichś dwóch lat, że "siksy" są coraz wścieklejsze na drodze... hmm.gif

mar00ha

Napisano

> Ja to w ogóle zauważam od jakichś dwóch lat, że "siksy" są coraz

> wścieklejsze na drodze...

> mar00ha

emancypacja zlosnik.gif

ja też to zauważam - kobitki ładne to myślą że im wszystko ujdzie płazem, że uśmiech starczy smile.gif

a przy okazji chcą pokazać, ze nie są gorsze od płci brzydkiej

no i czasem poszaleją ... a to się rzuca w oczy, gdy "piękność" za kierownicą wink.gif

Napisano

...radary montowane w autach. Kazdy HWY Patrol wyposazony jest w Silver Eagle, ktory mierzy V w ruchu -busted.gif aut jadacycjh z naprzeciwka, przed i zasmirk.gif.... i w postoju ...smirk.gif

Typowo HWP P jest w ruchu ok 8h na 12h zmianie. Przeicetny ""zysk"do stanowej kasy to $1 k /hsmirk.gif.

Technicznie wyglada to tak

276571327-dkfkf.JPG

Light bar

276571327-nsw_Peter_HWPRoofBars015.jpg

deska ... po prawej pamiec na 3 auta z jednego kirunku, po lewej z drugiego ....

Teraz mala flotyllasmirk.gif

276571327-patrolcarsbb.JPG

wyrusza na patrol i ..

albo parkijemy na poboczu i czekamy co w wpadnie - np na granicy stanu= to sie nazywa goscinnoscsmirk.gif ....

276571327-602AS017d.JPG albo wlaczamy sie do ruchu i krazymy ....

276571327-602RH069s.JPG

i mamy wyniki ... Nieuchronnosc wpadki robi swoje.... 270751858-jezyk.gif .. jedziemy z naprzeciwka i widzimy pedzace autko ... 15km/h ponad limit i .... robimy nawrot smirk.gif. busted.gifbusted.gif ... i

276571327-0506-kp2_vzexecw-uq115_00s.JPG

Statystyki sa okrutne. Od 1994 - pierwszy mobilny radar - wyniki sa lepsze o ok 10-20 x niz siedzenie w jednym miejscu.... Marketning w radiu, TV, internet billboards i kary robia swoje....

1. Kazde auto ma alkomat - czyli mozesz byc zatrzymany w kazdej chwili i tescik.

2. ok.20% floty ma mobilne radary - mozesz wpasc w kazdej chwili. ....

3.. i w kazdym miejscu na calej dlugosci drogi ....busted.gifadmin.gif

4.... o kazdej porze dnia i nocy 7 dni w tyg/365 dni w roku smirk.gif

276571327-night.JPG

Widocznie Pizza styglazlosnik.gif

Pict: NSW Police Forum

post-1538-14352468834108_thumb.jpg

Napisano

..i dlatego na calym swiecie placa mniejsze ubezpieczeniescrewy.gifzlosnik.gif. Podejrzewam ze do PL to tez dotrze predzej czy pozniej ... Mezczyzna 100 zl, kobieta 90zlhmm.gif ... i zawsze to samo tlumaczenie ""bo stat m,owia"...

Napisano

> ...radary montowane w autach. Kazdy HWY Patrol wyposazony jest w

> Silver Eagle, ktory mierzy V w ruchu - aut jadacycjh z

> naprzeciwka, przed i za.... i w postoju ...

u nas pewnie nie starczyło by im na benzynę, aby tak na okrągło jeździć wink.gif

często się słyszy, że na jakimś posterunku nie mają już kasy na paliwo do radiowozów hehe.gif

> Typowo HWP P jest w ruchu ok 8h na 12h zmianie. Przeicetny ""zysk"do

> stanowej kasy to $1 k /h.

"zysk" z mandatów idzie do skarbu państwa, a budżet Policji nie zależy od ilości kasy z mandatów ...

Więc u nas dalej będziemy wypatrywać radiowozów po przydrożnych krzakach zlosnik.gif

Napisano

> wyprzedza mnie radiolka, nowiutki Peugeot 405,

Duży chlopiec a się pomylił hehe.gifzlosnik.gif

Raczej obstawiam P 407 niz 405.

Delco

Napisano
  • Autor

> u nas pewnie nie starczyło by im na benzynę, aby tak na okrągło

> jeździć

> często się słyszy, że na jakimś posterunku nie mają już kasy na

> paliwo do radiowozów

Jakoś im u mnie starcza, bo w ramach wczorajszych działań jeździly co najmniej dwa radiowozy w przeciwnych kierunkach miejscowości i równo czesały.

> "zysk" z mandatów idzie do skarbu państwa, a budżet Policji nie

> zależy od ilości kasy z mandatów ...

Amorządy mająmożliwości dofinansowania.

> Więc u nas dalej będziemy wypatrywać radiowozów po przydrożnych

> krzakach

Napisano
  • Autor

> mar00ha

Potwierdzam z własnych obserwacji.

Napisano

> u nas pewnie nie starczyło by im na benzynę, aby tak na okrągło

> jeździć

> często się słyszy, że na jakimś posterunku nie mają już kasy na

> paliwo do radiowozów

IMHO to jest kwestia wyboru. Widomo ze musisz dzielic tort jaki masz ale co woliszhmm.gif 1 pelny patrol robiacy 1 tank dziennie czy 10 mundurowych siedzacych za biurkiem;]?

> "zysk" z mandatów idzie do skarbu państwa, a budżet Policji nie

> zależy od ilości kasy z mandatów ...

rowniez. Zysk idzie do budzetu stanowego ale to nie zmienia faktow ze ta instytucja tj policja jest utrzymywana z twoich i moich podatkowsmirk.gif nie zaleznie od kraju... i czego skladka sa rowniez te kary...busted.gif

> Więc u nas dalej będziemy wypatrywać radiowozów po przydrożnych

> krzakach

Jak ten grinser006.gif

276571639-0512-aevp_hiluxct_00s.JPG

post-1538-14352468835038_thumb.jpg

Napisano

> Jakoś im u mnie starcza, bo w ramach wczorajszych działań jeździly

> co najmniej dwa radiowozy w przeciwnych kierunkach miejscowości

> i równo czesały.

Dorn kazali to jeżdżą ... ciekawe za co będą jeździć pod koniec roku wink.gif

Napisano

> mar00ha

- tyle się ględziło o bezpieczniejszych kobietach za kierownicą, efekt: "jestem kobietą więc jeżdżę dobrze" biglaugh.gif

- upadnie mit kulturalnej kobiety za kółkiem, potem ostrożnego kapelusza i sprzedawcy badziewa będą musieli zmienić bajer hahaha.gif

Siksy są wścieklejsze może dlatego, że coraz więcej z nich zarabia WŁASNĄ kasę i kupuje za nie WŁASNE auto, rozbija się na WŁASNE ryzyko. Nie to co kiedyś gdy mało która dziewczyna (łepek też) miał własny samochód a jeżdziło się wspólnym wozem należącym do całej rodziny. No i - auta firmowe, wynalazek służący chyba tylko rozbijaniu się. oslabiony.gif

Napisano

> No i - auta firmowe

Wydaje mi się, że TO przede wszystkim.

mar00ha

Napisano

> mar00ha

juz nie wspomne o tym, ze jak przysluzysz sie kobitce np.wpuszczajac ja z podporzadkowanej to nawet nie podziekuje. A juz wogole odwrotnie to nie ma co marzyc, juz nawet taksiarze sie w tym poprawili.

Napisano

> juz nie wspomne o tym, ze jak przysluzysz sie kobitce np.wpuszczajac

> ja z podporzadwanej to nawet nie podziekuje. A juz wogole

> odwrotnie to nie ma co marzyc, juz nawet taksiarze sie w tym

> poprawili.

to akurat popieram

Napisano
  • Autor

> Wydaje mi się, że TO przede wszystkim.

> mar00ha

Przede wszystkim to brak pokory wobec życia i młodzieńcze przekonanie, że wszystko mi wolno, wszystki mi się uda, bom przecież piękna, powabna i młoda, co widzę, bo mnie wszyscy podziwiają jak idę w miniówie. Te agresywne zachowania są widoczne za kierownicą, ale obserwuję je też w bardzo wielu innych dziedzinach - jak kiedyś pisałem, w firmach jest coraz więcej młodych siks, które nie umieją logicznie napisać maila i to bez tragicznych błędów językowych (nie mówiąco ortograficznych), ale "czują się mocne" i nawet im uwagę trudno zwrócić, bo wyjadą z taką mordą, że dorożkarz by się nie powstydził.

Napisano
  • Autor

> Dorn kazali to jeżdżą ... ciekawe za co będą jeździć pod koniec roku

No i jak tutaj ludziom dogodzić? zlosnik.gif

Stoją z suszarami po krzakach i nie spalają paliwa - źle.

Odczepili się na chwilę od suszarek i ganiają pajaców - żle.

To ja już głupi jestem.

Napisano

> ...radary montowane w autach. Kazdy HWY Patrol wyposazony jest w

> Silver Eagle, ktory mierzy V w ruchu - aut jadacycjh z

> naprzeciwka, przed i za.... i w postoju ...

Dokładnie taki bajer testowała lub testuje nadal policja z Poznania. Tak jakoś w listopadzie był spory artykuł o tym z krótejś z gazet, a potem nawet w Drogówce na TV4 pokazywali. ok.gif

Napisano

O to chodzi - tak powinno być waytogo.gif

Łapanie z krzaków za przekroczenie prędkości o 10 km/h jest bez sensu - tylko ściganie piratów - nie osób jadących minimalnie szybciej, tylko kompletnych wariatów mających za nic zdrowie i życie swoje i innych osób - pomoże w uspokojeniu ruchu n anaszych drogach waytogo.gif

Napisano

ja wole polske... jako meksyk europy zlosnik.gif a nie jako panstwo wielkiego brata, gdzie baka nie mozna puscic bo zaraz helikopter wyladuje i mandat wlepi zlosnik.gif

suma sumarum... niech karaja idiotow nieodpowiedzialnych, a nie czlowieka ktory jedzie po pustej autostradzie w srodku nocy 170 zlosnik.gif ja wiem ze im sie nudzi i w ogole... ale powinni lapac dwie wyprzedzajace sie ciezarowki z ktorych jedna jedzie 100 a druga 105... a za nimi biedny lanos hamuje bo 180 jedzie zlosnik.gif a one to maja w d....e zlosnik.gif

powinni zajac sie dziadkiem ktory nie widzi ale toczy maluszka z kosmiczna 20 km/h tamujac pol ruchliwej ulicy... a nie wlepiac mandat biednemu kierowcy lanosa ktory wyprzedza na 2x ciaglej tego maluszka jadacego zygzakiem bo sie boi ze mu zaraz kolo odpadnie... zlosnik.gif

no i nie powinni sie czepiac w ogole kierowcow lanosow... 2 kolorowych w ciemnych barwach hehe.gif

Napisano

> Siksy są wścieklejsze może dlatego, że coraz więcej z nich zarabia

> WŁASNĄ kasę i kupuje za nie WŁASNE auto, rozbija się na WŁASNE

> ryzyko.

Wlasnie nie! Najwscieklejsze siksy to te, którym niestety Wy, kochani Panowie, kupujecie zajefajne furexy i nie każecie im na nie zarabiać. Gdyby sama zarobila to by szanowala, gdyby mezulek/tatus nie placil kazdego zlapanego mandatu to by pilnowala żeby go nie złapać.

Nie mówie konkretnie że chodzi tu o Panów z kacika, tylko generalnie o panów ktorzy za bardzo rozpieszczają swoje kobietki, u takich głównie zauwazylam ta wscieklosc...

Napisano
  • Autor

ostatnio coś dużo patroli widuję....

w środę stali na prymasa pod wiaduktem..., na szczeście za prędkośc mi się upiekło..... choć podejżewam że mogli to zrobić zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> podejrzwam w takim wypadku ze bedziecie placic. To sa dopiero

> poczatki.... Po autach przyjda motocykle....

tak tak... szczegolnie na naszych polskich 25 centymetrowej glebokosci koleinach... hehe.gif

Napisano

Nie, a szkoda. W mojej okolicy jest droga (krajowa nr 94 na odcinku Oława-Wrocław), która przez 10 km (odcinek Oława-Groblice) jest prosta jak od linijki i ma asfalt gładki ak na autostradzie (nawet zima jej nie zaszkodziła - wreszcie porządna robota). Co prawda jest bez poboczy, ale niby bezpieczna, a tymczasem... Na odcinku tych 10 km. jest 17 krzyży, a nie wszystkie miejsca wypadków są nimi "oznaczone". Ostatni wypadek był tam we wtorek, czołowe zderzenie Seata Leona i Fiata Seicento, na szczęście tym razem bez ofiar śmiertelnych. A jeśli jest tam policja, to tylko po to, aby stać z radarem w miejscowości Marcinkowice, gdzie jest permanentne ograniczenie prędkości do 50 km/h i łapać tych, którzy jadą 55 km/h, chociaż domy stoją w tej miejscowości nie bliżej, niż 10-20 m. od jezdni, a główne skupiska mieszkańców są przy bocznych uliczkach. A chamskie wyprzedzanie na obszarze zabudowanym, na ciągłej linii, skrzyżowaniach i przejściach dla pieszych, pychanie z jezdni, to norma. Gdy jadę tam z prędkością dopuszczalną wyprzedzają mnie nawet maluchy, których kierowcy aż zagryzają zęby na kierownicy żeby tylko wydusić jeszcze 1 km/h więcej.

Tak sobie myślę, że gyby można było dostawać powiedzmy połowę nałożonych mandatów przy udostępnieniu własnego sprzętu, już brałbym kredyt i kupiłbym jakiś mocny "niepolicyjny" samochód z wideorejestratorem. Cała moja praca polegałaby na jeździe z policjantem od rana do wieczora tym odcinkiem i filmowaniu. Gwarantuję, że zysk dzienny nie zszedłby poniżej 10 tys. zł, i to tylko za rażące zbiegi wykroczeń. Niestety, takich akcji nigdy tutaj nie widziałem, u nas nie ma kogoś takiego, jak 3grosze. frown.gif

A jako ciekawostka - wyoadek który zdarzył się na 94 jakieś trzy tygodnie temu, na terenie Oławy: pływające BMW

Napisano
  • Autor

> Wlasnie nie! Najwscieklejsze siksy to te, którym niestety Wy, kochani

> Panowie, kupujecie zajefajne furexy i nie każecie im na nie

> zarabiać. Gdyby sama zarobila to by szanowala, gdyby

> mezulek/tatus nie placil kazdego zlapanego mandatu to by

> pilnowala żeby go nie złapać.

> Nie mówie konkretnie że chodzi tu o Panów z kacika, tylko generalnie

> o panów ktorzy za bardzo rozpieszczają swoje kobietki, u takich

> głównie zauwazylam ta wscieklosc...

Masz bardzo dużo racji. Stąd się bierze owo poczucie bezkarności, bo "ktoś potem zalatwi".

Tyle, że po czołówce lub drzewie już nie ma nic do "załatwiania", za to ktoś musi załatwić pogrzeb.

Napisano

> Jadę sobie wczoraj przez Izabelin (pod Warszawą).

> Ledwo z przeciwka zrobiło się luźniej, nagle z rykiem ilnika

> wyprzedza mnie radiolka, nowiutki Peugeot 405, włącza bomby i

> rusza w pogoń za tym, co mnie tak "milo" wyprzedził.

nie wiedzialem ze maja pugi a ze 405 klepia nadal to tym bardziej zlosnik.gif

czasami sa jakies pozytywne akcenty.. no ja jeszcze sie niestety nie spotkalem..

post-8250-14352468853948_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> nie wiedzialem ze maja pugi a ze 405 klepia nadal to tym bardziej

> czasami sa jakies pozytywne akcenty.. no ja jeszcze sie niestety nie

> spotkalem..

Co do modelu Puga mogę się mylić, przestałem sobie głowę zaśmiecać poszczególnymi modelami różnych marek od czasów, gdy zaczeli ich wypuszczać po kilkanascie rocznie.

Napisano

> nie wiedzialem ze maja pugi

Różne mają smile.gif

> a ze 405 klepia nadal to tym bardziej

A klepią, klepią...

Napisano

> Wlasnie nie! Najwscieklejsze siksy to te, którym niestety Wy, kochani

> Panowie, kupujecie zajefajne furexy i nie każecie im na nie

> zarabiać. Gdyby sama zarobila to by szanowala, gdyby

> mezulek/tatus nie placil kazdego zlapanego mandatu to by

> pilnowala żeby go nie złapać.

> Nie mówie konkretnie że chodzi tu o Panów z kacika, tylko generalnie

> o panów ktorzy za bardzo rozpieszczają swoje kobietki, u takich

> głównie zauwazylam ta wscieklosc...

nie ważne jak dokładnie stała się posiadaczką auta ale o zasade "łatwo przyszło"

Napisano

> podejrzwam w takim wypadku ze bedziecie placic. To sa dopiero

> poczatki.... Po autach przyjda motocykle....

juz nie pamietam dokladnie gdzie, ale slyszalem w W-wie w tym roku ma sie pojawic...JEDEN zlosnik.gif siakis motocyklowy, ktory ma utrdnic zycie scigantom...

J

Napisano

nowiutki Peugeot 405,

boje_sie.gif

Napisano
  • Autor

> nowiutki Peugeot 405,

No to pewnie 407.

Przestałem sobie zaśmiecać pamięć kolejnymi numerami modeli różnych marek, gdy zaczęto ich wypuszczać po kilkanaście rocznie.

To samo z modelami telefonów, DVD, itd - robią nam śmietnik z łbów zlosnik.gif

Ważne, że Pugi są nowe i mają niezłe kopyto, tak że byle neptek im nie ucieknie.

Napisano

To ja poprosze na ulicy Marywilskiej taki lotny patrol, to co sie dzieje tam pomiedzy 7 a 9 rano przechodzi ludzkie pojęcie.

Wjazd na trasę AK od strony białołęki z ulicy marywilskiej graniczy z cudem w tych godzinach. Na biedny slimaczek skręcają z trzech pasów na raz a tylko jeden jest do skrętu w prawo. Jazda jedną stroną po kraweżniku co by być kilka aut z przodu to norma. Poza tym pozdrawiam pana w terenowej BMce któremu nigdy nie udało sie jechac normalnie w korku, oraz wypindrzoną lalunie w jakiejś pseudoterenówce która idąc za przykładem w/w pana odstawia taką szopkę na drodze, że brak ofiar śmiertelnych na jej koncie uznać można za swoisty rekord.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.