Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polska złota jesień...

Featured Replies

Napisano

> Qrna ale żeśmy blado ilościowo wypadli ale my tylko z tego kącika zwołani na szybko

> 190km

Ale troche bylismy ograniczeni czasowo. Nastepnym razem smigamy na polnoc albo wschod wink.gif. Szkoda, ze juz nie bedzie tak ladniej pogody jak dzis, za tydzien podobno max 11 stopni oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> Ale troche bylismy ograniczeni czasowo. Nastepnym razem smigamy na polnoc albo wschod . Szkoda, ze

> juz nie bedzie tak ladniej pogody jak dzis, za tydzien podobno max 11 stopni

Zróbcie sobie kolekcje fotek w tym miejscu... wink.gifok.gif

U mnie w czwartek pokazuje zero i śnieg z deszczem panic.gif

Napisano

> Zróbcie sobie kolekcje fotek w tym miejscu...

nasze miejsce zbiórki grinser006.gif

Napisano

To i ja się dorzucę.

288005264-20141019_153939.jpg

380 Km samotnie.

post-61294-14352526597638_thumb.jpg

Napisano

> To i ja się dorzucę.

> 380 Km samotnie.

szacun yikes.gifclaps.gif

Napisano

285 km samotnie Piaseczno - Kazimierz nad Wisłą i okolice. Honda CBF 125 grinser006.gif

Napisano

> 285 km samotnie Piaseczno - Kazimierz nad Wisłą i okolice. Honda CBF 125

nie obraź się ale to już zaawansowany masochizm grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> nie obraź się ale to już zaawansowany masochizm

na moich foto ukrywają się 2 sztuki 125 spy.gifpanic.gif

Napisano

> na moich foto ukrywają się 2 sztuki 125

w sumie większość czasu przejechaliśmy w zakresie 50-110, a to 125 potrafi, ale kawałek Marcina poniosło hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> w sumie większość czasu przejechaliśmy w zakresie 50-110, a to 125 potrafi, ale kawałek Marcina

> poniosło

Glodny bylem, musialem troche owadow nalapac food.gifzlosnik.gif

Napisano

> Glodny bylem, musialem troche owadow nalapac

ja to w sumie miałem Was zapytać... bo miałem największą szybę a czułem się przy tej prędkości wujowo znaczy wcale... a jak u Was? zlosnik.gif

Napisano

> ja to w sumie miałem Was zapytać... bo miałem największą szybę a czułem się przy tej prędkości

> wujowo znaczy wcale... a jak u Was?

Ja to wszystko bralem na klate hehe.gifzlosnik.gif. Komfortowo nie jest, na dluzsza mete ciezko tak wytrzymac tongue.gif

Napisano

> ja to w sumie miałem Was zapytać... bo miałem największą szybę a czułem się przy tej prędkości

> wujowo znaczy wcale... a jak u Was?

ja tam nie wiem smile.gif do tej pory odzyskuje słuch smile.gif

I Denus, zrób coś z łańcuchem bo jest głośniejszy niż Twój wydech wink.gif

Napisano

> ja tam nie wiem do tej pory odzyskuje słuch

Za glosny masz wydech, pozniej tez juz go slyszalem jak jechales za mna zlosnik.gif

> I Denus, zrób coś z łańcuchem bo jest głośniejszy niż Twój wydech

Najprawdopodobniej pojdzie out, bo co bym z nim nie robil to nie chce byc bardziej cichy sick.gif. Wymyty, wyczyszczony szczotka, nasmarowany i dalej glosny sciana.gif

I tak sukces, ze chodzi, bo wczesniej zacinal sie na oczkach oslabiony.gif

Napisano

> nie obraź się ale to już zaawansowany masochizm

Dlaczego, demon szybkości to to nie jest, ale fajnie było. tongue.gif

Napisano

> I tak sukces, ze chodzi, bo wczesniej zacinal sie na oczkach

DID 525 ?

Jaki przebieg i jakie oznaczenie kodowe?

U mnie DID 525 ZVMX 28 tyś wytrzymał - miasto i manewry go zabiły (szarpanie)

Fabryczny u poprzedniego właściciela co traski strzelał - pod 40 tyś.

Napisano

> DID 525 ?

> Jaki przebieg i jakie oznaczenie kodowe?

> U mnie DID 525 ZVMX 28 tyś wytrzymał - miasto i manewry go zabiły (szarpanie)

> Fabryczny u poprzedniego właściciela co traski strzelał - pod 40 tyś.

A nie wiem, nie przygladalem sie dokladnie. Przypuszczam, ze jest od nowosci, 21kkm nalotu o ile licznik podaje prawdziwy przebieg. Rozciagniety nie jest, z zebatek nie wylazi, same zeby tez ok.

Napisano

> A nie wiem, nie przygladalem sie dokladnie. Przypuszczam, ze jest od nowosci, 21kkm nalotu o ile

> licznik podaje prawdziwy przebieg. Rozciagniety nie jest, z zebatek nie wylazi, same zeby tez

> ok.

ja bym strzelał że jest bardzo nierówno wyciągnięty. i stąd pomimo ogolnego stanu i problemu ze stwierdzeniem awarii - efekty są jakie są smile.gif

Napisano

> ja bym strzelał że jest bardzo nierówno wyciągnięty. i stąd pomimo ogolnego stanu i problemu ze

> stwierdzeniem awarii - efekty są jakie są

Nie zauwazylem tego, a przegladalem go calego kilka razy, zawsze idealnie i bez luzu pasuje do zebatek. Na poczatek mam ochote go zdemontowac i w czyms namoczyc, zeby sobie polezal nawet kilka dni.

Napisano

> Nie zauwazylem tego, a przegladalem go calego kilka razy, zawsze idealnie i bez luzu pasuje do

> zebatek. Na poczatek mam ochote go zdemontowac i w czyms namoczyc, zeby sobie polezal nawet

> kilka dni.

bo bedzie pasował. sprawdź luz obracając koło o pół obrotu. jeśli będzie różnica w naciągu pomiędzy pomiarami - to masz nierówno wyciągnięty. nie tak znowu nietypowa rzecz w 2 garowych silnikach smile.gif

Napisano

> bo bedzie pasował. sprawdź luz obracając koło o pół obrotu. jeśli będzie różnica w naciągu pomiędzy

> pomiarami - to masz nierówno wyciągnięty. nie tak znowu nietypowa rzecz w 2 garowych silnikach

Ja u siebie sprawdzałem naciąg co 10 ogniw spineyes.gif

Efekt jest taki, że wykryłem "połowa" łańcucha ma luz 45mm, druga połowa 25 mm... :kosz:

I czuć to na jednostajnej jeździe np. na 6 biegu 100 km/h - delikatne szarpanie.

Napisano

> Ja u siebie sprawdzałem naciąg co 10 ogniw

> Efekt jest taki, że wykryłem "połowa" łańcucha ma luz 45mm, druga połowa 25 mm... :kosz:

> I czuć to na jednostajnej jeździe np. na 6 biegu 100 km/h - delikatne szarpanie.

ja w SV tez tak mialem wlasnie smile.gif

Napisano

> I czuć to na jednostajnej jeździe np. na 6 biegu 100 km/h - delikatne szarpanie.

U mnie szarpan brak. W wolnej chwili pomierze luz, najwyzej trzeba bedzie zakupic nowy lancuch.

Napisano

Ekipa (od kolegi zatrzymywanego z pukawką w ręku) śmiga drugi weekend z rzędu po okolicach, a ja ponownie jestem uziemiony.

Jest to przyjemne uziemienie, bo mam córkę (niestety chora) u siebie, ale mam wrażenie, że ucieka mi właśnie jedna z ostatnich okazji do polatania w słoneczku i ciepełku.

Natrzepcie trochę km w moim imieniu! 20.GIF

LWG

P.S. Idę zaraz po browary do sklepu i będę pił, muszę w końcu coś mieć od życia palacz.gif

Napisano

> Natrzepcie trochę km w moim imieniu!

Mogą być mile?

Dzisiaj pięknie, słonecznie, ciepło. Nie mam dzisiaj dyżuru, więc pewnie po południu coś wyrzeźbię.

Napisano

> Mogą być mile?

> Dzisiaj pięknie, słonecznie, ciepło. Nie mam dzisiaj dyżuru, więc pewnie po południu coś wyrzeźbię.

Mogą!

Wykorzystując drzemkę córki poszedłem pojeździć po garażu (co by maszyna się nie zastała) więc nie jest najgorzej palacz.gif

Napisano

> P.S. Idę zaraz po browary do sklepu i będę pił, muszę w końcu coś mieć od życia

A potem będa tytuły w gazetach "nietrzeźwy sprawował opieke nad chorą nieletnią..."

Napisano

Aż tyle nie planuję wypić palacz.gif

Napisano

> Aż tyle nie planuję wypić

Wg kodeksu drogowego wystarczy 0,5 promila....

Napisano

> Wg kodeksu drogowego wystarczy 0,5 promila....

To juz przestepstwo. 0,2 promila wystarczy, wtedy wykroczenie.

Napisano

> To juz przestepstwo. 0,2 promila wystarczy, wtedy wykroczenie.

pisalismy o terminie "nietrzeźwośc"

Napisano

> Wg kodeksu drogowego wystarczy 0,5 promila....

Ale co ma kodeks drogowy do pilnowania dziecka? wink.gif

Napisano

> 0,2 to tez nietrzezwosc.

A nie stan wskazujacy na spozycie? zmieniło się coś?

Napisano

> Ale co ma kodeks drogowy do pilnowania dziecka?

Nic - podobnie jak w przypadku np pracownika po alkoholu.... ostatnio w spółdzielni mieszkaniowej obok konserwator podpadł prezesowi i wydmuchał 0,4 (w poniedziałek ok połudznia) i jak myslisz czy miąło jakieś znaczenie że nie prowadził pojazdu?

Ale tak naprawdę z tym tytułem w prasie to raczej śmiałem się z dziennikarzy.. bo nie dalej jak w śierpniu widziałem gdzieś w necie wstrząsajacy tytuł "miał 0,7 promila i grał z 12 letnim synem w piłkę" - no zbrodniarz nie ma co... zlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gif

Napisano

> A nie stan wskazujacy na spozycie? zmieniło się coś?

Niby stan po spozyciu alkoholu, ale to chyba glownie chodzi o nazwnictwo granic 0,2-0,5 i powyzej 0,5.

Wiadomo, ze w jednym i drugim przypadku ktos jest nietrzezwy. Gdy sie nic nie wydarzy, to sa rozne kary w zaleznosci od zawartosci alkoholu, ale w razie jakiegos wypadku, ofiar itd juz chyba nie.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Latamy jutro! 20.GIF

Napisano

> U mnie 11 stopni i od wczoraj prawie caly czas siapi mrzawka, a do tego slisko.

Przesadzasz wpysk.gif Mam podobną pogodę w Radości i dzisiaj do arbajtu moplikiem sobie popyrkałem grinser006.gifhehe.gifok.gif

Napisano

> Wiadomo, ze w jednym i drugim przypadku ktos jest nietrzezwy.

A czy nietrzeźwy nie zaczyna sie wtedy kiedy alkohol spowalnia/zakłóca reakcje ba bodźce w stopniu wiekszym niz odchylenia u ludzi którzy nie pili alkoholu...

Dla jasności nie jestem zwolennikiem jazdy po... Tylko przeciwnikiem nazywania wszyskiergo i zawsze nietrzeźwością.... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> A czy nietrzeźwy nie zaczyna sie wtedy kiedy alkohol spowalnia/zakłóca reakcje ba bodźce w stopniu

> wiekszym niz odchylenia u ludzi którzy nie pili alkoholu...

> Dla jasności nie jestem zwolennikiem jazdy po... Tylko przeciwnikiem nazywania wszyskiergo i zawsze

> nietrzeźwością....

Jeden czlowiek przy 0,3 promila moze miec spowolnione reakcje na bodzce, a ktos inny przy 1 promilu bedzie funkcjonowal jak trzezwy wink.gif.

Napisano

> Przesadzasz Mam podobną pogodę w Radości i dzisiaj do arbajtu moplikiem sobie popyrkałem

Taa, tylko masz kilkanascie razy mniej mocy w manetce, a do tego kilka razy wolniejszy i sporo lzejszy sprzet zlosnik.gifgrinser006.gif

Rowerem bez problemu da sie jezdzic w taka pogode grinser006.gif

Napisano

> Taa, tylko masz kilkanascie razy mniej mocy w manetce, a do tego kilka razy wolniejszy i sporo

> lzejszy sprzet

> Rowerem bez problemu da sie jezdzic w taka pogode

grinser006.gifzlosnik.gif W sobotę ma być sucho. Jutro też nie przewidują opadów hehe.gif20.GIFok.gif