Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ktoś używał dodatek do ropy Wynn's Diesel Cleaner 3?

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie. Mam pytanie czy ktoś z tego korzystał, używał, poleca lub odradza ? Zastrzelił mnie dziś klient tym i nie bardzo wiem czy to polecić czy nie. Wynn's-em nie handlujemy i nie bardzo wiem jak się do tego odnieść. Wygląda to tak :

wp%2012293%20diesel%20clean%203.jpg

Quote:

Właściwości

· Kompletne czyszczenia układu paliwowego przy jednym napełnieniu zbiornika.

· Natychmiast czyści i chroni wtryskiwacze. Przywraca i utrzymuje

idealne parametry wtrysku wtryskiwacz.

· Chroni zawory EGR i czyści Turbiny.

· Przywraca prawidłowe spalania i osiągi silnika.

· Skutecznie chroni i smaruje wtryskiwacze i pompy.

· Poprawia smarowanie i właściwości smarne niskich jakości paliw o dużej zawartości siarki. Chroni przed zużyciem metalowe powierzchnie trące w wysokociśnieniowych pompach i wtryskiwaczach.

· Hamuje starzenie się (utlenianie) oleju spowodowane wysokimi temperaturami spalania paliwa.

· Eliminuje i zapobiega problemom z uruchomieniem.

· Pomaga w rozdzielaniu wody w filtrze paliwa i chroni cały system paliwa.

· Zapobiega zatykaniu się wkładów filtra paliwa, linii zasilania paliwem przed zanieczyszczeniami.

· Obniża emisję spalin.

· Jest nieszkodliwy dla katalizatorów lub filtrów cząstek stałych.

ZASTOSOWANIE

· Do wszystkich silników Diesla, w tym Common Rail oraz silników z pompami wtryskowymi.

· W przypadku oleju napędowego i biodiesla do B30.

Sposób użycia: Zalecane dawkowanie

1-opakowanie preparatu 500 ml dolać do min. 20 litrów oleju napędowego. Najlepiej bezpośrednio przed tankowaniem.

· Dla najlepszych rezultatów stosuj jedno (opakowanie) butelkę przy pełnym zbiorniku paliwa.

Powtórz co 10.000 km (6000 mil).

Napisano

> Jak w temacie. Mam pytanie czy ktoś z tego korzystał, używał, poleca lub odradza ? Zastrzelił mnie

> dziś klient tym i nie bardzo wiem czy to polecić czy nie. Wynn's-em nie handlujemy i nie

> bardzo wiem jak się do tego odnieść. Wygląda to tak :

> Quote:

> Właściwości

> · Kompletne czyszczenia układu paliwowego przy jednym napełnieniu zbiornika.

> · Natychmiast czyści i chroni wtryskiwacze. Przywraca i utrzymuje

> idealne parametry wtrysku wtryskiwacz.

> · Chroni zawory EGR i czyści Turbiny.

> · Przywraca prawidłowe spalania i osiągi silnika.

> · Skutecznie chroni i smaruje wtryskiwacze i pompy.

> · Poprawia smarowanie i właściwości smarne niskich jakości paliw o dużej zawartości

> siarki. Chroni przed zużyciem metalowe powierzchnie trące w wysokociśnieniowych pompach i

> wtryskiwaczach.

> · Hamuje starzenie się (utlenianie) oleju spowodowane wysokimi temperaturami spalania

> paliwa.

> · Eliminuje i zapobiega problemom z uruchomieniem.

> · Pomaga w rozdzielaniu wody w filtrze paliwa i chroni cały system paliwa.

> · Zapobiega zatykaniu się wkładów filtra paliwa, linii zasilania paliwem przed

> zanieczyszczeniami.

> · Obniża emisję spalin.

> · Jest nieszkodliwy dla katalizatorów lub filtrów cząstek stałych.

> ZASTOSOWANIE

> · Do wszystkich silników Diesla, w tym Common Rail oraz silników z pompami wtryskowymi.

> · W przypadku oleju napędowego i biodiesla do B30.

> Sposób użycia: Zalecane dawkowanie

> 1-opakowanie preparatu 500 ml dolać do min. 20 litrów oleju napędowego. Najlepiej bezpośrednio

> przed tankowaniem.

> · Dla najlepszych rezultatów stosuj jedno (opakowanie) butelkę przy pełnym zbiorniku

> paliwa.

> Powtórz co 10.000 km (6000 mil).

hehe, jakieś placebo chyba, najbardziej zainteresowało mnie to:

Quote:

Chroni zawory EGR i czyści Turbiny

Hamuje starzenie się (utlenianie) oleju spowodowane wysokimi temperaturami spalania

> paliwa.

Napisano

Generalnie chemia z Wynnsa jest bardzo dobra, ten środek do tanich nie należy ale daje radę. Sprzedaje się, zbiera pozytywne opinie, nie gdybam mówię z własnego doświadczenia.

Ewentualnie Diesel Clean up, tyle że tego nie wlewa się do zbiornika tylko do obudowy filtra paliwa i przez chwilę silnik pracuje tylko na tym.

Napisano

> Generalnie chemia z Wynnsa jest bardzo dobra, ten środek do tanich nie należy ale daje radę.

> Sprzedaje się, zbiera pozytywne opinie, nie gdybam mówię z własnego doświadczenia.

> Ewentualnie Diesel Clean up, tyle że tego nie wlewa się do zbiornika tylko do obudowy filtra paliwa

> i przez chwilę silnik pracuje tylko na tym.

tylko zastanawia mnie w jaki sposób poprawia on kondycję zaworu EGR czy też turbiny.....że niby jakieś lepsze spaliny przez to wychodzą i działa cud miód technika grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> hehe, jakieś placebo chyba, najbardziej zainteresowało mnie to:

> Quote:

> Chroni zawory EGR i czyści Turbiny

> Hamuje starzenie się (utlenianie) oleju spowodowane wysokimi temperaturami spalania

z tego czyszczenia turbiny i egr też się śmiałem..

Napisano
  • Autor

> Generalnie chemia z Wynnsa jest bardzo dobra, ten środek do tanich nie należy ale daje radę.

> Sprzedaje się, zbiera pozytywne opinie, nie gdybam mówię z własnego doświadczenia.

> Ewentualnie Diesel Clean up, tyle że tego nie wlewa się do zbiornika tylko do obudowy filtra paliwa

> i przez chwilę silnik pracuje tylko na tym.

ok.gif

jak klient się zdecyduje to zdam relacje z użytkowania.. a może sam też się zdecyduję spróbować ok.gif

Napisano

do czyszczenia podobno bardzo dobry jest Unik+ z Peugeota i Citroena, zalecają używanie nie częstsze niż co 20tkm

Napisano

> Jeszcze lepsze jest to:

> http://www.wynns.pl/top/do%20ropy/28679%20TURBO%20CLEANER.php

> Spray, który ma być podany do dolotu, za filtrem powietrza. Ma czyścić turbosprężarkę

Wszystko zależy od tego jak bardzo zabite są kierownice, jeżeli nie jest tragicznie to wyczyści w stopniu wystarczającym żeby je 'zluzowało' i nie przeładowywała. Nie wyczyści kierownic na połysk jakby to można zrobić ręcznie, dlatego różne opinie krążą jedni zadowoleni inni nie, ale nie można powiedzieć że to placebo.

Największa blokada w myśleniu ludzi to fakt, że po przejściu przez komorę spalania żaden detergent, żadna chemia nie zadziała bo wszystko ulega 'unicestwieniu' grinser006.gif

Napisano

> tylko zastanawia mnie w jaki sposób poprawia on kondycję zaworu EGR czy też turbiny.....że niby

> jakieś lepsze spaliny przez to wychodzą i działa cud miód technika

A jednak posiadacze mokrego FAPu w PSA mają zamontowany zbiornik z dodatkiem do paliwa. I tenże dodatek się przecież niby spala... a weź spróbuj pojeździć takim autem bez dodatku. smile.gif

Napisano

> A jednak posiadacze mokrego FAPu w PSA mają zamontowany zbiornik z dodatkiem do paliwa. I tenże

> dodatek się przecież niby spala... a weź spróbuj pojeździć takim autem bez dodatku.

FAP a EGR i turbo to są raczej różne rzeczy działające raczej na różnej zasadzie

i Ani Egr ani też turbiny dobrze nie wyczyścisz wlewając jakiś specyfik do paliwa

Napisano

> A jednak posiadacze mokrego FAPu w PSA mają zamontowany zbiornik z dodatkiem do paliwa. I tenże

> dodatek się przecież niby spala... a weź spróbuj pojeździć takim autem bez dodatku.

Nie spala. To jest katalizator mający na celu obniżenie temp. dopalania sadzy w FAP - cały cer z tego preparatu zostaje w FAP.

Napisano

> hehe, jakieś placebo chyba, najbardziej zainteresowało mnie to:

> Quote:

> Chroni zawory EGR i czyści Turbiny

> Hamuje starzenie się (utlenianie) oleju spowodowane wysokimi temperaturami spalania

Może podnosi temp. spalania zmniejszając tym samym ilość sadzy w spalinach, a w konsekwencji ilość osadów w EGR i turbosprężarce ? Niektórzy lejący olej 2T do ON (też podnosi temp.) zauważyli, że EGR się mniej "brudzi".

Napisano

Do czyszczenia EGR -Wynns też ma specjalny środek.

wynn-s-egr-3-czysci-uklad-dolotowy-zawory-turbine-diesla-200ml.jpg

Mogę polecić ,sam stosowałem mam mechanika który bierze to w paczkach i sobie chwali.

Napisano

ta sama półka co STP - czytaj 'dziadostwo'

Wynn's nie zawiera sodków PEA (polyether amine) - które są opatentowane i potwierdzone skutecznie do walki z nagarem...

ale mamy tu tanie detergenty POA...w najlepszym wypadka PBA..

coś tam ta nafta może zdziałać jak w silniku jest mała koncentrcja nagaru...ale nafte można taniej w markecie kupić hehe.gif

Napisano

> ta sama półka co STP - czytaj 'dziadostwo'

> Wynn's nie zawiera sodków PEA (polyether amine) - które są opatentowane i potwierdzone skutecznie

> do walki z nagarem...

> ale mamy tu tanie detergenty POA...w najlepszym wypadka PBA..

> coś tam ta nafta może zdziałać jak w silniku jest mała koncentrcja nagaru...ale nafte można taniej

> w markecie kupić

To powiedz co kupić. ok.gif

Napisano

> Regularnie dodawać olej 2T

> Proporcja między 1:200-1:300.

Kolega Qrak kiedyś dawno coś fajnego polecał, ale zgubiłem namiar może podać jeszcze raz. ok.gif

Napisano
  • Autor

Klient się rozmyślił (bo mu mechanik powiedział żeby nic nie wlewać), to wziąłem dla siebie. Wlałem dziś.. zobaczymy czy mi wtryskiwacze nie wybuchną hehe.gifzlosnik.gifok.gif

Dzięki za wszystkie opinie ok.gif

Napisano

> Archoil jak dobrze pamiętam http://bit.ly/1virjl1

tak, oraz BG44(benzyna) / BG244(diesel) - możliwe że jeszcze coś jest na polskim rynku z PEA...ale nie znam...

a jesli są to ciekawe ile % PEA posiadają ..bo 10-15% w butelce 350ml moze cudów nie zdziałać..

Napisano

> Klient się rozmyślił (bo mu mechanik powiedział żeby nic nie wlewać), to wziąłem dla siebie. Wlałem

> dziś.. zobaczymy czy mi wtryskiwacze nie wybuchną

> Dzięki za wszystkie opinie

Tego EGR-3 sam stosowałem ,jest też parę filmików na YT.Daję radę. ok.gif

Napisano

Ostatnie 5 lat z racji wozideł firmowych robiłem niewielkie przebiegi swoim ON. Wychodziło tak że 75% miasto co jak wiadomo nie jest zbyt zdrowe dla diesla

Co roku miałem problemy z przejściem przez przegląd z jedynego powodu - emisja spalin.

Po oblanych przeglądach, robiłem wymianę oleju, filtrów i ratowałem się fioletowym WYNN'S do baku

Ostatnim razem przewidziałem sprawe i wyjazd na motorway i 2 godziny jazdy z wyższymi obrotami. Dolałem też WYNN'Sa do baku. Efekt? Spaliny na poziomie 20% dopuszczalnej normy bananaevil.gif

Mogę potwierdzić, fioletowy WYNN'S działa !

Napisano

> Mogę potwierdzić, fioletowy WYNN'S działa !

To jeszcze tylko dodam że fioletowe opakowania to środki 'dla ludu', a wszystkie puszki i opakowania szare, czarne to linia profesjonalna.

Skuteczność / stężenie tych pierwszych w porównaniu do linii profesjonalnej to mniej więcej 30%