Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie rodzinne kombi w benzynie do 25kpln

Featured Replies

Napisano

Witam!

Przyszedł czas pożegnać się z moim Mondeo MK3 1.8 w kombi i teraz pytanie co zakupić, równie komfortowego i podobnego gabarytem w benzynie lub benz. z lpg.? Dobrze by było gdyby było chociaż trochę młodsze...

Mam na oku Honde Accord 2.0 2006r z oryginalnym nalotem 68tys tyle że 28kpln plus rejestracja itp.. no i roczek marny...

Jakieś propozyje? Octavia ?

Napisano

> Witam!

> Przyszedł czas pożegnać się z moim Mondeo MK3 1.8 w kombi i teraz pytanie co zakupić, równie

> komfortowego i podobnego gabarytem w benzynie lub benz. z lpg.? Dobrze by było gdyby było

> chociaż trochę młodsze...

> Mam na oku Honde Accord 2.0 2006r z oryginalnym nalotem 68tys tyle że 28kpln plus rejestracja itp..

> no i roczek marny...

> Jakieś propozyje? Octavia ?

jakiś tekst slinka.gif

Napisano

Hej

Dokładnie takiego samego auta szukam i powiem, że ciężko...

Octavia ok ale 1,6 z 2006-7 to właśnie te 23-27kzł, honda starsza w tej cenie, jedynie ratuje laguna IIFL, citroen C5, saab 9-5 ale czy one są większe wygodniejsze od mondeo to hmmm ciężko, mondeo jest naprawdę duże zlosnik.gif

Napisano

> Dla przyjemności jazdy 5,7 HEMI był zrozumiał. W tym nie ma nic wartego uwagi.

5,7 jest troche droższe. A i te 3,5 litra daje troche radochy zlosnik.gif

Napisano

> jakiś tekst

Spalanie >20l - kumpel ma z silnikiem HEMI, spokojna jazda 14l gazu, but.gif >30l palacz.gif

Napisano

> Spalanie >20l - kumpel ma z silnikiem HEMI, spokojna jazda 14l gazu, >30l

i?

Moja Vectra 2.0 w mieście pali 13-14 a w zimie na krótkich dystansach pali 17 zlosnik.gif

Wolałbym to palić słuchając przynajmniej ładnego mruczenia silnika zlosnik.gif

Napisano

> i?

> Moja Vectra 2.0 w mieście pali 13-14 a w zimie na krótkich dystansach pali 17

> Wolałbym to palić słuchając przynajmniej ładnego mruczenia silnika

Do normalnej jazdy to jednak koszty są spore zlosnik.gif

Napisano

> Witam!

> Przyszedł czas pożegnać się z moim Mondeo MK3 1.8 w kombi i teraz pytanie co zakupić, równie

> komfortowego i podobnego gabarytem w benzynie lub benz. z lpg.? Dobrze by było gdyby było

> Mam na oku Honde Accord 2.0 2006r z oryginalnym nalotem 68tys tyle że 28kpln plus rejestracja itp..

> no i roczek marny...

Bierz Accordeona (sprawdź tylko czy rdza go nie chrupie) ok.gif

Napisano

> Nie daje. A nawet jeśli tak to szybko o niej zapominasz przy pierwszej próbie parkowania z tą

> widocznością i rozmiarami.

Co Ty, Smartem jeździsz? icon_eek.gif

Parkowanie jak każdym innym kombi.

Napisano

> Nie daje. A nawet jeśli tak to szybko o niej zapominasz przy pierwszej próbie parkowania z tą

> widocznością i rozmiarami.

Jest aż tak źle?

Jako kaprys mam zamiar sobie takiego kupić za jakiś czas zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Bierz Accordeona (sprawdź tylko czy rdza go nie chrupie)

kolorek srebrny więc widać by było aczkolwiek tutaj drobniutkie - 1mm kropencje na nadkolach jedynie idzie wypatrzeć...

Napisano
  • Autor

> Hej

> Dokładnie takiego samego auta szukam i powiem, że ciężko...

> Octavia ok ale 1,6 z 2006-7 to właśnie te 23-27kzł, honda starsza w tej cenie, jedynie ratuje

> laguna IIFL, citroen C5, saab 9-5 ale czy one są większe wygodniejsze od mondeo to hmmm

> ciężko, mondeo jest naprawdę duże

no właśnie... jeszcze o Mazdzie 6 myślałem ale to to podatne na rudą jeszcze chyba bardziej niż Mondeo, chociaż moje póki co odpukać czyste od rdzy jest...

Napisano

> no właśnie... jeszcze o Mazdzie 6 myślałem ale to to podatne na rudą jeszcze chyba bardziej niż

> Mondeo, chociaż moje póki co odpukać czyste od rdzy jest...

ja oglądałem kilka sztuk i lekko ruda wychodziła na nadkolach zlosnik.gif

do tego 2szt z szpachlowanymi drzwiami itd.....

Powodzenia 20.GIF ja powoli jestem na etapie kupie byle co tanio i dołożę lub zostanę przy swoim grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> ja oglądałem kilka sztuk i lekko ruda wychodziła na nadkolach

> do tego 2szt z szpachlowanymi drzwiami itd.....

> Powodzenia ja powoli jestem na etapie kupie byle co tanio i dołożę lub zostanę przy swoim

Ja w swojego musiałbym ze 2,5 koła włożyć w wymiane pierścionków olejowych bo poszedł w cug..

Napisano

> Ja w swojego musiałbym ze 2,5 koła włożyć w wymiane pierścionków olejowych bo poszedł w cug..

no tak bywa... ciężko o rozsądne wozidło crazy.gif

Napisano

> no tak bywa... ciężko o rozsądne wozidło

jak bywa? grinser006.gif

gość wyżej pisze, że ma nie sprawne auto, chce je sprzedać (tak domniemam) nie sprawne i kupić inne sprawne? grinser006.gif

jednocześnie narzekając, że na rynku same padła z wadami i nie ma co kupić?

mam nadzieje moje rozumowanie poszło za daleko...

Napisano

> Witam!

> no i roczek marny...

Vectra C 1.8 lub 2.2 147KM.

Napisano
  • Autor

> jak bywa?

> gość wyżej pisze, że ma nie sprawne auto, chce je sprzedać (tak domniemam) nie sprawne i kupić inne

> sprawne?

> jednocześnie narzekając, że na rynku same padła z wadami i nie ma co kupić?

> mam nadzieje moje rozumowanie poszło za daleko...

Coś koło tego wink.gif

Napisano

> a moze jakies mpv?

> berlingo/partner

> kangoo

O właśnie - jak takie auta sprawiają się na co dzień - jak z komfortem na pusto? Jak z hałasem w trasie?

Napisano

Nooo coooo palacz.gif

Nikt dobrego auta nie sprzedaje grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Jak kupię coś sensownego nie ulepa i pojeżdżę miesiąc bez awarii to idę pić zlosnik.gif

Napisano

> Vectra C 1.8 lub 2.2 147KM.

1,8 hmmm średni silnik wg. mnie bo takim jechałem do Poznania i z powrotem to musieliśmy dolać 1,5l oleju przy prędkościach 140-170km/h grinser006.gif

Napisano

> Nooo coooo

> Nikt dobrego auta nie sprzedaje

> Jak kupię coś sensownego nie ulepa i pojeżdżę miesiąc bez awarii to idę pić

zachowajcie choć odrobinę pozorów grinser006.gif

a poważnie to: facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

zlosnik.gif

jadę dziś kolejne sztuki oglądać zobaczymy co im dolega wink.gif

Napisano

> O właśnie - jak takie auta sprawiają się na co dzień - jak z komfortem na pusto? Jak z hałasem w

> trasie?

ja mam roomstera i jest ok

Napisano

> Nikt dobrego auta nie sprzedaje

> Jak kupię coś sensownego nie ulepa i pojeżdżę miesiąc bez awarii to idę pić

albo masz pecha, albo nie umiesz aut kupować.

mój największy jak dotąd strucel (siena) zepsuł sie po 4 miesiącach od zakupu. a inne to prawie po roku od zakupu. a było ich troche

Napisano

> Nie mierz wszystkich swoją miarką

mój jest ideał nie licząc kawałka podłogi do wymiany ale ja o tym mówię, i cenę daję dużo niższą wink.gif

Napisano

> albo masz pecha, albo nie umiesz aut kupować.

> mój największy jak dotąd strucel (siena) zepsuł sie po 4 miesiącach od zakupu. a inne to prawie po

> roku od zakupu. a było ich troche

No to pomóż znaleźć furę 20.GIFok.gif

To się później pub2.gifpub2.gif

Napisano

> Octavia ok ale 1,6 z 2006-7 to właśnie te 23-27kzł

masz na myśli octe 2 ?

Napisano

> mój jest ideał nie licząc kawałka podłogi do wymiany ale ja o tym mówię, i cenę daję dużo niższą

Ojtam ojtam, że pordzewiałe to nie znaczy, że złe... teraz takie modne są wśród młodzieży... zlosnik.gif

Napisano

> albo masz pecha, albo nie umiesz aut kupować.

> mój największy jak dotąd strucel (siena) zepsuł sie po 4 miesiącach od zakupu. a inne to prawie po

> roku od zakupu. a było ich troche

kupiłeś trupa i się stało... zlosnik.gif co akurat przy Siene trudne nie jest, bo 95% to trupy zlosnik.gif

Napisano

> Ojtam ojtam, że pordzewiałe to nie znaczy, że złe... teraz takie modne są wśród młodzieży...

Ja wiem, jak nic nie będzie na oku wartego zakupu to rok jeszcze pośmigam nim wink.gif

Napisano

> Ja wiem, jak nic nie będzie na oku wartego zakupu to rok jeszcze pośmigam nim

Dorzuć trochę kasy i szukaj Mondeo MK4 wink.gif

Napisano
  • Autor

> Dorzuć trochę kasy i szukaj Mondeo MK4

Oj to sporo trzeba by dorzucić choć nie powiem nie pogardził bym wink.gif

Napisano

> Dorzuć trochę kasy i szukaj Mondeo MK4

Jakbym dorzucił to tak można by było dorzucać aż do momentu gdybym mógł kupić zadbaną Lalunie III bo siedzieliśmy, jeździliśmy i jest bajka serduszka.gif

MKIV większe ale w środku to taki plastik-fantastik w porównaniu do innych aut z tego segmentu, fakt jest taki, że chodzą w rozsądnej kasie, ale i tak za dużej jak na tą chwilę ok.gif

Na ładne zdrowe MKIV trzeba by mieć 35kzł a do tego pakiet startowy i jest lekko 40 wink.gif

Napisano

no dokładnie. mondeo mk4 jest ekstra, ale za duzo więcej. kuzyn kupił niedawno z 2008 z silnikiem 2.0 na ful wypasie i dał prawie 38tys